Изводи и сентенции

Мисли и цитати за размисъл, нови идеи и интерпретации на живота, света около нас, какво е възможно и невъзможно, какво трябва и какво не трябва, защо сме тук, откъде сме тръгнали и накъде вървим, и как да направим пътуването по-приятно.
daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание."
Стивън Хокинг

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

"Йога ни учи, че всичко, което се случва отвън се случва едновременно с това и във вътрешния ни свят, защото между онова, което ни заобикаля и психиката ни няма граници. Когато опустошаваме плодородна земя, отнемаме късче от плодородната земя в себе си; когато бетонираме последните дюни, заливаме с бетон последните пясъчни възвишения в себе си; когато сечем тропическите гори - макар и на хиляди километри, на места напълно непознати, вземаме от вътрешната си способност да дишаме свободно. И нищо, че не си даваме сметка затова: с всяко наше действие, с всяка най-мъничка, обикновена постъпка - с това какво мислим сега, какво казваме, какво купуваме, какво работим и как прекарваме времето извън работа, с какво се храним и как сме облечени - с всяка отделна минута в нашия живот ние предприемаме избор..."


Йога и Планетата на щастието - от Любомир Розенщайн

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

"Мисловната атмосфера на едно село, на един град,
на един народ е обединената мисъл на тези,
които живеят или са живели там.
Хората имат свои особености, свои отличителни черти, силни и слаби страни, имат своя преобладаваща атмосфера.
Когато човек остане за дълго време на едно място, той бива повлиян от преобладаващата мисловна атмосфера
и въпреки своето желание, той се променя -
потъва или се издига до равнището на преобладаващата мисъл.
Ако някой се засели в град, в който кипи енергия,
той скоро ще почувства положителната мисъл,
която ще пробуди същите мисли в него.
Но ако човек живее в едно мъртво общество, неговата активност ще спадне
и той постепенно ще се приравни с нивото на останалите членове на обществото.
Когато хората посещават едно общество, те чувстват неговата атмосфера
и ако тя не е в хармония с техния умствен характер, имат желание да го напуснат.
Хора с твърд и положителен характер не се поддават лесно на влияние и даже могат да въздействат благоприятно върху другите.
Но, общо взето, колективната мисъл е много силна."
от нета

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: Изводи и сентенции

Мнение от mayadob »

Ако търсиш Висшия си Аз, тесай Низшия си приятел.

Ха-а-а! Как само ме цензурира този форум :)
Значи - там, където горе пише "приятел", всъщност трябва да пише г.з

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

“Πocpeдcтвeният чoвeĸ ĸaзвa. Дoбpият чoвeĸ oбяcнявa. Πpeвъзxoдният чoвeĸ дeмoнcтpиpa. Cтpaxoтният чoвeĸ вдъxнoвявa дpyгитe дa видят cилaтa в caмитe ceбe cи.” – Xapви Maĸeй

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

"Най-хубавият ден в живота ти е денят, в който решиш, че животът ти, ти принадлежи. Без извинения и оправдания. Без някой, на когото да се опираш, да разчиташ или да виниш. Дарът си е твой - той е едно невероятно приключение - и ти, и единствено ти, си отговорен за неговото качество. Това е денят, в който животът ти наистина започва."

Боб Моауад

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Re: Изводи и сентенции

Мнение от nikimm »

Напоследък ми е интерсено да забележа, че това което е споделил Ганди има много съвападения. Ако не го бях чул, нямаше да го забележа вероятно и затова искам да го споделя с форума :). Независимо от изхода на събитие в което участваме постоянно, все има нещо от долната приказка :).


First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Mahatma Gandhi
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

"Любовта в мислите е истина,
Любовта в действието е праведност,
Любовта в областта на чувствата - умиротворение,
Любовта като разбиране е не-насилие."


Сай Баба

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

„Ако можехме да прочетем тайната история на нашите врагове, бихме намерили в живота на всеки човек достатъчно мъка и страдание, за да обезоръжат всяка враждебност.”
Хенри Лонгфелоу

"Когато ти обичаш, цялото човечество печели. Когато мразиш, цялото човечество губи. Един закон на Любовта гласи: когато ти обичаш, тази Любов се разпространява във всички хора. Вълната на Любовта, която чрез тебе слиза отгоре и се изразява, се разпространява навсякъде, залива цялата Земя, целия свят. Когато ти обичаш, мнозина почват да обичат. Със своята любов ти събуждаш душите им. По този начин помагаш на цялото човечество."
Петър Дънов

"Всички се стремим да започнем собствената си история, търсейки най-достойното или най-човешкото й начало. И винаги крием по нещо. Премълчаните истории са истинското изкуство на живота, а когато хората чуят една такава история, тръпки преминават по гърба им. Премълчаните истории крият много знание. И обикновено бихме ги разказали само на един непознат."
„Здравей, Непознат! Колко е голямо сърцето ти?”
Радослав Гизгинджиев, "РАЙ"

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

...В края на XVIII век, френският химик Лавоазие утвърждава доктрината, че животът е химична функция и че храната е горивото. В такъв случай достатъчно би било да се изчислят калориите, които се изгарят от организма и да се достави същият брой калории с храната. По-късно бяха открити витамините, ензимите и много други важни субстанции, но това не промени съществено официалната гледна точка. Бяха формулирани първият и вторият закон на термодинамиката, а именно: Закона за запазване на масата и енергията и Закона за ентропията гласящ, че с течение на времето, всички неща се разлагат до техните най-прости и стабилни форми и цялостната енергия в системата се придвижва от едно по-високоорганизирано състояние към едно по-ниско. Дори и сега, някои учени продължават да поддържат становището, че няма съществена разлика между взаимодействието на веществата извън човешкото тяло и вътре в него.

Опитите проведени през нашия век, съвсем очевидно показват точно обратното: двата закона на термодинамиката не важат за живата природа. Тази позиция е поддържана и от Луи де Бройл - физик и баща на вълновата механика. Блестящият френски учен д-р Луи Кервран, член на Ню Йоркската Академия на науките, подробно е документирал биологичната трансмутация, която е свързана с превръщане в тялото на едни химични елементи в други и се осъществява чрез директна обмяна между ядрата на различните елементи. Биологичната трансмутация е процес, който не е химичен и е напълно различен от сливането или разцепването на атома във физиката. Посредством съдействието на биологичните ензимни системи, при него се изисква една милионна част от енергията, която би била необходима да се повтори евентуално това от ядрената физика ин витро. Хранителните нужди на всеки се определят до голяма степен от количеството ензими в наличност в организма му за биологична трансмутация. Колкото по-здрав става човек, толкова по-малка нужда има от хранителни добавки. Колкото по-силна е жизнената му енергия, толкова повече сили има за да трансмутира. С това биха могли да се обяснят и многото случаи на светци или йоги, живeли или живеещи с оскъдно количество дори еднообразна храна.

Пренебрегването на важността на взаимовръзката ум и емоции-тяло и физическо страдание (за нея вече стана дума е предишната глава) в никакъв случай не допринася за развитието на лечебната наука.

"Хомеопатия за всички"
Д-р Димитър Димитров

daromi

Re: Изводи и сентенции

Мнение от daromi »

"Човек не е само добър или само лош, зависи на коя страница ще отвориш душата му и пред какви изпитания ще го поставиш."
Мишел дьо Монтен

"Не вярвайте на нищо, независимо къде сте го чели или кой го е казал, дори аз да съм го казал, освен ако то не е в съгласие с вашия собствен здрав разум и ум."
Буда

Този когото светът би отхвърлил, Бог ще го вземе, ще го избере и използва да извърши велики неща. Ако не се впечатляваме от силните си страни, талантите и дадените ни от Бог способности, тогава не можем да се притесняваме от слабостите и неспособностите си. Ако не се впечатляваме от това, което можем, тогава нямаме право да се притесняваме заради това, което не можем. Бог вижда какво можем да бъдем, ако отместим погледа си от това, което не сме и насочим погледа си към Него.
(из проповедта на Джойс Майер - "Увереност")

Публикувай отговор