За изготвяне на Декларация, когато тя не е свързана с емоция

Преди да задаваш каквито и да е въпроси, свързани с използването на ТЕС, използвай търсачката!
Също така много полезно ще е да прочетеш ВАЖНИТЕ теми тук! В тях е есенцията на приложението на ТЕС.

Ако не го направиш, рискуваш въпросите ти да бъдат изтрити и темите ти блокирани.
Аватар
kamen_leventieff
Участник
Мнения: 10
Регистриран на: 12 Окт 2010 10:46
Местоположение: Градът на Слънцето

За изготвяне на Декларация, когато тя не е свързана с емоция

Мнение от kamen_leventieff »

Г-н Петърнишки, продължавам с не твърде "острите" въпроси. Аз свиря на пиано и най-големият ми проблем с това, който проблем всъщност ме мъчи още от дете, е, че ръцете ми са стегнати по време на свирене и това ме ограничава всячески. Поради тази причина това е и първият проблем, който реших да третирам с ТЕС. Декларацията, която написах, е свързана с описването на стягането на мускулите на всяка една част от ръцете ми, където то се появява; но това, което всъщност ме притеснява, е, че този проблем не е причинен от емоция и Декларацията не е насочена към емоция, а е насочена към това, че се стягат еди-кои си мускули на ръцете ми по време на свирене. Правилно ли е насочена тази Декларация или трябва да търся емоционален корен в този проблем? Чувството ми за малоценност и различните комплекси и страхове, които са свързани с проблема, са резултат от него, а не причина; и си мисля, че ако започна да го преодолявам като успея чрез ТЕС да постигна трайно, а защо не и веднъж завинаги, така жадувана от мен свобода на ръцете, тези следствия ще изчезнат с него от самосебе си. Как е правилно да постъпя?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Адресирай всичко свързано с проблема от всички възможни ъгли, но в отделни декларации. Т.е. отделно правиш за стягането, докато изчезне, отделно за страх, отделно за някой комплекс и т.н.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: За изготвяне на Декларация, когато тя не е свързана с ем

Мнение от mayadob »

kamen_leventieff написа:... но това, което всъщност ме притеснява, е, че този проблем не е причинен от емоция ...
Не можеш да си сигурен в това. Сигурно ще стигнеш по някое време до причината за проблема, но и да не стигнеш, няма значение.
kamen_leventieff написа:... Правилно ли е насочена тази Декларация или трябва да търся емоционален корен в този проблем? ...
И двете. Недей да търсиш корен, ако не ти идва. Освен това само със споменаването на чисто физическия проблем у теб излизат емоции, които може да не осъзнаваш, но които се изчистват с ТЕС.
kamen_leventieff написа:... Чувството ми за малоценност и различните комплекси и страхове, които са свързани с проблема, са резултат от него, а не причина; и си мисля, че ако започна да го преодолявам като успея чрез ТЕС да постигна трайно, а защо не и веднъж завинаги, така жадувана от мен свобода на ръцете, тези следствия ще изчезнат с него от самосебе си. Как е правилно да постъпя?
Според мен най-правилно е да хванеш това, което най-много те притеснява в момента. А то може да е, че не искаш да тесаш много време за този проблем. Изпитваш нетърпение и искаш да го премахнеш набързо. Само предполагам, но ме разбираш накъде бия - това, което най-много убива в момента. Много често така се минава по най-краткият път, въпреки че в началото не виждаш кой е той.

Публикувай отговор