Страница 1 от 1

Бебе със съмнение за тих рефлукс

Публикувано: 19 юни 2019 14:40
от Teo883
Здравейте, чета форума от близо 2 години и много ми помогна. Имам бебенце на 46 дни и имам съмнение, че има тих рефлукс и много лека форма на ларингомалация (Ларингомалацията е вродено заболяване, проявяващото се с известна незрялост на хрущялните структури на ларинкса.) От там кърменето е доста стресиращо и нервно, малкия плаче понякога доста силно и от болка (явно тогава му се връща към гърлото) и гълта много въздух тъй като връзките на ларинкса не са доразвити. Искам да попитам как да му помогна,обмислям да го заведа на лекар, но това са състояния които се израстват но ми е трудно да го гледам как се превива и плачи и не може да се разходим спокойно навън в това хубаво време, защото всеки момент може да заплати.

Re: Бебе със съмнение за тих рефлукс

Публикувано: 20 юни 2019 21:46
от ivangp
Посъветвай се първо с консултант по кърмене от Ла Лече Лига или Национална Асоциация за Покрепа на Кърменето. Безплатно е. После пиши дали са ти решили проблема.

Re: Бебе със съмнение за тих рефлукс

Публикувано: 21 юни 2019 16:50
от Teo883
Здравей Иван, първо се консултирах с консултант даже повече от един, дадоха ми насоки, но мога да кажа че има много малък ефект.Знам, че трябва да работя за това как аз приемам ситуацията и, тъй като се стресирам когато започне да плачи малкия ставам нервна и не спокойна и имам чувството че и кърмата ми намалява.

Re: Бебе със съмнение за тих рефлукс

Публикувано: 22 юни 2019 05:47
от ivangp
Потупвай по точките, на бебето и му говори че е здраво, силно и че може да суче прекрасно, че кърмата ти е най-добрата храна за него и че то всеки път успява да поеме достатъчно за да се засити. Че го обичаш безкрайно и че винаги че си до него за да му помагаш със всичко.
Това го прави преди всяко хранене.

Потупвай върху себе си и чисти всеки страх, тъга, безпомощност, объркване и т.н. Всяка негативна емоция, която се появи по всяко време на деня или нощта. Нощем можеш да потупваш и да си говориш наум за да не събидиш спящите до теб. Ако спиш само с бебето, като се събудиш нощем му говори тихичко отново колко е силно как поема кърма на всяко храненен която е достатъчно за да се засити напълно и как всяка част от тялото му се храни и развива нормално и колко много го обичаш. Не е нужно да потупваш точките му докато спи, но е добре да му говориш защото това влиза на подсъзнателно ниво.

Пиши как върви след няколко дни.

Re: Бебе със съмнение за тих рефлукс

Публикувано: 22 юни 2019 07:27
от Teo883
Благодаря много! След седмица ще пиша.Хубав ден!

Re: Бебе със съмнение за тих рефлукс

Публикувано: 29 юни 2019 07:50
от Teo883
Здравей, започнах да ТЕСАМ малкия, да му говоря, и някак си е по- спокоен, в същото време ТЕСАМ и себе си при мен излезе убеждение, че не мога да се справя с кърменето, че не умея да правя разни неща изникнаха и случки от детството в които по-големия ми брат ми повтаря как не мога това, как съм го направила погрешно, колко съм глупава. Продължавам да ТЕСАМ! Кога ще е обучението по ПЕАТ и онлайн ли ще бъде? Благодаря!

Re: Бебе със съмнение за тих рефлукс

Публикувано: 29 юни 2019 10:34
от ivangp
Браво за ТЕСането.
ПЕАТ семинар - ако се съберат поне 10 човека до края на другата седмица, ще е на 13 и 14 Юли. Ако искаш да участваш, заяви желанието си в темата за семинара тук във форума.