ТЕС и досадните вируси.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 21:09

ТЕС и досадните вируси.

Мнение от stanisa »

Здравейте, иска ми се да споделя с вас как се боря от два дни с някакъв есенен вирус, който нападна и мен, след като почти всичките ми колеги са болни. Ще се радвам ако ми дадете допълнителни напътствия или пък ако някой почерпи опит от моите експерименти.
В петък сутринта започнах да кихам като вертолет и едната ми ноздра да тече здраво. Същевременно ме заболяха мускулите по цялото тяло - особено при кръста и врата. ТЕС-ах кихането два пъти още когато се появи и то отшумя. Нямах възможност да ТЕСам началото на хремата, защото бях на работа и не винаги там това е възможно. По обед отидох до йога студиото, което посещавам и направих едночасови упражнения, които ме избавиха от болките по тялото и от усещането, че ме втриса. Следобед ТЕС-ах два пъти течащия си нос и страха да не се влоши състоянието ми. На другия ден (събота) трябваше да съм във форма, защото синът ми имаше рожден ден и бяхме поканили доста деца. Хремата като че ли се поуспокои. Направих си и разтвор на морска сол във вода и я шмърках през двете ноздри. Не е много приятно, но се свиква. Затова пък отпушва, прочиства носоглътката и успокоява лигавицата. вечерта си легнах без да съм изпила каквото и да е лекарство и единственото, което ме мъчеше беше леко запушеният ми нос. ТЕС-ах това веднъж преди да заспя. Спала съм много спокойно. На другия ден обаче нямах време нито за ТЕС, нито за себе си изобщо - детски празник, гости и т.н. Вечерта, когато всичко отмина бях като пребита - главоболие, хремата се засили, болки във врата и раменете. Наново промих носа си със солен разтвор и ТЕС-ах по един път всеки симптом. Тази сутрин се събудих доста по-свежа. Лежа, почивам си и ТЕСам хремата. Включих и утвърждения като - Чувствам как здравият ми имунитет прогонва вируса от всяка моя клетка. Да ви споделя, най-трудно ми е с близките ми. Те ме плашат, че ако не взема лекарства, щяло да се влоши и ми разказват как разни хора не се лекували и вирусът ги повалил жестоко. Моите методи не били лечение и т.н. Това е засега...
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Мога да ти кажа само едно - вирусите ги правиш ти вируси според мен. Аз тези дни също усещам, че тези есенни вируси ми действа - понаболява ме гърлото и понякога някаква суха кашлица. Убеден съм че психическото ми състоянието ми в момента прави това възможно. Прави това, което ти усещаш и се радвай да мненията , които чуваш, защото и те са изпитание донякъде :D . Всички тези състояние имат вероятно и изчистваща цел и ако е така то е добре да ги оставиш да свършат работата си. Почивай и не се натягай да мислиш кога ще мине. И добрите и не дотам приятните моменти според теб все някой път минават. :D
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 21:09

Мнение от stanisa »

Благодаря ти! Както се казва: и това ще мине...
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Вслушвай се в себе си и се наблюдавай. Ти най-добре можеш да усетиш дали се подобряваш с ТЕС, или ще трябва да скокнеш и до аптеката. Преди месец и аз изкарах много гаден вирус, но за разлика от друг път, се оправих за 2 дена само с ТЕС, глад и чай. И най-странното е, че след като отмина се чувствах много добре - свежа и пълна с енергия, а друг път като се излекувам с лекарства, после се влача по една седмица като парцал. Мъжът ми и той малко се притесни на нетрадиционното лечение, ама аз го приех само като израз на загриженост и си го пуснах между ушите. :D
stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 21:09

Мнение от stanisa »

твоят успех с вируса е твърде мотивиращ, за да се предам и да хуквам към аптеката. след ТЕС-ането излязаха на преден план две теми - бързането да се оправя и липсата на търпение и страхът да не заразя околните. И сега..... правя ТЕС за тях. Само с глада не си представям как да го направя.
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

Тук смятам, че уместно да напомня, че такова животно като вируси просто няма.

д-р Щефан Ланка е висусолог и молекулярен биолог, който е първият човек изолирал вирус от морската вода.

Ето тук повече: ИЗМАМАТА НА ВИРУСИТЕ

Ето какво казва в друго интервю д-р Ланка:

" Защо тогава се поддържа идеята за съществуването на патогенни вируси?

Щ.Л.: Ортодоксалните лекари имат нужда от парализиращ, изумяващ и убийствен страх от болести, причинявани от фантомни вируси, като основа за съществуването си: Първо – за да се навреди на много хора чрез ваксини и по този начин да си осигурят клиентела от хронично болни и боледуващи пациенти, които ще позволят да се направи всичко за тях. Второ – за да не трябва да признаят, че напълно са се провалили в лечението на хроничните болести и че са убили и убиват повече хора в сравнение с броя на жертвите от всички войни до сега. Всеки практикуващ лекар осъзнава това, но много малко от тях се осмеляват да говорят. Ето защо не е чудно, че сред професионалните кръгове, този на практикуващите медицина е с най-висок процент на самоубийства, доста изпреварващ останалите. Трето – лекарите имат нужда от парализиращият и изумяващ страх на злите вируси, за да прикрият ранния средновековен произход на „белите престилки” като явни инструменти за Убиване и Изтезание на инквизицията.

Традиционната медицина беше и е най-важният опорен стълб на всички диктатури и правителства, които не искат да се подчинят на писаните закони, на конституциите, на човешките права, което е демократично легитимирано обществено право. Това също обяснява защо медицината всъщност има право и може да прави всичко, като това не е обект на никакъв контрол. Ако не преодолеем това, ще бъдем унищожени от медицината.

- Защо точно сега атакувате тази хилядолетна измама?

Щ.Л.: Учих молекулярна биология. По време на обучението ми аз доказах съществуването на първия вирус в морето – в морските водорасли. Това доказателство беше публикувано за първи път през 1990 г. в научна публикация, в съответствие със стандартите на природната наука. Вирусът, чието съществуване доказах, се възпроизвежда във водораслите, може да ги напусне и да се самовъзпроизведе отново в други водорасли от този вид, без да има някакви отрицателни последствия, като този вирус няма никаква връзка с каквото и да е заболяване. Например в 1 литър морска вода има над 100 милиона вируси от различни видове. За щастие, здравните власти и лекарите не са наясно с това, иначе отдавна щеше да има закон, позволяващ къпане в морето само с кондоми за цялото тяло. Никой не е виждал биологична структура, която да прави нещо отрицателно. Основата на биологичния живот е единството, симбиозата и поради това няма основание за война и унищожение. Това може да хрумне само на болен и криминален мозък.

В процеса на обучението ми нито аз, нито други успяхме да намерим някъде доказателство за съществуването на вируси, които причиняват болести.

- Какви вируси има изобщо и какво правят те?

Щ.Л.: Вирусите са съставни части на клетките, така както бактериите в нашите клетки подпомагат преноса на кислород, т.е. подпомагат митохондриите или както бактериите в растенията подпомагат образуването на кислород, т.е. хлоропластите.

Следователно вирусите са съставни части на клетката, които са предоставили своя метаболизъм на тази клетка и затова могат да я напускат. Извън пределите на клетката те помагат на други клетки при транспортирането на изграждащи и енергийни вещества. Никой никога не е наблюдавал нещо различно от това. В действителност, научно доказаната роля на вирусите при висшите сложни взаимодействия на клетките е да помага, да подкрепя и по никакъв начин да не разрушава. Всъщност при заболяванията, нито в болните организми, нито в телесните течности някой някога е наблюдавал или е изолирал структура, която може да се определи като вирус. Твърдението, че съществуват вируси, които причиняват болести е очевидна измама, една смъртоносна лъжа с драматични последици."


Преди половин година си направих експеримент, /по време на една "грипна епидемия"/разпитвайки всеки, който се беше разболял, защо се е разболял. 100% отговориха, че защото някой около него кихал и кашлял.

Отдавна не е тайна, вече има доста литература на тази тема /например чудесната книга на Грег Брейдън "Божествената матрица"/, че нашите очаквания и убеждения творят реалността ни.
Правени са многобройни опити с плацебо, които потвърждават тази теза. Например, ако на човек му се каже, че ще го допрат по врата със запалена цигара, а след това го допрат с лед - той получава изгаряне.

Тъй като всичко е енергия, т.е. вибрация, моето разбиране в тази насока е, че убежденията и очакванията на човек, го кара да "вибрира" на честотата на болестта и това е единствената причина поради която се разболява. Това според мен е обяснението за миналогодишната "хепатитна епидемия", която беше само в три града.

Мисля, че е доста здравословно човек да се информира в тази насока, за да спре да бъде жертва на подсъзнателните си убеждения. :)
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 21:09

Мнение от stanisa »

Всичко това е много интересно и аз с голяма част от него къде съзнателно, къде подсъзнателно съм съгласна. Аз самата мога да дам изумителни примери с това как ефектът Плацебо действа на 100%. Има много теории за произхода на болестите, включително и заразните. Познавам и хора, които професионално се заниават с това (проучвания) и виждат в практиката си хора, които при тотална обреченост, се възстановяват напълно и обратното - хора със сравнително леки болести, които се предават и си отиват.Но както Иван тук някъде из форума казва ние не сме експерти и не е нужно да навлизаме в анализ и научни обосновки на това, което се случва, стига то да се случва. резултатите, казва той, са най-добрата обосновка. И аз напълно вярвам в това. Та ТЕС-ам си аз моето есенно неразположение и се сблъсках със следните неща - след ТЕС носът ми се отпушва и остава отпушен около час-два. Имам силна жажда и пия много вода. Отки се нова тема при мен - страхът да не се разболея от нещо сериозно и да съм безпомощна. Смятам да работя върху това...
Поздрави на всички
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

stanisa написа:Но както Иван тук някъде из форума казва ние не сме експерти и не е нужно да навлизаме в анализ и научни обосновки на това, което се случва, стига то да се случва. резултатите, казва той, са най-добрата обосновка. И аз напълно вярвам в това.
На всеки му според вярата....Успех! :)
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Маджик Уоман, много добър пост!
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
fif42
Опитен
Мнения: 418
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

И аз преди няколко дена си оправих започващата настинка,като имах всички екстри--кашлица, запушен нос,хем запушен хем течащ,гореше ми като при температура кожата и дъха.Единя ден си направих три теса на другия ден един или два не помня и хоп кукуряяяк :D
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Аз също не съм привърженик на теорията за вирусите причиняващи заболявания. Това мнение на д-р Ланка съм го чел.

От известно време си задавам следния въпрос обаче:
Ако вирусите не причиняват заболявания, как заразяват учените разни животни за да експериментират с тях?

По разни статии чета, че са правени опити със заразени с еди кой си вирус плъхове, маймуни и т.н.

Не съм намерил отговор на този си въпрос.
Ако някой знае как става, ще се радвам да ме осветли.

Отизвестно време, аз лично, съм привърженик на съюза "И", а не на "ИЛИ". :idea:

Т.е. при всеки израз на противоположни мнения, според мен, истината не е в едното ИЛИ другото, а е И в едното И в другото.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

ivangp написа: Т.е. при всеки израз на противоположни мнения, според мен, истината не е в едното ИЛИ другото, а е И в едното И в другото.[/b]
Точно така - истината затова е парадокс, защото съдържа И ДВЕТЕ. Важното е обаче всеки един от нас в какво вярва и точно то се претворява в реалността. Или вярваш във вирусите и се разболяваш, ако около теб се навърта "заразно" болен или не вярваш и не се разболяваш.
Затова Исус е казал "Всекиму ще се даде според вярата". :)
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Тцъ, аз искам да кажа, че според мен вируси е възможно да съществуват и те да разболяват хората, които позволяват да бъдат разболени от вируси.

В твоя пост с цитата на д-р Ланка ти твърдеше, че вируси не съществуват, което не знам дали е твое мнение или просто повторение на мнението нд д-р Ланка. Но бе написана сякаш е твое. :wink:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 21:09

Мнение от stanisa »

Четейки мненията за или против съществуването на вирусите усещам, че само се демотивирам в това, което се заех да правя - чрез ТЕС да се справя със силната си хрема и неразположението си. Явно неяснотата и овъртането в теории не ми правят добра услуга. Днес не съм толкова активна в ТЕС-ането. А не искам да се получва така. Най-лесно е да посегна към разните тайлоли, парацетамоли и гадните капки за нос дето ти правят лигавицата на парцал. Хора, подкрепяйте ме, моля, защото това ми е първото по-сериозно преживяване с ТЕС и не искам да спра да вярвам. И няма да спра :D
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

stanisa, хич не мисли да се обезкуражаваш! :D
Откак правя ТЕС, не боледувам а преди бях от типа "само някой да кихне и съм болна", "не може да мине вирус и аз да но го хвана" и т.п.боледувах по 10-15 ни, почивка от 4-5 и пак и така... от септември до към юни!:lol: :lol: :lol:
И така съм от година и половина- около мен потоп- аз суха! Как?!- с ТЕС. Не всеки път, а ако случайно нещо се "впечатля" от болния- съчувствие, раздразнение, от тъпо и упорито продължава да приема лекарства, но да не приема ТЕС, въпреки яркия ми пример и т.н. Ако не дай си Боже, ми прокапе носа- ТЕС по симптомите и емоциите! Дори не усещам кога ми е минало- изпарява се всичко!
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Публикувай отговор