Първи стъпки - насоки

Преди да задаваш каквито и да е въпроси, свързани с използването на ТЕС, използвай търсачката!
Също така много полезно ще е да прочетеш ВАЖНИТЕ теми тук! В тях е есенцията на приложението на ТЕС.

Ако не го направиш, рискуваш въпросите ти да бъдат изтрити и темите ти блокирани.
SUPRA
Участник
Мнения: 30
Регистриран на: 30 Сеп 2010 13:07

Първи стъпки - насоки

Мнение от SUPRA »

Знам че Иван е написал в книгата си няколко начина как да започнем(какво да правим) и тук във форума е обяснявано, но аз лично за себе си не знам какво да предприема.
Не е изненадващо това, че не знам какво точно да направя с техниката, защото и живота ми напоследак стана доста неясен. Не се чувствам уверен в себе си(въпреки че има факти които да ме правят уверен), притеснявам се за бъдещето(повече в професионално отношение) и т.н.
Проблемите ми са повече(почти изцяло) на психо-емоционална основа.

Старая се да "попивам", колкото се може повече от съветите на Иван, а и на другите напреднали, но усещам че имам нужда от поне леко насочване и затова реших да отворя тази тема.
Знам, разбрах, че трябва да се прилага ТЕС, а не само да се разсъждава над проблемите, затова когато имам някакъв малък и ясен проблем(болка) почнах да се ТЕСвам. Първото нещо за което го приложих беше главоболие и след 2-3 ТЕСвания ми мина, остана някакво чувство(нещо като тежест), но толкова слабо и НЕболезнено, че реших, че аз просто не мога да осъзная, че главоболието ми е миналао така внезапно. 8) Убедих се, че ТЕС действа - на практика - на теория още преди да си купя книгата бях с нагласата, че тази техника действа и ще ми помогне.
След това прегледах книгата за втори път, за да открия/осъзная неща, които не съм могъл от първия път. А именно какво да ТЕСваме? Болка, емоция, двете заедно или нещо друго. На стр.61 пише "Използвайте ТЕС за елиминиране на емоционални или физически проблеми, като я фокусирате чрез подходящ Декларация и Напомняща фраза." и от това реших, че може да използвам ТЕС върху емоция, чието физическо чувство в тялото не мога да го определя(все едно няма или поне е много слабо и кратко изразено).

Осъзнавам, смятам, че само правене на ТЕС ще ме накара да се чувствам по-добре, че може да премахне някой проблеми покрай тези които ТЕСвам и затова гледам да го правя и не смятам да се отказвам.
Въпрос1 - Ако имам емоционален проблем страх, притеснение, депресия, отчаяние(несигурност), който мога да го определя като лошо чувство, но не мога да определя как и къде в мен се проявява физически(болка, сърбене, стягане и т.н.), как да го ТЕСвам? Например имам нужда да си подобря нивото на английски език и в момента се занимавам с това, но понякога до като се занимавам или в някаква друга ситуация ми минава мисъл, че аз не знам английски език достатъчно добре и че едвали в скоро време ще постигна голям напредък. Тази мисъл, за мен е чувство на притеснение, което ми сваля настроението и ме кара да се чувствам зле, как не мога точно да отговоря(тоест НЕ мога да кажа свива ми се стомаха или заболява ме главата, или обливат ме студени и топли вълни). К'о да правя в този случай? Да се ТЕСвам "Въпреки че, се притеснявам от това, че не съм добре с английския език, аз напълно и безрезервно приемам себе си.", така ли? :roll:

Имам дългогодишен проблем, болки в областта на сърцето(различни лекари ми обясняваха, че няма как самото сърце да ме боли). Появяват се и изчезват, понякога по-силно друг път по-слабо. Чувството е по-скоро тъпа слаба болка. Най-вероятно е породено от някакъв емоционален проблем. :roll: Започнах да го ТЕСвам с ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО.
"Въпреки че аз страдам от болки в областта на сърцето, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се освобождавам от болките в областта на сърцето сега!
Освобождавам се от болките в областта на сърцето."
10 пъти на ден с пиене на минерална вода.
Въпрос2 - Декларацията и напомнящата фраза добре ли са? Трябва 30 дена да го правя(по 10 пъти) и чак тогава да проверя за промяна, нали така?
Въпрос3 - Удачно ли е да се прави второ(трето) Предизвикателство заедно с първото? Предполагам че през това време може да си ТЕСвам всеки проблем, който ми излезе в ежедневието?

Малко по-дълго стана от повечето мнения във форума, но така съм сметнал - така съм се изразил. :wink:
Имам и един друг голям проблем, който си мисля, че не е обсъждан във форума, но за него ще пиша по-нататък, а и ще проверя първо(може да има тема за него).

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

За английския. По-скоро ползвай това - "Въпреки, че
тази мисъл, за мен е чувство на притеснение, което ми сваля настроението и ме кара да се чувствам зле
, аз напълно..."
Не включвай усещания в тялото, щом не ги намираш. Но наблюдавй за такива, може да се появят. Има ги, но не си свикнал да ги регистрираш. Така или иначе ТЕС работи и без да мислиш за тях.

Предизвикателството ти е добре формулирано.

По въпрос 3. Недей да почваш друго предизвикателство за сега. Натрупай малко опит и след това няма да задаваш този въпрос - сам ще си преценяваш дали за теб е ОК да правиш по две предизвикателства едновременно.
Да, по време на Предизвикателството можеш да тесаш проблеми от ежедневието.

Успех :)

Публикувай отговор