Техника на чашата с вода по метода Силва

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Аватар
Емоция
Активен
Мнения: 116
Регистриран на: 14 Окт 2009 14:36

Техника на чашата с вода по метода Силва

Мнение от Емоция »

Моля за вашите тълкувания на болднатото в текста:

Техниката на чашата с вода е една умствена техника, която можете да използвате за разрешаване на проблеми и постигане на цели.
Вечер преди да заспите ще напълните една чаша с вода. След като изпиете половината със затворени, вдигнете нагоре очи, кажете си наум: „Това е единственото, което трябва да направя, за да намеря разрешение за проблема, за който си мисля."
Тогава оставете чашата с останалата вода и заспете. Сутринта щом се събудите, изпийте останалата вода, като затворите очи и ги вдигнете леко нагоре и си кажете наум: „Това е единственото, което е необходимо да направя, за да намеря разрешение на проблема, за който си мисля."

Когато се пие водата очите да са затворени, но нагоре ли трябва да се гледа? Опитах, но е много неприятно. Дали след изпиването на водата се гледа нагоре, но с отворени очи.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Тук идеята е да си в алфа когато изричаш думите. Ако вече си се научила да влизаш и оставаш в алфа с отворени очи, няама никакъв проблем да го правиш с отворени. Написано е със затворени, защото в началото на повечето хора им е по-лесно със затворени.

Колкото до ъгъла, под който трябва да бъдат вдигнати очите – той е само 20%, което е нищо, няма как да те дразни това при затворени очи. И при мен се получаваше дразнене в началото, но защото когато се задържех по-дълго в алфа или пък когато се вглъбех прекалено (докато тесам например), очите ми отиваха прекалено нагоре, под ъгъл доста по-голям от 20%. Но това се преодолява бързо и напълно с времето, даже сега очите ми изобщо не се повдигат когато съм в алфа, каквото и да правя там и без значение дали съм с отворени или затворени очи.
Аватар
Емоция
Активен
Мнения: 116
Регистриран на: 14 Окт 2009 14:36

Мнение от Емоция »

nia, благодаря, малко ми просветна. Схващам го така - изпивам си водата със затворени очи, както всеки би я изпил - с леко отмятане главата назад и я оставям. Връщам главата в изходна позиция, затварям очи, повдигам ги на 20 градуса и си измънквам думите. Яд ме е на себе си, че всички разбират веднага за какво става дума, само аз се оплитам. Много съм...
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Схващам го така - изпивам си водата със затворени очи, както всеки би я изпил - с леко отмятане главата назад и я оставям. Връщам главата в изходна позиция, затварям очи, повдигам ги на 20 градуса и си измънквам думите.
... смъквам се в легнало положение, оставайки концентрирана върху казаното докато заспя. Като се събудиш същото.
Публикувай отговор