Важна ли е психиката и вярата при ТЕС?

Преди да задаваш каквито и да е въпроси, свързани с използването на ТЕС, използвай търсачката!
Също така много полезно ще е да прочетеш ВАЖНИТЕ теми тук! В тях е есенцията на приложението на ТЕС.

Ако не го направиш, рискуваш въпросите ти да бъдат изтрити и темите ти блокирани.
Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран на: 15 Сеп 2006 15:14

Мнение от Bogo69 »

Искам да попитам Иван:
-----------------------------
1. Вярно ли е едно такова твърдение - ТЕС работи и помага при хора с по-слаба психика и по склонни и податливи на всякакъв вид внушения. Жени или мъже? Повече при жените май...?

2. Забелязах някои противоречия в сайта и форума тук. В сайта се твърди, че повечето проблеми на хората изчезват след около 1 до 3 сесии. А във форума се казва че ТЕС трябва да се прилага Редовно, упорито и гъвкаво за да има Резултат. Не схващам логиката.

Благодаря предварително.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Бого, отдавна не сме се чували и виждали, но наблюдавам, че четеш редовно в този форум. Питам се: "Защо ли?" При положение, че нямаш желаните резултати.

Отговори на въпросите ти:
1. Тъй като над 90% от хората, които пишат в този форум и идват на семинари са жени, не мога да ти дам достоверна лична статистика.
Според мен ТЕС работи основно за хора, които са склонни да работят и да изразяват чувствата си. Независимо дали са жени или мъже.

Дали ТЕС работи по-добре при по-податливите на внушение няма как да знам, защото не знам кой колко е податлив. Според мен никой не знае колко е податлив. Та и на това не мога да ти отговоря достоверно.

Между другото всяко убеждени, като горните 2, би могло да бъде променено с ТЕС. :idea:

2. Работата с мен и работата самостоятелно са две различни неща.
Хората, които работят самостоятелно нямат моя опит и практика. ТЕСът, който прилагат е на основно ниво. Има и по-напредничави техники и подходи в ТЕС от тези описани в книгата и дискутирани във форума.

Гари Крейг има над 200 часа с видео материали за обучение.
Предполагам разбираш, че това, което може да се научи в рамките на 5 часа ( семинар за начинаещи) не може да сравнява с това, което се научава в рамките на 200 часа и години практика.

"Колкото повече научавам, толкова повече разбирам колко много още не знам" - Сократ (ако не се лъжа.

Както сам виждаш, тези които упорстват успяват.
Тези които само се оплакват полека лека спират да пишат тук и тръгват да търсят спасение другаде. Има и много хора, които четат, прилагат, успяват и не пишат.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

trend

Мнение от trend »

Включвам се в темата поради интерес. Преглеждам форума всеки ден, имам тема в която пиша за работата с ТЕС в която основно се оплаквам но все още не смятам "да търсят спасение другаде". Днес например си Тес-ах нетърпението към резултати от ТЕС, свалих го до 0 след около 7-8 серии почувствах облекчение но след 2-3 часа отново се появи това чувство че нямам напредък. На мен лично ентусиазъма ми се изпари при усещането че няма резултати и напредък. Сега ти правиш лек намек за индивидуална работа, където с над 90% ще има резултати но това е свързано и с допълн средства. Благодаря за поста за 10те най-често срещани грешки, мн ми е полезен.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Идеята ми при създаването на този форум и написването на книгата за ТЕС бе и е да разпространя техника с която всеки сам може да си помогне, а не да рекламирам себе си. Тренд убеден съм, че допускаш поне 3 от изброените 10 грешки и затова нямаш наоредък. Помисли върху това! Тук само казвам, че промяната и "напоредъка" са възможни, а не, че са гарантирани. Кой каво ще прави със средствата и идеите предоставени в този форум решава всеки сам.
Последно промяна от ivangp на 22 Авг 2011 16:01, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран на: 15 Сеп 2006 15:14

Мнение от Bogo69 »

ivangp написа:Бого, отдавна не сме се чували и виждали, но наблюдавам, че четеш редовно в този форум. Питам се: "Защо ли?"
Да, прав си отдавна... Сега и аз да ти отоговоря.
Харесвам начина по-който се описва, че работи ТЕС и много ми се иска наистина да работи при мен и близките ми. Чета, за да намеря някаква логика. Но логика не виждам - напротив... Точно обратното. Виждам, че ТЕС помага на някои хора. Но също виждам, че това са единици. Затова и зададох въпросите си. Отговорите не ме изненадаха. Ти си интелигентен мъж, който не шикалкакви и мами. Но при мен ТЕС не действа. Ако все пак намеря логиката ще продължа да опитвам.
Бъди по-здрав и все така помагай на хората!

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Bogo69, изкуших се да се намеся. Защо търсиш логика а не резултати?Логиката ще те излекува ли?Може би това е, заради което при теб ТЕС не работи?! Ако търсиш емоционален корен на проблемите си и просто прилагаш техниката, то би трябвало да успееш. И понеже казваш , че единици са тези, които имат резултати, да ти кажа не си прав. Единици са тези, които споделят резултатите си. Има много хора, включително и аз, които не споделяме много-много, а някой хич, резултатите си, но това не значи, че ги нямаме! Лично аз работя от година и половина, вече и съм много по-здрава, много по-уравновесена, много по-общителна, търпелива, спокойна, щастлива...и още много по- от преди, животът ми се случва по друг начин много по-леко от преди ТЕС, по-хубаво, по-удовлетворяващо...Погледни на своя подход от емоционален ъгъл, изТЕСай това че "много ми се иска наистина да работи при мен и близките ми" като ПО и да видим!
Поздрави! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Бого, първо още няколко въпроса:

Колко от близките ти са пробвали ТЕС и не е проработила за тях?
Ти за колко проблема я пробва и не проработи?
Колко често я пробваш за различни проблеми?

А сега и едно предизвикателство лично за теб.

Избери си някакъв проблем! Нека да не е този по който работихме заедно. Там имаш някакви яки ПО, според мен, които трябва да елиминираш. И е по-добре да го оставим за по-късно. Сега идеята е да видим дали ТЕС работи за теб по принцип, а не в частност за даден проблем. Идентифицирай емоция свързана с този проблем! Приложи стъпките описани в темата "Имам проблем. Откъде да го подхвана?"!

Опиши точно какво си направил с каква декларация си ТЕСал и колко дълго!
И след това ми кажи има ли промяна в тази емоция или не! Т.е. работи ли ТЕС или не.

Ако работи, а аз съм убеден, че ще проработи, просто продължаваш да прилагаш същия процес за всяка друга негативна емоция и всеки друг проблем.

нали искаш да се убедиш, че ТЕС работи. Ето ти още една възможност.
Също така би ми било интересно какво ще стане при близките ти при прилагане на същата последователност от действия.
Покажи ТЕС на поне 5 човека от близките си за даден техен проблем. И пиши на колко човека е подействала.

Според мен досега ти не си я прилагал, а само си търсил логическо обяснение, което да те убеди. Или ако си я прилагал не е било върху емоции, а върху диагнози. Също така не си чистил случки с нея, което е разковничето за премахване на хронични проблеми.
Както и да е. Стореното - сторено.
Да видим какво ще покаже бъдещето.

Подозирам, че следващия етап ще е:
ТЕС работи, но не и за конкретен мой проблем.
Като стигнем до там, ще ти кажа какво да правиш. Засега задачата ти е да приемеш ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО. :wink:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Бого, не те познавам , но си мисля, че подхождаш доста плахо, а "пашата обича смелите" :lol:
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

Bogo69 написа:Искам да попитам Иван:
-----------------------------
1. Вярно ли е едно такова твърдение - ТЕС работи и помага при хора с по-слаба психика и по склонни и податливи на всякакъв вид внушения. Жени или мъже? Повече при жените май...?

2. Забелязах някои противоречия в сайта и форума тук. В сайта се твърди, че повечето проблеми на хората изчезват след около 1 до 3 сесии. А във форума се казва че ТЕС трябва да се прилага Редовно, упорито и гъвкаво за да има Резултат. Не схващам логиката.

Благодаря предварително.
Бого , Богооо каква логика търсиш не знам , но няма да я видиш , защото я гледаш от твоята кула...
Аз съм мъж , и аз не вярвах докато не пипна и не видя , но престраших се опитах и ХОП чудо взе ,че стана.
След това купих книгата , изчетох я , на семинар ходих но от първия опит не съм спирал да се ТЕСам , както си разбрал един проблем минава от раз или 2-3 сесий други проблеми искат повече време.
Лично мое мнение не знам може и друг да го е писал но ТЕС действа при сегашен проблем като болка в определен орган или място.
Не ТЕСай ДИАГНОЗА на лекар защото е предположение , тесаш емицията/чуството :)
Стари емоционални травми , проблем с близки , родители , разбити сърца и т.н. изискват повече време но се лекуват с ТЕС от опит ти казвам!
Престъни да търсиш логиката ,приеми ,че действа и опитай за твой си проблем.:idea:
А ,че имаш ПО си личи от 100км. щом търсиш логика , значи искаш да докажеш на себе си ,че МОЖЕ И ДА РАБОТИ ...
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран на: 15 Сеп 2006 15:14

Мнение от Bogo69 »

1. В последните дни форума при мен работи страшно бавно.
2. Май предизивках някаква дискусия, което не ми е било целта. Иван, ако иска да премести всички писания в някаква друга тема.
3. Алиса - Все си мисля, че ако ТЕС наистина решаваше в голяма степен проблемите на хората бързо и ефективно - ами щеше да има кабинети във всяка една поликлиника или болница не само в България, а и по цял свят.
4. Никнм - Вярно е , че ме е страх от много неща. Обикновен човек съм, но чак пък да ме е страх да тесам....
5. Ангел - радвам се че помагаш на хората и ТЕС действа при теб. Явно си имаш доста проблеми, за да тесаш постоянно. Ако трябва да съм честен на момента не се сещам за нещо, за което трябва да тесам лично себе си. Тесал съм интезинвно близо месец заедно със сина ми. Резултата беше по-скоро отрицателен. От тогава не го правя. Бях показал и на жена ми тогава . Не й мина главоболието. И тъй като няма реултати, се вгледах и ми се видя нормално да няма, защото няма логика да има.
Бил съм и на семинар при Огнян. Болеше ме врата - както и очаквах нямаше никакво подобрение.
Не обичам да си губя времето , а когато имам проблем да го решавам бързо и ефективно, а времето да си ползвам за по-приятни неща
- възпалени хемороиди...кръв, болезнено, неудобство..Ами отивам в София на точното място при точния лекар и след 10 дни съм като нов.
- Болят ме колената - резултат на претоварване - малко почивка, мазане с подходящ крем, малко физиотерапия и след 10 дни всичко е ок .
- Боли ме зъб - Ами отивам на зъболекар. Имам пулпид. Следва лечение и след 10 дни съм ок.
Ето тук прозира логиката.
Каква емоция има в това, че имам хемороиди, че ме болят колената, че ме боли зъба....

Аз проблеми си имам в рамките на нормалното. Проблемите си ги решавам. Радвам се на малките неща, имам си ценности и житейска философия.
Исках просто да помогна на сина ми да не заеква, но не можах. Това е .
Чета форума и още ще го чета. От всякъде човек може да научи нещо. Даже и от клошара, който рови по кофите...
Поздрави на всички!

