Прекъсване на връзки

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Yandra
Активен
Мнения: 168
Регистриран на: 04 Май 2011 15:48
Местоположение: Варна

Мнение от Yandra »

ivangp написа:Аз предпочитам вместо да прекъсвам връзки да използвам ЕТ (емоцинална трансформация) за да пропусна чуждата енергия през себе си. Така я използвам вместо да я отхвърлям. :idea:
Май за това става въпрос: http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=643
Като прочетох описанието, се сетих,че и това съм чела, но явно трябва специално обучение.
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Yandra, насочих ви към Заклинанието, защото е дадено подробно тук от Иван. То е ТЕС- варианта на ЕТ!
Иначе в разговора тук във форума по темата ЕТ е написано почти всичко (основното) за ЕТ и то е достатъчно, за да го направиш. Просто не се плаши да опиташ!
Успех! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Yandra
Активен
Мнения: 168
Регистриран на: 04 Май 2011 15:48
Местоположение: Варна

Мнение от Yandra »

Ами добре :)
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
fif42
Опитен
Мнения: 418
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

Алиса :D за ЕТ съм препрочела темана поне 5 пъти и когато стигна до там ,където Иван е написал,че е хубаво първия път да се направи в присъствието на спец. за да не се получи е сега не се сещам какво се получаваше,аз смело се уплашвам и спираааам :D Заклинанието го правя винаги, когато се сетя,действа ми добре,но не усещам някакви енергии да ми тръгват на някъде и да ми изтичат :D Когато за първи път прочетох за ЕТ мисля,че усещах под капачката на колената нещо да минава,но както казах се смело се спрях :D
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

:lol: :lol: :lol: Добре е, човек де е смел, ама само по някога! Друг път може страхливо да продължи... :lol: :lol: :lol: Има нещо такова, че като предупредиш човек, че трябва, да е под контрол и той почва да очаква НЕЩО?! Ама ако не го предупредиш и нещата си се случват естествено и природосъобразно, че и по-добре от очакваното! :wink:
Призив към всички- вярвайте на инстинктите си, на интуицията си, експериментирайте, забавлявайте се! Лечение не е равно задължително и винаги на мъка и страдание, т.е. може и да няма от какво да се страхувате! Ако не можете, изТЕСайте го! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

И аз прочетох внимателно темата за ЕТ. Страх да пробвам не изпитвам, но истината е, че не разбрах как това се прави. Схванах, че нещо трябва да се визуализира, че при това ще започне процес на изтичане на енергия, че трябва да я оставим да изтече, а ако не може - да пробием енергийния щит, за да я пуснем и т.н. и т.н., но от всичко това не става ясно как да се започне и как точно се прави. Явно си трябва семинар.
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Схванах, че нещо трябва да се визуализира, че при това ще започне процес на изтичане на енергия, че трябва да я оставим да изтече, а ако не може - да пробием енергийния щит, за да я пуснем и т.н. и т.н., но от всичко това не става ясно как да се започне и как точно се прави. Явно си трябва семинар.
paraboloid, всичко може , но първият път когато аз пробавах тази техника, (която през последните месеци не ми върви много :D ) ако не бях с Иван на негов семинар, нямаше да го продължа. От сегашната ми гледна точка може би ще го направя, но усещанията ми тогава бяха толкова силни, че човек се стряска. С времето тези усещания се омекотяват и се свиква, но иска време.
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
fif42
Опитен
Мнения: 418
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

До тук каквото разбрах ,само Алиса се справя,на всички други Иван си требе :D
stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 21:09

Мнение от stanisa »

Аз също четох много внимателно темата за ЕТ и не разбрах как се прави. Ще съм благодарна за най-общи насоки, пък като има семинар, ще се запиша допълнително
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

fif42, истината е, че Мая ме изненада провеждайки ми техниката. Така горе-долу се получи първия път. Бях така ентусиазирана, че не се спрях и прибирайки се в къщи продължих сама. Тогава се случи това с което Иван ни плаши, ама тогава още не знаех, че това е "опасността"(някъде из форума съм описала "преживяването" си). Жива съм, владея техниката така, че дори не се замислям, че трябва да спазвам стъпките, правя го с едното просто намерение. Така че, моят съвет е съсредоточете се в намерението, в идеята- освобождавам енергията, която ми пречи; освобождавам се от всички възможни задръжки (включително щит), да пусна енергията. Аз (пак давам за пример своя опит), без да знам за този щит, един път просто усетих, че нещо пречи на енергията да напусне моето енергийно поле и ми дойде отвътре въображаемо да чукна с два пръста място по посоката на теча, като по прозрачна яйчена черупка и теча продължи извън мен. :D Бъдете свободни, да експериментирате, може пък да откриете, че можете много повече, отколкото подозирате! :lol: :lol: :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Е, защо не вземете отново да опишете това "страшното", дето Иван предупреждава за него, че да се наплашим едно хубаво новаците и да не си врем носа при големите батковци и какички. :D
mary089
Активен
Мнения: 148
Регистриран на: 10 Мар 2009 10:28

Re: Прекъсване на връзки

Мнение от mary089 »

mayadob написа:Също така разширих областта на приложение. Прекъсвам връзки със ситуации, събития, емоции....
Мая, според мен тази техника е много полезна, особено за такива хора като мен, които се втурват непрекъснато да помагат на други хора за щяло и нещяло, тоест определено съм много добър "дарител" на енергия :shock: и накрая много често самата аз оставам без никаква енергия :( Много ме заинтригува и с това как прекъсваш връзки със ситуации и събития? Как го визуализираш това?
Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 17:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Angel_K

Мнение от Angel_K »

Здравейте,
Поздравления за Мая как е намерила време с тези 3 деца :)
Но има ли намерение нещата се случват , т.е. искала е да го сподели и е намерила време.
Благодарности за споделянето.
Аз правих късането на връзката с DeepPEAT-4 и с една техника от Норбеков и се получаваше.
Наблегнах на редовните занимания , сутрин и вечер и живота стана друг:-)
Към Гената , приятелю , опитай се да смекчиш тона ,т.е. да не бъде толкова поучителен.
Изказвай мнение но не поучавай , всеки е различен , т.е. като снежинките сме няма 2 еднакви така ,че един по един начин друг по друг , 3ти с 2 техники , всеки има право на избор , просто приеми това.
Давай насоки но смекчи тона.
Мое мнение. ;-)
И малко свали капаците не всичко е Робин Шарма , Луйз Хей ... преди тях има други учения и учители... :wink: :wink: :wink:
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: Прекъсване на връзки

Мнение от mayadob »

mary089 написа: Много ме заинтригува и с това как прекъсваш връзки със ситуации и събития? Как го визуализираш това?
Ще ти разкажа пример. Случвало ми се е да реагирам лошо към детето и още в същия момент да съжалявам за това. В движение нямам време да изтесам случката, но ситуацията ми е прясна в главата и си представям себе си и детето с нежеланата ми реакция. И прекъсвам връзката между мен и образа на ситуацията.

Напоследък се наредиха няколко дена, в които имам една нова жизненост. Отдавам я на прекъсването на връзки, понеже предимно това съм правила наскоро. И на едно източване с ЕТ, както предложи Иван. Я да взема да поразкажа за източването:
В някои ситуации усещам, че реагирам като мъжа ми. Имам поведение, което е съвсем ново за мен, никога до сега не съм имала такова. Поисках да разкарам това поведение от себе си, защото не го искам (как пък не лепнах някое добро качество :evil: ) С прекъсване не ми се получаваше и подкарах с източване. Мисля, че след това започнах да съм по-жизнена. Интересно, защото по принцип отдавам отпадналостта си на това, че съм постоянно с децата, кърмя и т.н.
Източването направих така. Казвах си "Д. (името на мъжа ми) в мен" после чаках да усетя къде реагирам и източвах. И така много пъти, докато накрая не можех да усетя Д. в мен.


Ачо, я опиши по-точно какво си правил с ДП4 и Норбеков.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: Прекъсване на връзки

Мнение от mayadob »

При мен има голямо развитие по тази тема с прекъсването на връзки.
Използвах си прекъсването, както съм описвала, когато съм направила безразборни свързвания с хора и това ме изтощава.

Скоро, обаче, научих как изобщо да не правя такива безразборни свързвания.
На един семинар на Старгейт ни казаха "Когато си говорите, насочвайте вниманието си към собствените си енергии, защото много се вплитате един в друг." Тогавая осъзнах, че в последните години аз съм се научила постоянно да насочвам вниманието си към емоциите си, но за първи път започнах да го насочвам към енергиите си. Първите два дена това ми беше много трудно. Задържах го за малко и после забравях. След това забравях за сели периоди. Но се оказа, че вече ми е по-лесно и напоследък по-често успявам. Напоследък получих и допълнителна мотивация за това:

Имам една клиентка, която е много сензитивна. Толкова сензитивна, че ми отне известно време да разбера какво ми говори. Описва как хората се свързват с нея и това не й харесва. И така, докато си говорехме, тя започна да казва неща, които си мисля аз и за които не бих допуснала да ги мисли тя. Казах й "Това е моя мисъл!", а тя отговори, все едно е ясно "Ами да, по-ниският глас е от теб, а по-високият си е от мен." Тогава усетих изобщо, че гласът й става по-нисък и по-висок. Зачудих се как да спра това тя да прихваща моя канал и се сетих да насоча вниманието си към собствените си енергии. И така това спря и тя усети, че повече не й се меся.

Една друга клинтка - ще я наричам Ж. Тя влезе, когато тесахме с една жена. Ж седна до мен и усетих как енергията ми спада, как губя мисълта си и не мога повече да водя другата жена. Насочих вниманието си към енергиите си, постарах се повече от обикновено и отново се почувствах силна. След малко дойде ред на Ж. да разкаже за себе си. Каза, че поради липса на майчини грижи в живота си, тя се закача за жените, които срещне. Тогава й казах за изтичането, което съм усетила и тя потвърди - "Да, закачам се особено за жени, които могат да ми помогнат." И така, с вниманието насочено към енергиите ми, изкарахме целия сенас много добре. (Тя е наясно с това, че се закача и иска да се освободи от него).

Много добре се чувствам от това, че имам някакъв отговор на това защо ми се налагаше да си прекъсвам връзките. И от това, че все повече не ми се налага да го правя.

А! Сещам се и друго нещо - като бях по-малка, тийн някъде, когато гледах бебе, то се разплакваше, а като гледах куче, то се разлайваше. Сега усещам кое е това, което ги е разстройвало - точно това вплитане, което правя и което мога да прекъсна, като си насоча вниманието към енергиите си.

За насочването на вниманието към енергиите - не зная как да обясня това, но откакто медитирам със Старгейт имам силни усещания за енергиите си по всяко време и ми е лесно да си насочвам вниманието натам.
Публикувай отговор