Темата на човек без проблеми
-
- Напреднал
Паби, за твое успокоение- меся си се и хората дори и не подозират- на мен нищо ми няма, хората са си добре. Правя го, когато го почувствам- нещо ме тегли и аз откликвам. Става дума за абсолютно непознати, за приятели на приятели, за роднини...всякакви. Обяснения много могат да се дадат, за мен важното е, че става спонтанно и естествено, като общо балансиране на енергията въобще- моята, тяхната, вселенската...
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Паби и аз много ги изживявах тези моменти, преди години правих подобна интервенция с котенце и то умря милото, и след това голяма вина виновна се чувствах- пък що, пак аз ли, пък кво ...полека полека това отпада, май с повече работа, както намеква Алиса-сама усещаша къде какво е редно и къде да не се меся.
Аз винаги питам, ако има кой, на който откаже - не си позволявам да давам щото на мен така ми изглежда добре.Ако няма как да питам-вкарвам намерение-"да стане най-доброто за този/това...""Това което е необходимо и полезно за този/това и за цялата вселена""ми правя го и да бъде волятата ти Господи.."
Така някак прехвърлям отговрността на който си я носи, аз нали сам само проводник все пак, не аз съм лекуващия...и така ми е леко и спокойно и нямам съмнения и терзания-пък кво ще стане?!пък дали или?! пък аз що кво..някак ми олеква.
Но го правя само когато случая е спешен или -в случая-няма как да питам кученцето.Иначе-всеки си има глава-редно е да си я използва
Аз винаги питам, ако има кой, на който откаже - не си позволявам да давам щото на мен така ми изглежда добре.Ако няма как да питам-вкарвам намерение-"да стане най-доброто за този/това...""Това което е необходимо и полезно за този/това и за цялата вселена""ми правя го и да бъде волятата ти Господи.."
Така някак прехвърлям отговрността на който си я носи, аз нали сам само проводник все пак, не аз съм лекуващия...и така ми е леко и спокойно и нямам съмнения и терзания-пък кво ще стане?!пък дали или?! пък аз що кво..някак ми олеква.
Но го правя само когато случая е спешен или -в случая-няма как да питам кученцето.Иначе-всеки си има глава-редно е да си я използва
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
-
- Напреднал
Аз предложих на стопаните на кучето, те казаха, че ще го обсъдят и ще ми кажат. Чакам тяхното решение. Но за себе си съм решила, че ако искат, ще пробвам, а ако не искат, няма да правя нито прокси, нито дистанционна БАБА. Взаимовръзките, причините и следствията са нещо доста сложно и объркано и аз чувствам, че нямам право да нахлувам в съдбата на който и да е, ако той сам не поиска.
Прочетох наскоро една много интересна книга, която обяснва и развива ГНМ. Издавана е само на английски и не се намира в БГ. Та според автора й
причини за заболявания може да са не само емоционални шокове от настоящия му живот, а и такива, които е унаследил от предците си до Н-то коляно и които му е даден шанс да неутрализира в този живот, тъй като те не са могли да го направят в техния, понеже не са разполагали с необходимите средства.
Друга интересна теза, в която аз вярвам е, че децата, животните, растенията в дома на дадено семейство отразяват и изразяват конфликтите на членовете на семейството и могат да поемат върху себе си даден конфликт и да го материализират за да може той да бъде забелязан от съответния човек, да му бъде обърнато внимание и да бъде евентулано изчистен. Още едно доказателство за ползите от ПРОКСИ.
Та в случая с тумора на кучето и на зайчето в една друга тема. Те може да са причинени не само то собствени / на животното / конфликти, а и от конфликти на стопаните му. И според мен, успоредно с работата прилагана върху животното е добре да се работи и върху стопаните.
причини за заболявания може да са не само емоционални шокове от настоящия му живот, а и такива, които е унаследил от предците си до Н-то коляно и които му е даден шанс да неутрализира в този живот, тъй като те не са могли да го направят в техния, понеже не са разполагали с необходимите средства.
Друга интересна теза, в която аз вярвам е, че децата, животните, растенията в дома на дадено семейство отразяват и изразяват конфликтите на членовете на семейството и могат да поемат върху себе си даден конфликт и да го материализират за да може той да бъде забелязан от съответния човек, да му бъде обърнато внимание и да бъде евентулано изчистен. Още едно доказателство за ползите от ПРОКСИ.
Та в случая с тумора на кучето и на зайчето в една друга тема. Те може да са причинени не само то собствени / на животното / конфликти, а и от конфликти на стопаните му. И според мен, успоредно с работата прилагана върху животното е добре да се работи и върху стопаните.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
-
- Напреднал
Това е и моето мнение, наблюдавайки доста случаи на заболявания при домашни любимци. Когато връзката е силна, те сякаш поемат болестта, която е била предназначена за човека. Стопаните в повечето случаи, макар и чисто интуитивно, го усещат и за това обикновено освен скръбта, изпитват и чувство на вина. Става голям миш-маш от емоции, който резонира и се връща. Докато човекът не го отработи, но това се случва рядко. За това и написах, че случаят е по-комплициран и едва ли е решение просто да правя БАБА на кучето. Моето куче, което му е майка, през есента започна да развива точно същата буца, точно на същото място. Тогава й правих БАБА, КС, но тесах и себе си за предполагаемите причини. Имаше ефект, туморът се прибра напълно. При синът й положението сякаш е малко изпуснато.
-
- Напреднал
Явно няма да правя нищо. Хората не са съгласни. Не знам защо, нищо не им струва, аз отивам при тях и правя нещо за 15 минути, от тях нищо не съм поискала, освен да са съгласни. При това положение, не ми се струва и редно да го правя дистанционно. Изобщо тази тема с това, кога да помогнеш и дали да го правиш, ако другият не го иска, още ми е много мътна.
Алиса,ако на един човек му тикаш нещо в ръцете,а той самият не се осъзнава какво е нужно да направи,не мислиш ли,че това което искаш да направиш помагайки му,е е като наливаш вода в каца без дъно и да искаш да стане пълна?
Един вид помагаме с намерението да не страда и не се мъчи човек,но след като самият той не иска и не осъзнава защо е в това положение,ние помагаме без да знае и иска,само му удължаваме времето на страданието.
А какво е състрадание:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1% ... 0%B8%D0%B5
А ти Алиса това което правиш е алтруизъм!
Един вид помагаме с намерението да не страда и не се мъчи човек,но след като самият той не иска и не осъзнава защо е в това положение,ние помагаме без да знае и иска,само му удължаваме времето на страданието.
А какво е състрадание:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1% ... 0%B8%D0%B5
А ти Алиса това което правиш е алтруизъм!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
Алиса ,като се замисля,аз съм живяла 48гд,за да науча три урока.Единя е че по никакъв начин не трябва да правим непоисканодобро,защото то се обръка към нас като зло Майка ми е живото доказателсто за това А другото е ,че жертвите ,коита правим за другите ,абе да не очакваме да ни тупат по рамото за това Третия ми урок е ,че не трябва да вярвам безрезервно на никого
-
- Напреднал
Явно не е станала ясна разликата, между практическо налагане на непоискана помощ , за което говорите вие и правене на добро в смисъл "аз чувствам и излъчвам Любов към нуждаещия се, пък ако той е готов и когато е готов, ще я получи", което правя аз и за което няма нужда от разрешение, одобрение и т.п. не е вмешателство и не накърнява ничии права! Единственото, което може да пречи във втория случай са личните ви скрупули и комплекси, страхове и набити в канчетата клишета.
Гената
Защото бележката ми е отнесена лично към теб и твоето усъвършенстване! Практическа помощ, по силата на факта, че тук пишат хора търсещи помощ чрез ТЕС
Гената
Гена само не разбрах това за себе си ли го казваш по повод наАлиса,ако на един човек му тикаш нещо в ръцете,а той самият не се осъзнава какво е нужно да направи,не мислиш ли,че това което искаш да направиш помагайки му,е е като наливаш вода в каца без дъно и да искаш да стане пълна? Rolling Eyes Един вид помагаме с намерението да не страда и не се мъчи човек,но след като самият той не иска и не осъзнава защо е в това положение,ние помагаме без да знае и иска,само му удължаваме времето на страданието.
или по повод на споделеното от Паби?[/b]гената
Цитат:AlisaНяма ненаказано непоискано добро!Гена, това ти е за домашно! Забелязвам, че продължаваш да пропагандираш вредни клишета, като неотменими истини!
Защото бележката ми е отнесена лично към теб и твоето усъвършенстване! Практическа помощ, по силата на факта, че тук пишат хора търсещи помощ чрез ТЕС
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Алиса,нещата как ги виждаш ти не означава,че всеки така ги вижда като теб.Всеки е прав за себе си.Като смяташ,че това са набити клишета и канчета ок.
Защо има една приказка,че човек е по-добре да го научиш да лови риба,отколкото да му дадеш да яде?
Защо има една приказка,че човек е по-добре да го научиш да лови риба,отколкото да му дадеш да яде?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс