ТЕС за стомашни проблеми и др.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

ТЕС за стомашни проблеми и др.

Мнение от lenti4ka »

Здравейте!

Преди време бях писала в друга тема, че имам ерозивен гастрит, рефлукс и колит. Получих ги след дълго и болезнено преживяване заради здравето на детето, което изтесах и мисля, че съм се освободила вече от него.
След като ядох 2 месеца картофи и изпих една камара хапчета, минах на друг вид диета, отидохна хомеопат и започнах да тесам гастрита и киселините. Тесах симптомите и не съм правила предизвикателството.
Имах голямо подобрение до днес. Вчера имах много неприятна случка, а после и скандал. Не можах да спя цяла нощ от нерви. Тесах нещата и уж се успокоих. Днес сутринта имах ужасна криза с рефлукса. Започна едно гадене, парене, повръщаше ми се много. Тесах колкото можах , взех и хомеопатия и успях да овладея положението да не повърна.
Обаче стомахът ме боли, въпреки че се храних днес според благоприятната диета.
Много ми е скапано. Мислех, че съм овладяла вече емоциите си и не се ядосвам заради тъпаци. Яд ме е че толкова дълго го преживявах това и даже и днес се сещам за отделни неща, които искам да кажа.
Отделно съм депресирана и ядосана, че нищо не съм постигнала за гастрита.

Също така от 7дена правя Предизвикателството за колита, но и там явно имам блокажи, защото много трудно се наканвам и изтесвам по 2-3 серии наведнъж и то следобед. Междувременно изникват неща като горните и трябва и тях да тесам.
И последно да попитам правилно ли е: Въпреки че имам хроничен колит, аз напълно.... и се освобождавам от хроничния колит сега.
Представям си как раничките по червото изчезват през това време.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Нещо което мога да ти дам насока от личен опит по този проблем е да работиш,а ти явно си се насочила към яд,гняв и страх също,който явно го има след като детето ти е било болно и си имала доста грижи.
Изчисти и гняв,яд,безпомощност във себе си и несигурност.Работи след като виждаш,че все още не си изчистила някакво чувство напълно,за остатъчен яд примерно.Стомаха е чувствителен и на момента можеш да хванеш от какво точно изпитваш болка,веднага работи на момента по чувството или мисълта за това,че някой те изнервя,тя поражда яд,гняв и т.н. пак е вариант.Не търси нещо конкретно,защото според мен когато аз работих нещата бяха доста и лека полека ще те доведат до един краен резултат.
Мисля си,че ти е нужно по голямо чистене в по широк спектър от чувства и емоции,явно си чувствителна натура и за да се застраховаш,че дори и пак да си заобиколена от тези тъпаци,ти просто ще си спокойна и няма да изпитваш напрежение,яд,гняв и т.н.Ако нещо,някаква мисъл също те кара да си напрегната,свива ти се стомаха,пак го тесвай.
Давал съм пример аз как формулирам декларацията когато от някоя мисъл изпитвам някакво чувство,сега ще ти я напиша тук и пробвай да видиш как е при теб:
Въпреки,че мисълта за това,че детето ми е болно поражда чувство на страх и притеснение в мен/можеш да сменяш във всяка нова декларацията чувствата и емоциите,както и мисълта разбира се/ и ако те водят и до някаква физическа болка да включиш и нея като уточниш каква е,мястото където е.
Засега това е което мога да ти дам като насока.Ще потърся нещо друго точно за това което четох и ще ти го пратя.
За киселини тесах страх.В случая ти предлагам,да теснеш страхът,че не си способна да се справиш с проблема/не уточнявам конкретно/,но ти си знаеш по-добре от мен.
Успех ти желая!
Стомаха е свързан с Аза и егото на човека. Един човек с язва обикновено или е подценен или егото му се разминава с действителността. Ние българите имаме голям проблем в тази насока - бих го нарекла Балкански синдром всъщност. И в двата случая не умеем да се справяме.

