Страница 1 от 2

ТЕС при децата

Публикувано на: 03 Авг 2010 13:53
от Margo
Здравейте :)
Изчетох целия форум,но бих искала да ми помогнете да се справя с един проблем и това е държанието на сина ми.Той е на 4 г.и обикновенно е много добро дете,но когато нещо не е както той иска започва едно инатене,едно отговаряне...Тогава думичките "няма"и"неискам"ме побъркват.И друго ме притеснява-когато някой го удари не се защитава,а бяга и това е винаги.Далеч съм от мисълта да стане побойник,даже напротив обичам си го такав какъвто е,но незнам как да го науча да отстоява себе си.Говоря си с него но като че ли не ме разбира...и аз незнам.Неискам да се оставя да го мачкат и бият.Помогнете ми да се справя!
Благодаря предварително
:)

Публикувано на: 03 Авг 2010 14:29
от ivangp
Виж ПРОКСИ! Първо изчисти себе си, след това него. :idea:

Публикувано на: 09 Авг 2010 12:38
от anitabr
ще ти е трудно но отстоявай твоето , ако отстъпиш детето разбира и затова го прави , още е малък и е по-лесно като порасне ще стане по сложно. успех от мен

Публикувано на: 09 Авг 2010 16:41
от Margo
Благодаря ви за отговорите :) До днес правих ТЕС на моя син,но като че ли нищо не се получаваше...НО днес сутринта му правих ТЕС за страха си да се опълчи на децата,които го нападат и да ви кажа такова прозяване падна,че чак ми потекоха сълзите и едвам се успокоих след това.Сега 4акам малкия да се върне от градина да видя дали има някаква промяна или ще трябва още да тесам :)
Искам само да попитам когато аз си правя ТЕС не винаги се прозявам толкова често и така сладко :) Греша ли някъде?
Това за прозяването го знам от майка ми,тя така се прозява когато чука яйце(против уроки).
По-здрави :)

Публикувано на: 09 Авг 2010 19:52
от ivangp
Не грешиш. Прозяването не е задължително. :)

Публикувано на: 10 Авг 2010 21:56
от Margo
ТЕСам сина си,но нищо не става :( къде греша?какво не правя както трябва?вечер преди да заспи си говорим и аз обикалям точките му,което много му харесва и започва да казва без да иска какво го е впечатлило и от какво се страхува.опитах и с декларация,но не се получава и затова го оставям той да говори а аз обикалям точките.понеже се страхува да спи сам,правим ТЕС за това,но нищо не се получава.декларацията е такава: Въпреки,че се страхувам да спя сам,аз съм силно и смело момче и всички ме обичат!това последното му е любимото :)Извинете ме,че ви натоварвам,но незнам как да подходя...Той се страхува от почти всичко...

Публикувано на: 11 Авг 2010 08:24
от ivangp
Задълбай по надълбоко, питай го от какво всъщност го е страх? Какво може да се случи като спи сам, което е лошо и страшно, опасно и т.н. Бързаш, седиш на повърхността и адресираш проблема глобално затова ти се струва, че не става. Всъщност и с този подход ще стане, но след около месец ежедневна работа.

Публикувано на: 11 Авг 2010 08:43
от Margo
Благодаря за насоката.Тази вечер ще опитам така и дано да се успокои :)

Публикувано на: 02 Сеп 2010 21:30
от nikimm
Искам да ви споделя последният ми опит с ТЕС-прокси към дете- дъщеря ми. Днес се събудих и дъщеря ми беше дошла при нас в леглото. След като се доразбуди заяви, че я боли коремчето. Аз не видях къде показва болката на майка си, но я чух какво й обяснява. Направих й ТЕС докато лежах и след 10 мин коремчето й мина. Когато мина болката й аз усетих това. После попитах жена ми къде е покзвала, че я боли. Болкката е била там където аз посредством Прокси го усетих. Вечерта като отидох в детската градина да я взема попитах дали се е оплаквал от корем, но учителките ме увериха, че е била в добро настроение. :)

Публикувано на: 03 Сеп 2010 07:53
от mayadob
Супер.
Аз пък съм зациклила с децата. По-скоро с баткото. Той отказва да се включи в тесането дори и когато искам само да го потупвам. Аз отказвам да му правя прокси, защото той не участва изобщо. И общо взето си изстрадва каквото има без ТЕС. Малко съм се нагнетила от това и започнах да аз да се тесам. За сега без особен резултат.

Публикувано на: 03 Сеп 2010 08:25
от Femme
Аз имам страхотни резултати със сина си. Не го карам да прави ТЕС, само го потупвам по точките, а той си умира от кеф. Има си даже любими :) Но това е повече като профилактика. А за сериозните неща му правя прокси и винаги действа. Той много се влияе от това. Незнам дали зависи детето колко е податливо на енергийното въздействие, дали връзката ми с него е по-силна или просто няма начин да не подейства, но резултатите са налице :)
По този повод, впечатлена съм, Ники, от твоето прокси с дъщеря ти :)

Публикувано на: 03 Сеп 2010 18:27
от nikimm
В тази връзка искам да ви кажа, че и дъщеря ми не иска да я тупам по точките. Скоро с жена ми паднахме от смях , защото тя си правеше ТЕС сама като игра, може би от примера който има, но като цяло не обича да я тупам. ПРОКСИ обаче, когато чувствам че има нужда й правя!

Публикувано на: 09 Сеп 2010 21:57
от Енита
Дъщеря ми тръгна на детска градина- вече три дни рев и отказ да става, да тръгва, да влиза там- не се храни в градината и не спи. Тази вечер каза, и, че и е отпаднало. Питах я защо плаче там и тесах "въпреки, че ми се свива коремчето и ме е страх, че мама няма да ме вземе аз обичам себе си и знам че мама ще ме вземе от детската" после тесах" Отпаднало мие е, но обичам себе си", после с положителна фраза. Дали бъркам някъде, заспа, мрънкайки, че и е отпаднало...

Публикувано на: 10 Сеп 2010 09:27
от ivangp
Не бъркаш. Ако не станат нещата пробвай с различни фрази/формулировки.декларации на същата тема. Просто експериментирай с това което ти идва наум.

Публикувано на: 14 Окт 2010 23:13
от Енита
Мисля, че ми се получи с градината, поне горе-долу, мисля, че най-много ефект имаше от фразата Въпреки, че ме е страх че мама няма да мевземе и ми се свива коремчето....Е, не примира от кеф, но вече не плаче, обаче се провалих с нещо много важно,здравословен преблем писах в другата тема за деца с бъбречни проблеми...