Въпрос относно меридианите

Преди да задаваш каквито и да е въпроси, свързани с използването на ТЕС, използвай търсачката!
Също така много полезно ще е да прочетеш ВАЖНИТЕ теми тук! В тях е есенцията на приложението на ТЕС.

Ако не го направиш, рискуваш въпросите ти да бъдат изтрити и темите ти блокирани.
rainbow_
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Юли 2012 19:21

Въпрос относно меридианите

Мнение от rainbow_ »

Здравейте. Аз съм начинаеща със ТЕС, но от една седмица тес-вам и имам значителни подобрения. Забелязвам, че във някои дни се чувствам много по-добре,а във други не чак толкова.Във няколко книги за акупунктура и китайски масаж прочетох, че всеки меридиан си има определени часове от денонощието, във които енергията е активна. Въпросът ми е има ли значение по кое време се прави ТЕС? За да бъде по ефективна ТЕС не е ли по-добре да се прави в определено време (когато енергията в меридианите е активна) или това не оказва влияние? Благодаря ви!

Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран на: 11 Юли 2010 17:36

Мнение от Aqua »

За това се потупват всички точки, за да 'стимулираш' всички главни меридиани и те от своя страна влияят на всички останали. Т.е. все ще хванеш 'активния', ако това, което си прочел е вярно, защото според това, което аз знам, всички са взаимно свързани. Някой път интуитивно усещаш на кои точки да наблегнеш. Според мен лично няма значение по кое време правиш ТЕС

rainbow_
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Юли 2012 19:21

Мнение от rainbow_ »

Благодаря ви за отговора. Значи може би не времето, което правя ТЕС е важно, а начина. Като начинаеща предполагам че допускам грешки, защото усещам подобрение,но не напълно.А на моменти сякаш тъпча на едно място.Може би в определянето на аспектите се затруднявам, и в това да определя дали съм свела до 0 проблема. Но не се отказвам а смело ще упорствам, въпреки че на моменти се отчайвам.Но открих,че това е един уникаленметод, който ако е добре усвоен и прилаган може да направи чудеса, дори когато човек не вярва.
Успех на всички с ТЕС! И нека бъдем по-здрави и щастливи!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4525
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

А прочете ли важните теми тук, както пише по-горе?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

rainbow_
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Юли 2012 19:21

Мнение от rainbow_ »

От вчера попаднах във вашия форум, и чета с интерес темите в него. Все още не съм прочела всички, но нещата описани и споделени тук много ми помагат. Благодаря ви!

Публикувай отговор