Алисиада

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

:D Абе като чета ,май на мен отговоряш....тогава?!Това обръщение...
Ей, Боже!
..не бе..не съм го докарала до там още!! :oops: :) Рано ми е.. :D
Шегувам се.Или по-точно опитвам се да се шегувам.Аз не познавам нито Марто ,и теб те познавам само виртуално, и да ,притеснявах се с мнението си да не те разсърдя, щото не ми се иска да се карам с теб,и теб и Марто..Нооо!!Можеш да ме поздравиш и подкрепиш, това съм го ТЕСала и си ми е нещо като ТЕС-победКа!Не че сама не го направих, ама друго си е и ти отгоре!! :D :D
И на мен ми харесва ЗАЕДНО, ама вече от позицията на партньорсво на равнопоставеност на пълноценни осъзнати развиващи се личности, по-красиво е и страшно обогатяващо, извисяващо, удовлетворяващо още повече.
Аха, тук съм много за, на 120% :D
Обаче..
защото означава, че духовното е много по-голямо!
защото физическата страна не ме вълнува, и ли до толкова, до колкото да ми подскаже, че има емоционален дисбаланс и то дълбоко ..
По-голямо ли е?!да, и аз така го виждах..сега мисля че това си е дисбаланс, замъглен поглед от ммоя страна, едва ли не физическото е нисше, духовното е висше..нещо като спора ,дето водихме с момчетата в санаториума във втори клас"Кой е по-важен?!Кой без кого може?!Жените без мъжете или мъжете без жените?!" :) :) :)
Най- малкото, щом аз съм преценила, че има нещо под камъка, значи има! Дори и да не съм права, то имам право!
Даа, тук си права!!!според мен ,де :oops:
Благодаря ти!За всичко!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

MAG2001
Абе като чета ,май на мен отговоряш....тогава?!Това обръщение...
Цитат:
Ей, Боже!
..не бе..не съм го докарала до там още!! Embarassed Smile Рано ми е.
.
Хич не ми се измъквай! Бог/Божественото или Духът, е във всеки от нас, друг е въпросът кой до къде е стигнал в осъзнаването му и признаването му...:wink:В този смисъл и духът е много повече от тялото, по простата причина, че тялото е тленно. Както и науката вече показва като почнем да увеличаваме и гледаме все по-отблизо материята, се оказва, че такава няма и че всичко е енергия. Приравнявам го на духа...да де, с което ги приравнявам :lol: :lol: :lol: ама като енергия, духът е с няколко обиколки по-напред от енергията- тяло. Харесва ми да се равнявам с по-напредналите, стимул е. Явно като изостана от напредналата форма на енергия(дух) се изравнявам с по-изоставащата енергия(тяло) и ето ти нА, проблемче. Предполагам, че и обратното също е причинител на проблемчета. Всъщност, равновесието, което се търси е равновесие на различни системи енергия, като всяка система има собствени характеристики и не бива да търсим равност на характеристиките от системите, а на системите. Баланс даващ "здраво" равновесие във взаимообмен в/между системите... ще си го избистря... :oops:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Хич не ми се измъквай! Бог/Божественото или Духът, е във всеки от нас,
О.К. ..съгласи ме ..почти!Е тогава ако обичаш, много моля, коригирай се, и се обръщай кам мен с "Ех, Богиньо!" , по-ми ходи!8)
Илии...май "Ех, Боги!"...оох, пак се замислих и .... :D :D :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Нищо, един ден ще се разбираме без думи... :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Изостаналостта и напредничавостта на каквото и да е е само плод на умствените ти еквилибристики. Но щом ти харесва продължавай да жонглираш с тях.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Дааа, така си е и ми е част от удоволствието, да съм себе си! :D
но приемам поправка и в умствените напъни, от този който маже да ги посочи!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
matro
Участник
Мнения: 93
Регистриран на: 25 Дек 2010 19:37

Мнение от matro »

Здравейте,скъпи съфорумци.С поста си исках единствено да отбележа,че все пак живеем в трето измерение.За да преживеем всичките духовни, емоционални, ментални и т.н. отклонения, имаме нужда от физическото си тяло.Ако на някакво ниво това тяло е преценило ,че има нужда да се поразчисти от това онова,независимо дали то е хрема или някаква друга форма на боледуване то това, искаш не искаш се случва.Нека да не забравяме, че тялото само по себе си е съвършенно и понякога дори ние да не можем да разберем каква точно е причината за нашата болест, то я проявява така или иначе.Или по-точно казана всичко онова което е останало в сянката на нашето съзнание се появява като някаква болестна картина.Другото което е по-интересно е, че преди да се появи болестната картинка на физическо ниво имаме куп сигнали,които вероятно до този момент не сме разчели.Когато написах че не е необходимо да задълбава чак толкова много в симптома нямах предвид,че не трябва да си разчопли проблема.Симптома така или иначе се е появил,тялото е реагирало и то ще се самопочисти.Чоплейки по емоционалните полета е по добре да направим някакви промени в начина си на живот като цяло ,а не само да ги констатираме и да очакваме проблема сам да си изчезне.Само с осъзнаване НЕ СТАВА.Трябва и промяна.Ето това е най трудната част от упражнението :).
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Марто
Здравейте,скъпи съфорумци.С поста си исках единствено да отбележа,че все пак живеем в трето измерение.За да преживеем всичките духовни, емоционални, ментални и т.н. отклонения, имаме нужда от физическото си тяло.Ако на някакво ниво това тяло е преценило ,че има нужда да се поразчисти от това онова,независимо дали то е хрема или някаква друга форма на боледуване то това, искаш не искаш се случва.
До тук сам съгласна с теб.Е, не на 100%, но и според мен нещата седят горе-долу така.Разликата ,която виждам е във"искаш не искаш се случва"Според мен щом са се случили ,задължително си го искал/тук сложи и противоположното-не си го искал, страх те е било да не се случи.../, ама много си го искал, или мноаго не си го искал..и не съм се сетила да го ТЕСна това.Така мисля аз.
Да, тялото е реагирало, но може и да се самопочисти, може и да не се самопочисти, напротив да отиде към друга крайност..ако не му помогна.Как?!Е някой с лекарства, някой с глад, други с билки, аз освен с всичко друго вече и ТЕсам.Но мисля, че ако има болест, болка -това значи само едно-тялото вика "Помощ!Обърни ми внимание!"И е редно да направя нещо.Какво?Ами и аз чопля като Алиса емоционалните полета..и ако успея да докопам и изкореня някой по-упорит емоционален бурен -да, тялото ми бързо се оправя!
Чоплейки по емоционалните полета е по добре да направим някакви промени в начина си на живот като цяло ,а не само да ги констатираме и да очакваме проблема сам да си изчезне.Само с осъзнаване НЕ СТАВА.Трябва и промяна.Ето това е най трудната част от упражнението .
Да, съгласна съм, че трябва промяна, действия в посока на промяната.Тук обаче при мен е различно.Когато се напъвам ДА ПРАВЯ ПРОМЯНА,за да изчезне проблема без да съм изТЕСала всички"аспекти"около проблема ....ми не ми се получава промяната :oops: И сеуга вече не знам дали под ОСЪЗНАВАНЕ разбираш КОНСТАТИРАНЕ на проблема, осмисляне на проблема,в смисъл разбиране на проблема, за мен осъзнаването не е осъзнаване без да се е проявила тази промяна-на каквото щеш ниво..,защото за мен самото осъзнаване е промяната.Демек, ако съм се осъзнала наистина-промяната е вече факт, ама не се напъвам да променям нещо в посока на проблема, просто ..си става, ей тъй.. :) :) :)
Не знам дали успях да се изразя добре, дали ме разбра.И не, не че искам да ти кажа че аз съм права, а ти грешиш,че моят подход е верен, твоят не, казвам как е при мен, на първия ДП противоположностите ми излезнаха за моя изненеда желание/принуда, така че може това да важи само за мен, не и за теб, не и за Алиса..но при мен е така.И нали затова всички пишем тук-да споделяме при кого как се получава...или пак някъде бъркам?!.Ако е така-приемам критика :D :D :D
Алиса, ако може и аз да дам едно предложение....за заглавието на темата ти.Това Алиси-ада, накак ми звучи "Алиса в ада", вземи да я смениш на Алиси-ода, че всеки път като те прочета и в главата ми звучи "Одата на Радостта" :D :D :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Маг, а защо не го приемеш като Алиса-или-ада? :lol: :lol: :lol:

