Негативни емоции
Негативни емоции
Проблемът е следният: Предстои ми среща с хора, към които изпитвам гняв, омраза, ревност... все негативни чувства. Тези хора в детството ми са ми създали много комплекси - че съм дебела, че съм не съм достатъчно умна, че не съм достатъчно красива и т.н. .... , от които аз винаги съм се срамувала. Тези чувства бяха една от причините да търся спасение в ТЕС. Толкова негативи бях акумулирала, че вече не бях способна да понеса повече, както се казва - чашата преля. В смисъл, че им показах, малка част от своите негативни чувства, спрямо тях, на което те отвърнаха с гняв. Някои от негативите съм ги чистила, други все още ги чистя. Например работих върху омразата, и усещам че има изчистване, но не напълно.
По принцип аз съм по-затворена в себе си, в смисъл техните обиди често ме натъжават, предизвикват у мен мъка, но не се карам с тях, просто преглъщам. Честно казано лесно успяват да ме наранят, но като че ли не го осъзнават, поне винаги се мислят, че те са прави. Всички по-продължителни срещи са водели след себеси и някакво физическо страдание в мен, например - екстрасистоли, постоянни схващания. Като дете все бях болна – от както се помня все по болниците лежах с ревматизъм, с пневмонии, Докато оздравея и отново пак се разболявах. /Според мен е така, след като се започнах да чета този форум и ТЕС/. Например за екстрасистолите, дори ми бяха изписали антидепресанти, доста силни бяха, чувствах се като дрогирана.
Въпросът ми е как ще издържа отново неизбежната среща с тях, и всичките предстоящи отрицателни емоции? Т.е. може ли предварително да се застраховам, от предстоящите негативи? Или трябва наново след това да започвам едно по едно да чистя.
По принцип аз съм по-затворена в себе си, в смисъл техните обиди често ме натъжават, предизвикват у мен мъка, но не се карам с тях, просто преглъщам. Честно казано лесно успяват да ме наранят, но като че ли не го осъзнават, поне винаги се мислят, че те са прави. Всички по-продължителни срещи са водели след себеси и някакво физическо страдание в мен, например - екстрасистоли, постоянни схващания. Като дете все бях болна – от както се помня все по болниците лежах с ревматизъм, с пневмонии, Докато оздравея и отново пак се разболявах. /Според мен е така, след като се започнах да чета този форум и ТЕС/. Например за екстрасистолите, дори ми бяха изписали антидепресанти, доста силни бяха, чувствах се като дрогирана.
Въпросът ми е как ще издържа отново неизбежната среща с тях, и всичките предстоящи отрицателни емоции? Т.е. може ли предварително да се застраховам, от предстоящите негативи? Или трябва наново след това да започвам едно по едно да чистя.
Това е малко въпрос отговор. Тесай само това мислейки за срещата и каквото ти дойде наум поне 30 минути, ще видиш колко много неща ще са се променили и въпросите ти ще бъдат други .Въпросът ми е как ще издържа отново неизбежната среща с тях, и всичките предстоящи отрицателни емоции? Т.е. може ли предварително да се застраховам, от предстоящите негативи? Или трябва наново след това да започвам едно по едно да чистя.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
-
- Участник
хора и аз като си ТЕСВАМ много лошо ми минават лоши мисли се някви лоши плсс кажете как да се изчистя от негативните емоции и да имам положителни много ще сам благодарен ако ми помогнете , или да си тесам и дори и да ми минават лоши мисли някви гадни аз да продалжавам да си ТЕСВАМ така може ли плсс помагаите и при мен е било малко по трудно детството ми сега е по добре ама се ми минават лоши мисли как да се прочистя
[quote="ivangp"]С много и редовен, ежедневен ТЕС.[/quote]
Как да си направя настройката за тесане-много съм обидена и разочарована от колегите ми и най-вече от тази до мен ...като помисля за тях и започвам да плача,без да мога да изрека ,че им прощавам...
аз казвам.."Въпреки ,че много съм обидена от колежката ми за нейната постъка,аз напълно и .....приемам себе си и и прощавам сега"...така ли ?
Как да си направя настройката за тесане-много съм обидена и разочарована от колегите ми и най-вече от тази до мен ...като помисля за тях и започвам да плача,без да мога да изрека ,че им прощавам...
аз казвам.."Въпреки ,че много съм обидена от колежката ми за нейната постъка,аз напълно и .....приемам себе си и и прощавам сега"...така ли ?
Въпреки, че съм много обидена на колежката, аз напълно и безрезервно се приемам и обичам.
Когато сведеш обидата до 0, то е все едно, да си и простила.Ще го усетиш. Ако отношението ти към колежката включва и други емоции освен обидата, изчисти и тях, че чак тогава ще почустваш въпросната прошка.
Когато сведеш обидата до 0, то е все едно, да си и простила.Ще го усетиш. Ако отношението ти към колежката включва и други емоции освен обидата, изчисти и тях, че чак тогава ще почустваш въпросната прошка.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
[quote="Alisa"]Въпреки, че съм много обидена на колежката, аз напълно и безрезервно се приемам и обичам.
Когато сведеш обидата до 0, то е все едно, да си и простила.Ще го усетиш. Ако отношението ти към колежката включва и други емоции освен обидата, изчисти и тях, че чак тогава ще почустваш въпросната прошка.:D[/quote]
Благодаря за бързия отговор...ще се пробвам да изчистя всички негативни емоции,макар че вътрешно не го искам/все още :D /...аз го правя ама все забравям да определям степента на чувството..обещавам да се поправя :oops:
Когато сведеш обидата до 0, то е все едно, да си и простила.Ще го усетиш. Ако отношението ти към колежката включва и други емоции освен обидата, изчисти и тях, че чак тогава ще почустваш въпросната прошка.:D[/quote]
Благодаря за бързия отговор...ще се пробвам да изчистя всички негативни емоции,макар че вътрешно не го искам/все още :D /...аз го правя ама все забравям да определям степента на чувството..обещавам да се поправя :oops: