Мързеливо око

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
_kalina_
Участник
Мнения: 77
Регистриран: 10 мар 2011 06:27

Мързеливо око

Мнениеот _kalina_ » 29 ное 2011 11:36

Синът ми носи очила от 2години. Миналата седмица го заведох на контролен преглед при друг лекар, който изрази съмнение за мързеливо око. Преди 6 месеца също сме били на преглед при предишния лекар и тогава му коригираха диоптрите, но като започна училище се оказа, че той не вижда добре и с новите очила.
Според офталмолозите на 7год се фиксира двуочното зрение и до тогава проблема може да се коригира най-добре. Калоян е на 7.5год. Диагнозата е непотвърдена, другата седмица ще слагаме капки в очите за 6 дни за разширяване на зениците за да се направи обстоен преглед. Но аз някакси усещам, че ще се потвърди. От днес започвам да тесам. Първо днес започвам със себе си, тъй като аз съм доста разтревожена и от утре - детето.

1 Въпреки че съм ужасно притеснена за очите на Калоян, аз напълно и безрезервно приемам и обичам себе си. Напомняща: Ужасно съм притеснена.
2. Въпреки че ме е страх че проблема с очите на Калоян може да се окаже нелечим, аз напълно и безрезервно....Напомняща: Страх ме е.
3. Въпреки, че чуствам вина, че не заведох Калоян по-рано на друг лекар , аз напълно и безрезервно...Напомняща: чуствам се виновна.
4. Въпреки че ме е яд, че д-р Цонев се отнесе така небрежно, аз напълно и....Напомняща: Яд ме е на д-р Цонев.
5. Въпреки, че ме е яд на себе си, че водих детето при д-р Цонев, въпреки че не го харесвам, аз напълно и безрезервно...Напомняща: Яд ме е на себе си.
6. Въпреки, че малко ме е яд на таткото, че остави изцяло на мен вземането на решения за здравето на детето, аз напълно и безрезервно...Напомняща: Яд ме е на таткото.
7. Въпреки, че ме е яд е, че не умея да взимам правилни решения за здравето на Калоян, аз....Напомняща: Яд ме е, че не умея да взимам правилни решения за здравето на Калоян.
8. Въпреки, че се надявах, че здравословните проблеми на Калоян са зад гърба ни, аз напълно и безрезервно...Напомняща:??
9. Въпреки, че се учудвам защо интуицията ми мълчи, когато вземам решения за здравето на Калоян, аз напълно...Напомняща: Учудвам се защо интуицията ми мълчи.

Тъй като ми е трудно да определям степента на емоцията ще започна с няколко кръга от всяко. Довечера ще попитам детето как се чуства и ще започна прокси. Споделял ми е, че не го харесвали в училище защото бил с очила. Вероятно е и уплашен след прегледа и новините че нещо не е наред. Четох някъде във форума за връзката на проблемите със зрението и страха. Страхът го има отдавна, не мога да кажа от кога. В последните години го преодолява. Страшните неща го привличат, но и го напрягат. Сънува страшни сънища от врме на време. Но все по-рядко. От 2 месеца ходи на таекуондо, а прилагаме и хомеопатично лечение за алергични проблеми. Промяна има - по-спокоен е, ръцете вече не са студени, но алергични обриви все още има по цялото тяло.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 29 ное 2011 22:00

Имате много да тесате. Давай упорито напред.

Доколкото разбрах тези фрази са такива, с които смяташ да тесаш, но още не си, нали? Чакаме да кажеш как си след като ги изтесаш.

_kalina_
Участник
Мнения: 77
Регистриран: 10 мар 2011 06:27

Мнениеот _kalina_ » 01 дек 2011 10:03

Последните 3 ги зарязах, вместо тях правих следните:
7. Въпреки че ме е срам, че не обърнах достатъчно внимание на проблема на детето, аз....Напомняща: Срам ме е.
8. Въпреки че ми е мъчно, че съм лоша майка...Напомняща: Мъчно ми е. Но все ми идва да казвам като напомняща "Лоша майка съм".
9. Въпреки че се чуствам виновна, че съм насадила страхове у Калоян, когато беше малък, аз...Напомняща: Виновна съм.
10. Въпреки, че много ме е яд на Калоян когато се държи лигаво и глупаво, аз....Напомняща: Яд ме е на Калоян.

Иначе се чуствам доста по-спокойна от преди, но все още не съм готова да работя с детето. Последните 9 и 10 нямат отношение към проблема с очите, но някакси са свързани с моето отношение към детето. Затова ги правих в тази последователност.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4492
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 01 дек 2011 15:33

Въпреки че ми е мъчно, че съм лоша майка...Напомняща: Мъчно ми е. Но все ми идва да казвам като напомняща "Лоша майка съм".

Като ти идва да казваш нещо, казвай го!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

dentalargirova
Участник
Мнения: 1
Регистриран: 01 авг 2012 12:42
Контакти:

Мързеливо око

Мнениеот dentalargirova » 01 авг 2012 12:45

И моя син го има ... Лоша работа

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4492
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 02 авг 2012 16:39

Лоша е, ако избереш да я виждаш от лошата страна. И колкото по=често си повтаряш, че е лоша, толкова по-лоша става.
Ако избереш да я виждаш от хубавата й страна и си повтаряш често, че е хубава, все по хубава ще става ЗА ТЕБ.
Виж ми подписа! :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.


Върни се в “ОСЪЗНАТИ И ОТГОВОРНИ РОДИТЕЛИ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта