Хюман Дизайн

Мисли и цитати за размисъл, нови идеи и интерпретации на живота, света около нас, какво е възможно и невъзможно, какво трябва и какво не трябва, защо сме тук, откъде сме тръгнали и накъде вървим, и как да направим пътуването по-приятно.
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Хюман Дизайн

Мнение от Alisa »

Ето нещо ново за мен, което открих вчера на фестивала "Открий себе си"- Хюман Дизайн.
Това е нова клон на астрологичната наука,която изследва и изготвя астрологична карта на енергийната система и главно на чакрите на човек. Тази карта се изготвя по данни, за датата и часът на раждане. Има разработен софтуер, който взима данните и изготвя автоматично готово изчертана карта с показатели на астрономично зададеното състояние на всяка една чакра. Комбинацията и взаимовръзките между тези чакри в зависимост от това, дали са отворени или затворени пък, определят тенденциите, възможностите, предпоставките, за развитие на силните страни на човек и подсказват кои са слабите, така че да си спестим излишни усилия, напрежение и неуспехи. По картата могат да се определят съвети и насоки за пълноценното развитие на личността и във връзка с нашите техники,(моя идея) къде бихме могли, да поработим с тези техники, за да се върнем към това първоначално зададено състояние на енергия от планетите, така че, да използваме пълния потенциал на тези наши чакри.
Аз подходих от любопитство към тази лекция и карта, които се предлагаха на фестивала и останах приятно изненадана от прочита на моята карта, защото сякаш получих подтвърждение на неща, които усещах за верни за мен, но не можех да си повярвам, че наистина могат да са правилните за мен, поради силната инерция на "рамката" ( за ТЕС-нали?!:lol: ) Получих и подтвърждение на неща, които със сигурност усещам за себе си като верни, което укрепва самочувствието ми на познаваща себе си и възможностите и дарбите си. Получих и много ценна насока за бездействие, там и тогава, когато това е в противоречие със заложената ми енергия, с което да си спестя излишен преразход на такава, от което произтича баланс на личната ми енергия и развитие на потенцала ми на МАХ.
В България вече се изучава тази астрологична специалност- три години, платено, на 3-4 нива. Има завършили и учещи се още специалисти, готови да работят активно. До колкото разбрах има информация предимно на английски език.
Ето и нещо, към което ме насочиха jovian arhive- активно 7 дни! Там ще видите още по-добре, за какво става дума.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Според закона за привличането - действителността, която реализираш, винаги ще потвърждава подсъзнателните ти убеждения. :idea:

Как може нещо да те стимулира да се развиваш пълноценно след като те ограничава в развиването само на "силните ти страни" :?: :roll:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

ivangpСпоред закона за привличането - действителността, която реализираш, винаги ще потвърждава подсъзнателните ти убеждения. Idea
Да, законът е такъв! :D Значи аз съм привлякла в случая помощ, за да "видя" по-ясно себе си, понеже тази тема витае напоследък около мен. Но тук получавам и насока, как да преодолея грешни убеждения!
ivangpКак може нещо да те стимулира да се развиваш пълноценно след като те ограничава в развиването само на "силните ти страни"
Alisa
и подсказват кои са слабите, така че да си спестим излишни усилия, напрежение и неуспехи.....(моя идея) къде бихме могли, да поработим с тези техники, за да се върнем към това първоначално зададено състояние на енергия от планетите, така че, да използваме пълния потенциал на тези наши чакри.
Ако не е ясно още, има се пред вид, че като не се насилваме поради "рамката", да бъдем нещо неприсъщо за нас, се освобождава много енергия, която освободена се влива към насока връщане в нещата, които са в хармония с нас и това ни разгръща напълно.
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Алиса, според теб ние даденост ли сме. нещо предопределено и непроменимо?
Супер интересно ми е как хората извъртат дадено мнение, така че да съвпадне с тяхната теза. :roll:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Алиса, според теб ние даденост ли сме. нещо предопределено и непроменимо?
Иване, не знам! Аз съм в процес на търсене на отговори на въпросите, които срещам в житейското си развитие.
За какъв период от време можем да сме даденост, до каква степен може да сме предопределени, а живи ли сме или сме нечия фантазия??????
Супер интересно ми е как хората извъртат дадено мнение, така че да съвпадне с тяхната теза.
Аз мога да кажа същото, четейки как си изтълкувал написаното от мен.:lol:
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

ivangp написа:Алиса, според теб ние даденост ли сме. нещо предопределено и непроменимо?
Супер интересно ми е как хората извъртат дадено мнение, така че да съвпадне с тяхната теза. :roll:
Е как да не сме даденост...всеки от нас е нещо и нещо не е. Всеки има определени качества, а други няма или има в по-малка степен. Един много компетентен и добър финансов анализатор най-вероятно няма никакъв талант да рисува и усет към изкуството (и понеже познавам много такива, гарантирам, че това е така :D )
Не всеки има и лидерски качества, или качеството да е харизматичен, или да е добър организатор, и безкрайно много други неща.

Не сме статична даденост, разбира се, и естествено, че сме тук, за да се променяме, но все пак костенурката не може да бъде орел и обратното.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1822
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Ако не четеш книги,то е защото не е важно за теб.Избираш да се развиваш в една насока и това за теб е важно,всичко друго го оставяш настрани,въпрос на избор и желание!
Има много хора които знаят,къде са по-добри и искат да се развиват,но не го правят,въпрос на виждане и разбиране,на убеждение! :wink:
Един съвет,недей да гарантираш за неща които не зависят от теб!
Човек ако е мързелив и това си качество му харесва,той няма да го промени,но ако един ден осъзнае,че му пречи и иска да се промени,не означава,че му е даденост или греша?
Преди аз не обичах да чета книги,но сега чета и купувам като за световно както се казва,е всичко е въпрос кое ти е на преден план и по важно като цел която искаш да постигнеш в живота,лично мое убеждение от личен опит.
И друга подсказка се сетих.Децата защо обичат,когато си играят да влизат в ролята на Спайдермен,на човека паяк и т.н.?
Иван осъзнавам сега,че задава много лесни въпроси,на които ние даваме или сложни или далеч от това за което става дума отговори!
Не се осъзнаваме,че всъщност въпроса съдържа и самият отговор! :lol:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ескапелина, познаваш ли финансови организатори, които упорито и целенасочено са работили за това да рисуват, пеят или свирят добре?
А костенурки, които са се опитвали да полетят?

Или познаваш само такива, на които са им казали като са били деца, че не са добри в свиренето, пеенето и т.н. и те са решили да развиват силните си страни, т.е. анализаторските си способности.

Поразпитай тези хора дето ги познаваш, защо не свирят и рисуват, а анализират. Опитай се да ги опознаеш по-добре!

Примери в тази посока:

Опитомените слонове ги връзват с едно тънко въже за някой стълб или дърво. Слонът с лекота може да го скъса и да се освободи. Но никога не го прави, освен ако не е ужасен от нещо и не се дърпа с всички сили за да бяга от пожар например.
Защо?
Защото като малко слонче са го връзвали с дебела желязна верига, която не е можел да скъса и всичките му опити са водели само до болка и отчаяние. В един момент се е предал. Тогава са започнали постепенно да го връзват с все по-тънка верига и накрая с тънкото въже. За него въженцето се е превърнало в символ на непреодолимо
препятствие. Той се примирил и приел, че такива са нещата в света.
Слоновете, когато са вързани стоят кротко, не се дърпат и не късат въженцата си. Действителностт му също потвърждава това му убеждение. Всички други слонове около него правят същото. Това е норма, нормално и естествено в неговия свят.

Пример 2:
Бълхи затворени в буркан с капак се научават, че няма смисъл да се скача много нависоко защото само се удряш в капака и боли, и не води до нищо полезно. Така че след време, когато капака бъде махнат те никога не скачат по високо от ръба на буркана, макар че могат. В техния свят е нормално да се прави така. В края на краищата всички други правят така.
И те вероятно предпочитат да заложат на силните си страни, като пълзене и смучене на нещо например, отколкото на слабите, като скачане.

А що се отнася до костенурките и летенето.
Само преди малко повече от 100 години хората са били абсолютно убедени, че летене с по-тежки от въздуха летателни апарати е невъзможно. Днес хората летят дори по-добре от орлите. Орлите и други птици не могат да летят в облаци, например. А хората могат.

Как е станало възможно "невъзможното"? Някой е решил че "невъзможното" всъщност не е невъзможно и дълго и упорито е работил по това да го докаже.

Едисон е открил електрическата крушка след над 1000 неуспешни опита.(поне така пише в дебелите книги). Какво ли щеше да се случи, ако той се бе отказал след 100-ния опит, бе решил, че това е невъзможна задача и бе решил да заложи на "силните" си страни?
Последно промяна от ivangp на 23 Окт 2011 19:05, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Е как да не сме даденост...
всеки от нас е нещо и нещо не е
. Всеки има определени качества, а други няма или има в по-малка степен. Един много компетентен и добър финансов анализатор най-вероятно няма никакъв талант да рисува и усет към изкуството (и понеже познавам много такива, гарантирам, че това е така Very Happy )
Не всеки има и лидерски качества, или качеството да е харизматичен, или да е добър организатор, и безкрайно много други неща.

Не сме статична даденост, разбира се, и естествено, че сме тук, за да се променяме, но все пак костенурката не може да бъде орел и обратното.
Ескапелина, научила си много неща, в които вярваш според мен. И това което съм повдигнал горе ми звучи именно по този начин. Все едно чета книга с факти, които са верни на 100 % според някой. Можеш ли да докажеш някак си това , което си написла по-горе, че е истина? :D
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

Да, съгласна съм разбира се, че човек не трябва да прави само "възможните неща". Но тук имах друго предвид - не че малките деца по някакъв начин са прекършени и ограничавани от възрастните с техните оценки на възможното и невъзможното за тях (което доста често се случва), а по-скоро че всеки има някакъв даден темперамент, психична конституция, капацитет и т.н. и самият той/тя не се насочва естествено към нещо, което им е твърде далечно и безинтересно. Родителите определено до голяма степен оказват влияния върху това какъв тип личност ще бъдеш и те моделират в определена посока.

Когато ходех на уроци по математика наистина се оказа, че не съм толкова зле по математика (точните науки), както винаги бях смятала преди това и даже ми беше кеф, че решавам по-трудните задачи. Но въпреки това изкуството и литературата си останаха много по-магичният и интересен свят, в който имах много по-добро усещане от съучениците ми, които ходеха по олимпиади по математика. (не че няма хора на изкуството, които са били добри математици, но като обща тенденция)

Някак талантите, наклонностите си вървят като че ли със съответната мотивация да правиш нещо в тази област...и има изключения есествено. Кандински - адвокат до 30 след това художник - с мноого мъки.. Даже често да правиш нещо, в което имаш талант и типа ти личност е подходящ за това нещо, се оказва провалено от външния натиск да си социално престижен или да правиш нещо, в което "има хляб".

Но дори на чисто личностно ниво - всеки е забелязал колко различни са хората! Когато отиваш на лов за зайци, вероятно няма да звъннеш на костенурката, а на орела, нали?
:wink:
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Хората са различни, това е така. Но хората не са непроменими.
И не са даденост, а процес в развитие.
За това ставаше въпрос по-горе. А не дали сме различни.

Естествено е всеки да търси на работата лекото и на питата мекото, но не с извинения от рода на - това сами силните страни, генно, социално и кармично обременен съм и т.н.

Освен това самата идея, че нещо, в случая Хюман Дизайн, ще ми помогне да се развивам пълноценно, при положение, че ме ограничава в разитието само на силните ми страни е противоречива.

Освен това всяко измерване, в случая това на системата Хуман Дизайн, измерва времнно състояние, т.е. това в момената или в момента на раждане, но междувремено много промени настъпват и за в бъдеще ще настъпват. И тези промени не са отразени в това измерване / изчисление.

И накрая, за това вече е писано в друга тема, Асторлогията е неточна наука тъй като насоките които дава са пожелателни, а не утвърдени закони. като вземем предвид, че в Астрологията се изчислява само влиянието на планетите в Слънчевата ситема и тяхното положение, още веднъж се подчертава нейната ограниченост. Тъй като ние сме подложни не само на влиянито на тези планети, а и на всички други звезди, галактики, черни дупки и т.н.

Но най-вече сме подложени на влиянието на собствените си мисли и убеждения и не е нужно да търсим истината в каквото и да е извън нас самите.

Помисли и върху това - на Алиса й е харесала тази система защото е потвърдила нейни вече съществуващи убеждения за силните й страни.
Какво ли щеше да стане, ако не ги бе потвърдила?
Дали щеше да й хареса толкова много, ако й бе казала, че досега цял живот е вървяла в абсолютно грешна посока и трябва да се занимава с музика например, пък тя се е занимавала с финанси.

Или какво щеше да се случи с човек , който не вярва в съществуването на чакри и влиянието на планетите върху нас, а е твърдо вярваш в Бог и в предопределеността на съдбата му и това с тоето се занимава от Божията воля.

Според мен, и двамта щяха да им теглят по една м.... на господата от Хюман Дизайн и нямаше да съществува тази тема. :)
Последно промяна от ivangp на 23 Окт 2011 19:04, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

Ескапелина, научила си много неща, в които вярваш според мен. И това което съм повдигнал горе ми звучи именно по този начин. Все едно чета книга с факти, които са верни на 100 % според някой. Можеш ли да докажеш някак си това , което си написла по-горе, че е истина? :D
Ами не е нужно да се доказват този тип неща, защото това са просто наблюдения, които имам. Колкото и да е относителна реалността, все пак тя има някои по-устойчиви характеристики и би било смешно и излишно да се правим, че такива не съществуват.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Едни се смеят докато се вкопчват в измамната устойчивост на спасителните пояси, други докато плуват покрай тях.

Интерсно Ескапелина от какво се опитва да избяга. (Escape=Бягство) :roll:
Дали всъщност не й се плува, но я е страх да се пусне от пояса?
Последно промяна от ivangp на 19 Окт 2011 14:57, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

ivangp написа:Хората са различни, това е така. Но хората не са непроменими.
И не са даденост, а процес в развитие.
За това ставаше въпрос по-горе. А не дали сме различни.

Естествено е всеки да търси на работата лекото и на питата мекото, но не с извинения от рода на - това сами силните страни, генно, социално и кармично обременен съм и т.н.

Освен това самата идея, че нещо, в случая Хюман Дизайн, ще ми помогне да се развивам пълноценно, при положение, че ме ограничава в разитието само на силните ми страни е противоречива.

Освен това всяко измерване, в случая това на системата Хуман Дизайн, измерва времнно състояние, т.е. това в момената или в момента на раждане, но междувпрочем много промени настъпват и за в бъдеще ще настъпват. И тези промени не са отразени в това измерване / изчисление.

И накрая, за това вече е писано в друга тема, Асторлогията е неточна наука тъй като насоките които дава са пожелателни, а не утвърдени закони. като вземем предвид, че в Астрологията се изчислява само влиянието на планетите в Слънчевата ситема и тяхното положение, още веднъж се подчертава нейната ограниченост. Тъй като ние сме подложни не само на влиянито на тези планети, а и на всички други звезди, галактики, черни дупки и т.н.

Но най-вече сме подложени на влиянието на собствените си мисли и убеждения и не е нужно да търсим истината в каквото и да е извън нас самите.

Помисли и върху това - на Алиса й е харесала тази система защото е потвърдила нейни вече съществуващи убеждения за силните й страни.
Какво ли щеше да стане, ако не ги бе потвърдила?
Дали щеше да й хареса толкова много, ако й бе казала, че досега цял живот е вървяла в абсолютно грешна посока и трябва да се занимава с музика например, пък тя се е занимавала с финанси.

Или какво щеше да се случи с човек , който не вярва в съществуването на чакри и влиянието на планетите върху нас, а е твърдо вярваш в Бог и в предопределеността на съдбата му и това с тоето се занимава от Божията воля.

Според мен, и двамта щяха да им теглят по една м.... на господата от Хюман Дизайн и нямаше да съществува тази тема. :)
Идеята на хюман дизайн, доколкото схванах, е не толкова да не развиваме слабите си страни, а по-скоро да изберем по-подходящата за нас стратегия в живота, така че нещата да се случват с по-малко съпротивление и да постигнем щастие като следваме пътя, определен и предвиден за нас. Например генераторът е тук, за да опознава себе си, а не другите и просто да откликва на нещата, които животът му поднася (това не значи непременно пасивност), а не да инициира и да води - това би го довело до неуспех и фрустрация и би забавило постигането на щастие.

Наистина, най-вероятно всички тези системи като астрологията, които те определят по някакъв начин и те слагат в някакви рамки, са малко ала бала. Най-малкото, както и ти отбеляза, всеки може да намери нещо, което да потвърди някакви негови наблюдения и убеждения за собствения живот и личност. А да не говорим, че вероятността е голяма това да се случи, защото в такива системи, все ще се намери някоя близка до твоята истина. Когато изчислих картата според хюман дизайн на майка ми, докато слушах това, което се говори за нейния тип личност, си казах, ейй това колко вярно звучи за мен.

Изобщо мисля, че всеки рано или късно разбира ограничеността на подобни системи и ги приема просто като развлекателни. А истината за нас, за живота и т.н. може би ще я разберем като умрем, ако сме се развили достатъчно, че да я схванем като ни я обяснят :)
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

ivangp
Как може нещо да те стимулира да се развиваш пълноценно след като те ограничава в развиването само на "силните ти страни"
Освен това самата идея, че нещо, в случая Хюман Дизайн, ще ми помогне да се развивам пълноценно, при положение, че ме ограничава в разитието само на силните ми страни е противоречива.

Не ми допада повторението на тези твърдения- въпроси, правиш мантра и внушаваш нещо не съвсем коректно!
Помисли и върху това - на Алиса й е харесала тази система защото е потвърдила нейни вече съществуващи убеждения за силните й страни.
Какво ли щеше да стане, ако не ги бе потвърдила?
Дали щеше да й хареса толкова много, ако й бе казала, че досега цял живот е вървяла в абсолютно грешна посока и трябва да се занимава с музика например, пък тя се е занимавала с финанси.
Не ми допада повторението на тези твърдения- въпроси, правиш мантра и внушаваш нещо не съвсем коректно!

Alisa
Аз подходих от любопитство...останах приятно изненадана от прочита на моята карта, защото сякаш получих потвърждение на неща, които усещах за верни за мен, но не можех да си повярвам, че наистина могат да са правилните за мен, поради силната инерция на "рамката" ( за ТЕС-нали?!Laughing ) Получих и потвърждение на неща, които със сигурност усещам за себе си като верни, което укрепва самочувствието ми на познаваща себе си и възможностите и дарбите си. Получих и много ценна насока за бездействие, там и тогава, когато това е в противоречие със заложената ми енергия, с което да си спестя излишен преразход на такава, от което произтича баланс на личната ми енергия и развитие на потенцала ми на МАХ.
Пак да поясня:
1.приемам това като игра и го споделям като нещо ново и любопитно!(за мен)
2. ако, приемем за вярно казаното (а защо пък да не е вярно? нима изключваш този вариант?!), то
3. дава някаква посока, улесняваща хващането на посока за работа, по личностното развитие, естествено според виждането на принципа вярно/ невярно, по вътрешен усет. Нима и с ТЕС не работим по вътрешен усет за това, кои са ни проблемите?! Колко са хората, които се чудят от къде да започнат? Защо това да не е един от начините, да се ориентират? Всичко е относително, тази карта също е относителна, хората са относителни, техниките са относителни, времето е относително, възможностите ни са относителни...каквото се сетиш! Защо да не употребим тогава всичко, което може да ни е стимул, насока, помощ?!
4. не съм казала че не приемам за укрепващо самочувствието ми, предположенията си и потвърждението от прочита на картата, на слабите ми страни и недостатъци!
5. Не казах, че не са ми казали нещо за мен, което според картата да посочва тотална грешка при развитието на личността ми! Въпреки това, аз получих потвърждение на собственото си отдавнашно усещане, че има такава грешка! И съм доволна, че го получих, защото това потвърждава и дарбата ми да разбирам себе си( благодарение и на ТЕС и сие техники) все по-добре!
Има още какво да се коментира, но съм изморена!
Хм, май пак съм емоционална, ама пък ми завиждаше, доколкото си спомням?! :wink: :lol:

P.S.Ето на! Хабя излишна енергия, за празен спор, породен от недочитане! Можех да я вложа в нещо градивно! :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Публикувай отговор