проблем със сърцето на бебето

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:14

Мнение от Arethuse »

Ани Виденова, много добра идея! Даже мисля да взаинствам нещо от нея :)
Аз по принцип като гледам да изправя някаква физическа неизправност, обикновено ползвам ТЕС и някакво хм... физическо проявление, защото в крайна сметка не се надпреварваме дали духът е повече от материята, а търсим някакъв определен резултат.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ани принципно си права, но в случая не си. Тъй като лекарите не предлагат алтернативно лечение, а прекратяване на бремеността.
Всъщност те в повечето случаи не предлагат алтернативно лечение, а по скоро вид временно поддържане на някакъв по-добър жизнен статус от този в който се намира болния в момента, като подобрението се постига чрез лекарствено подтискане на симптомите,но не и перманентно излекуване.
Ако лекарите предлагаха някакъв метод на пълно излекуване всички щяхме да се лекуваме при тях. И нямаше да има толкова много разочаровани от съвремената медицина хора.
Да вземем крастата например - лекува се с лекарство, мажеш се със сяра и ти минава за няколко дни. Минава ти перманентно (т.е. до следващата евентуална зараза). В смисъл, че не е нужно да продължаваш до края на живота си или за неопределен период от време да се мажеш със сяра за да не те сърби и да не се обриваш.
Да си чула някой да търси алтернативни методи за лечение на краста?
:idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
anividenova
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 23 Яну 2009 13:39

много интересно

Мнение от anividenova »

Да, абсолютно си прав!
Това с прекъсването на бременността (без да са категорични колко сериозен ще е проблемът, когато бебето се роди), е ужасяващо...

На мен идеята ми беше за след това - че, ако наистина се наложи операция после, е добре Галя да не е настроена "анти-традиционната медицина", защото вярата в каквото и да е лечение е половината лечение...

Не знам, надявам се проблемът да се реши, независимо от начина - традиционен, алтернативен, и двете - за мен е много важно, сърцето да е съвсем здраво....даже сега си мисля, че това, което аз мога да визуализирам е за моя рожден ден да си пожелая подобен подарък и да си го ТЕС-вам на воля дотогава:) (а той е в края на май, т.е. месец след рожденния ден на бебето:)

А може ли някой от вас да разясни повече за "техниката на краткия филм"? Мерси!:)
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

anividenova
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 23 Яну 2009 13:39

много благодаря

Мнение от anividenova »

Благодаря ти, ще ги прегледам подробно:) Хубав ден от мен!
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

след раждането

Мнение от galia nh »

Незнам откъде да започна...
Първо да ви съобщя, че синът ми се роди на 2-ри май, живо и здраво дете, не посиня при раждането, не се наложиха никакви животоспасяващи операции и другите страшни неща, които очакваха лекарите. Той се казва Георги и с всеки изминал ден е все по-жизнен и енергичен!
Всъщност най-страшната диагноза за обърнатите аорта и белодробна артерия не се потвърди при прегледа на ехограф... Още в първия ден обаче за по-сигурно го държаха в интензивното и така до 6-ти май, защото нали бяха почивни дни и до 7-ми нямаше кой да го прегледа. А понеже той се развиваше изключително добре, не се наложи спешно да го карат в 3-та градска за преглед на сърцето. Така изкарах 5 кошмарни дни в болницата - аз на 7-мия етаж в следродилно, а той-на 8-мия в интезивното отделение. По време на тези дни, в които на моменти страхотно се отчайвах и обезкуражавах / въпреки че това, че се роди бял и розов и дишаше напълно самостоятелно си беше едно истинско чудо/, ми помагаха основно ТЕС и визуализациите, които правех.
През цялата бременност също бях правила постоянно ТЕС за него и за себе си.
И мога да кажа напълно убедено - ТЕС не само помага, а върши чудеса!
Сега продължавам да правя ТЕС за Георги, като много лекичко го потупвам по точките, докато го кърмя. Не успявам да минавам по всички точки, основно потупвам тази по ръчичката - между кутрето и безименния пръст, казвам най-различни позитивни фрази или направо тази от книгата на Луиз Хей за проблем със сърцето "Твоето сърце тупти с ритъма на радостта". На Георги му харесва и даже много често се усмихва:))
Иначе сега - след чудото с раждането имам нужда от друго чудо:)) - според лекарите все пак ИМА проблем със сърцето - стеснена белодробна артерия /а очакванията им бяха да се запуши напълно!/ и стеснена пулмонална+междукамерен дефект и трябва непременно да бъде направена операция до 1 годинка. Сега ще го преглеждат всеки месец с ехограф и трябва да следим за цианоза /посиняване/.
След първоначалния ми уплах и стрес от тази прогноза /които изчиствах пак с ТЕС/, сега съм спокойна и уверена, че всичко ще бъде наред. Не искам да допускам никакво съмнение! Освен с ТЕС започнах и с хомеопатия за бебето, ако имате други идеи как да продължавам - споделете!
Малко объркано го разказах, но това, което искам да кажа на всички, които ме подкрепихте тук е голямо БЛАГОДАРЯ! А за тези, които просто ще прочетат това - винаги, винаги, винаги вярвайте в чудеса! ТЕС е едно от тях...
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:14

Мнение от Arethuse »

Ако знаеш колко се радвам за теб! :D Даже днес си мислех да вляза в твоята тема да попитам какво става.

