ТЕС-Първи стъпки

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Кой за прив път е дефинирал алфа ? Ами ако утре някой каже че всъщност това състояние няма нищо общо с алфа, а е някаква друга гръцка буква дали ще можем да влизаме в това състояние или ще влизаме в другото с другата буква ?
nikimm, като бях на 4-5 годинки пищисвах баба ми с подобен въпрос :)
"Бабо, а кой е казал ,че на дървото трябва да му казваме дърво, а на ютията да и казваме ютия?! И защо на тенджерата не и викаме ютия, а на ютията не и викаме юрган?!Кой е казал , че така се казват?!"
"Щото така.На ютията и викаме ютия ,и на юргана-юрган!!"Ама защоо?!""Защото така!"
:) :) :)
"Кой ,кооойй да ти каже...."(В.Н.)
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Написах този пост , защото ми се струва, че понякога излишно теоретизираме. Техниката при различни хора става различно , при едни е еуфория, при други приятност и успокоение, удълбочено дишане. Някак си всичко е човешко, а ние му се чудим , как сме в алфа, утре в бета и това е много "важно", сякаш има значение за техниката.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

:) Алиса, взе да ми харесва..не, вече не дфайфам толкова по извивките , и влакчето на ужасите не е толково ужасно.. :) :) :) е, гади ми се още тук там ,ама то нищо не е..

:) Ния, много се радвам ,мисля че е чудесно,че си открила твоя начин на балансиране, супер си !това ме прави щастлива ,защото значи ,че и аз ще открия моя си начин. :)

"....аз вървя по света и усмихвам се даже.."(В.Н.)

:) Анализирах,Гена, анализирах, анализирах ..ето до къде я докарах:
Има господ , и ние сме господ, защото когато ни помага господ, всъщност си помагаме ние.И ако е така, и ако само ние помагаме на себе си, а пък аз от 2месеца търся и намирам тук, във форума, сред всички вас помощта, дето ми е необходима , за да си помагам сама..тогава какво излиза?! Господ сме ние, а щом вие ми помагате ,тогава вие сте ние , или вие сте господ,или излиза, че аз съм вие, и като вярвам във себе си, на вас ли вярвам всъщност, или на себе си,и....излезе, че аз съм вие и вие сте ние...и въобще кой кой е и къде е в цялата история?! :) :shock: :shock:
Айде анализирай това.
Моето мнение, ако ме питаш , е ,че това хич не е важно.Важното е да си помагаме-кой както когато с каквото може ...... :)

".....а сърцето ми спира, спира да бие.., ако тебе във някой друг те открие.."(В.Н.)

Иване, Учителю, :shock: :shock: :shock: напрао ме сТрЕСна, изплаши ме, седна ма на земята...това (хлъц!) от къде се матириализара...Да е ферментирал МММ-а-чудната минерална напитка-няма логика, поне по мойта ..освен акооо..абе да не бии..айде бе :shock: ...вече си на етап да превръщаш водата/респ.МММ-а/ във вино/респ.бира/!!!!....а стига бе! вай..тя каква стана..отиде коня.....
Ама пък , що , пълна далавера си е,кво :) :) :D
Е айде сега ходи недей бързаа !!:D :D :D
Написах този пост , защото ми се струва, че понякога излишно теоретизираме. Техниката при различни хора става различно , при едни е еуфория, при други приятност и успокоение, удълбочено дишане. Някак си всичко е човешко, а ние му се чудим , как сме в алфа, утре в бета и това е много "важно", сякаш има значение за техниката.
И аз съм напълно изцяло и отвътре, и отвън даже съгласна с теб, nikimm!!!И все се вземаме много на сериозно!И тук съм съвсем сериозна!
Аз отивам да ТЕСам, че имам много за тесане, пък днес ми е ТЕСащо!
Ей, благодаря ви, на всички,с ваша помощ живота ми се усмихва повече, така че желая на всички повече усмивки! :)
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Ния, много се радвам ,мисля че е чудесно,че си открила твоя начин на балансиране, супер си !това ме прави щастлива ,защото значи ,че и аз ще открия моя си начин.
Маги, на този етап начина, който ти си открила си е перфектен – питай Иван колко време прекарах аз така като теб, около век :) . Иван е силен, един човек повече няма да му дотегне толкова :) . Но не е зле така в перспектива да се оглеждаш и за други начини - може пък да не се наложи и ти да висиш там цял век :) .
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Радвам се,че си в час вече и нали знаеш има една приказка,усмихни се на живота и той ще ти усмихне също!Давай в същият в дух,смело напред и нагоре!:)
Асансьор до успеха няма,налага да се използват стълбите! :wink:
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Радвам се,че си в час вече и нали знаеш има една приказка,усмихни се на живота и той ще ти усмихне също!Давай в същият в дух,смело напред и нагоре!
Асансьор до успеха няма,налага да се използват стълбите!
Пък аз освен тази приказка знам, че има и друга-"Живота е сурав и курав-докът са усмихнеш и се озъбиш.." :)
А ти за асансьора от къде си сигурен?!Ами ако е ей там, досами стълбите и аз просто в бързината не го виждаммм, аааа?! :)
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ей, не се отплесвайте сега в закачки за асансьора и стълбите. Пишете по същество. :wink:
Последно промяна от ivangp на 07 Юни 2011 11:32, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Маги, от няколко дни ми се иска да те попитам и се чудя дали, но ще го направя.

Защо асоциираш алфа с нещо като „психиатрична клиника” (това е просто асоциация, вярвам, че няма да се хранеш за думата)? Може би трябваше да извадя цитат на това, което казваш, но ти се сещаш и така.

Аз я асоциирам да речем с „познавателна институция”, и разни други, но по никакъв начин не и с „психиатрична клиника”. Макар че по едно време, преди, и аз си приказвах дали няма да се намери някой психиатър да ме проследи по този форум за да ме прибере да си почина :) , но това никога не е било сериозно, камо ли пък да е асоциацията ми за алфа. Разбирам, че имате такъв случай в семейството, но какво общо има с това алфа за теб?
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Е ,дааа... и ако има асансьор!?или поне три?! и поне единият работи?! :) :) :) представяш ли си?! :)
Пишете по същество
По същество. Не се хваля.Рапортувам. Имам една хубава, една не толкова хубава и една двойно по-хубава новина.Понеже странно омекнах цялата и си закопчах още едно копче, малко плахо, ама реших да се претегля. 84.3.супер! на 25-26май бях 88.7.И хич не ма плашете с йо-йо ефекти.От кога го чакам тоя йо-йо!!!!Така де, щом мога да ги кача за нула време, редно е да си идат за нула време, поне половината!Това е добрата новина.
Не толкова добрата-пуша!още пуша! а пък не ща да пуша!
Днес влезнах да си взема цигари и попаднах..в една сладкарница.Нали се сещате-цигари и зах.изделия.Навсякъде се носи сладкия аромат на шоколад,ванилия и карамел...и за моя изненада..зарадвах му се, разгледах сладките, насладих се на аромата-ама нямах никакво желание да си купя нещо сладко или онова настървение да яммм..Милка , ама двоен, ама на едн път!!!Усещането беше точно както с цигарите, преди месец-нито ми се пушеше, нито ме дразнеха пушачите..абе чак се запитах това аз ли съм.Купих си от сладкарницата..айде сетете се!! ръжено брашно :) :) :) Кога ще имам време да меся-идея нямам :) :) :)
Двойно по-хубавата е, че нямам намерение да се отчайвам.Продължам с ТЕСането и тупкането на д-р Желева.
Даже взе да ми става интересно какво ще излезе от цялата работа! :D
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

:) Сега вече свободно можем да си се отплеснемм..
Ния, направо ме замисли.На няколко пъти четох поста ти.Ако асоциирам алфа с психиатрична клиника, значи не го знам, ама мислих, мислих.. и не бе, не я намерих тая асоциация. Да, по време на най-големите кризи на брат ми и в алфа влизах и работех там с моето въображение да го предпазвам, без да искам още тогава съм ползвала хоопопопоно-то, защото накрая от незане какво още да правя само влизах в ниво и му пращах любов и обич, не се сещах вече какво друго. Тогава /преди 10-тина години/нещата пак не се развиха какво на мен ми се искаше да са, но днес са горе-долу овладени/под строг контрол на психиатър и лекарста/..въпреки че, той и кризата я направи под контрол на психиатър, друг , ама пак със същата специалност.
Може би имаш предвид това "че вече 20 год наблюдавам шизофрения на живо, и знам колко е лесно да се заблуди човек".
Ами да ,държа на това мнение.Да са живи и здрави,те са невероятни/поне нашия/.И наистина си трябва поглед/и мнение/ на специалист.Е, може би ще ми възразиш за лекарите.Да , има си лекари и лекари.Тогава попаднахме на човека лекар-поне по мое мнение.Но там нещата винаги са под въпрос.Никога не се знае, има си периоди и периоди..дай боже ремисията да е ..безкрайна.Ако питаш защо го асоциирам това с мен/но с мен, не с алфа!/-ами защото последните 10год приминаха май под мотото"болен здрав носи".на фона на неговите ексцесии моите проблеми и депресии..еееййй..с мед да ги намажеш.Не знам дали /може би!?/съм се крила зад неговия проблем, но за мен все нямаше време и внимание, аз бях "силната"...щото така се налагаше.
Не знам дали това ми е ПО ,за мен е по-скоро здраво стъпване на земята , амо мислите по друг начин кажете.
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

А и не знам дали мойта алфа е и твойта алфа :) :) :)
Но ми е много приятно да контактувам с теб и ми е интересна темата ти, така че ..поне са добри съседи :) :)
След Силва се запалих по Монро.Там той ги налича фокус-10, фокус12..и т.н.до фокус май 27 беше последния.Но при него не броиш от 3 до 1 , а обратно- тръгваш от 1 и отиваш до 10/спящо тяло, будно съзнание-чиста плитка алфа..после те води на фокус 12-по-дълбока алфа-това си е мое мнение/
А асоциацията ми от онова време е точно това дето беше написала Алиса за лунапарка./сега като не знам как да и намеря мнението да и го копирам,аа?!/ :) :)
Въобще, Алиса, на няколко пъти така точно обличаш в кратки ясни думи всичките ми образи и мисли, това което искам да кажа..че мислех да те провъзглася за мой говорител и само да викам"Съгласна съм!!" :) :) :)
Ама се отказах.Мисля че тук напипах някаква нишка, дето иска много ТеС-Мая в темата за пушачите го е писала-освен с приемането има нещо и със себеизразяването.Ама ми е мъгляво.
:) Ще се изясни!Продължавам!
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Извинявай, тук аз те подведох, но днес нямах време да търся цитата, а изведнъж много ми се прииска да те попитам точно това. Ето го въпросния цитат:
И аз като теб предпочитам да съм си в дълбока алфа, там ми е много
по-кеф, но 20години наблюдавам шизофрения на живо и знам колко е лесно да се заблуди човек..
Само тълкуванието на това имах предвид и наистина не исках да те вкарам в другите разсъждения, които може би за теб са изкуствени. Извинявай!

Идеята ми е, не ... по скоро ти кажи първо каква е твоята, така ще е по-добре.
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

:D Ния,излезе ,че не си ме подвела, че не си ме вкарала в изкуствени разсъждения.....
Снощи като се замислих за това дето ти писах като обяснения...уж бях невероятно спокойна, не усещах нищо негативно в това дето ти писах, напротив, беше ми по-леко и по-спокойно..и изведнъж ме сграбчи нещо за гърлото и тръгна нагоре към носа и взе да излиза през очите..една неясна тъга, не знаех защо ми се плаче,не беше неистов рев, с напъни, просто ручейчета сълзи..и тъга, мъка..и нещо като носталгия..,не знам за какво.Започнах с "въпреки че не знам защо ми се плаче и не знам защо ми стана тъжно, не знам какво е това дето ме сграбчи за гърлото..".Минах през "абе да не се обвинявам още за нещо- че аз го предизвиках някак, че не се справих тогава, че дали всичко направих, че не знаех още какво да направя, иначе бих го направила, че не знаех хубаво ли направих или лошо.."..много бързо стигнах до приемането ..с много вода в случая ,изпих май към литър-литър и нещо, просто защото ми се пиеше.
Ния, мисля че снощи успях да простя и да прима себе, в онази ситуация.
И имам усещането , че за една вечер свалих 1 кг :D :) :) Но, не съм се теглила, реших че не е важно това в момента.
За всичко това много ти благодаря.
Иии... :) :) :) питай, и другия път като се зачудиш дали да ме питаш-питай ме :) :D
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

MAG2001, все повече ти се радвам като те чета! Радвам се и че съм ти полезна по някакъв начин! Мисля, че можеш и без говорител, нали си имаш собствени програма и мегафон в лунапарка?! :wink: :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Маги, то чуденето ми не беше дали да ти го кажа (ти с това нямаше да се разминеш :) ), а дали му е дошло времето. Нещо ме притесняваше да не се забързаш, и това със сигурност усещам, че трябва да ти го кажа сега, макар че .... то знае ли човек и казва ли ти някой .... :roll:
Публикувай отговор