Моите успехи с ТЕС!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Радвам се,на изобилието от положителни мисли които нахлуват в главата ми,виждам колко уверен ме карат да бъда в това което правя,което мисля и как привличам само хубави и приятни неща в живота си! Wink
Гена, всичко е ок щом се чувстваш добре, но имам впечатлението за невероятен стремеж да не би да почувстваш нещо негативно, като емоция. След деня идва нощта! :!: Всички емоции са нормални, само ние искаме едните или другите.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

nikimm написа: Гена, всичко е ок щом се чувстваш добре, но имам впечатлението за невероятен стремеж да не би да почувстваш нещо негативно, като емоция. След деня идва нощта! :!: Всички емоции са нормални, само ние искаме едните или другите.
nikimm, ako e Истина, че мислите се материализират, ще значи, че когато мислим за положителни неща, ние ги привличаме в живота си.
От тази гледна точка не мисля, че е ненормално, човек да се стреми да мисли само за положителни неща, и да отпъжда отрицателни мисли. Защото по този начин ще привлича хубави неща в живота си, а това е по-хубаво, отколкото да привличаме и отрицателни, пък макар и да умеем да им неутрализираме заряда.

По-добре щастлив, здрав и богат, отколкото щастлив, но беден и болен. Не е ли така? ;)

Щом си убеден, че след деня идва нощта, то така и ще се случва при теб. Това ми напомня на "Много хубаво не е на хубаво"
Per aspera ad astra!
Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 17:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

Напълно подкрепям vqra :!:
Не разбирам защо nikimm мисли ,че след хубавото винаги идва лошо?!
За теб ако е нормално да е гадно в дадена ситуация , на друг може да не му е гадно , зависи от гледната точка.
Та Гената споделя ,че се чуства положително и това си е неговата гледна точка и неговия избор!
Ти си стой в ноща ако искаш 1 ден и 3 нощи избора си е твои nikimm :)
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

По принцип Вяра и Ачо прави сте за това което казвате,но Ники иска друго да ми каже и аз го разбирам много добре,не се хващам буквално за думите,а чета между редовете,както и той иска да ми намекне как изглеждам отстрани,умее да хваща той невидимите неща,не му избягват!
Денят и ноща са само сравнение,намек от който да си извадя изводи!
Благодаря ти отново приятелю! :wink:
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

Гена, аз също не се хващам буквално за думите на Ники. Разбирам какво иска да ти каже, само исках да спомена мнението си, че когато човек вярва, надява се и очаква хубави неща /принципно/, това и ще се случва, това и ще привлича и дори и да му се случи нещо, което останалите интерпретират за лошо, то той няма да го интерпретира по този начин.

Защо е нужно да си мислим, че нощта и деня са в интеграция, и че не може да има само хубаво без лошо, това не го разбирам. Хубавото си е хубаво - това е Любов, Вяра и Благодат в изобилие и не е нужно да има лошо, за да ги оценява и усеща човек. Вие как мислите?

Хубав ден на всички!!!

И усмивки! :D
Per aspera ad astra!
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Ние мисли положително!:)
Сладурана,много ме радваш и се радвам,че форума ме запозна с теб! :wink:
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

vqra написа: Защо е нужно да си мислим, че нощта и деня са в интеграция, и че не може да има само хубаво без лошо, това не го разбирам. Хубавото си е хубаво - това е Любов, Вяра и Благодат в изобилие и не е нужно да има лошо, за да ги оценява и усеща човек. Вие как мислите?
Защото живеем в дуален свят. Преди няколко дни се дискутираше това в зеландския форум и пуснах един цитат от "Без граници" на Кен Уилбър. Ще го пусна и тук, може да е полезно. Гена, извинявай ако сметнеш, че разводняваме твоята тема.

