12345

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 16 дек 2011 13:24

По мое мнение Иван е свършил апостолска работа със разпространяването на ТЕС, ПЕАТ и създаването на този форум и ...идея нямам как точно да изразя колко съм му благодарна за това/тва с баниците иска ммноогооо работа не знам кога ще му дойде времето /

Пропуснах нещо което за мен е важно, то щото се отплеснах по баниците :D
Всичко това ама въобще изобщо не ми пречи да му се ядосвам, че все е прав.Ми дразнещо е! :oops: :)
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 16 дек 2011 15:25

Проблема с авторитетите почти всеки го има, докато не го изчисти де. Нормално е, така е устроено обществото ни, винаги следваме по-висшестоящия, по-хваления, родителите си, учителите и т.н., по-успелите. А това, че някои са по-успяли (получили повече одобрение от обществото) не значи, че са се докоснали до 'истинската истина' ако има такава.

Но никога това не ти служи наистна. Иван е много напреднал с материала от всички тук, мисля, но това не означава, че трябва неговата идея/мисъл да се приема за неоспорима истина, просто защото и той след 10 години може да има друго мислене на някои теми (надявам се, че най-вече той ще разбере какво искам да кажа). В смисъл мнението на авторитетите винаги трябва да се приема с едно наум. Технически, Иван превъзхожда нас по знанията и опита си с повечето от тези чудесни инструменти за освобождаване и е естествено, че ще обмисля неговите съвети по-сериозно.
по себе си съдя, че преди 1 година съм имал определени убеждения, които днес изобщо не подкрепям и мисля по коренно различен начин по същите теми. Не значи, че тогава съм бил в грешка, не значи и, че сега знам истинската истина, защото не мисля, че има "истинска истина", а просто има "филтри", както ти ги наричаш, аз ги наричам лещите на вътрешния ни свят :D . Не знам дали човек някога може да махне тези лещи или филтри. Всъщност ми хрумна друго :D
Ами ако лещите всъщност не са ни проблема, а само петната и мръсотията по тях, които са резултат от емоционалния заряд, който е обгърнал целия ни живот? аналогии разни :roll:
Кой знае ...

И друго ми хрумна. Нужни ли са ни авторитетите? Понякога са от голяма полза, защото вдъхновяват човека, но понякога спират развитието на самия теб ако се задържаш за тях. Един вид както като се задържиш за някакъв позитивен момент от миналото и никога не искаш да го освободиш, а все се стремиш да го пресъздадеш отново дори несъзнателно, това пак те спира, нищо, че го мислиш за толкова положително нещо. Пак достигаме до извода, че всичко е двойнствено :)
На този етап това са ми разсъжденията :lol:

puhii
Участник
Мнения: 16
Регистриран: 05 апр 2011 09:04

Мнениеот puhii » 16 дек 2011 16:13

за да не пускам нова тема реших и аз да се вмъкна тук..защото въпроса ми честно казано е свързан точно с това-как да получа мир със себе си..отново попаднах в задънена улица,но този път проблема от събията които ми се слъчват е че не знам от какво да се освободя?? Тоест от кои чувства да се освободя и да премахна..проблема е с приятеля ми,благодарение на тес успях да се събера с него..правих си тес с позитивни декларации след няколко дни тесане се събрахме..всичко вървеше ок,до преди няколко дни..замислих се, осъзнавам,че не получавам да не кажа нищо,почти нищо от него..аз съм тази която го търси,аз съм тази която казва обичам те,която се интересува той как е..и в замяна нищо..не знам дали е внушение,но го забелязвам от няколко дни сякаш вече не е така влюбен,сякаш му е все едно..споменавала съм какво мисля,отговора му е че си внушавам,че не е нужно постоянно да ми повтаря 4е иска да е с мен и 4е ме обича при положение,че вече ми го е казал..одеве тесах гнева си..тъгата си..че се чувствам сама,че чувствам че съм сама в тази връзка..гнева към себе си,че съм се влюбила в този човек,ядосана съм за това, че не мога да го накарам да ме иска и да заслужа вниманието му..а толкова искам да бъда обичана и щастлива с него..избухнах в плач..терзания спрях да тесам за малко,защото исках просто да се наплача,не ми се говореше не ми се тесаше..нищо не исках освен да плача..не живеем заедно виждаме се почти всеки ден..чуваме се по скайп..и това спря да прави,,спря да пише..излиза без да каже едно чао..не ми звани вече с оправданието че му е голяма сметката..искам да промена тази действителност.но знам че няма средство, с което да променя чувствата му,ако не е достатъчно влюбен не мога нищо да направя,освен да променя моето мислене..моите чувства..но не знам от кое чувство да се освободя..от желанието да ми обръща повече внимание..от желанието да бъда щастлива?? кое по точно да премахна от себе си,че да спра да се тормозя,явно щастлива не мога да бъда,поне дайте ми съвет как да стана безчуствена да не ми пука от това,че не получавам нищо...какви декларации да използвам?? ;(

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 16 дек 2011 16:32

Здравей, пухи! :)
Кои чувства да премахнеш? - Всичко, което не ти допада.
виж ТОВАи ТОВА, според мен ще ти е от голяма полза, след като заговори за нужди.
Идеята на ТЕС, за мен поне, не е да настроиш събитията около себе си така, че да ти допадат, а да се чувстваш както си искаш, независимо от случващото се и да не си привързана към хората, в твоя случай. Техника за емоционална СВОБОДА. Ти свободна ли си емоционално от приятеля си, или си емоционално зависима от него?
Един съвет: докато плачеш не е нужно да повтаряш някаква фраза и да следваш алгоритъма, просто се потупвай и не спирай да се потупваш по точките, винаги се усеща облекчение при тези крайни емоции.

puhii
Участник
Мнения: 16
Регистриран: 05 апр 2011 09:04

Мнениеот puhii » 16 дек 2011 16:57

здравей,благодаря за отговора,виждала съм тези теми,но не съм работила върху тях..ще опитам :) сега съм малко по-спокойна,но се замислих и друго..понеже всеки ден по няколко пъти тесам с тези декларации http://www.youtube.com/watch?v=VwsFEv_xD5I..възможно ли е когато се теса с позитивни декларации,също да успяват да се премахнат негативните чувства и емоции? Тоест възможно ли е проблемите,които имам сега във връзката ми да са от факта,че излизат негативните емоции от мен..за да се се появи хубавото,тоест да се освободя от това,което ми пречи да се чувствам добре..надявам се да съм задала правилно въпроса си :)

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 16 дек 2011 17:27

Монстър, ти ме разби, бе пич. Много дълбоки разсъждения. Браво!
Ако аз мислех като теб когато бях на твоите години.... ехеееее!

Тренд, няма проблем да се пробваш да съкращаваш сроковете, стига това да не води до заключения от рода на: "Щом не успях сега, значи това не работи!" или "Няма да успея никога!"

"Ще пробвам 15 дни и ако не стане още 15" и т.н. звучи съвсем различно от - "Аз няма да го правя 30 дни по 10, а 15 по 20."

Бързай бавно!
Бързата работа - срам за майстора.

Животът не е просто математика.

Да печеш един килограм тесто 30 минути на 200 градуса не дава същия резултат като да печеш един килограм тесто 10 минути на 600 градуса.
Ако не вярваш, опитай!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 16 дек 2011 18:19

:D

puhii написа:здравей,благодаря за отговора,виждала съм тези теми,но не съм работила върху тях..ще опитам :) сега съм малко по-спокойна,но се замислих и друго..понеже всеки ден по няколко пъти тесам с тези декларации http://www.youtube.com/watch?v=VwsFEv_xD5I..възможно ли е когато се теса с позитивни декларации,също да успяват да се премахнат негативните чувства и емоции? Тоест възможно ли е проблемите,които имам сега във връзката ми да са от факта,че излизат негативните емоции от мен..за да се се появи хубавото,тоест да се освободя от това,което ми пречи да се чувствам добре..надявам се да съм задала правилно въпроса си :)
Хм, еми то пак дефакто си препрограмираш ума, но на мен повече ми харесва идеята да изкореня плевелите и след това да си насадя хубавите рози, ако ме разбираш. Успехът ти мисля, че ще е по-бързичък ако подхванеш негативните емоции. Така и така си се туткала в такива цял живот, нищо не губиш (освен самите негативни емоции впоследствие :D )
Не съм сигурен дали разбрах. Искаш да кажеш, че негативното изчезва от живота ти и затова ти се случват тези проблеми ли? Мм кой знае, възможно е нещата да се пренареждат, а може би не се и проблема си стои. В крайна сметка, как се чувстваш относно връзката си? Ако се чувстваш гадно и искаш да освободиш от това - упорствай с ТЕС.
Чакай да не говоря много за упорство, че.. :lol:
Последна промяна от Aqua на 16 дек 2011 18:48, променено общо 1 път.

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 16 дек 2011 18:48

monster, казах ли вече, че искам да те цункам по умната главичка?!:D
Пухи , забелязвам напредък
замислих се, осъзнавам,че не получавам да не кажа нищо,почти нищо от него..аз съм тази която го търси.....забелязвам от няколко дни сякаш вече не е така влюбен,сякаш му е все едно
Браво!
Хвани тази фраза и я изТЕСай отвсякъде!
а толкова искам да бъда обичана и щастлива с него
както ти каза и Монстер, реви и се потупквай, за да изкараш това самосъжаление извън себе си, да не те владее.("явно щастлива не мога да бъда")
искам да промена тази действителност.но знам че няма средство
Има, имааа! :lol:
Опитай, най-накрая, да работиш само с негативни фрази! Няма да умреш от това! Ако ме беше послушала, първия път, сега можеше вече да си още по-свободна в себе си!... но може пък, да ти харесва да агонизираш? :roll:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

puhii
Участник
Мнения: 16
Регистриран: 05 апр 2011 09:04

Мнениеот puhii » 16 дек 2011 21:50

алиса мерси за отговора..чакай че се засмях на последното..то не е за смях,ама сигурно наистина обичам да страдам...просто всеки път,когато се случи нещо между мене и него не знам защо,но се ядосвам на целия свят казвам си,че не ми се занимава с тес с нищо каквото ще да става,в следващия момент той прави нещо да оправи нещата,всичко си идва на мястото и аз си казвам -е за какво да тесам сега всичко се оправи..и така до следващия проблем...на много хора им се случва познато ви е това-сега не ми се теса..после...ии така и при мен и все се отлага и когато нещата стигнат до най-лошото започваме да ревем..ето сама си признавам и се чуда на себе си,какво се мотам още..днес все пак доста поработих,чувствах едно задушаване от тъга в гърдите,поне това успях да премахна,другото още си го има,но знам че не става от първия път..дава ми и надежда мисълта с тези позитивни декларации..сигурна съм че това ми помогна да се съберем,защото бяхме стигнали до такава фаза,че само чудо можеше да ни събере,(чудото за нас беше тес),та не мисля че щом сме се събрали ще се разделим сега при положение,че всеки ден се потупвам с тези позитиви..може би всичко се нарежда но е нужно да мина през това,за да се освободя от всичко...

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 19 дек 2011 13:16

Някой иска ли да ми направи Дълбок ПЕАТ ?

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 19 дек 2011 15:45

За мен ще бъде чест и удоволствие! :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 20 дек 2011 16:33

Моят доклад- не успяхме да обединим ПП. Минахме през много съпротиви, стигнахме до много противоположности, но...
За домашно- ТЕСане на ПО- кой ще съм, ако не съм този (страх от промяна на личността)
ТЕСане на желанието(нуждата) за: самоконтрол, като изява на сила, защита, "справяне със себе си".
Тренирай гмуркане с много въздух
Изчисти момента "ами сега какво да правя, как да постъпя?" .
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 20 дек 2011 18:33

Алиса се видя у зор :lol:
Но съм й много благодарен за търпението и отделеното внимание!

Сега остава да ТЕСам :mrgreen:

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 20 дек 2011 19:03

Смееш се, а?! :shock:
Я поТЕСаи и "никой не може да се справи с мен", "няма да се дам" и подобни, че следващия път да стане и тогава да се смеем и двамата! :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 20 дек 2011 19:24

:D
Това "никой не може да се справи с мен" определено трябва да го поТЕСам здраво. Също и това, че съм толкова специален, че никоя техника не може да ме 'оправи' .


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта