Маите - какво в същност ни завещаха

Истинското пътуване на откривателя не се състои в намиране на нови територии, а в придобиване на нов поглед върху нещата.
Този форум е за всички дръзнали да поемат по трънливия път на разкриване на истинската си същност, себеосъзнаване и разкрепостяване на ума.
vanko57
Участник
Мнения: 74
Регистриран на: 03 Дек 2010 09:47
Местоположение: Голямо селендурово

Маите - какво в същност ни завещаха

Мнение от vanko57 »

СЕДЕМТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ НА МАИТЕ

Първото предсказание показва Вселената като процес с вечни цикли на различни нива.

На галактическо ниво това са цикли от 26 000 години.

На персонално ниво - с живот от 70 години,които се живеят описани в тези големи цикли.

Първото предсказание оповестява края на настоящия цикъл. Според него от 1999 г. остават само 13 години,че всеки човек е в Салона на огледалата, за да открие сам в себе си,своята многоизмерна същност,че Слънцето се върти около Алциона, централното слънце на Плеядите, а двете системи се движат около ума и сърцето на Хунаб-Кув центъра на Галактиката в една обиколка, продължаваща 200 милиона години.

С първото предсказание маите искат да насочат човешкия ум към галактиката.

В календара си са оставили кодирана ключова дата за финалната трансформация - събота, 22 декември, 2012 г.

Маите не говорят за края на света. Нещо повече - уточняват, че всичко ще се трансформира, че единственото, което остава, е духът в своето пътуване през еволюцията към по-високи нива.

Второто предсказание казва,че отговорите на всички въпроси са вътре в човека.

Неговото поведение определя бъдещето му. Цялото човечество се намира в момент на фундаментален преход към нов начин за възприемане на Вселената.

Казва, че Земята и Слънчевата система получават потоци от светлина, енергия и информация от центъра на галактиката.Всичко това предизвиква увеличаване на вибрациите на планетата. Човешките клетки и мозъчните функции влизат в резонанс и равновесие с новата честота на вибрации на Земята.

Това предизвиква огромни промени в човешкото поведение.

Второто предсказание ни показва два пътя.

Единият е на разбирателство и толерантност, другият - на страх и унищожение.

И в двата пътя ще научим уроците, необходими за еволюция на съзнанието ни.

Ние сме тези, които ще решим по кой път да поемем.

Това са адът и раят, проявени едновременно.

Човечеството се отправя към една нова епоха на хармония и за да стигнем до нея, трябва да пресрещнем най-големите си страхове,да приемем, че преживяваме трудни ситуации, за да се поучим. Запазвайки спокойствие в която и ситуация да се намираме, можем да съхраним и увеличим вътрешната си енергия, да създадем състояние на висока вибрация и уважение към всичко съществуващо.

Трудните ситуации ще присъстват в живота ни, докато имаме нужда да научим нещо от тях.

Третото предсказание ни казва, че трябва да съзнаваме влиянието си върху планетата, да не провокираме разрушения, както вече се е случвало в историята ни. Процесите на индустриализация, невнимателни към екосистемите, с отпадъците си са създали генерално покачване на температурата на Земята.

Като прибавим и увеличаването на слънчевата активност, причинено от енергията, идваща от центъра на галактиката, се получават големи изменения на климата и ветровете. Вихри от енергия ще изчистят повърхността на Земята.
Това е проява на недоволството на нашата планета и елементалните енергии, съдържащи се в нея.

Четвъртото предсказание казва, че човекът трябва да промени хищническото си поведение, да влезе в синхрон с природните ритми, да се нагласи към промените, които водят цялата Вселена към една нова ера на хармония. Маите ни казват, че промените в климата ще разтопят леда на полюсите. Така Земята ще се измие и раззелени отново, ще се промени физическата композиция на континентите, върху които живеем. Всички предсказания търсят промяна в ума на хората.Вселената генерира тези процеси, за да може човечеството да се разпростре в галактиката, да разбере, че е съставна част от всичко съществуващо

Петото предсказание казва, че всички системи, основани на страха, върху които е изградена нашата цивилизация, ще се трансформират едновременно с планетата и човека, за да отстъпят на една нова ера на хармония. Човекът е убеден, че Вселената съществува само за него, че човешкият род е единственият представител на интелигентен живот и затова се отнася като грабител с всичко съществуващо. Системите ще се разпаднат, за да изправят човека сам срещу себе си, за да види необходимостта да реорганизира обществото, за да продължи по пътя на еволюция,който ще ни позволи да разберем сътвореното.

Шестото предсказание казва, че в следващите години ще се появи комета, чиято траектория ще застраши съществуването на човечеството. Маите са виждали кометите като вестители на промяна, които идват, за да нарушат съществуващото равновесие, за да се променят структурите, позволявайки еволюция на колективното съзнание. Всички неща имат едно място, което им съответства. Всички условия, дори най-неблагоприятните, са перфектни за опознаването на живота, за развиване на съзнанието и разбирането на сътворението. Затова човекът непрекъснато е изправен пред неочаквани ситуации, които причиняват страдание. Това го подтиква да обмисли своите отношения със света и другите. Така, посредством много опити през много животи, ще разбере универсалните закони и смисъла на сътвореното.
За маите Бог е проявата на живота, намира се във всички форми и е безкраен.

Седмото предсказание на маите. То ни говори за минаването на нашето съзнание в едно ново измерение, където ще разполагаме с по-високи енергийни нива, ще живеем в синхрон с планетата в една вселена на мир и хармония.
vanko57 blog

ТИШИНАТА Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОРАТОР

Истината е Мистерия, която трябва да открием;
Живота е Мистерия, която трябва да изживеем.

Не искам да ми вярвате сляпо,
Искам да проверите дали е така.

vanko57
Участник
Мнения: 74
Регистриран на: 03 Дек 2010 09:47
Местоположение: Голямо селендурово

Мнение от vanko57 »

vanko57 blog

ТИШИНАТА Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОРАТОР

Истината е Мистерия, която трябва да открием;
Живота е Мистерия, която трябва да изживеем.

Не искам да ми вярвате сляпо,
Искам да проверите дали е така.

optimeon
Участник
Мнения: 30
Регистриран на: 27 Юни 2020 19:11

Re: Маите - какво в същност ни завещаха

Мнение от optimeon »

много интересна и увлекателна тема

Публикувай отговор