"Не мога да възприема движението, освен в съотношение с покоя, както и усилието без лекота, сложността без простота или привличането без отблъскване. По същия начин никога няма да изпитам и удоволствие, ако не го съпоставя с болката. В даден момент може да се чувствам много удобно и приятно, но никога няма да го осъзная, ако липсва фонът на неудобството и болката. Ето защо удоволствието и болката сякаш винаги се редуват, тъй като само при техния взаимен контраст би могло да се установи наличието на всяко от тях. Затова колкото и да обичам едното и да ненавиждам другото, опитът ми да ги изолирам ще е обречен на провал.

Както Уайтхед би казал, удоволствието и болката са просто „гребен" и „основа", двата неразделни компонента на „вълната" на съзнанието, затова всеки опит да се акцентира само върху позитивния „гребен" и да се елиминира негативната „основа" би бил опит да се елиминира изцяло самата вълна на съзнанието. ... Затова ни хрумва, че животът би бил нещо съвършено приятно, ако можехме да изличим всички отрицателни и нежелани полюси в двойките противоположности. Да можехме само да ликвидираме болката, злото, смъртта, страданието, болестта, та доброто, животът, радостта и здравето да бъдат в изобилие - ето на това му се вика хубав живот и това всъщност е представата на повечето хора за рая. Самото понятие „рай" е започнало да означава не преодоляването на всички противоположности, а просто място, на което са събрани всички положителни половинки от двойките противоположности, по същия начин, както „адът" е място, където са струпани всички отрицателни половинки: болка, страдание, терзание, угнетение...

Така може би ще започнем да разбираме защо животът изглежда толкова тягостен, когато се възприема като свят на отделни противоположности, и защо прогресът на практика се оказва не развитие, а разрастване на раково образувание. Когато се опитваме да разделим противоположностите и да се вкопчим в онова, което оценяваме като положително - например удоволствие без болка, живот без смърт, добро без зло, ние всъщност се опитваме да прегърнем някакъв призрак, в който няма и помен от реалност. Все едно да се стремиш към свят, в който има само подеми, но не и падове, приливи, но не и отливи, продавачи, но не и купувачи, и в който има само „десни", но не и „леви", всички са „вътрешни" и няма „външни". Когато отказвам да видя, че въпросните противоположности са само две различни названия за един и същ процес, аз всъщност си въобразявам, че има два различни процеса, протичащи един срещу друг. Чисто и просто, да кажеш, че „абсолютната реалност е единство на противоположности" в действителност означава това: в абсолютната реалност няма абсолютно никакви граници. Където и да било!....

По този начин ще можем да разберем защо във всички мистични традиции по света се казва, че онзи, който вижда през булото на илюзията, е постигнал „освобождението". Тъй като се е „освободил от двойствеността", т. е. двойките противоположности, той се е избавил в този живот от онези напълно безсмислени проблеми и конфликти, намиращи своя израз в борбата на противоположностите. Той вече не ги манипулира и не ги противопоставя една на друга в стремежа си към покой, а ги трансцендира. Не се стреми към доброто като противоположно на злото, а се стреми да бъде отвъд доброто и злото. Тоест вече не се опитва да раздели противоположностите, за да осъществи т. нар. „положителен прогрес", а по-скоро се стреми да ги обедини, да хармонизира положителното и отрицателното, разкривайки общата им основа, която надвишава и същевременно обхваща и двете. А тази основа е самото единно съзнание. "
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

vqra написа:Гена,
Защо е нужно да си мислим, че нощта и деня са в интеграция, и че не може да има само хубаво без лошо, това не го разбирам. Хубавото си е хубаво - това е Любов, Вяра и Благодат в изобилие и не е нужно да има лошо, за да ги оценява и усеща човек. Вие как мислите?
Не е нужно. Просто е факт.
Може ли махалото да е отклонено само в една посока? Може ли да има ден без да има нощ? Може ли да осъзнаеш радостта без да си изпитал страдание?
Ако си бяла точка на бял лист хартия, как ще знаеш, че си бяла точка, когато всичко останало е бяло и няма с какво да се сравниш?
Ех Вяра, Вяра... :roll:
Последно промяна от ivangp на 17 Май 2011 20:06, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

nikimm написа:
Радвам се,на изобилието от положителни мисли които нахлуват в главата ми,виждам колко уверен ме карат да бъда в това което правя,което мисля и как привличам само хубави и приятни неща в живота си! Wink
Гена, всичко е ок щом се чувстваш добре, но имам впечатлението за невероятен стремеж да не би да почувстваш нещо негативно, като емоция. След деня идва нощта! :!: Всички емоции са нормални, само ние искаме едните или другите.
Има един страх от неуспех,който е за ТЕС!Признавам си го и точно за това ме насочваш сега с това което казваш тук!Когато човек говори и споделя,отстрани се хващат някои тънки детайли и определено ти показа за пореден път,че умееш да ги виждаш,а и нали за това сме тук и споделяме,за да си и помагаме един на друг!
В интерес на истината,вчера късният следобед нещо като че ли рухнах и все едно всичко отиде по дяволите.Бях изпаднал в дупка,чудех се как така се случи,след всичката тази радост.Сутринта въпросният колега който се заяжда за няма нищо,после идва и ми се извинява,пак с идването скандал.Успях да се овладея,казах му че повече да не разчита на мен,след това всичко се възвърна и днес съм ок отвсякъде,а и някои хора така ме зарадваха,че просто съм без думи!
Радвам се,че все пак намирам моя си начин и вървя напред и нагоре,разбира се и с вашата помощ! :wink:
Всяка полезна информация е добре дошла за всеки Диана,не се притеснявай за подобни неща! :D
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Относно качването на килограмите мога да кажа,че имам напредък! :wink:
Харесвам се и се одобрявам!:)
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

ivangp написа:
vqra написа:Гена,
Защо е нужно да си мислим, че нощта и деня са в интеграция, и че не може да има само хубаво без лошо, това не го разбирам. Хубавото си е хубаво - това е Любов, Вяра и Благодат в изобилие и не е нужно да мислим за лошо, за да ги оценяваме и усещаме. Вие как мислите?
Не е нужно. Просто е факт.
Може ли махалото да е отклонено само в една посока? Може ли да има ден без да има нощ? Може ли да осъзнаеш радостта без да си изпитал страдание?
Ако си бяла точка на бял лист хартия, как ще знаеш, че си бяла точка, когато всичко останало е бяло и няма с какво да се сравниш?
Ех Вяра, Вяра... :roll:
OK, да така е, факт е. Няма как да оценя доброто, без да знам какво е зло. Те са в интеграция, наистина. Аз обаче казах "Защо е нужно да мислим за този факт? Казах, че ако концентрираме мислите си върху хубави неща. Тогава ще привличаме повече от тях в Живота си. Ако мислим само негативно, ще привличаме повече отрицателни неща. Не си ли срещал хронично Щастливи хора и хронични Нещастници, които само се оплакват. На хроничните Щастливци им се случват повече хубави неща. Много повече, отколкото лоши.

Можеш да оцениш Доброто, което ти се случва и в сравнение с Лошото, което ти се е случвало преди или се случва на други. Защо да е задължително след добро да ти се случи лошо? Знам, че двете са едно цяло и че едното не може без другото, но също така знам, че когато мисля положително ми се случват повече хубави неща. Че има Закон на Привличането и с мислите си за хубаво, аз привличам хубаво. Това не означава, че не приемам противоположната страна като част от едно цяло.
Per aspera ad astra!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Вяра, едновремено ти се случват точно толкова хубави неща, колкото и лоши неща. Когато мислиш позитивно, ти си слагаш розовите очила и виждаш това, което ти се е случило в розово. Песимиста си слага черни очила и вижда нещата в черни окраски. Разбираш ли разликата?
Нещата не са добри ИЛИ лоши, а добри И лоши едновремено.
Ти избираш как да ги видиш, от кой ъгъл от коя страна.
Болестта е благословия погледната от определена гледна точка.
успеха е провал погледнат от друга гледна точка.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

ivangp написа:Вяра, едновремено ти се случват точно толкова хубави неща, колкото и лоши неща. Когато мислиш позитивно, ти си слагаш розовите очила и виждаш това, което ти се е случило в розово. Песимиста си слага черни очила и вижда нещата в черни окраски. Разбираш ли разликата?
Нещата не са добри ИЛИ лоши, а добри И лоши едновремено.
Ти избираш как да ги видиш, от кой ъгъл от коя страна.
Болестта е благословия погледната от определена гледна точка.
успеха е провал погледнат от друга гледна точка.

Да, много хубаво си го обяснил. Благодаря.

Аз обаче избирам да си сложа розовите очила. Избирам да виждам през тях, че щом аз и семейството ми сме здрави - това е хубаво. Че щом нещата текат по естествения си ход, имам предвид първо си отиват най-възрастните хора, после онези след тях, и така в низходящ ред, че това също е хубаво и съгласно законите на живота. Избирам да виждам през розовите си очила, че парите не са нещо лошо, което смятах преди, а че са хубаво средство за свобода. И такивамитиработи.

Мечтайте, гледайте повече през розовите си очила, визуализирайте, материализирайте. Все пак, нали най-важното е вие и близките ви да се чувствате добре? :);)
Per aspera ad astra!
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Вяра, всичко това е най-вероятно така. Има обаче само един аспект, на който ако искаш можеш да обърнеш внимание. Думите ти за доброто на мен лично ми звучат малко френетично. Т.е. абе Иване, напимер прав си за всичко, което пишеш ама дай да сложа розовите очила, дай всичко да се слчва "нормално", т.е. така както аз го виждам. В този ред на мисли искам да кажа следното:
Животът да гледаме само с едните очила е почти невъзможно според мен. Ще ти омръзне и то много скоро. Въпросът е свободно да сменяш очилата си защото така искаш защото така свободно можеш да избираш. Това е не лесното да го кажем ДА МОЖЕШ ДА ИЗБИРАШ СВОБОДНО. Ако можеш да медитираш всеки път когато пожелаеш, според теб дали ще ти е все така интересно да медитираш всеки път. Ако всеки път от всяка сделка в един бизнес ти стане навик да печелиш по 1 000 000 пари и так често дали ще го отчиташ, като напредък :!: :!: :!: :!: Не гледай на процесите, като на нео статично. Днес е така утре е друго. Животът е точно такъв какъвто си е с "+"-са и с "-"-са. И двете заедно правят живот. Така е и с мъжът и жената, така стават и децата. Гледай с най-розовите очила, но светът си носи и двете. Денят ли ти харесва повече или нощта? :!: Каквото и да отговориш на този въпрос пак ще има нощ и ден.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

vqra написа: Да, много хубаво си го обяснил. Благодаря.

Аз обаче избирам да си сложа розовите очила. Избирам да виждам през тях, че щом аз и семейството ми сме здрави - това е хубаво. Че щом нещата текат по естествения си ход, имам предвид първо си отиват най-възрастните хора, после онези след тях, и така в низходящ ред, че това също е хубаво и съгласно законите на живота. Избирам да виждам през розовите си очила, че парите не са нещо лошо, което смятах преди, а че са хубаво средство за свобода. И такивамитиработи.

Мечтайте, гледайте повече през розовите си очила, визуализирайте, материализирайте. Все пак, нали най-важното е вие и близките ви да се чувствате добре? :);)
Браво Вяра! Защо тогава изпитваш вина, защо се разочароваш и ядосваш, че не постигаш това и онова с този и онзи? Къде са ти розовите очила в случая :?: :idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор