Нежелание/отлагане/мързел за ТЕСване

Преди да задаваш каквито и да е въпроси, свързани с използването на ТЕС, използвай търсачката!
Също така много полезно ще е да прочетеш ВАЖНИТЕ теми тук! В тях е есенцията на приложението на ТЕС.

Ако не го направиш, рискуваш въпросите ти да бъдат изтрити и темите ти блокирани.
leonp
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 04 Май 2011 16:54

Нежелание/отлагане/мързел за ТЕСване

Мнение от leonp »

Изпитвам нечовешко нежелание за тесване. Просто по някаква причина винаги отлагам да ТЕСвам нещо докрай и да го изчиствам, отлагам и просто ме мързи. повече от 30 минути ако ъесвам и веднага си намирам някакво др занимание, защото не издържам. Не разбирам къде е проблема.
От една страна ме е страх, че няма да успея да изчистя дадения проблем
Но дори да тесвам този страх пак отлагам и не знам къде е проблема.

Някакъв съвет? Случвало ли се е при някой?
Всеки ден забелязвам хиляди негативни емоции и си казвам като се прибера в нас, че ще ги тесна, но не го правя. Винаги си поставям срок, примерно "От другата седмица почвам" и естествено не почвам. Къде е проблема..
Знам, че отлагането/мързела е в резултат на някаква емоция, но не знам как да я махна и от къде да намеря волята да си налегна парцалите и да я тесна.
Yandra
Активен
Мнения: 168
Регистриран на: 04 Май 2011 15:48
Местоположение: Варна

Мнение от Yandra »

Здравей :) Първо тесни отлагането, после мързела. Когато се усетиш, че отлагаш, пак му направи тес.
Като си на работа, можеш да се скриеш някъде, ако изпитваш притеснение от колегите :)
И така ТЕС за каквото се сетиш и както ти дойде на ума.
Спец съм по отлагането и го боря още, въпреки, че се занимавам повече от месец.
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

leonp
Всеки ден забелязвам хиляди негативни емоции и си казвам като се прибера в нас, че ще ги тесна
На мен в тези случаи ми помага да си ги записвам на нещо ,това едно, другото е вечер преди да заспя да си преглеждам наум целия ден и да тесам-мислено по точките.Излезнаха много ПО-та. И колкото повече изчиствам еждневните емоции ,толкова повече ми се получава другия ТЕС. Не знам дали ще ти свърши работа, но може да пробваш..
А това с отлагането и мързела си ми беше едно от първите, най -големи ПО-та.Него най надред почнах.Мисля че Иван някъде из темите препоръчва в този случай да се теса една седмица само ПО-то, но не помня къде, в коя тема. Може и нещо да бъркам, ако е така-нека някой да поясни.
Успех! :) :D Номера май е да не му се даваш.
dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2011 13:05

Re: Нежелание/отлагане/мързел за ТЕСване

Мнение от dejavu »

leonp написа: повече от 30 минути ако ъесвам и веднага си намирам някакво др занимание, защото не издържам. Не разбирам къде е проблема.
Аз явно нещо не съм разбрала! 30 мин не е ли дооооста дълго време? Аз правя основната рецепта (2 кръга+9Гмежду тях) по няколко пъти на ден и си мислех, че това е достатъчно...???
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Аз работя с ТЕС от три години и нещо. Преди година и нещо имах дълъг период, в който не можех да правя ТЕС. Бях в някаква апатия. Около месец беше най-тежкия период накрая. Знаех точно какво да тесам, знаех и как, но не го правех. А имах изключително голяма нужда да се освободя от доста багаж. Накрая само чаках нещо да ме изкара и си правех планове. Казах си, че когато изляза от апатията, първото нещо, което ще тесна е това, че не мога да тесам и ще поискам повече никога да не изпадам в невъзможност.
И така един ден се случи нещо, което вече не можех да понеса и започнах да тесам негодуванието си към дадена ситуация. Но още на първата декларация си спомних какво съм си обещала и зарязах негодуванието. Използвах обзелия ме хъс, за да тесам блокажа. Започнах да опипвам какво е това, което не ми дава да тесам. Минах през "мързел", "нямам време", "непостоянна съм" и други подобни. Разковничето се оказа "нямам воля да тесам". В следващите няколко минути го изтесах. От този момент започнах да тесам всеки ден по много и то ефективно и ползотворно. Последната година се променях с изключителни темпове. Открих един невероятен свят вътре в мен. В сравнение с тази година, имам чувството, че предишните две години съм се потупвала чат-пат, въпреки че действително си тесах сериозно.

Една приятелка също не можеше да теса. Веднъж теснахме заедно мързела й. От тогава теса сама всеки ден.

Накарай се да направиш една сесия, в която да откриеш причината и да я теснеш. Потупвай се и си изброявай всички възможни причини, които ти хрумнат. Не пропускай да изброиш и най-невъзможните, стига да ти хрумнат. Ако нямаш усещане точно коя е истинската, направи по една основна рецепта за всички.
lori_m
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Фев 2012 08:16

Мнение от lori_m »

Значи ПО се тесва както всичко друго,по стандартната рецепта.А иначе когато тесваме нещо,чрез Декларацията елиминираме евентуални ПО.Мислех,че ПО се тесва само като се каже Декларация,но разбрах ,че не е така.Правилно ли съм разбрала?
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

По се ТЕСва като всяко друго нещо, стига да знаеш кое точно ти е ПО-то. Декларацията е контрапункт на проблема ти, той е заявление на обособяване на теб от кое да е друго нещо- ти си си ти, другото е друго, въпреки че, ти го изпитваш. Ти приемаш себе си , въпреки че има нещо което ти изпитваш, въпреки че имаш ПО...
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

lori_m написа:Значи ПО се тесва както всичко друго,по стандартната рецепта.
Точно така. Правилно си разбрала.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор