Осъзнаване!

Истинското пътуване на откривателя не се състои в намиране на нови територии, а в придобиване на нов поглед върху нещата.
Този форум е за всички дръзнали да поемат по трънливия път на разкриване на истинската си същност, себеосъзнаване и разкрепостяване на ума.
Публикувай отговор
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Напоследък все повече се говори за отваряне на портали,енергии и вибрации.Ето две интересни статии с една друга и различна гледна точка:
http://www.parallelreality-bg.com/anali ... ogle-.html
http://www.parallelreality-bg.com/index ... 27-01.html
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Фабриките за производство на храни са установили, че ако пльоснат на етикета твърдение, че техните обработени и химично променени хранителни продукти са „напълно натурални“ ще постигнат увеличени продажби. Изглежда консуматорите все пак се опитват да пазаруват по-здравословни храни и по този начин биват заблуждавани с лекота от твърдението „напълно натурално“, въпреки че огромното мнозинство от хранителни продукти, които поддържат подобни твърдения на етикетите си нямат нищо общо с натуралното.

http://www.parallelreality-bg.com/index ... 27-17.html
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Сбогом на антибиотиците:
http://novinar.bg/news/sbogom-na-antibi ... xMTQ=.html


Създаването на нови антибиотици става все по-трудно. Това алармираха британски медици. Според тях бактериите придобиват имунитет към повечето съвременни медицински препарати, а нови антибиотици просто няма.

Здравните експерти обясниха, че развитието и разпространението на бактериите, които са устойчиви към повечето известни антибиотици, носи не по-малка заплаха за човечеството, отколкото глобалното затопляне и другите възможни катастрофи.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Никое лекарство не може да замени суровите материали, разрушени от огъня:
http://zdravjivot.org/5213/атерхов-за-суровоядството/


След въвеждането им в човешката кръв лекарствата убиват хиляди хора, понякога за 5-10 минути чрез анафилаксия, а други десетки хиляди са подложени на множество болести (алергични и автоимунни), между които можем да споменем копривната треска, екземата, червения вятър, дерматита, тропическите кожни трески, бронхиалната астма, полиартрита, цирозата на черния дроб, жълтеницата, нефрита, нев­розата, анемията, серумната болест, крастата и др.
Хората не желаят да разберат, че посочените лекарства са причина за гореспоменатите болести и смърт, а търсят вина­та в свръхчувствителността на организма и отминават въп­роса с мълчание.

Лично аз минах един не малък път на проби с добре рекламирани добавки,жива и мъртва вода,уреди за биорезонансно лечение и всичко това свързано с една доста сериозна инвестиция във времето на пари,но и в същото време и на време да търся лек за стомаха си и дерматита,като ако е имало някакво подобрение,то е било временно.Шампоани,като един от тях си беше на доста добра цена 28лв,при това малка опакова,не помня колко грама беше,не е много голяма опаковката,макар че го ползвах доста време,но без никакъв ефект.Мога да кажа,че се храня сравнително и здравословно до колкото това което има на пазара ми позволява,пресни плодове и зеленчуци.Месо не ям,само риба от време на време.Попадайки на ТЕС и сериозната работа която отхвърлям напоследък установявам,че това е нещото което ми помага и носи резултати.Паралелно с това си продължавам здравословно да се храня.Започнахме да си купуваме и различни брашна,включително и Лимец и си месим и печем хляб в къщи.
Едва ли някъде някой ще прочете,че добре рекламираните продукти всъщност не са чак толкова ефектни,но нека не забравяме,че все пак преди всичко,всеки говори за бизнес и търговия за да се продава това което предлага,а ако на един е помогнало нещо,едва ли можем да сме сигурни точно какво му е помогнало,при положение че едва ли човек опитва само едно нещо и в същото време,ако има подобрение или излекуване примерно,то за колко време трае всичко това и дали не е само временен повод за радост.Това все пак го споделям от личен опит.Всеки има право да избира и да си търси лечението сам.
За последно само да дам малко тема за размисъл-Ако един начин на мислене ме е довел някакъв проблем,мога ли аз да продължавам да си карам със него,но да пия и вземам нещо и да си мисля,че това ще ми разреши проблема,който е явно с мен,а след като е в мен,значи и решението също е мен?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Имах периоди в които стомаха не ме болеше и се чувствах много добре.Откакто попаднах на информация за джинджифила и меда започнах да го използвам.Макар и доста сериозни неща да са изписани за него,проблемите пак си се появиха.Виждах всъщност,че определени ситуации,случки и мисли причиняваха болките ми.Научих се да се наблюдавам и осъзнавам какво сам си причинявам.Разбира се и книгата на Лиз Бурбо е мой помощник който използвам.Ако си мисля нещо от рода,когато изпълнявам поръчка примерно за клиент,дали ще се справя добре и ще се хареса изделието ми,то породеното притеснение и свиване на стомаха от него дали всъщност джинджифила и медът,а и не само това,а други подобни илачи биха ми помогнали?
Към края на филма за ГНМ един мъж споделя,как след като е взел една смукалка и е започнал да я смучи му е излезнал започнал да усеща нещо странно и така се е появил херпес.Мислейки за каква причина може да доведе появата на херпеса се досеща,как като малък родителите му са го сплашили,като му казват-Недей да вземаш сладки неща,защото така отвличат малки деца.
Ето ти програмата е готова и последствията от нея са налице.
Какво веднага се сетих за мен.Баща ми когато ми се караше ми казваше,че не ставам за нищо и все ми даваше за пример какво другите говорили за мен.Липса на увереност в себе си и това,което правя дали ще се хареса и одобри от него и в последствие и от другите около мен,когато правя нещо,искам да съм полезен с нещо да помогна,да покажа,че всъщност мога и зная.
И ето,аз искам да се доказвам,че все пак не съм нищо и в същото време търсейки внимание и одобрение от другите,аз се страхувам и се притеснявам дали ще получа одобрението и вниманието на другите и това дали някой ще ме защити ако някой ме нападне и упреква.
Как ако не знаех за ТЕС се питам,дори и осъзнал проблема си ще се справя с него?
С мед и джинджифил,с добавки,лекарства и други подобни ли?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
nikoleta31
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Фев 2013 15:26

