Страница 1 от 1

Когато не знаем защо бебето плаче

Публикувано на: 02 Мар 2009 10:32
от Arethuse
Здравейте всички!

Все не намирах време да седна и да напиша туй онуй за моето раждане преди 4 седмици, което не протече точно така както исках (за самото раждане отидох в болницата, защото бях много изтощена (продължи почти 24 часа, контракциите през цялото време бяха много силни, повръщах много и не можех да пия вода, и като започнах да повръщам кръв, макар че бързо схванах, че просто ми се еразранил хранопровода от дразненията, се пречупих и реших да ида в болницата), но пък беше прекрасно. Попаднах на една невероятна акушерка и можах да родя както исках - напълно естествено, спокойно, без упойки и никакви интрвенции, прерязах пъпната връв на бебето и веднага го накърмих, отказах ваксините и витамин К. Пак не се отървахме съвсем от досадници, но за раждане в болница мисля беше повече от чудесно. Прилагах ТЕС доста (под душа вкъщи, в болницата също, а мъжът ми ми правеше прокси, доколкото може, в последната също доста дълго продължила фаза на напъване. Резултатът - един прекрасен малък бебчо, който за 4 седмици порастна значтелно и е невероятна радост всяка минутка, прекарана с него.

Обаче днес малкото човече ме уплаши сериозно. Първо снощи се събуди много рао (в 3ч и повече не щя да спи, но беше по-скоро игрив и спокоен). Както си сучеше кротко, започна да се дърпа от гърдата с писъци и някаква много мъчителна физиономия, и продъли да плаче, нямаше никакъв начин да го успокоя. Мъжът ми го поразходи малко и се поуспокои. Пак го сложих да суче (а показвае признаци на глад и искаше да суче), пак също, писък и рев. Така няколко пъти, накрая го пових, баща му го поразходи и заспа за три часа. Като се събуди, пак същото, само че този път смених позата (легнах и той беше по корем) и го оставих сам да си намери гърдата, той посука малко, успокои се и заспа върху мен и пак спа дълго (поне два часа, а иначе суче обикновено на час и половина, много рядко изкарва два). Сега е спокоен вече, но като цяло доста спи днес (предполагам, че е изтощен от всичкия този рев). Докато беше в баща си се опитвах да не чувам виковете му, което беше много трудно, трябва да кажа, и правих ТЕС на себе си, че бебто плаче и не мога да му помогна. после си мислех, че може да плаче заради зачервеното дупе, и му направих прокси за това, но не помогна. Накрая реших, че може би коремчето го боли и правих прокси и за това. Тогава не помогна, но може да е оказало влияние все пак.
Сега вече съм почти сигурна, че коремчето го е боляло, но въпросът ми е - има ли някакъв ТЕС трик за нас или за бебето, когато не знаем защо всъщност плаче?

Благодаря :)

Публикувано на: 02 Мар 2009 12:04
от ivangp
Ей-й-й-й! ЧЕСТИТО!
Вече се чудех жива ли си. :)
Да ти е живо и здраво бебчето!

Това което се е случило може да е свързано с нещо което ти си яла. Помисли по въпроса.
А иначе, правиш прокси ТЕС с това с което разполагаш:
Въпреки че ми е зле и ме боли .....това което предполагаш че го боли.........и не мога да се успокоя и да заспя, аз избирам/или аз съм здраво и силно бебe и всички ме харесват/ мога да се справя със всяко неразположение/ прощавам на мама, че е яла еди какво си и сега мен ме боли коремчето(примерно) от еди какво си/
и т.н. каквото ти дойде наум.
Доверяваш се на интуицията си.
Идеята е - в Настройката да има проблем и след това - всичко е ОК/аз мога да се справя/избирам да се успокоя/обичан и харесван съм/прощавам/одобрявам се и т.н. позитивни фрази. :)

Публикувано на: 02 Мар 2009 17:15
от Arethuse
Благодаря ти!

Пробвах да му правя прокси, но пак пищи, за щастие само докато суче, иначе бързо се успокоява, само дето се притеснявам, че не се храни достатъчно.

Иначе аз много внимавам какво ям, но вчера наистина си бях забравила храната и ядох навън някакво съмнително пиле :roll:

Подозирам и че това може да са така наречените колики, макар че да му тесам колики ми е много неопределено...

Публикувано на: 02 Мар 2009 23:02
от mayadob
Arethuse, 4estito :D Mnogo se radvam da razbera naj-setne kak si i oshte pove4e, 4e si dobre i si dovolna. I az rodih, no sega nyamam PC, za da pisha podrobno (pisha ot telefona).

Публикувано на: 02 Мар 2009 23:55
от neafeya
честита ви радост, момичета!
С нетърпение чаках да пишете,добре ли сте.
Здрави и щастливи бебета и бързо възтановяване на вас.
И да разкажете скоро, как минаха ражданетата. :)

Публикувано на: 03 Мар 2009 03:28
от Arethuse
Мая, Диорела, благодаря!

Честито и на теб Мая, и аз чакам с нетърпение подробности около твоето раждане :D

Аз се чувствам много добре, даже неспането не ме мъчи много, само ми е трудно да ставам, но после през деня съм ок.

Днес бебчо е добре засега, може наистина да е било заради пилето. Аз снощи пак му правих проксита за коремни болки.

Публикувано на: 03 Мар 2009 22:19
от mimiska
Честито, Мая и Аретюз!!!
Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват! :)

Аретюз, и аз те мислих... Тези пожари и твоето продължително мълчание не бяха най-добрата комбинация... ;-) Радвам се, че всичко е минало и че си доволна! Пожелавам ти оттук нататък все по-щастлива да бъдеш!

Имам смътното усещане, че това, което описваш - пищенето на бебчо на гърдата, ми се е случвало и на мен... Забравила съм... :oops: Но при всички положения и на мен най-много ми мяза на рязка болка в коремчето. Колкото и да е неприятен, това е период, който ще отмине. Стискам палци да можеш да облегчиш болката му с ТЕС.

Мая, ще чакам подробности и за твоето раждане. :)

Публикувано на: 04 Мар 2009 09:18
от Thai
Честито Карамелке :)
да ти е живо и здраво :)

а иначе като прочетох първия ти пост и аз си помислих това, което и Иван:
Това което се е случило може да е свързано с нещо което ти си яла. Помисли по въпроса.
Arethuse написа:Иначе аз много внимавам какво ям, но вчера наистина си бях забравила храната и ядох навън някакво съмнително пиле :roll:
Храната навън наистина в повечето случаи е минимум "съмнителна", а бебетата са хипер чувствителни и усещат всичко.

поздрави :)

Публикувано на: 04 Мар 2009 20:02
от galia nh
Поздравления и за двете!! Много се радвам, че всичко е минало така чудесно. Чакаме и разказа на Мая!
И най-добре да отворите нова тема - за раждането и ТЕС :D
След долу-горе два месеца и аз ще имам какво да пиша там :)
А дотогава всичко позитивно, което мога да прочета по въпроса е добре дошло!
Поздравявам ви отново и страшно много се радвам за вас!

Публикувано на: 05 Мар 2009 15:08
от sluncho
Честити бебчета на Мая и Аретюз!Да са ви живи и здрави и да ви даряват с много радост и щастие!
Аретюз,защо не пробваш да правиш прокси за колики,които сами по себе си са газове в червата на бебчо.
Навремето когато моят син беше малък /бебенце/ коликите му така се обостряха в легнало положение че сърцето ми се късаше да го гледам.Забележи дали като го слагаш да суче коремчето му не почва да къркори.

Публикувано на: 05 Мар 2009 16:22
от Arethuse
Благодаря на всички за поздравите и съветите :D
Повече не сме имали проблем, явно причината е била наистина в храната.
За всеки случай всеки ден му масажиам коремчето с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка - харесва му :D

Публикувано на: 01 Апр 2009 07:36
от Thai
малко офф-топик :)

Онзи ден второкласникът вкъщи беше седнал на компютъра (нещо, което почти никога не прави) и по неведоми пътища беше отворил баш тази тема и четеше :D

Защо?

Защото най-малкото му братче е на 4 месеца и когато плаче без видима причина, спира единствено и само, когато Дамян му пее :)

Та, явно е решил да се образова човекът :D


Хубав и усмихнат ден :D

Публикувано на: 25 Апр 2009 13:44
от Arethuse
Да, пеенето много помага и на моя беб :D

Искам да споделя, че от известно време той изпада понякога в едни странни ревливи състояния, които понякога ме плашат. Някакъв безнадежден рев, който само с много гушкане и пеене се оправя (и то аз, никой друг, което е разбираемо все пак). Пробвала съм да го тесам или просто да потупвам по точките - без особен успех. Хубавото е, че поне аз спрях да се панирам, макар че ми е много мъчно така...