Ситуации, в които ТЕС повече вреди, отколкото помага?

Преди да задаваш каквито и да е въпроси, свързани с използването на ТЕС, използвай търсачката!
Също така много полезно ще е да прочетеш ВАЖНИТЕ теми тук! В тях е есенцията на приложението на ТЕС.

Ако не го направиш, рискуваш въпросите ти да бъдат изтрити и темите ти блокирани.
Ocean
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 02 Фев 2012 21:27

Ситуации, в които ТЕС повече вреди, отколкото помага?

Мнение от Ocean »

Здравейте,

от време на време си задавам въпроса дали премахването на проблеми с ТЕС може да има ситуации, в които е по-скоро нежелателно. Какво имам предвид - например нали температурата се води, че е знак, че организмът се бори и чрез потенето организмът се пречиства. По същият начин например, ако човек има разстройство, може би е по-добре да не прави ТЕС за това, защото така ще спре процеса на изчистване? Ами болката на зъб (или друга болка) - ако ни боли, значи нещо не е наред. Ако правим ТЕС и спрем болката, дали проблемът също ще е изчезнал или просто няма да имаме сигнал за това

Интересно ми е какво мислите вие?

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

:D Здравей Ocean! Провери сам и ще имаш отговорите от първа ръка!
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Ocean
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 02 Фев 2012 21:27

Мнение от Ocean »

Звучи уклончиво и не е това, кото исках да разбера. Исках да знам, ако другите си задават този въпрос, какви отговори изникват при тях. От снощи е почнал да ме боли венец например, защото ми расте мъдрец, ако правилно виждам. Правих ТЕС през нощта и болката утихна, днес пак се засилва, аз пак ТЕС-вам, но пък в същото време някаква ужасна хрема ме треска и оттам ми сълзи и окото (всичко вдясно). И се чудя - дали пък това не е естествения начин на организма да реагира и може би трябва да го оставя?

Но това е само поводът, защото и рпеди е имало случаи, когато съм си задавала тези въпроси и ми се иска да знам какво мислят другите. не се ли притесняват, че може да си навредят, като спрат някакъв естествен за организма процес на оздравяване?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ако имаш 40 градуса температура и главата те цепи та 2 не виждаш, какъв ще е отговорът за теб? Ще искаш да проследиш естествения си процес на умиргане или по-добре да не знаеш как върви процеса, но да не те боли и да си с обичаната си температура?

:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

MAG2001
Майстор
Мнения: 762
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

А стига бе! :D :D :DМного весел въпрос :)

О.К., моят отговор е -не, не можеш си навредиш с ТЕС. И нищо естествено не спира с ТЕС,е може да го подбутва насам натам докато го изчисти...стига да не спреш де :)И ако това са симптоми на изчистване, адаптиране и тн. на организма, както ти предполагаш- напротив, ТЕС не само не вреди, а помага по-лесно да протече процеса.Ако "проблемЪт" не ще да си ходи-в твоя случай болката-окончателно-е значи има още нещо за доизТЕСване.

Това е моят опит де. Ако някой има опит с "навреждане " с ТЕС-ще ми е интересно да го чуя...така де, прочета
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

MAG2001
Майстор
Мнения: 762
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Ocean, а защо тесаш само като те боли?!след това що чакаш пак да те заболи - силно-и чак тогава да тесаш?!А нали ТЕС всъщност значи Техника за ЕМОЦИОНАЛНА Свобода. Т.е., за да не съм уклончива, ще питам-защо не пробваш да ТЕСнеш и болката, дето се връща и хремата и всичкото в дясно...че и всичките тези въпроси дето си ги задаваш- ето и ти сам казваш-ПАК?!!...и ако не ти изскочи още някакъв аспект, емоция или спомен, зареден с емоция за ТЕСане ..ще си сменя името, обещавам :)
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Ocean
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 02 Фев 2012 21:27

Мнение от Ocean »

Докато си седях и чаках да получа отговори изведнъж ми хрумна отговор... само че сега като се опитвам да се сетя какъв беше, нещо не успявам :D Май беше нещо с това, че ако ТЕС помага да се балансира енергията, то след като я балансира (което може би е целта и на другите естествени реакции на организма), затова спират и те, без това да стопира процеса?! Предполагам, че Иван би казал, че това няма никакво значение и че има прекалено много неизвестни така или иначе за начина, по които действа ТЕС. Е, това не е причина да не си задава човек въпроси:)

MAG, предполагам, че не ТЕС-вам, докато спре болката, а докато намалее в някакви граници, защото не очкавам мъдрецът да спре да расте с ТЕС, а щом расте и пробива венецът, значи би било нормално да боли?!

ТЕС-нах леко хремата и това лютене на окото от нея, но пак малко - защото се чудех дали е добре:) Помогна и нещата утихват за известно време и после пак се позасилват. Тръгнах си от офиса и си казах, че ако вземе, че това изтичане спре, като напусна офиса, значи организмът ми определено се бунтува срещу тази работа. Беше ми интересно да видя какво ще се случи. Тръгнах и това продължаваше, но сякаш леко намаля. Около 15 минути по-късно вече се разхождах в квартала ми и усетих, че леко се е пооблекчило, а още малко след това може да се каже, че почти изчезна?!

А като предлагаш да ТЕС-на болката, която все още продължава, хремата и теча в окото (които почти изчезнаха), каква предлагаш да е декларацията? Бих се изненадала много и ми е супер интересно какви пък емоции биха изскочили при това:)

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

ТЕС няма да спре необходим за тялото процес. Дори да ти изчезне болката, мъдреца ти няма да спре да расте. Пробвай!
Последно промяна от ivangp на 09 Авг 2012 08:30, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

3а болки във венеца препоръчвам темпоралното потупване - техника за препрограмиране на мисли, поведение, навици. Изпробвана за такива случаи.
Енергийния поток, на който се въздейства, обхваща челюстите, затова има такова бързо действие.
Карма = Психологичен обрат

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Хе-хе, Ocean, аз пък като ме боли мъдрецът, понеже се опитва да расте, го Тесвам и престава да ме боли и съответно да се опита да излезе, което за мен е добре дошло- защото нямам място за него поради мои специфики, и той престана да се опитва да расте вече!
Предлагам ти да си поТЕСаш съмненията и колебанията, стаха, че ще изгубиш ценен момент ако не си там в него и не го наблюдаваш стъпка по стъпка, че нямаш контрол над процесите, че има скрити процеси, че трябва всичко да ти е ясно и подредено в съзнанието, че трябва да си стъпила на твърда база, за да взимаш решения, страх, че не знаеш и може да объркаш нещо и да стане по-лошо от преди това, страх от неизвестното, желание да забавиш болката- защото това ти носи елемент на удоволствие, желание да спипаш нещо на "местопрестъплението"...и т.н. в този дух!- ей такива неща ми лъхат от постовете ти...пък дали е така е друг въпрос! :wink:
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Ocean
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 02 Фев 2012 21:27

Мнение от Ocean »

Благодаря на всички за отговорите!

ТЕС-вам и имам добър напредък.

MAG, беше ми интересно какви ли емоции може да излязат пък от това и може би съм пуснала въпроса си в съня и имах супер странни сънища, които бяха доста логични (В съня си направих паралел с един голям друг наболял проблем при мен, който в съня си беше като никнещия мъдрец. Понеже като цяло не ме болеше вечерта, освен ако не помръдвах, това се перифразира като - когато не правиш промяна, болката не се усеща и няма развитие, както когато не мърдаш и не усещаш как проблемът иска да се покаже и да се оправят нещата след това... Нещо такова?!)

Благодаря за подкрепата и за включването на Иван, както и за споделения опит за мъдреца. Темпоралното потупване не ми е познато като метод, но предполагам, че има инфо (но вчера ми направи впечатление, че докато потупвах точката под устните, ако не се лъжа, че олеква и го отдадох точно на това, че вибрацията от потупването, разсейва болката)

Alisa, последният ти пост е разбира се доста точен, което ме усмихна и се забавлявах, докато го четях. Забавно е човек да се види отстрани и някак дори е приятно понякога да "срещнеш" хора, които имат сетивността да надникнат на това ниво в теб:) Предполагам, че си права

Приятен ден на всички! Аз продължавам с ТЕС-ване

MAG2001
Майстор
Мнения: 762
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

:D ,Ocean, не, нищо не предлагам и нищо не предполагам...няма как, това си е твоя мъдрец, твоята болка...но!щом предлагаш да предположа...на първо четене - страх!по-конкретно-страх от помъдряване!още по-конкретно- страх от помъдряване в офиса :wink:

Ocean, аз съм се разправяла с трима мъдреци в моя живот, ама с израстването на нито един от тях не съм имала такива проблеми с болки, хрема и сълзене на очите.Първите два-горните-открих случайно, че са израстнали на един профилактичен преглед и моята стоматоложка като ги видя грабна клещите и ги измъкна и двата един след друг."Тва са атавизми, за кво са ти, само проблеми създават..." и хич не ма остави дума да кажа :)Боляха ме после ден два дупките от измъкването, ама кога и как са избили и израстали-не съм усетила.Третия беше долу, и него не съм разбрала кога е избил, но той ми създаде проблем, защото до него зъба искаше кронка и покрай коронясването мъдреца нещо се повреди.Тук обаче моята зъболекарка нещо взе да ми разправя едни други приказки- ша го лекуваме, то антибиотик трябва да пиеш, с едни гадни миризливи камфори го налага...и след месец-два тормоз една съботна сутрин МАГ грабна телефона и и каза:"Приготви си клещите , идвам да ми го извадиш и тоя мъдрец, не ми се разправя повече...""Ма как сега, ма това, ма онова..." След 30-40 минути, докато го разглеждахме извадения ми мъдрец- с много як,леко закривен корен,мойта стоматоложка ми разкри истината-долните мъдреци много често създавали проблеми при ваденето..и на нея в практиката и се е случвало да вади долен мъдрец 6 часа, след което се наложило да води пациента в Лицево-челюстна хирургия, след което се наложило да му цепят бузата, да му разбиват долната челюст, и близо месец ходил бинтован и се хранил само със сламка, щот не бивало да дъвче на вичкото отгоре и бил близък както и аз...та тя като чуе за вадене на долен мъдрец и и става лошо :) ...е да, ама в на МАГ главата тогава нямаше такъв филм :) Маг си знаеше - от опит-че нейната зъболекарка вади мъдреци с едно движение и за друго не беше и помислила - точно и това се случи.Виж, ако я знаеше тази история предварително-май нямаше да зяпне с такава готовност да и го вадят:)...та така с мъдреците, както виждаш- моите проблеми нямат нищо общо с твоя проблем :) Поне на пръв поглед :)

И!!!Забележи!!!Маг изобщо не беше чувала по онова време за техники като ТЕС и тем- подобни...

А това дето го разказваш за съня е чудно хубаво, поне на мен така ми изглежда...не схванах обаче-ако няма болка няма промяна..или?!т.е.-ако има промяна/развитие е задължително да има болка ..или?! Тук нещо не го разбрах :)

Радвам се че има такъв напредък с ТЕСа и то за толкова кратко време :D Не се отказвай, мола те!!! имам още един долен мъдрец-в зародиш, не се знае кога ще се обади :D :D :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Публикувай отговор