Yandra
Активен
Мнения: 169
Регистриран на: 04 Май 2011 14:48
Местоположение: Варна

Мнение от Yandra »

Bogo69 написа: 1. Вярно ли е едно такова твърдение - ТЕС работи и помага при хора с по-слаба психика и по склонни и податливи на всякакъв вид внушения. Жени или мъже? Повече при жените май...?
Здравей, Бого:) Извинявам се, че се намесвам, но понеже съм жена преди няколко дни се почувствах лично засегната от първия ти въпрос.
"Слаба психика" - възможно е. Аз си го обяснявам логически по следния начин - може би по-лесно се поддават на ТЕС, хора, които са били повече пречупвани през детството си? Само че, точно тази слаба психика, после е от полза, именно защото се поддават по-лесно на внушение - мое мнение. Само че, става по-лесно, след като се решиш да махнеш защитната си маска, което е много трудно.
Видях, че си разочарован от ТЕС, защото за съжаление при сина ти, резултата е бил по-скоро отрицателен... но все пак е имало резултат, нали?!От собствен опит мога да кажа, че доста често се случва, едно влошаване на състоянието преди да дойде подобрение и излекуване след това...
Няма да те убеждавам, че имаш нужда от ТЕС. Аз самата разсъждавах като теб до преди няколко месеца :)
Исках просто да помогна на сина ми да не заеква, но не можах.
Може би трябва да изтесаш това? :wink:

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Бого, не се обиждай. Тук никой не те атакува лично.
Пробвай с работа върху емоции за даден проблем. При жена ти си работил с болката във врата в декларацията, навярно. При Огнян, предполагам, че пак си работил с главоболие в декларацията. ( Не знам Огнян как си провежда семинарите, не съм присъствал. Но много хора виждат резултати при него, доколкото съм чувал.)
И затова не си успял. Много е общо това. Седиш на повърхността. Под повърхността има емоции, които предизвикват болката.
Може да не ти е логично сега, защото нямаш дадена информация. Като видиш, че работи, ще почне да ти става логично. И в пулпита ти, и в болките в коленете ти, и т.н. има емоции, които причиняват проблема.

Доказателството е в кексчето. Докато не го пробваш няма да знаеш вкусно ли е.

Пробвай и пак пиши. Теоретични постановки може да си разискваме до утре без да стигнем доникъде.
И при сина ти бе приложена най-простата форма на предизвикателството. Т.е. работа с "шапката", диагнозата.
Той е малък и нямаше на този етап какво друго да се пробва.
Пробвахме и не стана. Щом не е станало по този начин, значи трябва по друг начин да се пробва.
Интересното е ти защо не правиш ТЕС за собствения ти проблем, както аз ти казах. При положение, че обясних, че твоя и на сина ти проблемите са вероятно свързани.
Защо искаш да излекуваш първо него и после себе си, а не обратното? Или пък защо да не се лекувате паралелно?

Не искам отговори. Само ти давам гледни точки и храна за размисъл. Виждам, че обичаш да размишляваш. Но само с мислене доникъде няма да стигнеш. Трябва и действие.
Като лекарите толкова ти помагат защо не отидеш при най-добрия в София да ти реши проблема и този на сина ти?
нали лекарите знаят всичко и са големи спецове.
10 дни и ще сте като нови.

Хващай се на работа. Работи с емоции, както те посъветвах и пак пиши след няколко дни, работи ли ТЕС или не!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

trend

Мнение от trend »

Аз незнам защо не се приеме че не винаги се постигат резултати с ТЕС, доколкото четох при оригиналната техника на Калахан за всяка болест/емоция/чуство се работи с отделни меридиани. В книгата пише дословно - По последни проучвания над 80% от проблемите със здравето имат емоционални корени, ами другите близо 20%? Дори на семинара във Варна имаше случай където жената не й подейства ТЕС и отиде на лекар. Аз лично съм изпитал че техниката действа но нежеланите емоции/чувства ми се появяват пак т.е. не е дълготрайно. Другото което е че според мен не е най-бързата техника, ако се прави ТЕС всеки ден по 1 час за 3 месеца / както стана дума да се даде от 3м до 1 год/ това са 90 часа. При една когнитивно-поведенческа терапия при емоц проблеми обикновено за 10-12 срещи по един час се решават голяма част или изцяло проблемите.

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Ето тук прозира логиката.
Каква емоция има в това, че имам хемороиди, че ме болят колената, че ме боли зъба....

Аз проблеми си имам в рамките на нормалното. Проблемите си ги решавам. Радвам се на малките неща, имам си ценности и житейска философия.
Исках просто да помогна на сина ми да не заеква, но не можах. Това е .
Чета форума и още ще го чета. От всякъде човек може да научи нещо. Даже и от клошара, който рови по кофите...
Bogo , първо всичко това го изтесай и то ако виждаш изобщо някакъв смисъл. Второ приемаш всичко много лично, ковто съще е хубаво да го видиш . И трето, това което чета по-горе е просто твоята картина , в която ти вероятно вярваш. Какво означава нормално? :idea: Какво енормално за мен :idea: За мен някои оъ по-горните неща не са нормални каквото и да разбирам под това нормално. Ако смяташ , че си стигнал до целата си , защо ти е изобщо да работиш с някаква техника. Честно казано не виждам твоята цел. Имаш проблеми, които са нормални , но в същото време се радваш на всичко малко, а в същото време все пак има какво още да научиш. Нещо започвам да не разбирам :D
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Bogo69
3. Алиса - Все си мисля, че ако ТЕС наистина решаваше в голяма степен проблемите на хората бързо и ефективно - ами щеше да има кабинети във всяка една поликлиника или болница не само в България, а и по цял свят
Бого, от кога съществува психотерапията, а хомеопатията, а хипнозата, а билкарството, а китайската медицина...а да си забелязал във вяко ДКЦ или болница да има съответните кабинети?????????Случайно да си забелязал, че фармацията дава изключително вреда успоредно със съмнителната полза, ама дава и пари, за разлика от психоенергийните техники, където вреда няма и пари не трябват, освен за книжка или семинар, които можеш да разпространяваш след това даром на други хора?! Ти защо се разболяваш, ако всичко ти е наред? Ти защо се съмняваш, ако си твърдо убеден? ти защо четеш и търсиш тук, ако всичко ти е ясно и подредено в главата? Да не би да ЧУВСТВАШ, че нещо ти липсва? :wink: :D
Аз проблеми си имам в рамките на нормалното. Проблемите си ги решавам. Радвам се на малките неща, имам си ценности и житейска философия.
Исках просто да помогна на сина ми да не заеква, но не можах. Това е .
Чета форума и още ще го чета. От всякъде човек може да научи нещо. Даже и от клошара, който рови по кофите...
Ами ето явно всички сме се впечатлили от желанието да превъзмогнеш нещо, което явно не осъзнаваш напълно, но те човърка и се втурнахме, да те просветлим! Наистина ли само малко радост ти е нужна, а дали пък не искаш голяма радост като от това сина ти да е щастливо незаекващ?! Да не би да те е страх, да погледнеш извън къщичката от утвърдени с усилие ценности и философски постановки, която си си изградил и да заживееш по-нашироко, без стени, без таван, да не ти трябва комин, да изпускаш пара от време на време, без прозорци, които да миеш, че да видиш какво става отвън, без ключалки и врати....? Простор, искаш ли необятен простор, в който да се чувстваш свободен, с много радости, неограничен, неболен, непроблемен,....? Никакви копнежи ли нямаш, никакви неосъществени цели и мечти, никакви страхове, никакви скърби, никакви разочарования, никакви конфликти, които да те огорчават...? Ето ти емоции с които да работиш, забрави логиката, отдай се на чувствата си, ако не те е страх от тях и ако още можеш да чустваш! :idea:
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Публикувай отговор