Мнение от nikoleta31 »

гената написа:Не можеш на никого да стовариш отговорността за собствената си еволюция. Приемането на тази ситуация ти дава сила. Ти стъпваш на своя път на развитие, вървиш към своята еволюция сам.
Ние създаваме богове, търсим убежище при някой гуру, за да не отговаряме сами за живота си, за еволюцията си, стараем се да прехвърлим отговорността на някого, по-далеч от себе си. Ако не сме способни да признаем някакъв бог или гуру, тогава се опитваме да избягаме от отговорност с помощта на различни наркотици и всичко, което ни прави безсъзнателни. Но тези опити да се избяга от отговорност са абсурдни и незрели, чисти детинщини. Те само отлагат проблема, а не го решават. Може да го отлагаш до самата си смърт, но проблемът остава и в новото ти прераждане всичко пак ще се повтори.
Когато разбереш, че само ти си отговорен, става невъзможно бягството в безсъзнателното. И е глупаво да се прави опит за бягство. Защото отговорността е прекрасна възможност за еволюция. От възникналата борба може да се роди нещо ново. Да осъзнаеш, значи да раз¬береш, че всичко зависи от теб. Даже твоят Бог, който също е създаден от въображението ти. В крайна сметка всичко е част от теб и ти отговаряш за това. Няма кой да изслушва оправданията ти, няма арбитраж, цялата отговорност си е само твоя! Ти си съвсем сам, трябва да го разбереш. Щом човек започне да осъзнава, той става сам. И колкото е по-високо съзнанието, толкова по-дълбоко се осъзнава това. Затова не бягайте от този факт при приятели, асоциации и тълпи. Това е най-великото явление - целият процес на еволюцията се е стремил към него.
Съзнанието ти е доближило момента, в който разбираш, че си сам. И само в уединение може да се постигне просветление. Аз не казвам "самота". Чувството за самота и изоставеност се проявява, когато бягаш от уединението, когато не си готов да го приемеш. Ако не приемеш факта на уединението, тогава се чувстваш изоставен. Тогава търсиш някаква тълпа или друг начин за опиянение, за да се забравиш. Самотата създава свои вълшебни начини за забрава.
Ако си в състояние да бъдеш сам, напълно сам, дори и за миг, егото ще умре, ще умре "аз"-ът. Ти се взривяваш, но него вече го няма. Егото не може да пребивава в самота. То съществува само във връзка с другите. Когато си сам се случва чудо. Егото отслабва. Трудно му е да съществува повече. И ако имаш достатъчно мъжество да останеш сам, постепенно ставаш човек без его.
Да си в уединение е много осъзнат и преднамерен акт, повече преднамерен, отколкото самоубийството, защото егото не може да съществува в самота, но се утвърждава чрез самоубийството. Към самоубийство са склонни повече егоистите. Самоубийството винаги е отношение към някой друг, то никога не е акт на уединение. При самоубийството егото не страда, напротив, самоутвърждава се. И в новото раждане то ще встъпи още по-укрепнало.
Чрез уединението егото се разбива. Няма с кого да общува, затова не може да съществува. И ако ти си готов да бъдеш сам, твърд и решителен в уединението си, да не избягаш, да не се върнеш, а да приемеш уединението такова, каквото е, то се превръща в огромна възможност. Тогава си като семе, в което много е заложено. Но не забравяйте, за да израсте растението, самото то трябва да се разруши. Егото е семе, потенциална възможност. Ако то се разруши, се ражда божественото. Това божествено не е нито "мен", нито "теб" - то е единно. Чрез уединението стигаш до единното. Може да се създадат лъжезаместители на това единство. Индусите са станали единни, християните и мюсюлманите - също. Китай е единен, Индия е единна. Но това са заместители на единството, което идва само чрез пълно уединение.


Истинското мъжество е в смелостта да оставаш в уединение. То означава осъзнато разбиране на факта, че си сам и че иначе не може. Можеш или да се заблуждаваш, или да приемеш този факт. Можеш да се заблуждаваш много животи и да се движиш в омагьосан кръг. Само ако се осмелиш да приемеш факта на уединението, можеш за разкъсаш омагьосания кръг и да стигнеш до центъра. Този център е божествеността, целостта, светостта. Не мога да си представя времето, когато всеки човек ще получи това с раждането си. Това е невъзможно.
Съзнанието е индивидуално. Само безсъзнателността е колективна. Човешките същества са дошли до момента на развитие на съзнанието, когато са се превърнали в индивиди. Няма човечество, има отделни личности. Всяко човешко същество трябва да реализира своята индивидуалност и носи отговорност за това. Първото, което трябва да направим, е да приемем уединението като главен факт и да се научим да живеем с него. Не трябва да създаваме фикции. Ако изобретяваш фикции, никога няма да узнаеш истината. Проектираните, измислени, отгледани фикции ти пречат да познаеш каква е действителността. Живей в уединението си. Ако можеш да живееш с този факт, ако между теб и него няма измислици, истината ще ти се открие. Всеки факт, ако се вгледаш в него, разкрива някаква истина.
Затова живей с отговорността, живей в уединението. Ако можеш да живееш така, ще се получи взрив. Много е трудно, но друг път няма. Чрез трудността, чрез приемането на тази истина, стигаш до точката на взрива. Само тогава има блаженство. Ако то ти е поднесено наготово, губи цялата си ценност, защото не си го заслужил. Лишен си от способността да изпиташ блаженство. Тази способност се появява само от дисциплината.
Ако си способен да живееш с факта, че си отговорен за всичко, което ти се случва, автоматично придобиваш дисциплина. Носейки отговорността за себе си, не можеш да не си дисциплиниран. Но тази дисциплина не е наложена отвън. Тя идва отвътре. Когато носиш пълната отговорност за себе си, обмисляш всяка крачка. И не можеш да произнесеш дори една безотговорна дума.

Ако изпитваш своето уединение, ще разбереш страданията на другите хора. Тогава няма да си в състояние да направиш дори една безотговорна постъпка, защото ще чувстваш отговорност не само за себе си, а и за другите. Ако можеш да живееш в уединение, ще знаеш, че всеки човек е сам. Тогава синът знае, че бащата е сам, жената знае, че мъжът й е сам, мъжът знае, че жена му е сама. Знаейки това, не е възможно да не си милосърден.

Да живееш с фактите - това е единствената йога, единствената дисциплина. Само когато напълно си осъзнал положението на човека, ставаш религиозен. Ставаш собственик на живота си. И строгата простота, която идва у теб, няма нищо със суровата аскетичност. Тя не е натрапена и затова не е безобразна. Тази простота е високо естетична. Чувстваш, че не можеш да живееш по друг начин. Тогава се отричаш от вещите, преставаш да бъдеш собственик.
Жаждата да притежаваш е желание да избегнеш уединението. Човек не може да е сам, той търси общество. Но обществото на другите хора е несигурно, затова в замяна човек търси обществото на вещите. Да живееш с жена си е трудно, но с автомобила - не е. И в крайна сметка, собственичеството се насочва към вещите.
Дори може да се опиташ да превърнеш хората във вещи. Опитваш се да ги оформиш така, че да изгубят индивидуалността си. Съпругата става вещ, не личност, съпругът става вещ, а не личност.
Ако осъзнаеш, че си сам, ще осъзнаеш, че и другите са сами. Тогава ще разбереш, че опитът да притежаваш другите е злоупотреба. Не можеш позитивно да се отречеш. Отричането става негативна сянка на твоето уединение. Ти преставаш да си собственик. Тогава можеш да си любим, а не съпруг или съпру





Това е цитат от книгата на Ошо-Трансформация на седемте тела:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchTy ... =%CE%F8%EE


Невероятно колко много неща намирам в горенаписаното кото се отнасят до мен, как да ги променя като толкова ме е страх да остана сама , искам това его да ме пусне защото имам чувството че умирам, но не знам как. Дайте ми съвет моля видео!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4566
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ами с ТЕС, емоция по емоция, случка по случка. В този форум има цялата информация, която ти е нужна. Чети и прилагай!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

radoraev:
Но всъщност ММС ме доведе до най грандиозното разкритие за причините на 99% от болестите,а именно паразитите в нашето тяло.
Затова и казвам,че нещо се крие от нас и то се знае много добре от Фармацевти и Лекари!!!
В този филм се казва:http://www.youtube.com/watch?v=AF6dWzF1sIc

Болестите са ксерокопие на нашият характер.

За себе си,мога да кажа,че съм чувствителен човек,готов да се жертва с каквото може да помогна и бъда полезен на някой друг в беда.
От дете страдам от тежко и грубо държане на баща ми не само към мен в семейството ни както и от подигравки на приятели и това даде допълнителен ефект върху някои мои проблеми,макар и не чак толкова сериозни,но значими до скоро време.Проблемен стомах и пърхут преминал в себореен дерматит.
От мисълта дали каквото кажа,ще се хареса на баща ми или каквото направя,аз се притеснявах,чувствах се напрегнат.Ето защо и много добре при мен работи формулата-мисълта поражда чувства и емоции и точно с ТЕС аз ги изчиствам както конкретно споменавам първо дадената мисъл и след това емоцията която ми причинява.
Въпреки,че от мисълта за това,как баща ми ще реагира когато направя или кажа нещо,аз се страхувам и чувствам притеснен и напрегнат,аз напълно и безрезервно се приемам и обичам такъв какъвто съм.
В казармата дори заради стомаха лежах в болница с опасения за язва,но се оказа,че е гастрит.
От подигравките и неспособността да се защитя от другите си навлякох този кожен проблем,който ми казва,не е нужно да си болен за да се предпазиш от другите.
Липса на топлина,нежност и внимание са също фактори,които си оказаха влияние върху тези два проблема и неодобрение и страхът от това какво ще каже баща ми и как ще реагира от това което кажа или направя.В него виждах много неща които нося и аз и откакто се запознах с ТЕС и започнах да работя и да се набутвам между нови шамари,днес стигнах до положение в което,нямам проблем със стомаха и сърбежи по главата,големите люспи изчезнаха.
Много стриктно осмислям и осъзнавам много неща които се случват с мен и най-важното нещо което осъзнах е,че всяко едно противопоставяне на нещо,което ме дразни или кара да изпитвам яд и гняв е,че всъщност това е равносилно да се противопоставям на самият себе си.
Замислям се,ако в някой нещо ме дразни,то какво от това има и в мен.Интересно е,че човека до теб с който живееш най-добре те кара да се замислиш за тези неща и колко работа се иска,за да не се получават недоразумения.Поне с мен е така.
Преди повече от седмица се ядосах много от едни клиенти,които ми лазеха буквално по нервите и искаха да ме вкарат в една тяхна тъпа схема на работа,която на мен не ми е приятна и изнася.От яд и гняв за няма и час от главоболие се стигна до вдигане на температура и нежелание да работя.
Прибрах се за обяд и легнах на леглото.Две серии ТЕС и всичко изчезна буквално за минути,след което бях свеж и енергийно готов да работя нормално и спокойно.
Не е важно каква е причината,важно е дали ние сме готови да работим и направим нещо за промяна,а не да чакаме и обвиняваме тези които са около нас.
Желая късмет и успех на всички,които са осъзнали,че без промяна и осъзнаване,няма как да постигнат мир в себе си,а това е нещо,което желая всеки да усети и изпита.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
svedd
Участник
Мнения: 99
Регистриран на: 17 Яну 2012 20:44

Мнение от svedd »

гената написа: Въпреки,че от мисълта за това,как баща ми ще реагира когато направя или кажа нещо,аз се страхувам и чувствам притеснен и напрегнат,аз напълно и безрезервно се приемам и обичам такъв какъвто съм.
А какви НФ използваш с тази декларация?
Според мен ще е добре да се включи и къде в тялото си и усещам тези чувства и емоции. Или ще стане много дълго и объркано?
Имам много сходен проблем на твоя, и сега осъзнах, че това наистина е така, благодаря ти, че сподели това.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Разделям на две или на три,ако има повече неща,а в случая тук на две :
-от мисълта за това,как баща ми ще реагира когато направя или кажа нещо
-аз се страхувам и се чувствам притеснен и напрегнат
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Потекоха ми сълзи. Започнах да моля за прошка всички за всичко.

Тя продължи: “Когато видиш себе си във всичко, което възприемаш и простиш всичко, което си сътворил, простиш на себе си и помолиш за прошка своите творения, тогава ти ще се приближиш към ЛЮБОВТА. Защото, какво може да направи със себе си любимия? Да започне да обича себе си. И тогава ще заобичаш себе си, т.е. целия възприеман от тебе свят. Когато видиш сянката на осъждането – прощавай и обичай. И ще видиш промените. Ще разбереш, че това, което осъждаш в другите, всъщност, ти осъждаш в себе си. И когато го простиш и го заобичаш, ти променяш себе си и целия свят. Това е безкраен и увлекателен процес. Аз живея в него. Всичко, което ти дава “външния” свят, в същност, е любов. В него няма зло и лош умисъл. Болезнено, разрушително, зло, тъмно, лошо – всичко това само ти се струва, защото има в теб, както ти я наричаш – карма – запис за непреминатия урок. Записано е в теб страдание, което не си могъл някога да трансформираш в любов. И сега ти се дава още една възможност да направиш това. Ето защо – прощавай на всички всичко. Моли за прошка за всичко, което виждаш в своя свят, в обкръжението си, в своята реалност като “лошо” и зло. Освобождавай тази карма. Трансформирай всичко в любов”.
http://www.beinsadouno.com/board/index. ... opic=11743
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

http://grigorsimov.blog.bg/politika/201 ... sys.733128

"Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се". И това не е шега.
Говоря ви с думите на вражеския лагер - професионалните лекари: вашето здраве никому, освен на вас, не е нужно. Сами разсъдете, ако вие сами не се погрижите за здравето си, кого го е грижа за вашето здраве, даже и да плащате?!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

http://sebepoznanie.com/psihologiq/samo ... i-i-sveta/

Едно от най-важните условия, за да се чувстваме свободни и щастливи и да се радваме на живота, е да бъдем в хармония със себе си и света.

Повечето от нас осъзнават необходимостта да се справят с вътрешните си конфликти и борби, да се освободят от негативните чувства, да бъдат верни на себе си и да живеят съобразно своите принципи…въобще – да бъдат в мир със себе си.

http://psycenter.alle.bg/%D0%BF%D0%BE%D ... %81%D0%B8/


Как изглежда да бъдем в мир със себе си...

Преди да си поставим цел е добре да сме наясно какво означава това, което искаме, за да не останем разочаровани, когато стигнем до целта си. Няма човек, който да не иска да се чувства в комфорт със собствената си същност, но това не значи, че е цел в живота му. За тези от вас обаче, които искат да постигнат вътрешен мир и хармония е много важно да знаят как изглежда това.
Ние си представяме, че да си в мир със себе си означава да не ти пука за нищо, да не се притесняваш, да не си отговорен, да не се самообвиняваш и още куп неща, които изглеждат удобни за да сме добре...
Но какво реално е да си какъвто си..и защо е толкова трудно за постигане...???
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
ivangp
Site Admin
Мнения: 4566
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Гена,
пак почна с цитатите.
Кажи ти какво осъзна, а не какво е казал еди кой си по въпроса!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

ivangp написа:Гена,
пак почна с цитатите.
Кажи ти какво осъзна, а не какво е казал еди кой си по въпроса!
Ако имаш проблем,от къде започваш търсене на решението и кога и от къде идва осъзнаването?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Публикувай отговор