Квантова Синхронизация (КС)

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Публикувай отговор
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

КС

Мнение от Bastet »

За да мога да работя върху конкретни проблеми Ванка,нали за това се нарича Квантова синхронизация,а не просто медитация. В познатата на всички медитация не се работи за конкретни проблеми и желания,както и за други хора, докато при КС тези неща присъстват.
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Така,споделям поредния си опит с КС. Постигнах някакво трансоподобно състояние, при което започнаха да ми треперят клепачите (бяха затворени) и полето пред мен започна да трепти,под поле разбирайте фона пред очите ми когато са затворени и когато ги отворих,светлината се усилваше и затъмняваше...нямаше пърхане в стомаха,нито щастие...
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Bastet написа:Svedd, медитацията изисква време и ако си чел книги по въпроса, ще видиш,че понякога изисква дори години....Аз също не си обеснявам как някои хора от форума са успели толкова бързо да достигнат това състояние,явно са доста надарени в това отношение,а на нас с теб ни остава много много практика,според моето скромно мнение :)
А възможно ли е тези хора от форума да не се стремят да правят точно това,което всички други,а да усещат по-добре себе си и не търсят ефекта,който повечето искат да е един общ за всички?Да се питат правя ли го правилно?Има ли някакъв ефект?Подобни въпроси ако възникват какво означава това?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Re: кс

Мнение от гената »

Bastet написа:Аз също спирам да дишам за малко,но мислите така ме връхлитат,че до сега никога не съм изпитвала описаните до тук състояния...Това си е чиста медитация,а до нея се стига доста бавно до колкото ми е известно...Също така забравям и за то4ките...
Защо се опитваш да достигаш другите?Те си имат своите резултати от своите опити и усещания,а ти си имаш твоите.Защо гледаш извън себе си?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: КС

Мнение от ivangp »

Bastet написа:За да мога да работя върху конкретни проблеми Ванка,нали за това се нарича Квантова синхронизация,а не просто медитация. В познатата на всички медитация не се работи за конкретни проблеми и желания,както и за други хора, докато при КС тези неща присъстват.
Не е вярно. Във всяко едно съзнателно твое действие има намерение.
Подчертаното изречение по-горе си е чисто намерение.

Т.е. още преди действието да е започнало ти си изразила намерение за резултата от действието. Преди да започнеш да правиш КС ти вече имаш намерение за резултата от КС.
Медитацията също цели конкретен резултат и поради това има изразено намерение.

А това, че едното се наричало еди как си, а другото по друг начин е просто игра на думи.

Мисълта ми е да не се заблуждаваш, че не изразяваш намерение, само защото не си казала някакво конкретно желание. Намерение винаги има във всичко което правиш съзнателно. И не е нужно да го мислиш чак толкова много. Хората се уплитат в детайли от рода на, кога да изразя намерението, колко пъти, преди след или по време на упражнението, какво точно трябва да усещам и т.н. вместо да разберат принципа на техниката.

А принципа е изпадане в нулата с дадена цел. Как да разберем дали сме в нулата? ( в момента и двамата това ви притеснява и като така ви пречи на резултататите). Не е важно дали си в нулата. Важно е има ли резултат, т.е. изчезване на някакъв симптом, проблем и т.н. Тъй като това е и основното намерение в случая с КС. В случая с медитацията основното намерение е изпадане в нулата и пребиваване там известно време.

Не се уплитайте в детайли като пиле в кълчища. Просто си наблюдавайте две точки едновремено с намрението нещо да излекувате. Правете го всеки ден по 30 минути например на ден и до месец резултати ще има. При някой ще ги има веднага, при други след седмица, при трети след две, при четвърти след три, при пети след месец и така. Всички сме различни.
Постоянство и упоритост са му майката и бащата.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Bastet, Когато се сетя да правя КС аз също често не изразявам намерението си като мисъл и всеки път когато стане си действа. Аз прочетох книгат за мигновеното изцеление и след това пак правя техниката по същия начин.:)
Още нещо, с така наречените от нас медитации също може да работи с конкретни проблеми. Резултатът е същия както и другите изпробвани от теб техники. Всичко работи!!! Въпрос на постоянство, склонност към определена техника и вероятно все пак моментно състояние :)
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

КС е уникална с това, че обединява външния /хоризонтален/ път на егото и вътрешния /вертикален/ път на вътрешния Аз и така двата пътя се нулират взаимно, както една морска вълна, която отива към брега и се среща с друга, която се връща - деструктивна интерференция. Това, което се случва е, че наблюдавайки двете точки чрез сетивата, умът зависва и точно това е полето на чистата потенциалност - Източника или Чисто Осъзнаване. То може да се разбере, чрез липсата на опит за него, т.е. Нищо, което обаче се отразява в ума като Благочувство, което варира през тишина, покой, радост, блаженство, екстаз. Никое не е по-добро от друго. Благочувството може да се сравни с нулевата точка или енергията на вакуума. Така че ние не излъчваме енергия, но благочувството, което резонира в другия е форма на енергия и възстановява перфектния ред в тялото и ума. Обикновено трудността идва от желанието да контролираме процеса. Наблюдението на двете точки не е концентрация на ума. Когато умът притихне, усещаме най-малкото тишина или покой в нас и тогава просто е добре да държим в съзнанието си този триъгълник - двете точки и покоя в нас, като странични наблюдатели на процеса. Ако се появят мисли, просто връщаме вниманието към двете точки, не се опитваме да ги гоним или да се упрекваме за тях. Източникът на мислите е Чистото Осъзнаване и колкото сме по-близо до извора, толкова по-хармонични са те.
Идеята е, че балансът между Наблюдавано и Наблюдател ни превръща в Свидетел и те двете се сливат в Едно, което води до изпитването на Благочувствата, светът се усеща като сигурно и уютно място и повече нищо външно не гоним ЗА ДА се чувстваме добре, а каквото и да предприемем е ЗАЩОТО се чувстваме така.
Ето как Ошо описва този процес:
Седиш близо до някоя роза: погледни я. Първото нещо, което трябва да направиш, е да бъдеш с изострено внимание, да насочиш цялото си внимание към розата, така че целият свят да изчезне и да остане само розата - съзнанието ти е изцяло насочено към розата. Ако вниманието е всепоглъщащо. тогава светът изчезва, защото колкото повече вниманието е концентрирано върху розата, толкова повече всичко останало се отдалечава. Светът изчезва; остава само розата. Розата се превръща в света. Това е първата стъпка - да се концентрираш върху розата. Ако не можеш да се концентрираш върху розата, ще бъде трудно да се насочиш към познаващия, защото в такъв случай умът ти винаги ще се отвлича. Затова концентрацията се превръща в първата стъпка към медитацията. Остава единствено розата; целият свят е изчезнал. Сега можеш да се насочиш навътре; сега розата се превръща в точката, от която можеш да се движиш. Сега виж розата и започни за осъзнаваш себе си - познаващия. В началото няма да успяваш. Когато се превключиш към познаващия, розата ще отпадне от вниманието ти. Тя ще избледнее, ще се отдалечи. Отново ще се насочиш към розата и ще забравиш себе си. Играта на криеница ще продължи, но ако упорстваш, рано или късно ще настъпи момент, когато ще си между двете. Познаващият, умът и розата ще присъстват едновременно, а ти ще си по средата, гледайки и двете. Тази средна точка, тази точка на равновесие, е Свидетелят. Щом веднъж го усвоиш, ти си се превърнал и в двете. След това розата - познаваното и познаващият - ума, са твоите две крила. След това обектът и субектът са две крила; ти си центърът и на двете. Те са твое продължение. След това светът и божественото са твои продължения. Достигнал си до самия център на битието. И този център е свидетелят. Възприеми съществото като познаващия и познаваното. Започни с концентрацията върху нещо. Когато концентрацията стане тотална, опитай се да се насочиш навътре, стани внимателен за себе си и след това се опитай да балансираш. Да застанеш между двете е най-финото равновесие. Но то става и когато се случи, си достигнал до центъра на съществуването. В този център ти си вкоренен, заземен, безмълвен, блажен, в екстаз и двойнствеността повече не съществува. Това индуистите наричат самадхи. Това Исус нарича Царството Божие.
Миналата седмица излезе и следващата книга на Кинслоу : "Чудото на квантовия живот". Там процесът е опростен чрез премахването на двете точки и разгледан още по-задълбочено чрез прилагането на техниката във всяка сфера на живота, а не само за лечение.
Изображение
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Не се уплитайте в детайли като пиле в кълчища. Просто си наблюдавайте две точки едновремено с намрението нещо да излекувате. Правете го всеки ден по 30 минути например на ден и до месец резултати ще има. При някой ще ги има веднага, при други след седмица, при трети след две, при четвърти след три, при пети след месец и така. Всички сме различни.
Постоянство и упоритост са му майката и бащата.
_________________
Беше зададен въпросът по колко пъти да се прави КС за един и същи проблем? Мисля,че това не е оплитане ,а желание за по-голяма яснота...
Още нещо, с така наречените от нас медитации също може да работи с конкретни проблеми. Резултатът е същия както и другите изпробвани от теб техники. Всичко работи!!! Въпрос на постоянство, склонност към определена техника и вероятно все пак моментно състояние
Поздрави
Ако така наречените медитации работеха върху конкретни проблеми и желания,защо ще му е на автора да създава чисто нова техника с различен подход, а именно изразяване на предварително намерение и съсредоточаване върху две точки,вместо хората да си ползват добре познатите калсически медитации? Също така от личен опит твърдя ,че не всички техники работят ВИНАГИ и при всички.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

От гледане на дърветата не виждаш гората. Мислиш си, че като опознаеш едно дърво в детайли ще разбереш и цялата гора.
Само продължаваш да се уплиташ търсейки яснота.
(Ето ти ясен отговор на въпроса - Колко пъти е трябва да се прави КС за даден проблем? Отговор - колкото е нужно.)

Кинслоу не е създал чисто нова техника. Ако си чела книгата му, той сам казва, че е търсел начин за по-бързо навлизане в медитация и така е открил техниката с двете точки. Така казва, а дали е така, той ли я открил или някой друг му я е подсказал е мистерия, която едва ли някога ще бъде разрешена. Това не е и важно. Други хора използват други техники за същото. Нищо не е чисто ново, всичко е надграждане и комбиниране на стари неща.

Всички техники винаги работят за тези, които ги правят. Не винаги оправдават очакванията им, но винаги работят. Намеренията се осъществяват тогава, когато бъдат изчистени от вкопчване в очакванията.
:wink:
Последно промяна от ivangp на 20 Апр 2012 15:22, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

Bastet написа: Беше зададен въпросът по колко пъти да се прави КС за един и същи проблем? Мисля,че това не е оплитане ,а желание за по-голяма яснота...

Резултатите от КС винаги са налице и когато е за нехроничен проблем често преминава дори с една сесия от 6-7 мин. Когато е хроничен обаче, единствената причина да не преминава така бързо е умът, който по навик се връща към проблема и по този начин го захранва енергийно и променя на квантово ниво добрия резултат. За хронични проблеми може да се прави по няколко пъти 10-20 мин., като задължително е съзнанието след сесията да се отстрани от проблема, както и да нямате очаквания за резултатите. Те ще дойдат, но не по начина който вие очаквате. Ако правите на себе си КС, не наблюдавайте по време на сесията дали нещо се променя /болката/. Ако ви е трудно да бъдете безпристрастни, сякаш тялото не е ваше, по-добре правете КС на някой друг /за ваша болка/ защото КС лекува и двама ви. Ако имате хроничен проблем като мигрена или алергия, правете КС когато сте добре, а не в момент на криза, не че не трябва да се прави тогава, просто е по-трудно да останете безпристрастен свидетел на процеса. Когато правите редовно КС дори 1 или 2 пъти дневно за десетина минути, това създава в мозъка нови невронни връзки и ще видите, че ще започнете да влизате спонтанно в ЧО и да усещате благочувството докато сте активни в ежедневието си. Това активира ново измерение на съзнанието и все по-лесно можем да усетим, че умът е чудесен инструмент и не е нужно да цикли непрекъснато на празни обороти. :)
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Bastet, авторът сам си знае защо е измислил техниката, най-вероятно му е била трудна медитацията :::::))))). Но това за мен няма никакво значение.
За различните техники и тяхното въздействие върху различни хора не мисля, че може да има повод за допълнителна дискусия :)
Маджик уомън, КС при теб често ли става във варианта, който описваш по-горе?
Поздрави!
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
svedd
Участник
Мнения: 99
Регистриран на: 17 Яну 2012 20:44

Мнение от svedd »

Bastet написа:Svedd, потърси книгата на Франк Кинслоу в спиралата,има я и се казва ''Чудото на мигновенното изцеление'' - там КС се описва подробно, ще видиш че има и доста дълга подготовка за КС, чрез така наречената ''Входна техника'', има и линкове ,които авторът посочва, от които можеш да си свалиш негови инструкции за входната техника и КС.Мен лично ме гони мързел и предпочитам да се упражнявам директно с КС,колкото и трудно да ми е в началото :D
Доста книжки си изтеглих наскоро и тази е една от тях, чака да бъде прочетена, но нещо ме напъна да започна първо със Силва, всяка по реда си :)

Благодаря на всички за мненията :)
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

nikimm написа:Bastet, авторът сам си знае защо е измислил техниката, най-вероятно му е била трудна медитацията :::::))))). Но това за мен няма никакво значение.
За различните техники и тяхното въздействие върху различни хора не мисля, че може да има повод за допълнителна дискусия :)
Маджик уомън, КС при теб често ли става във варианта, който описваш по-горе?
Поздрави!
Кинслоу изрично казва, че КС обединява външния и вътрешния път, там където се срещат и зануляват - покоят в ЧО е липса на енергия, който резонира в ума като благочувство - първият проблясък на енергия, съизмерим с нулевата точка. И защо, ако медитацията и КС бяха едно и също, щяха да му трябват 30 години медитационни практики и зарязване на абсолютно всичко - работа, семейство и т.н. като неработещи, за да осъзнае, прикован на легло, че "всички форми са проявление на една и съща празнота" и мисълта е тази, която задвижва филма? Техниката е уникална с това, че веднъж изпитано благочувството, то започва да се усеща като фон в ежедневният ни активен живот. А този фон може да се сравни с прегръдка, поне аз така го усещам.
nikimm, не разбирам какво означава "във варианта, който описвам по-горе". Това Е начинът за нищонеправене, наречен КС.
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Madjik Woman, ти успя ли да оправиш всичките си проблеми с КС и животът ти промени ли се с нещо и с какво? Чух,че с КС може да се изпълняват всякакви желания,но никъде не го прочетох...Интересно ми да разкажеш повече за твоите преживявания с КС. Благодаря
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

MagicWoman:
КС е уникална с това,
Аха.Верно е.Права си. КС е уникална.И е различна. За Кинслоу.Точно толкова уникална колкото е уникален Силва Метод- за Хосе Силва, точно толкова колкото е уникална и Системата на Норбеков- за Норбеков.Колкото Рейки за Микао Усуи.И реконекшън-а на Ерик пърл.И "Универсалната енергия"...И ако ги практикуваш всички -поне известно време-установяваш..колко са уникални всичките!Уникални са!И колко са взаимно свързани и колко си приличат, въпреки разликите и как се преплитат и как си помагат една на друга.
И единственото което можеш да кажеш е БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Публикувай отговор