Марто, много се радвам, че написа мислите си по-разгърнато! И ти отговарям, така както аз виждам нещата.
С поста си исках единствено да отбележа,че все пак живеем в трето измерение.
Но все повече хора преминават и към следващите. Самата аз го усещам по отделни проявления (сравнявам с написаното по книгите и как е при други хора).
За да преживеем всичките духовни, емоционални, ментални и т.н. отклонения, имаме нужда от физическото си тяло
. Да тялото също има свой език с който да ни говори, за общия за човек (тяло, разум, дух) проблем, като превежда/провежда от/към останалите 2 елемента информацията. За това много от техниките третират физически тялото, успоредно с психиката.
Ако на някакво ниво това тяло е преценило ,че има нужда да се поразчисти от това онова,независимо дали то е хрема или някаква друга форма на боледуване то това, искаш не искаш се случва.
Такааа. Всъщност боледуването, независимо от степента му е "казване", че има проблем в тройката. Като не обърнем внимание на време, то зъдълбава в проблема т.е."крещи", за да чуем. Няма гаранция, че с боледуването се пречистваме, но пък може да се стигне до очистване- това е твърде краен вариант за мен :wink: :lol: но ако решим проблема породил физическата проява, то имаме и оздравяване.
Нека да не забравяме, че тялото само по себе си е съвършенно и понякога дори ние да не можем да разберем каква точно е причината за нашата болест, то я проявява така или иначе.
Искаш да кажеш, че съвършено я проявява!:lol:
Да тялото е добре замислено, ако приемем идеалния вариант на тяло. Практиката все пак показва, че дори тялото да се справи с някакъв проблем преболедувайки го, то не възпрепятства друга форма на боледуване. Ако обаче разбереш защо си се разболял и отстраниш причината, може да предотвратиш повторно и следващо боледуване.
Или по-точно казана всичко онова което е останало в сянката на нашето съзнание се появява като някаква болестна картина
Това противоречи на казаното преди това...но пък го приемам :lol: такъв беше и моят случай, за това си го прегърнах и си поработих с него.
Другото което е по-интересно е, че преди да се появи болестната картинка на физическо ниво имаме куп сигнали,които вероятно до този момент не сме разчели
Аха. :D
Когато написах че не е необходимо да задълбава чак толкова много в симптома нямах предвид,че не трябва да си разчопли проблема.
Така ,че радвай и се на тази хремичка и не я разнищвай чак толкова от дълбоко
??????силно и явно противоречие,. пак прочети какво си написал.
Симптома така или иначе се е появил,тялото е реагирало и то ще се самопочисти.
Е ми не винаги ще се самопочисти, но и да го направи, причината не е почистена!
Чоплейки по емоционалните полета е по добре да направим някакви промени в начина си на живот като цяло ,а не само да ги констатираме и да очакваме проблема сам да си изчезне.Само с осъзнаване НЕ СТАВА.Трябва и промяна.Ето това е най трудната част от упражнението
Виждаш ли как си противоречиш (замести емоционален с физически)!?Това което аз направих е точно това, което първия път ме спря да не правя, а сега обясняваш, че е добре да направя. Когато аз не се чувствам добре по някакъв начин (емоционално, физически, интелектуално), прилагам някоя от възможните ми техники, или комбинация от тях. Целта ми е, да стигна до причината, за да я елиминирам, което минава през осъзнаването и. Почти винаги самото осъзнаване при мен е равносилно на елиминиране (зануляване, особено откак ползвам ПЕАТ. Едва сега разбирам, че само в началото на употреба на ТЕС съм минавала към веселия полюс, после е ставало нула. Дано Маджик прочете това! :lol: ). Всичко това, очевидно, за мен, ме променя т.е., а с това и живота ми.
Ако продължаваш да мислиш, колко е трудно, какво е усилието, връзката, тактиката...още дълго ще има да си пишем по този начин...
Хайде срещичка в някое следващо измерение вече, че и там има интересни неща, за разчепкване! :wink:
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Толкова сте напред с материала (така казвахме по далечните студентски години) :D , че на моменти, като ви чета, схващам нещо около 50 процента, не повече. Обаче все по-натрапчиво в мен звучи въпроса - а как се оправяте с вашите най-близки хора, които сигурно не са на вашата комуникационна линия?
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

а как се оправяте с вашите най-близки хора, които сигурно не са на вашата комуникационна линия?
При положение , че се оправяш със себе си , другите, дори и близките не би трябвало да са проблем за теб. :)
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Не става въпрос близките да са някакъв проблем, а по-скоро липсата на адекватна комуникация. Не става ли все едно, че живеем на различни нива на т.н. Действителност и говорим на различни езици?
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Паби, просто това илюстрира т.н. преминаване в друг паралел на съществуване, макар и частично или нещо такова. Общуването по такъв начин, става с хора в моето "положение", тъкмо за това писах, колко са ми ценни споделянията с разни хора.
С близките си общуваме според близките, но по-прощаващо, приемащо и разбиращо. Просто периметъра на общуване се развива (разширява-свива едновременно)( така ли Иване?:wink: ) и в зависимост от ситуацията говориш различни езици, понеже неусетно си ги научила.
Ти вече си здраво стъпила на пътеката, ако желаеш продължаваш!
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Не става въпрос близките да са някакъв проблем, а по-скоро липсата на адекватна комуникация. Не става ли все едно, че живеем на различни нива на т.н. Действителност и говорим на различни езици?
След като ставаш евентуално един наблюдател с малко излишен емоционален заряд (може би), приемаш всичко което се случва (може би). Ако има "неадекватна конумикация", според мен има нещо неизчистено. Ти играеш и избираш кога, какво да проявиш. Например: "Хайде сега да викна,после ще се усмихна а пък после може и да гримаснича и т.н." - Свобода иначе казано.
Според мен ако си още по-ок със себе си , това няма да е много интересно за теб. :D
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Маг, а защо не го приемеш като Алиса-или-ада?
:D :D :D О.К. щом така ти харесва..аз предпочитам вместо "или" "и"...
Ще се получииии нещооо катооо..АЛИС-И-АДА-И-ОДА
:D :D :D :D :D :D
Блогадаря ти!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Публикувай отговор