Свикнали сме постоянно да критикуваме и да изискваме и така неминуемо разрушаваме егото на хората край нас - и в семейството и в работата. Резултата - те получават язва.

Другия случай е разминаването на егото с действителността. Всеизвестен е българския манталитет - "хората какво ще кажат" - страх от това как ще те приемат хората....Резултата е, че всеки се опитва да се представя за това което не е - купуват маркови дрехи или скъпи коли и обзавеждане само за да се покажат, а няма какво да ядат...опитват се да се изхвърлят колко са важни в работата, а всъщност не са....резултата? - естествено язва.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

ТЕСай с:
Въпреки че имам хронична .....негативна емоция (например страх)...., която се проявява като колит на ,,,,черво, аз напълни и безрезервно приемам себе си.

Визуализирай здраво черво, а не оздравяващо. Във визуализацията ти не трябва да има никакви ранички, нито изчезващи, нито неизчезващи, а само здраво перфектно черво.

Колко пъти трябва да се пише едно и също нещо за да се разбере и запомни?

Не говоря само за теб.
Почти всички, които правят Предизвикателството и визуализации допускат една и съща грешка - да си представят процес на оздравяване, а не краен резултат - здраве.

Представяй си крайния резултат, който желаеш - здравето, а не процеса на постигането му.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

Мнение от lenti4ka »

Благодаря ви много за включването!

Гена
, при мен го има това: Какво ще кажат хората. Също изпитвам провал в посока, че все още не съм започнала да си пиша тезата за дипломирането, ами дори и здравето си не мога да взема в свои ръце и не ме бива за нищо.

Страховете за детето и случките около него, мисля, че ги изтесах и се освободих от тях до известна степен. Сега от време на време, като се усъмня, че започва да се разболява и пак ме обзема страх, но тесам и се справям.

Може би трябва да рабоотя в посока на яд и гняв, както към мен, че се чувствсм като неудачник, така и към други хора, които ме ядосват.

На всичкото отгоре ми се появи и коликообразна болка в лявото поребрие вчера и започна да ме обзема страх какво ще излезе. Не искам пак да ходя по доктори и по изследвания :(

Иван, аз явно грешно съм разбрала. Мислех, че визуализирам здрав орган, само когато правя положителни утвърждения, а по време на ТЕС процеса. Вече ще правя, както си ми написал.


А за декларацията, която си ми написал, да казвам ли накрая освобождавам се от хроничния страх и колита? И като минавам по точките пак казвам с Освобождавам се от....

И за колита правя Предизвикателството, а за другите неща си тесам по стандартния начин паралелено, нали?
Много неща се събират за тесане, но емоциите са ми пълна каша.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Нека не те притеснява кашата,не е проблем това.Ето виждаш и осъзнаваш нещата,карай което усещаш по-добре и силно,че е нужно да се теса и лека полека кашата сама ще започне да се оправя.Това не го мисли толкова,хубаво е че работиш и не спираш,а и не усещам големи колебания в теб и това е добре.
Той и боба се бърка,защото ако не го бъркаш ще загори! :wink:

Дано само това какво ще кажат другите не е причина да се отлагат някои неща.Избегни го това.Как?Сама си намери начин,както го усещаш отвътре. :idea:
Кой какво казва си е негова работа и мислене,те не са ти за да им обръщаш внимание.Изтесай си нуждата от одобрение ако е нужно и виж техника за освобождаване на нужди,да не би и тук да се налага да работиш също:
viewtopic.php?t=778

Между другото и аз съм се чувствал неудачник,баща ми едва ли не ме изкара,че за нищо не ставам и т.н.,но всичко се промени.Най-малкото което мога да ти дам като съвет е,да не си мислиш подобни неща и да вярваш само и единствено на себе си.Това е най-важното което осъзнах и разбрах,че човек е необходимо да повярва в себе си.
Тази болка ми напомня за моя скорошна и според мен е от напрежение и притеснение.Виждам доста неща около теб които са предпоставка за това.Обърни и внимание на това как се чувстваш,че не си започнала работа по дипломирането си! :!:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

Мнение от lenti4ka »

Здравейте отново!
Спрях да правя Предизвикателството и започнах да тесам първо емоциите и проблемите, които мисля, че имам сега.
Не знам колко е правилно, но ги усещам като по-належащи.

Тесах за болките в стомаха, които се появиха отново след въпросния скандал така: Въпреки че мисълта, че мога да се разболея пак, поражда в мен страх и депресия и получавам болки в стомаха и ..., аз...

После се замислих защо толкова навътре взех цялата история, че чак да ми се подновят кризите със стомаха. И както Гената беше писал, установих, че изпитвам остра нужда хората да ме харесват и одобряват.

И когато това не е така, не мога да го преглътна и изпитвам гняв и обида.

И така пък ми се появява страх да започна някои неща, защото мога да се проваля, изложа и хората да ме помислят за неудачник.

От там си дадох сметка, че имам много ниско самочувствие, което в последно време стана още по-ниско и всъщност нито се харесвам, нито одобрявам себе си. Това не знам как да го тесам.

Четох малко и в Болестта като път, където за моите стомашни проблеми пише, че всячески се опитвам да избегна конфликти и ми липсва агресивност. Като се замислих пак е вярно.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Добре! На прав път си! Продължавай!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

Мнение от lenti4ka »

Нещо запецнах в психологически обрат. Като почувствам облекчение в симптомите и не мога да се накарам да правя тес. Постоянно отлагам .
Пробвах да тесам с въпреки че ме мързи по някаква причина да правя тес , аз... Няма голям ефект :roll:
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Пробвай с -
въпреки че като почувствам облекчение в симптомите и не мога да се накарам да правя тес.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

Мнение от lenti4ka »

Отдавна не съм влизала в моята темичка. Похвалвам се, че стомашни проблеми почти нямам, въпреки че храненето ми хич не е добро.
Мисля, че Тес и хомеопатията много помогнаха.
Не съм си изтесала всички емоции обаче. Особено нуждата от одобрение. Мързел ме е хванал.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

И какво правиш за да се промени храненето ти?Хубаво е,че нямаш вече проблем със стомаха,но подходи по сериозно към храната!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

Мнение от lenti4ka »

Лошото е, че нищо не правя. При мен често се случват периоди на много здравословно хранене и после залитане към нездравословното. Второто е пак по-добро от общоприетото-не ям пържени и рафинирани мазнини, разни гадни месища, тежки неща.
Но главният ми проблем е сладкото и преяждането. Започвам да ям много сладко, филии с масло. Също така увеличавам количествата храна. Не знам защо не мога да намеря баланс и да се храня всеки ден с едно и също количество долу-горе и да спра това желание за сладко на периоди.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

И в случая защо не си помогнеш с ТЕС?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

Мнение от lenti4ka »

Защото все имам някаква друга болежка. Например сега болки в левия лакът и разни други страхове, за които писах в темата за артрозата.

Между другото да ви споделя, че при мен тес действа най- много когато емоцията е много силна и бушува в мен. Тогава най-ясно усещам разлика кога тес е подействал.
Съо така тесване под душа ми действа почти безотказно. Лошото е, че се хаби много вода, но за по-силни емоции си заслужава.
Когато получавах гаденето, тесване под душа ме спасяваше най-ефективно.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

За икономия на води, но все пак ефективен ТЕС, си представи, че те облива вода и прави ТЕС.
Браво за напредъка!

Почваш от тук:
Лошото е, че нищо не правя
не мога да намеря баланс
Мързел ме е хванал.
и продължаваш с това:
Не съм си изтесала всички емоции обаче. Особено нуждата от одобрение.
е в пряка връзка с
Но главният ми проблем е сладкото и преяждането. Започвам да ям много сладко, филии с масло. Също така увеличавам количествата храна. Не знам защо не мога да намеря баланс и да се храня всеки ден с едно и също количество долу-горе и да спра това желание за сладко на периоди.
и следващия път си :D :D :D

:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Публикувай отговор