Първо - честито бебче! Напълно си представям каква радост е! :D Второ, честито здраво бебче! Поздравления за упоритистта и увереността ти! Дано Георги да расте здрав и щастлив и позитевен като майка си!
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Честито! Това, което пишеш, звучи прекрасно! Разбира се, на фона на предишните ти постинги и опасенията, с които изкара по-голямата част от бременността.

Стискам ти палци да успееш, да постигнеш желаното и да твориш още чудеса!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Първо - честито бебче! Да ти е живо и здраво и да ти носи повече радост отколкото разочарования.
ВТОРО - аз бих потърсил мнението на поне 3ма "светила" за потвърждаване на диагнозата за стеснена белодробна артерия и т.н.
Ако и тримата я потвърдят значи е вярна. Това за да се успокоиш малко.
Пример:
Като беше на няколко месеца дъщеря ми бе диагностициран с рахит от един педиатър. Аз лично не вярвах, но жена ми естествено се скъса от притеснения. Моето предложение за лечение бе 10-15мин слънчеви бани веки ден. Но както казах жена ми си се притесняваше, което доведе до посещение на 4рима други педиатри. И четиримата бяха на различно мнение има ли няма ли рахит но и 5мата (въпреки че според 2ма от тях нямаше рахит) предписаха различни дози вигантол, което доведе до тегленето на една яка майна на всички педиатри от моя страна и даването на минимални дози вигантол по настояване на жена ми.
Детето си се развива прекрасно и според мен никога не е имало рахит. Според "светилата" сега няма рахит.

Трето - ако диагнозата се потвърди, продължаваш с ТЕСа на своите притеснения, Проксито за бебето и визуализации на прекрасно здраво тупкащо бебешко сърце и лекари които смутено се почесват тук и там и те поздравяват, че всичко е наред със сърцето и артериите на бебето.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

........визуализации на прекрасно здраво тупкащо бебешко сърце и лекари които смутено се почесват тук и там.........
Ха-ха! За това не се бях сетила, макар че докато бях бременна, това беше едната част от визуализациите - да си представям учудената реакция на лекарите.
За консултация с още лекари - да, ще го направя. Не че ще е много приятно за детето, но... по-добре е наистина да има поне две мнения!
Със сигурност ще продължа с ТЕС. Искам само да кажа на всички нещо, което ми се стори много интересно. Докато детето беше в интезивното му правеха промивки с една тръбичка през устата, защото било глътнало амниотична течност /заради насилието, което се прилага в бг болници, това е често срещано, уви.../ и не можеше да бъде захранен. Нямаше как да правя ТЕС в кувьоза, правих ПРОКСИ, а после ми хрумна да си ПРЕДСТАВЯМ, че правя ТЕС по неговото телце. И на другия ден, след два дни неуспешни опити да бъде захранен, най-после пое кърма от шише и всъщност в този ден започна постепенно и кърменето! Да не говорим, че в няколко момента, в които страхотно се отчайвайх в болницата и не можех да се успокоя с нищо друго, само ТЕС помагаше. Просто ефектът е съвсем видим и някакси мигновен, промяната се случва почти веднага!
Много благодаря за добрите думи на всички, непременно ще пиша за следващите чудеса:))
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Галя, честито, честито, честито :)
И браво.
Имам едно предложение. Може да се организираме тук и да правим прокси на бебето за стеснената артерия. Така колективната енергия ще даде по-бързи резултати в тази спешна ситуация. Но, разбира се, с твоето съгласие.
А ние така или иначе му изпращаме много добри пожелания и очакваме още хубави новини.
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Какво да кажа, освен, че е страхотна идея! Благодаря ти, Мая! Ще съм благодарна на всеки, който иска да се включи в това. А можем да продължим така и с други от проблемите, разказани във форума!
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:14

Мнение от Arethuse »

Ами мож да ни дадеш идея за фразата ;)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

фразата

Мнение от galia nh »

Прегледах пак много подробно заключенията от последното изследване в 3-та градска, за да формулирам най-точно фразата, но от тези лекарски съкращения нищо не се разбира!
Затова си мисля, че е най-добре фразата, по-скоро фразите да са по-общи. Досега правя с
"Аз съм здраво дете, със здраво, хармонично развито сърце."
"Моето сърце снабдява с достатъчно кръв, достатъчно богата на кислород цялото тяло."
"От ден на ден ставам все по-здрав и по-силен." и
"Моето сърце тупти с ритъма на радостта."
Понякога включвам и "Моето сърце е хармонично развито, с достатъчно широки белодробна и пулмонална артерия, с перфектно подредени елементи между двете камери", но това го казвам рядко, повече ползвам по-общите за здравото сърце и здравото дете.
Незнам, как ви се струва?
Мая, Arethuse, напишете ми две думи и за вашите деца, как са, как растат? Много ще се радвам да науча повече!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Тези фрази кога ги казваш. Къде ги използваш? Това са утвърждения сами по себе си. Не виждам къде е ТЕСа тук, нито пък какви са ти визуализациите, кога и по колко време ги правиш. :roll:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор