Тетралогия на Фало с липсваща белодробна клапа

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 01 дек 2009 00:17

Винаги много ме е било страх от това да имам болно дете, съпруг, въобще близък родственик

Изчисти ли напълно този страх?

Защо на 1 декември? Предизвикателството е ориентировъчно 1 месец. Тук няма гаранции, че след месец ще ти е изпълнена поръчката. Започни сега.

Всяко тесане от предизвикателството ти е нещо такова:
Аз съм (наричаш по някакъв начин бебето, което носиш) - 3 пъти.
Въпреки, че съм диагностицирана с Тетралогия на Фало с липсваща белодробна клапа, аз съм прекрасно и обичано бебе и сърцето ми се развива здраво и хармонично. - 3 пъти
По точките - сърцето ми се развива здраво и хармонично.
Накрая Аз съм Краси - 3 пъти
Ако трябва, перефразирай изреченията така, че да ти звучат добре.

Имаше ли друго? Питай пак, ако е останало нещо, че сега нямам време да се връщам да чета.

mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран: 08 сеп 2008 19:51
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот mimiska » 02 дек 2009 07:51

Здравей!

Стискам ти палци да успееш в оставащите дни да промениш нещата към добро.
Но ако не успееш, моето мнение е, че това не би следвало да бъде нещо, за което да носиш отговорност и да се чувстваш виновна. Според мен, не това е вярното:

Краси написа:Ако някъде нещо съм объркала, защо тя трябва да плати с всичко което има?


а това:
Краси написа:...моето бебе, на няколко минути, ще трябва да се бори.


Все пак тази диагноза е избор на нероденото ти бебе, а не твой! Друг е въпросът каква е връзката и как това ще рефлектира върху теб, близките и живота ви като цяло.

Мисля, че трябва да намериш малко време да ТЕСнеш и тази вина, която се заражда в теб. Не смятам, че отговорността е твоя, съответно и вината за случващото се.

Краси написа:Интересно е, че говорих точно за нейния случай само минути преди да ми кажат диагнозата за бебока. Дали би могло да има връзка :?:


Моето мнение е, че има връзка дотолкова, доколкото има връзка между всички и всичко на клетъчно ниво. По някакъв начин си доловила "близките" вибрации още преди да са били поднесени на съзнанието ти. Нищо повече. Изводи от тук не следват, освен че си проявила завидна чувствителност. :-) От друга страна, според една друга теория, когато стане нещо подобно - щом скоро, след като мислиш за нещо, то се проявява/показва/случва, значи си на правилния път в живота си. :!:

Желая ти успех и пиши!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 02 дек 2009 12:48

Сетих се какво бях забравила - за заспиването.
Например влизаш в прокси и полсе на всяка точка си повтаряш "Здраво и хармонично сърце". Точките си ги представяш, не ги докосваш. Даже може да усещаш леко пулсиране. Дори и да не спиш, все ще вършиш някаква работа по въпроса.
Ако заспиш, излез от проксито като се събудиш.

Краси
Участник
Мнения: 33
Регистриран: 18 ное 2009 11:24

Мнениеот Краси » 07 дек 2009 22:33

В петък бях на преглед и резултатите са смесени. Опитвам се да гледам на чашата като на полупълна, но не съм сигурна че се справям. Накратко бебето расте много добре, но белодробната артерия също, което не е добре. Така тя допълнително притиска артерията от големия цикъл на кръвообращението, а липсата на клапа позволява кръвта в камерата да се смесва, което води сърцето да работи под много по-голямо напрежение. Самото сърце не изглежда „стресирано” , което също е добра новина. Белодробната артерия е около 3 пъти по-широка от нормалното. Това може би е и причината, че никаква клапа не се образувала – дупката е много широка.

Правя прокси на бебето чрез предизвикателството както mayadob ми предложи само допълних думата „сега” накрая. Докато тесвам си представям сърцето на бебето и че си е напълно здраво. Друг път си представям самото бебе, което е розово, пухкаво и ми се смее. Трети път ми е трудно да се съсредоточа и мисълта ми блуждае по всякакви други проблеми, мои и чужди.
Чудя се дали липсата на концентрация е провокирана от нежеланието ми да приема проблема. Като че ли се е оставям или искам, някой друг да поеме отговорност и да взема решения от мое име, приемайки че времето отмива проблемите ми.

Възможно ли е някои от точките да имат по-съществено значение? Ако чувствам някоя от тях по-особено дали да повтарям напомнящата се фраза повече пъти на нея?

Тесвайки други неща освен предизвикателството отслабвам ли енергията, която влагам за бебето си?

galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран: 25 дек 2008 18:41

Мнениеот galia nh » 07 дек 2009 23:03

Докато тесвам си представям сърцето на бебето и че си е напълно здраво. Друг път си представям самото бебе, което е розово, пухкаво и ми се смее

Точно така, Краси! Това е най-доброто, което можеш да направиш. Знам, че ти е трудно, но си на прав път. Не допускай съмнение и да си представяш първите мигове на бебето като някакъв проблем. Ще се роди бяло и розово, и ще си диша много добре даже. Ще се справи много по-добре, отколкото изобщо си си представяла. Само забрави страха! Аз не успях да се осводобя от този страх напълно и за това при мен някакси се преплетоха нещата - хем се роди бял и розов, хем по-късно все пак се появи шум в сърцето. Детето ти ще е бяло, розово, с чудесно развито сърце и толкова! А това, което лекарите не ти казват е, че ехографът не е 100% точен и обикновено в голямата си част диагнозите им не се потвърждават след раждането. При моето дете имаше диагноза транспозиция, а след раждането - нищо подобно! Спри да мислиш, че лекарите са безгрешни. В момента правиш чудеса за твоето бебе и то усеща и събира сили! Всичко ще е по-добре, отколкото очакваш. Продължавай!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 08 дек 2009 10:03

Краси написа: Чудя се дали липсата на концентрация е провокирана от нежеланието ми да приема проблема. Като че ли се е оставям или искам, някой друг да поеме отговорност и да взема решения от мое име, приемайки че времето отмива проблемите ми.

Двата порока от които страда огромна част от човечеството са мързел и нежелание за поемане на отговорност за това което им се случва. Ако хората се преборят с тях всички биха успявали във всичко. Ти не си изключение. Но силата на избора е в теб.

Възможно ли е някои от точките да имат по-съществено значение? Ако чувствам някоя от тях по-особено дали да повтарям напомнящата се фраза повече пъти на нея?

ДА.

Тесвайки други неща освен предизвикателството отслабвам ли енергията, която влагам за бебето си?

НЕ. Напротив.

Добре се справяш просто продължавай неотклонно, ежедневно и упорито.
И помни:
Спри да мислиш, че лекарите са безгрешни. В момента правиш чудеса за твоето бебе и то усеща.......
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 08 дек 2009 12:17

Предлагам ти някои визуализации, които да ползваш, когато ти се изчерпят или ти писнат старите:
- представяй си, че отгоре надолу те облива златна или бяла светлина
- представя си, че лекарите те гледат с недоумение, притеснение и възхищение
- представяй си, че пишеш тук как бебето се е родило напълно здраво и ние те поздравяваме
- представяй си, че разказваш един ден за всичко това на порасналото ти дете и заедно се смеете (не присмивате, а радвате)

И подобни :wink:

Давай, подкрепяме те много

Потребителски аватар
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран: 04 сеп 2006 11:14

Мнениеот Arethuse » 08 дек 2009 22:35

mayadob написа:Давай, подкрепяме те много


:D :!:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен

violetavioleta
Участник
Мнения: 42
Регистриран: 29 сеп 2009 18:04
Местоположение: Димитровград

Мнениеот violetavioleta » 09 дек 2009 12:08

"Чудя се дали липсата на концентрация е провокирана от нежеланието ми да приема проблема. Като че ли се е оставям или искам, някой друг да поеме отговорност и да взема решения от мое име, приемайки че времето отмива проблемите ми. "

Краси, като майка с дете, което от бебе има проблем искам да ти кажа нещо, в което съм убедена от опит. Няма нищо по-силно от майчината любов. Една майка, може да спаси детето си. Ти ще успееш! Не се отчайвай! Въоръжи се с търпение,прояви постоянство и се бори. Пътищата сами ще ти се отварят, но никога не се отчайвай! Подкрепям те!

Краси
Участник
Мнения: 33
Регистриран: 18 ное 2009 11:24

Мнениеот Краси » 14 дек 2009 11:07

Вече повече от десет дена правя предизвикателството. От само себе си превключих от „съм диагностицирана” на „бях диагностицирана”. Обаче всеки ден поне веднъж запъвам на декларацията на „хармонично” при „сърцето ми се развива здраво и хармонично сега”.

Тъй като често се будех посред нощ, реших че не ми пречи да се тесвам нощно време. Ефектът е че се будя по-рядко, а и самото предизвикателство е разпределено по-добре във времето. Един технически проблем ,който срещам е, че синът ми ме прекъсва понякога. Трябва ли да започвам тесването от самото начало или да продължавам от до където съм стигнала? Обикновено е за не повече от 3,4 мин. Установих също така че предпочитам докато се тесвам да бъда обърната към слънцето, когато го има. Или към звездите, или на изток.
:)
Galia nh ми предложи цитат от книгата на Луиз Хей „Излекувай живота си”. Аз я бях чела преди година или две, тогава ми се видя полунвинчата, с добри идеи, но не знаех как да ги реализирам. Предложението на авторката да си сменя начина на мислене е страхотно, но как да го направя?
С тес всичко си дойде на място – минах през целия й списък от проблеми и вероятни причини, които ги задействат, идентифицирах моите слабости и една се натрапи няколко пъти: липсата на любов и вяра в самата мен, липса на любов към това което върша, липса на радост. Бих казала, че съм леко изненадана, но сега се тесвам „Въпреки че изпитвам радост и вяра в мен сега с любов позволявам на радостта да изпълва моя ум, моето тяло и моите преживявания” с повтаряща фраза „сега с любов позволявам на радостта да изпълва моя ум, моето тяло и моите преживявания”.
Установих също така че предпочитам да имам момче. Како писах, нося момиче. Тесвах няколко пъти това, но нещо не ми се получава с декларацията. „...нося момиче, аз много я обичам и искам да бъде здрава и щастлива...”

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 14 дек 2009 12:06

Почвай от начало ако са ти прекъснали ТЕС за по-сигурно.
Лекарите не знаят със сигурност дали е момче или момиче докато не се роди детето. Има много описани случаи на грешно предричане на пола на детето докато е в утробата.
На прав път си. Дерзай и ще стане.
И не пропускай да визуализираш здраво сърце и здраво дете.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Краси
Участник
Мнения: 33
Регистриран: 18 ное 2009 11:24

Мнениеот Краси » 14 дек 2009 22:14

Добре, ще започвам отново. Последните няколко дена ми е много трудно да визуализирам детето за дълго. Дори в самия процес на тесване не мога да задържа плача й или как я кърмя или как батко й я целува. В главата са ми ежедневните проблеми и не намирам начин да ги отстраня.

Знам че е момиче защото ми правиха амниоцинтеза, за да видят дали детето няма други проблеми. А иначе батко й беше девойка десет минути преди да се появи :D

Надявам се и се моля докторите да са сбъркали за клапата и някак си , трите платна, които я съставят да се появят и да затварят белодробната артерия, когато трябва. Всъщност докторите не могат да знаят дали кръвообращението няма да се развие напълно правилно, въпреки аномалиите. Продължавам, имам още две прокси за днес .

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 15 дек 2009 05:54

Някъде бях чела, че настройката ("Въпреки, че...") работи за половин час. Което означава, че можеш да продължиш от там до където си стигнала, ако детето те прекъсне. Аз правя така.
Мисля, че го пишеше в Обещанието на енергийната психология.

Връзката майка-дъщеря е много силна. Майката по-често намира приказка с дъщерята, отколкото със сина.

Нарисувай себе си и дъщеря ти такива, каквито искаш да бъдете.
Напиши й писмо. Опиши всичко, което искаш да й кажеш. Напиши всичко, което й пожелаваш. Помечтай какъв човек искаш да е. Какви качества да има.
Ако това ти достави удоволствие, препрочитай писмото всеки ден. Тупай си точките, когато го четеш, ако усетиш нужда.

Чела ли си сайта http://natalyoga.net/? Това е сайтъта на Роси - тя води йога за бременни. Може да намериш доста неща за общуването с бебето по време на бременността. Това с рисуването и с писмото са домашни, които тя ни е давала по време на курса.

Подготвяш ли се за раждането? Как мина първото?

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 16 дек 2009 11:31

Според тази публикация http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=521 ТЕС е работила с едно приложение поне няколко часа. И това е доказано от някакъв уред.
Няма как да знаем точно колко дълго продължава действието й. Със сигурност е над половин час. Според моя опит който показва, че има подобряване на състоянието до 48 часа след приложението на ТЕС в някои случаи, ТЕС работи поне 48 часа след приложението си. Вероятно и по-дълго. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Краси
Участник
Мнения: 33
Регистриран: 18 ное 2009 11:24

Мнениеот Краси » 16 дек 2009 14:41

Много ти благодаря за http://natalyoga.net/ Мая, много хубава и позитивна страница, имам голяма нужда именно от това. Настрои ме много позитивно, защото малката расте много едра за сега , което означава че се справям някак си :D .

Страхувам се да не почна да раждам по-рано. Нощеска се тесвах за това няколко пъти – мислех че имам контракции, много ме болеше кръста и ниско корема. „..мисля че изпитвам болка в ..., аз не желая да раждам днес, тази седмица или този месец”.

Намерих начин да се справям с прекъсванията – заключвам се в тоалетната. Е, не мога да си гледам небето, но съм на спокойствие.


Върни се в “ОСЪЗНАТИ И ОТГОВОРНИ РОДИТЕЛИ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта