Страхова невроза след раждане.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

Има една интересна книга на Стивън Волински "Квантово съзнание". Няма я на български, но може да се дръпне на руски ез. Там има доста упражнения за овладяване на нежелани емоции.

Проблемът е, че когато сме обладани от някакво негативно чувство, ние сме склонни да разглеждаме историята около това чувство, както по-горе прочетох в някои от постовете чрез задаване на въпроса "защо", а то е просто енергия и нищо повече.

Ето един откъс от нея. Надявам се да е полезен:

“Забележете къде във вашето тяло е чувството на страх /или каквото и да е нежеланочувство/ Фокусирайте вниманието си на страха във вашето тяло. Къде е? Всеки път, когато умът ви иска да отиде на историята или филма около страха ви, внимателно се върнете към чувството само по себе си. Започнете да гледате на страха просто като на енергия. Продължавайте да гледате на страха като на енергия. Запомнете, вашата работа е да го гледате такъв какъвто е, не да го променяте или местите. Просто го наблюдавайте като енергия. НЕ се опитвайте да го променяте. Защо? Защото, когато се опитвате да променяте или избягате от нещо, вие му се съпротивлявате.
В суфи традицията, енергията се оприличава със скорпион, а етикетът поставен на тази енергия – с парфюм. Да сложиш етикет на чиста енергия е като да сложиш парфюм на скорпион. Защо? Защото вие ще изпитате етикета или парфюма, не лежащата отдолу енергия. Затова е казано: “Този, който подуши парфюма на скорпиона, няма да се спаси от неговото жило.”

Така, че позволете на демаркираната енергия да има собствено движение без да я прекъсвате с осъждане /”не трябва да го изпитвам”/ оценяване /”това е лошо”/ или значимост /”какво означава това за мен”/. Позволявайки на естествената, насочена навън енергия да се случи, тя преминава през вас.”

И тук неговия опит след вече веднъж преживяна паническа атака: “Мислех си, че едва чакам следващата си паник атака. Защо? Защото там имаше толкова много енергия за използване. Две седмици по-късно, БАНГ, сърцебиене, пресъхване на устата, тяло, замръзнало в ужас. Този път, поддържайки присъствие на наблюдател, осъзнах какво става, легнах на пода и фокусирах вниманието си върху тялото си, страха си и чувството като енергия. Отношението ми беше “Вземи ме където и да е”. Скоро почувствах сърцето си отворено. Чувствах се уязвим и много свързан със себе си. Преживях прекрасно състояние.”

Аз също съм имала подобно изживяване на паник атака преди време. Започнах да наблюдавам енергията. Оприличих я на побесняло животинче, което се блъскаше в стените на клетка в гърдите ми. Лежах със затворени очи и наблюдавах тази сцена, сърцето ми щеше да изскочи. След малко животинчето се успокои и аз го гушнах. Изпитах непоклатимо спокойствие. Беше чудесно.

Самият акт на наблюдение стопява нежеланите чувства. Просто ги осветяваме със силата на съзнанието си, а не се концентрираме с ума, който разглежда историята. Всъщност при всички тях енергията е една и съща, просто ние поставяйки й етикет /страх, гняв, ревност/ я ограничаваме в определена форма на сгъстена енергия и тя се превръща в материална част/ица/. Историята около нея я поддържа като живо същество. Не разбирайки, че това е само енергия ние си ходим с тези етикети "аз имам клаустрофобия", "аз имам страх от смъртта" и пр. и позволяваме самото споменаване на етикета да събуди създаденото от нас енерго-информационно същество, което всъщност е чиста енергия. И още нещо интересно: наблюдението на нежеланите чувства ги стопява, а на желаните - ги засилва. Не можем да изпитваме едновременно страх и любов. И двете са създадени от едно и също - енергия. Изборът е наш. :D
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

MagicWoman написа:Не можем да изпитваме едновременно страх и любов. И двете са създадени от едно и също - енергия. Изборът е наш. :D
С повечето неща съм съгласен, но с последното не съм.
Спомни си последната ни среща!
Не изпита ли едновремено две противоположни чувства?

Всъщност подобен принцип е заложен в една от техниките за напреднали която преподавам на семинарите си, а имено Емоционална Трансформация.
Смоче при нея има насочено протичане на енергията в тялото и освобождаване на енергията извън тялото.

Аз мисля, че същото го има и при Волински, но не е ясно обозначено.
Да мисля така ме карат следните две изречения.
Позволявайки на естествената, насочена навън енергия да се случи, тя преминава през вас.”
Обърни внимание на подчертания текст. Той показва намерение.

Както и тук.
Отношението ми беше “Вземи ме където и да е”.
Отново имаме отношение, което също включва намерение.
Та не е само наблюдение процеса, а има и намерение.
Поне аз така ги виждам нещата.

Същото се отнася и за този пасаж.
И още нещо интересно: наблюдението на нежеланите чувства ги стопява, а на желаните - ги засилва.
Ако няма желание или нежелание, какво ли ще стане с чувствата?
без намерение няма посока и няма движение. Според мен.
Искам да кажа, че дори когато уж само наблюдаваме в разните техники ние винаги го правим с намерение. И намерението създава резултата.

Чисто наблюдение = Абсолютно приемане.
И там няма резултат, или по-скоро всеки резултат е ОК.
Последно промяна от ivangp на 16 Фев 2011 20:58, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

ivangp написа:
MagicWoman написа:Не можем да изпитваме едновременно страх и любов. И двете са създадени от едно и също - енергия. Изборът е наш. :D
С повечето неща съм съгласен, но с последното не съм.
Спомни си последната ни среща!
Не изпита ли едновремено две противоположни чувства?
Да, но ти ме накара да ги изпитам едновременно. В живота според мен не можеш да изпитваш едновременно гняв и любов. Освен това тогава се случи следното: първо двете чувства се доближиха едно до друго, след това се припокриха до половината, след което се сляха. Когато ме попита обаче "можеш ли да изпиташ всяко едно поотделно?", ти отговорих - "любовта - ДА, но гневът - НЕ, той просто се стопи в любовта", което доказва твърдението ми че
наблюдението на нежеланите чувства ги стопява, а на желаните - ги засилва
Докато в едно видео на Живорад Славински, той каза, че след този процес, човек вече не може да изпита двете неща поотделно, с което не съм съгласна - моят опит показа друго.

За Намерението съм съгласна, че е важно. Но дори да го няма ти сам казваш:
Чисто наблюдение = Абсолютно приемане.
А както знаем именно приемането на нежеланите чувства води до стопяването им, т.е търсеният резултат.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Не е съсвсем точно това което описваш. За Любовта и страха се получи така както ти казваш, но имено защото не успя да изпиташ двете едновремено продължихме нататък докато стигнахме до Първичните ти Полярности. И там ти ги изпита и двете едновремено и не можеше да изпиташ едното без да изпиташ и другото.
Идеята ми е, че е възможно. не казвам, че е лесно или че е ежедневие, а само че е възможно.

А приемането води само до приемане, ако не е направено с намерение за изчистване или за усилване. :)
При теб имаше намерение в началото на процеса, който направихме и затова не ти се получи едновременото изживяване с Любовта и Страха.
Намерението може да е било ( инай-вероятно е било) неосъзнато, привично, по навик. Но това не го прави по-малко намерение.
А по-късно се получи сливането, тъй като в самия процес се изчисти и емоционалния заряд на съпротивата, желанието и реактивното (т.е. заучено, шаблонно) отношение към нещата (емоциите).
Спред мен. :D
Последно промяна от ivangp на 17 Фев 2011 20:58, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

ivangp написа: Идеята ми е, че е възможно. не казвам, че е лесно или че е ежедневие, а само че е възможно.
Добре, Mr. Always Right! :lol:
vesile
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 23 Яну 2011 12:57

страхова невроза

Мнение от vesile »

сега от няколко дни тес-вам със следното:
В.ч. прекарвам цялото си време в бягане от страха, и по този начин го привличам , аз аз напълно и безрезервно се доверявам на по-висша енергия която да регулира емиционалното ми състояние.
Н.ф. Доверям се на процесите на живота.

В.ч този страх е много, ама много по-мощен от мен и щ ме изяде и изплюе, аз превръщам енергията на страха в светлината на живота ми.
НФ- 1-ва обиколка - страхът ме изяжда
НФ - 2 -ра обиколка - стар ме изяжда , превръщшзм в сетлина
НФ - 3 - превръщам в светлина
но като като изляза или отида до магазина се разтрепетвам,а вкъщи без причина започва едно сърцебиене.Вече 20 дена тес-вам ,но резултат не виждам,дали бързам ?
vesile
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 23 Яну 2011 12:57

страхова невроза

Мнение от vesile »

Не ми стана ясно за техниката,,кратък филм",като си представям неприятната случка трябва ли да се потупвам по точките?Много искам да присъствам на семинара във Варна ,но заради този страх не мога да отида .
neafeya
Активен
Мнения: 114
Регистриран на: 31 Юли 2008 18:56
Местоположение: Бургас

Мнение от neafeya »

http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=249
Виж тук,аз използвах някой фрази от тук.Най-вече :
Избирам винаги да съм изпълнена със спокойствие, хармония, любов и радост. – Избирам да разреша на всичките си органи и системи да възстановят нормалната си дейност и да работят в хармония. – Избирам да се чувствам по-здрава, по-силна и по-спокойна от всякога.Избирам да разреша на тялото си и всяка негова клетка да забравят всички отрицателни емоции и чувства от миналото и да се освободят от отрицателното им влияние.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

vesile, имаш ли този страх, ако някой те придружава?
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
vesile
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 23 Яну 2011 12:57

страхова невроза

Мнение от vesile »

дори да съм с мъжа ми пак не ми е спокойно,вече не ми ссе излиза никъде .трябва да отидем на консултация и за ваксина незнам как ще отидем,мъжа ми не може да разбере моите ппритеснения и ме обвинява че не мисля за детето.
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Искам да споделя с вас една книга, която открих. Миналата събота отидох до една книжарница за друго, но се загледах и взех и нея. Казва се "Психология на душата" от Джошуа Дейвид Стоун. Според него, най-важните взаимоотношения в живота на човек са две - това със самия себе си и това с Бог. Като даже първото е по-важно. Да обичаш себе си, да си прощаваш, да не се самобичуваш и самоизтезаваш и да разбереш, ,че няма грехове, а само грешки, които всъщност са положителни, защото те учат, вземаш от тях своя опит и продължаваш. Пиша за нея тук, за да я видиш и ти, vesile. Изчела съм много книги с подобно съдържание, но никоя не ми е въздействала толкова силно. Ти също си зациклила някъде както бях и още съм и аз. Трябва да разбереш къде. Трябва много работа и много кураж, но вярвам че всички ще успеем да решим проблемите си.
Другите вкъщи, които виждат състоянието ти, какво казват? Споделяш ли с някого? Всъщност мъжът ти наясно ли е с проблема ти? Говорили ли сте?
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Трябва много работа и много кураж, но вярвам че всички ще успеем да решим проблемите си.
Само искам да кажа, че може и да не трябва, защото не е ясно защо понякога нещата могат да се изчистят без време!!!!!!
Vesile, коя част от тялото ти няма страх. Бъди СИГУРНА, че такава част от теб има усети я и дай да видим каква част от тялото ти е и й благодари с ТЕС.
После виж тази, в която има страх и тесни това което чувстваш. После пак отиди другата страна (без страх) и пак й благодари и после пак при другата. Опитай това поне 30 мин. И пиши какъв е резултата ти ако искаш!
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

vesile

дори да съм с мъжа ми пак не ми е спокойно,вече не ми ссе излиза никъде .трябва да отидем на консултация и за ваксина незнам как ще отидем,мъжа ми не може да разбере моите ппритеснения и ме обвинява че не мисля за детето.
Сега ТЕСни тези две твърдения! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Ники, за себе си знам, че без работа няма да мине :) Ако мине само, значи не см го предизвикала аз, а това ще бъде много интересно.
Публикувай отговор