Прекъсване на връзки

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Прекъсване на връзки

Мнение от mayadob »

Първо описание, после коментари.

Описание на техниката.
Давам го така, както го научих.
Прекъсването на връзка се прави, когато човек иска да прекъсне връзката си с друг човек, защото се предполага, че нашият получава нежелана енергия от другия, или че другият му точи енергията.
Човек си представя пред себе си другия, с когото иска да скъса връзка. Представя си връзката между тях като енергийна връв. После с ръка прави пресичащо движение и си представя как тази връв се пресича от това движение. Може да каже на глас или наум "Прекъсвам" или "Пресичам."
След това енергийната връв има два отворени края - един към нашия човек и един към другия. Нашият човек си представя, че лекува отворения към него край със златна светлина а края откъм другия човек го закача към някой храм (или в каквото вярва - Бог, ангели, Висш разум...)

Коментари.

По този начин ми описаха техниката на един курс за лечение с прана.
Контекстът беше, че при някои клиенти по време на лечение с прана засегнатата област в тялото се чисти многократно и продължава да е пълна с лоша енергия. В такива случаи се предполага, че има енергийна връзка с друг човек и че болестта се зарежда постоянно от другия.
Споменаха също, че когато една жена е правила секс с някой мъж, след това от пъпа на жената излиза енергиен канал, по който жената дава енергия на мъжа завинаги. Но ето че не е завинаги, защото с тази техника подобни канали се прекъсват.

Това до тук научих от курса. Аз възприемам малко по-различно нещата.


След това си спомних нещо друго, което научих наскоро. Има една жена, която работи с бахови есенции. Тя определя есенциите по енергиен път. Всеки път преди сеанс тя прави една настройка на клиента си. По време на тази настройка усеща дали човекът има нишки и кукички и, ако ги има, ги откача.
(Става въпрос за енергийни нишки - връзки с други хора - по които безконтролно даваме или получаваме някаква енергия. А кукичките са енергийни нишки, които са по-здраво закачени. Това е доколкото си спомням описанията от нея.)
Замислих се за това, че тя винаги откача връзките без дори да казва за това на клиента (тя ми е казвала това).

И така свързах двете неща и започнах да си представям как прекъсвам връзките си с хората.
Имам изумителни случаи. Например има вечери, когато съм много уморена без да съм правила кой знае какво. Тогава започвам да си представям всички хора, с които съм се видяла през деня и прекъсвам връзките си с тях. След това ми идват сили. Веднъж даже почистих пода на цялата къща :lol:
Когато някое от децата иска нещо, което не мога да му дам и започна да изпитвам слабост, тогава прекъсвам връзката с детето и спирам да изпитвам слабост.

Имах една много интересна случка. Веднъж се скарах на дъщеря ми по много гаден начин. Държах се точно така, както се държи мъжът ми. Направо не можех да се позная и не можех да се понасям. Дадох си сметка, че правя като мъжа ми. Веднага си представих, че изкарвам мъжа ми от себе си и прекъсвам връзката с него. В този момент гадното състояние ми мина. Имах чувството, че се приземявам от някакво шантаво летене.

Също така разширих областта на приложение. Прекъсвам връзки със ситуации, събития, емоции.... Върху себе си имах осезаем ефект. Правила съм го и с други хора, но за сега нямам обратна връзка.

Когато окачам чуждия край към Бог, аз обичам да казвам "Моля, погрижете се за него (нея/тях/ситуацията...)"

Доста пъти използвам прекъсването вместо тесане. Когато имам да изтесам нещо, просто си представям нежеланата емоция пред мен и прекъсвам връзката си с нея. Удобно е.

Темата за енергийния вампиризъм и за лошите и добрите енергии е много спорна. Аз не мога да кажа, че вярвам в нещо. Най-много ми пасва да мисля, че няма добра и лоша енергия. Енергията е една, а ние й даваме оценка (това го възприех от Иван и много ми допада.) А за енергийния вампиризъм мисля, че не е луд този, който яде баницата, а този който я дава. И, че ако не даваш да ти точат енергията, няма да ти я точат.
Затова, когато мисля за тия връзки, не се замислям каква енергия на къде тече и тече ли изобщо. Просто усещам хубав ефект от това да прекъсвам връзките си с хора и ситуации и го правя.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

А според тези, които са те учили, защо енергията тече само от единия към другия, а не и в двете посоки?

Пример: защо само жените дават на мъжете с които са спали енергия, а не е взаимен обмен на енергия?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Не знам как е според тях. Не съм питала подробно.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Предполагам-защото са приели, че жените са по емоционалните, защото са по-привързващите се, даващите живот (раждащите).
Енергията във всички случаи тече двупосочно, точно заради това усещаме нещо, а след прекъсването, вече не.:roll:

Хубава идея, Мая! :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Това със сексуалните партньори съм го чувала и доста отдавна, мисля, че от един йога инструктор. Водещият на курса за праната също е йога инструктор, затова предполагам, че това се знае от йогите.

Алиса, веднага след прекъсването аз обикновено усещам една много приятна вълна и чувство за заземяване.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

А аз радост и лекота!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Yandra
Активен
Мнения: 168
Регистриран на: 04 Май 2011 15:48
Местоположение: Варна

Мнение от Yandra »

И аз научих подобна техника преди месец и много ми допадна. Описана е като хо'опонопоно в един от курсовете на Живорад Славински.
Понеже не съм много сигурна в превода, ще кажа аз какво правих.
Представям си човека пред мен. Започвам да се обливам със светлина(енергия), която е изпълнена с прошка и любов. Представям си, че започвам да обливам и другия човек с тази светлина, като връзката се осъществява в сърдечната област. Представям си, че взаимно си разменяме думи на прошка. След това започвам постепенно да отдалечавам другия. Когато се отдалечи, така че да го виждам само като светло петно и връзката между нас е поизтъняла, си представям, че имам в ръката си нож и с него прерязвам тази връзка.
Използвах тази техника няколко пъти и със сигурност имаше резултат.
Понеже майка ми е много нервна и понякога имам чувството, че ме завихря, изпробвах техниката точно за нея. Резултат - не се поддавам на нервниченето й, отношението ми към нея е по-добро и определено се разбираме по-добре.
За ситуации не съм пробвала, но още тази вечер ще се коригирам.
Мая, благодаря за идеята :)
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Мая, дала си хубаво описание на принципа. Би ли написала ти как точно го правиш!
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Мая, ти ми показа тази техника, на курса ПЕАТ и съм я пробвал, и според мен си работи. Аз също вярвам, че придавам на енергията + или - и никой не ми е виновен за това, което чувствам. Истина според мен е и момента, в който няма да имаме нужда от техниката на прекъсване, за да прекъснеш или изобщо да не се свързваме с определена енергия. Колкото повече наблюдавам себе си , осъзнавам как всичко, което ми се случва се случва първо в главата ми. :lol:
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Ники, на БАБА семинара беше. Аз тогава я научих тая техника - седмица преди това.

Яндра, наистина има такова нещо в Хоопонопоното, Иван ни го беше показвал. Правила си същото, за което говоря. Самото изпълнение няма особено значение, според мен. Аз правя нещо подобно, когато късам връзка с някой, който обичам. Представям си, че сме един срещу друг, кимаме си с уважение и заедно прекъсваме връзките.

Параболоиде, вече правя прекъсването по доста различни начини. Последният ми дойде след една случка с Кирчо (6,5 г). Той спомена, че е имал толкова неприятен кошмар, че не може да ми го разкаже. Казах му да си представи кошмара пред себе си и да прекъсне връзката. Но той каза, че връзката пак се лепи и не може никога да я прекъсне. Не знаех какво да му кажа, но следващия ден измислих да му казвам да си представя, че идва Батман, който носи сфера от бяла светлина, реже връзката, прибира кошмара в сферата и го отнася. За сега още не съм имала удобен случай да ми го кажа, но аз започнах да си представям, че това, с което прекъсвам се обгръща от бяла сфера, при което връзката се срязва, а моят край се изпарява в златна светлина.
И друго - никога не съм правила срязването с ръка, винаги съм си представяла, че го правя. Понякога си представям ножица, която срязва връзката.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Това, което при мен за сега става е, че виждам човек пред себе си (с това пробвах), усещам връзката между нас, но при различните хора тя е на различно ниво. После режа с една голяма ножица и веднага закачам като с кука края на чуждата енергия на едно облаче и поверявам човека на ..., при което му виждам гърба. Веднага се запушвам със светлина и тя ме покрива все по различен начин. Става ми леко и весело.
Интересното е, че го направих днес, след поста на Мая и скоро влязох в непреднамерен, но ведър контакт с 2-ма от 3-мата които "отрязах".
:D
Става интересно!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

И аз в различните случаи имам различни усещания за връзките.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Още нещо казаха на курса за прана - че е добре след работа с някой човек да се къса връзката с него. Дона Идън имаше някакви упражнения, които препоръчва за терапевти след работа с клиент, но аз смятам, че прекъсването е много по-просто и достатъчно ефективно.
fif42
Опитен
Мнения: 418
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

Кото ви чета се сещам ,че и аз имам много върви за рязане.С това рязяне няма ли опасност да се отдалечим от този отрязания :D Някъде четох за нещо подобно и си представяш се едно си кълбо прежда и ти висят някакви крайща и дори така се режат и от предишни животи.Даже търся от известно време пак да го прочета ,но не го намирам.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Фифче, с това прекъсване не се късат взаимоотношенията с човека. Даже напротив - взаимоотношенията стават по-леки. Не знам защо. Мислех да ти напиша някакво обяснение защо става така, но каквото и да напиша, все ще е предположение, което не мога да проверя. Просто е така.

Аз ползвам прекъсването и за освобождаване от връзка с така наречените минали животи. Ето например това, което скоро писах в дневника:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?p=18069&highlight=#18069 написа:Тия дни се отървах от неприемането ми на Кирчо. Колко ли не тесах и не търсих корени. Бях тесала раждането (планово секцио), защото мислех, че невъзможността да отделим хормоните около раждането е в корена на непоносимостта ми към него. Но не би. Накрая се разтърсих в така наречените минали животи. Тесах си и се питах, ако е имало минал живот, в който се корени тази непоносимост, какъв би бил той. Яви ми се сцена, в която аз съм някакъв висш военен (приличаше на цар), облечен с тежки военни дрехи. Пред мен е Кирчо, който е по-млад (евентуално син или принц от съседно царство, с което съм във вражда). Ние сме в средата на голяма войска (една или две). Всички са се насъбрали около нас и ни гледат. Аз съм вдигнал меч, много съм озлобен. Той е коленичил пред мен и аз искам да го поваля. Представих си, че от тази случка през някакъв енергиен канал се зарежда непоносимостта ми към Кирчо. Представих си, че прекъсвам този канал (мисля да пусна тема за тия прекъсвания). След това ми беше много хубаво и приповдигнато, както след тесане. В този момент Кирчо ми беше мил и драг, но се чудех дали това ще продължи и след като ми мине приповдигнатото. За сега продължава. Вече не изпитвам непоносимост.
Публикувай отговор