"Лечебният код"

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Публикувай отговор
Aqua
Участник
Мнения: 70
Регистриран на: 11 Юли 2010 18:36

Мнение от Aqua »

Мисля, че да, поставят се на главата. Макар че аз ги държах на разстояние над главата, както се държат позициите на точките.
Има и друг вариант, който е по-сложен (Q2 codes)
http://i.imgur.com/FcbcT3q.jpg
1. Идентифицирайте и оценете от 1 до 10 проблема и намерете подходящия лечебен код (според мен универсалния също ще свърши работа, по принцип има различни кодове за различните проблеми)
-препоръчва се да се търси най-ранен спомен, в който сте се чувствали по подобен начин. Това е всъщност метода Memory Picture Finder, в ТЕС има същия подход. Препоръчва се, но не е задължително
2. Казваме молитвата за изцеление
3. Инсталираме кода
4. Затваряте очи и поглеждате нагоре, по този начин се навлиза в Алфа ниво (оставате така от стъпка 5 до стъпка 16)
5. Поставяме едната ръка на върха на главата, другата на пъпа
6. С ръката на главата местим скалпа в постоянно темпо за 7 секунди
7. 7 секунди почивка
8. Повтаряме т.6 и т.7 - 2 пъти
9. Поставяме двете ръце на върха на главата
10. Фокусираме се върху проблема
11. Интензивно коремно дишане за 10! секунди
12. Местим ръцете отзад на главата, където черепа се среща с врата
13. Продължаваме да държим очите затворени с поглед нагоре и фокусирани върху проблема
14. Интензивно коремно дишане за 10 секунди
15. Поставяме двете ръце на главата и дишаме спокойно горе-долу 20 секунди
16. Повтаряме стъпки 5-6-7-8
17. Оценяваме проблема

И на двете упражнения има втора част - за внедряване на положителното и желано състояние. То не е задължително, прави се по желание и пак има подобен алгоритъм, ако желаете може да го постна
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Лечебните Кодове в оригинал са много по-сложни отколкото е описано в книгата с универсалният код. Принципно се работи с различни кодове за 12 различни емоции, които се смята, че са в основата на всеки проблем. Работата за всеки конкретен проблем се препоръчва да се съчетава с работа за тези 12 емоции. Има и списък с това кой проблем с каква емоция е свързан първоначално и от какви нагласи и убеждения произлиза. Нещо подобно на ГНМ.

Работи се винаги и с двете ръце.

Препоръчва се да се работи със случки от миналото, макар и да не е задължително, е препоръчително.

Не се работи със случки само когато не можеш да направиш връзката с някаква случка. Препоръчва се всеки път да опитваш и ако направиш връзка да работиш със случката.

За мен подходът при ТЕС е много подобен и в пъти по-прост и лесен.

Крайният резултат, при положение, че се работи със случки и физически усещания, ще е същият.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Здравейте, къде мога да намеря лечебните кодове в оригинал? Ако някой от Вас има желание мога да ги преведа за всички, доставя ми удоволствие да превеждам, а ефекта от преведната на български книга ''Лечебният код'' е поразителен, имам ясно осезаем ефект от само една сесия с кода на мен, на животно и на други хора от разстояние...
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Д-р Лойд ги продава на сайта си срещу $199.
Но според мен са лъжа и измама.
Не му се връзват ни историите ни логиката на д-р Лойд. с които описва причините за използване на различните кодове или пък историята за откриването им. На мен не ми се връзват де. На други хора явно или им се връзват или не се замислят по въпроса. С всяка история, в която има замесена висша сила е трудно да се спори. :)

Както и да въртиш центровете все ще имаш ефект. Всъщност ако в продължение да на месец, което се препоръчва в ЛК правиш визуализации, което също се препоръчва в ЛК и работиш със случки от миналото, което също се препоръчва в ЛК и без да активираш каквито и да е центрове пак ще имаш ефект.
Ценното в ЛК са принципите и подхода, за които писах по-горе, а не различните положения на ръцете и реда на активиране на центровете или самите центрове. (поне аз така мисля)
А иначе техники, центрове, точки и различни магийки дал Бог. Роят се като мухи в интернет.

Ти и с ТАТ имаше страхотни резултати. Какво стана с нея, защо я заряза?
А и с ТЕС в началото имаше страхотни резултати, но мина на ТАТ.
После пък хитът бе КС.
Да виждаш някакъв шаблон да се очертава? :wink:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Да, шаблонът е че винаги когато изтъкна техника различна от ТЕС ти я опровергаваш. Имала съм успехи с всяка една до момента и с ТЕС и с ТАТ, но не винаги...Най-добре при мен са сработили КС и ЛК, КС е прекрасна , но в процеса на лечението поне 3 дена ми се спи ужасно, както е опиасано и в книгата, и я правя когато не съм на работа. Не съм се отказала от нито една, но за сега ЛК помита всички останали,такъв бърз резултат за сериозни болестни състояния не съм постигала с нито една друга техника. Известно време не се занимавах с никакви техники, след като постихнах успехи с ЛК го зарязах и потънах в забързаното ежедневие, прибирах се от работа и смазана си лягах,не съм изгубила интерес. Сега обаче на ново започвам да работя с ЛК и КС, защото стигнах до жестока преумора и безсъние...Мога да пиша за резултати, ако това разбира се не ти се нрави...
Мисля, че човек търпи развитие и това винаги е градивно, не може цял живот да се ползва една и съща техника, та нали дори самите техники търпят развитие и се променят, съкращават, разклоняват и т.н.? Защо трябва да се ограничаваме само с една техника и да я издигаме в култ? Лично аз препоръчвам да се ползват няколко техники за един проблем , за да има ударен ефект и проблемът да се тушира от много страни...С течение на времето човек може сам да прецени коя техника му допада най-много и с коя постига най-големи резултати. Пиша за ЛК, не само защото аз постигнах резултати с него върху себе си и други хора от разстояние, а защото го препоръчах на други хора, които не се занимават с никакви техники и те също постигнаха изумителни резултати за кратко време...
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

ОК. Ти си знаеш. Търпейки развитие дано някой ден разбереш какво се опитвам да ти кажа всеки път когато "издигам в култ ТЕС".

Моята идея е че ТИ издигаш в култ всяка нова техника забравяйки изумителните резултати постигнати с предишните.
С всяка нова ти имаш изуимтелни резултати и след известно време тези резултати стават все по-неизумителни докато я зарежеш и се впуснеш в търсене на следващо изумяване.

Та фокусът тук не е върху техниките , а върху теб. Т.е. точно там където не искаш да погледнеш защото вниманието ти е насочено извън теб, върху поредната техника.

А на мен, ако не ми се нравеше нещо щях да го трия. Това се отнася за всяка техника, за която се говори в този форум.

Та пиши си за резултати! Интересно ми е този път кога ще секнат резултатите и ще превключиш на следващата изумителна техника.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Книгата за лечебния код ми попадна съвсем случайно, не съм търсила ''поредната измумителна техника''. Не разбирам какво лошо има да ми допадат точно определени техники, като КС и ЛК. Не съм зарязала нито една, нито я отричам, за момента най-добре ми действат ЛК и КС, а ТАТ ползвам за временни неразположения от време на време. Пробвах и Пеат и темпорално потупване , но с тях нямам резултат, има ли нещо лошо в това да се експериментира с различни техники?!?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Няма лошо в експериментирането.
Успех!

По мои наблюдения успехът идва по-често с постоянство, упоритост и дисциплина и доста по-рядко с късмет.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Още едно скромно мнение
Практикувам метода от как изчезна книгата на английски.
Още от първи опит ми функционира. Обадих де на Alex Loyd по телефона и един от многото положителни отзиви в неговата страница е мой.
Функционира ми на дистанция. Два пъти майка ми излезе от интензивно отделени за отрицателно време. Чак докторите се почудват-
Сеанс от Мадрид за София.
Мисля, не би трябвало да се правят прибързани изводи. Човек наистина трябва да е честен със себе си, невинен като дете.
Всеки нов метод се пробва без изградено предварително мнение. Няма значение какво мислят хората. Всеки има различно ниво на съзнание и за всеки истината е различна. Няма нищо лошо в това.
Дошли сме на този свят са да експериментираме са да опознаем себе си.Това е квантова физика.
Не натрапвам моето мнение. Само моля да дадете шанс на този метод и по точно шанс на себе си...
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

На мен не знам защо , но ми се струва че пак , за пореден път, се опитваме да сложим задника отпред...а той си е отзад...никой не оспорва метода! и точно това правим в тази тема- даваме му шанс :D И не само това, ама даже се споделят резултатите от експериментирането, с цел , а може би и без цел- да се намалят по-неефикасните ексепименти на брой. Поне аз това чета в тази тема.
И в много други теми във форума. И всички се радваме като има желани резултати - от всяка една приложена техника.
Но съм на 101 % съгласна с това :
Та фокусът тук не е върху техниките , а върху теб. Т.е. точно там където не искаш да погледнеш защото вниманието ти е насочено извън теб, върху поредната техника.


И поздравления за двата пъти,в които майка ти е излязла за нула време от интензивното! и то от разстояние! Супер! ..Но защо се наложи два пъти да влиза в интензивното...защо техниката не успя да предотврати , да профилактира поне второто влизане?! Какъвто и да е отговора- той опира до самият човек, нали?!
Дано този път ме прочетете правилно и да не решите че се заяждам :D ..ама пък и да е е така- е, кво пък, е на, тук съм, имам си и аз мнение - може и да не е скромно, ама го има-и е редно да си го кажа...а всеки сам рашава за себе си, права си!
ПоЗдрави!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Маг, да разбирам ли от посочения цитат , че техниките са излишни, след като ако ''погледна в мен'', то тогава се обезсмисля ползването на техники? А това не важи ли за всички нас, които експериментираме с тях? Или може би важи с особена сила за мен, защото няколко пъти изтъквам добрите резултати от техники различни от ТЕС?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Интересно е как понякога от вглеждане в дърветата не успяваме да видим гората.
И как понякога от съзерцаване на гората забравяме, че тя се състои от отделни дървета.


Да предположим, че някак си, по случайност, тухла ни падне на главата и все пак успеем да погледнем под друг ъгъл и видим гората, това означава ли, че няма нужда от дървета?

Едно дърво може да е част от гора, може да е единствен източник на сянка в пустинята, може да е източник на храна, на убежище, може да се блъснеш в него и да се удариш, може да го изкачиш и да видиш по-надалеч, може да паднеш от него и да се пребиеш, може да е източник на сухи клони за огън в студената зима, може да е средство за разпалване на пожар, от него може да се направи, боздуган, гардероб, флейта, кибрит или книга и т.н. и т.н.
Дървото добро ли е или лошо?
Има ли нужда от него или не?
Кой решава?

:idea: В гората всяко отделно дърво губи част от индивидуалността си и уникалното си значение. Но това означава ли, че то няма значение?
А гората?
Кой решава кое има и кое няма значение?

За мен изкуството е да можеш да държиш под внимание и двете - и гората и индивидуалните дървета.
Да използваш техниката без да забравяш , че без теб не би могло да има техника но и без техника не би развивал, осъзнавал, променял себе си по даден начин.

Не отделяй дървото от гората и не търси смисъл само в едно от двете!
Те са неразривно свързани.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Зная, че във форума никой не оспорва метода. Тук са ентусиастите, които пишат, дискутират и се окуражават един друг.
В случая се обръщах към невидимите читатели които влизат в този сайт от любопитство, които търсят безмълвно своят си път и още не са решили дали си струва да опитат...
Благодаря за поздравленията, считам че те са за лечебните кодове.
Приложих метода само два пъти в двата критични момента. Майка ми е от този тип хора, който само разрешава да ми се помогне когато всички други шансове са изчерпани. Тогава се премахва менталната бариера и всички предразсъдъци.
Кодовете изискват решителност, съзнание и постоянство. За да се установи връзка с подсъзнанието е нужно малко по малко да се разширява хоризонта на виждане и мислене със съответната невронална мрежа която ги поддържа ... Лоид сам казва че ефектът се усеща постепенно с употребата на метода.
Не ми е дошло на ум да се заяждам. Напротив, похвално е че хората могат да изразят спокойно какво мислят. И даже е нуждано да го правят за да са кохерентни и с добро здраве.
Пък и да се бях заяла, какво значение има това? Казали сте каквото ви идва от сърце и как други ще администрират думите ви е без значение. Едни се заяждат с яд, други прилагат спортно заяждане. Техен проблем!
поздрави
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Bastet :
Маг, да разбирам ли от посочения цитат , че техниките са излишни, след като ако ''погледна в мен'', то тогава се обезсмисля ползването на техники? А това не важи ли за всички нас, които експериментираме с тях? Или може би важи с особена сила за мен, защото няколко пъти изтъквам добрите резултати от техники различни от ТЕС
Е, аз откъде да знам , Bastet, ако погледнеш ти в теб и какво ще разбереш...няма как да го знам. мога да кажа за себе си- когато се престраших да погледна там където не исках да поглеждам...изведнъж всички техники ми станаха приятели взеха да действат и да виждам и смисъл от прилагането им...ама не знам дали това важи само за мен, дали важи за теб, дали важи за всички. Мога само да предполагам на база моя опит
Виж, аз няма как да споделя твоето мнение, че винаги когато се изтъкнат добри резултати от други техники , различни от ТЕС, ставало еди-какво си, тъй като и Иван прилага много и различни техники - била съм при него и за ПЕАТ, и за ВЗД, е , за БАБА-та само обеща че ще има,но верен - на мъжката си природа си остана с обещанията. Така че- разбери ме и мен-няма как да споделя това твое мнение:
Да, шаблонът е че винаги когато изтъкна техника различна от ТЕС ти я опровергаваш
вибрационални терапии:
Не ми е дошло на ум да се заяждам. Напротив, похвално е че хората могат да изразят спокойно какво мислят. И даже е нуждано да го правят за да са кохерентни и с добро здраве.
Пък и да се бях заяла, какво значение има това? Казали сте каквото ви идва от сърце и как други ще администрират думите ви е без значение. Едни се заяждат с яд, други прилагат спортно заяждане. Техен проблем!
Е, то и аз нямах предвид, че ти се заяждаш, и аз не го казах за теб, ама поне стана весело. С всичко останало от написаното от теб съм напълно и безрезервно и безусловно съгласна и ти благодаря, че го изрази така добре :)

И за да не го обръщам съвсем на спам, да не развалям хубавата тема, да взема, въпреки че малко ме е страх...да ви споделя и моя опит от прилагането на ЛК.

При мен подейства още на пръвото приложение- зашеметяващо!
Беше през миналото лято, август, от началото на 2012г се борех с един Акт! ревизионен за 10 000лева ДДС, който гадната противна, долна измамна счетоводителка-предателка ми остави на мой гръб. Почти веднага след като се разделих с нея си намерих счетоводителка- слънце : нестига че всичко ти обяснява и винаги насреща по каквито и да се сетиш въпроси, ами и заедно бяхме на рейки, работи и с прана, на всичкото отгоре кара самолет, и на всичкото отгоре има кетап за инструктор - и даже ми се отвори парашута да ме научи и аз да карам самолет! Тъй! До тук всичко 6. Ходихме с нея по данъчни по не знам кви още инстанции и реално бяхме направили вече и невъзможното за разрешаване на проблема с въпросния Акт! И положението точно се беше поуспокоило! та виждам аз нова техника, намирам книгата в нета, хвърлям един поглед на вертикал и понеже въпроса с материалното осигураване и по принцип сигурността открих че - поне при мен-са тясно свързани с проблема с килограмите , и понеже ми хареса как Иван го сдъвкал и смлял -кратко, точно, ясно-до 4-5 изречения решавам да работя по въпроса с акта, парите, материалните затруднения. Сядам аз и правя техниката и както си се усмихвам щастливо точно 20-30 мин след като я направих ми идва писмо от данъчните че ...сметката ми ...вече е блокирана!!! леле, казвам ви, дойде ми като удар в бъбреците и то от двете стани. По-лошо от това - в онзи момент - не виждах накъде. И всъщност 6-7 месеца се борихме с новата счетоводителка - точно това да не се случва.

Сринах се на стола с писмото в ръка, ревнах... и някак автоматично се включи добррият стар ТЕС- аз просто съм свикнала при силен негативен емоционален момент да си ползвам ТЕС..."при мен всичко действа на обратно не мога да се справя с живота на тая земя, не ща повече да се боря, дрън дрън"- тва са части от декларациите дето са ми останали като спомен, посре се сетих за думите на Иван на един от семинарите- че влошаването е признак, че нещата се задействат...след около 15 мин живота не ми изглеждаше толкова черен, после включих на ВЗД, и след още 30 мин обсъждахме с приятели -докато се смеехме на моя опит с новата техника -какви са възможните варианти от тук нататък.

Проблема с Акта! намери окончателно разрешеие през януари 2013г, и то след доста холотропане, и рейки, и ТЕСане, "маршрут"- това е от техниките на Алексей, и още един куп магийки и вълшебства...оказа се- в последствие-че при мен проблема с материалното осигуряване е тясно свързан, да не кажа оплетен с проблема с мъжката половина на тази планета, и не беше хич лесно разплитането, но пък такива невероятни чудеса се случиха докато му търсех корените...

Както сигурно се досещате след това много много не се занимавах с ЛК, но не защото ЛК не е хубава техника, напротив!!! както виждате в моя случай даде светкавичен резултат! но някак предпочитам другите техники... :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
lenti4ka
Участник
Мнения: 36
Регистриран на: 31 Дек 2011 01:23

Re: "Лечебният код"

Мнение от lenti4ka »

Правя кода на детето си от около три седмици. Правя го за увеличени сливици, увеличени шийни лилмфни възли, дишане през устата, хъркане (казвам всички тези неща, защото ми се струват свързани). В началото бях пропуснала, че накрая трябва да се казва Прехвърлям всичко с любов.

Първо си представях минали картини, в които тича, смее се, здрава е.
Сега повече казвам утвърждения от сорта: Детето е в перфектно здраве, диша свободно през носа, сливиците са нормални и спокойни, телесната температура е напълно в нормата. Това последното го включих сега, защото през всеки две седмици последния месец и половина вдига 37-37.2. Тогава се увеличава хъркането и спането с отворена уста.

Много често в последно време като тръгна да си представям хубавите картини и ми излиза образ как пада и си изкълчва жестоко крака. Така, че после кракът е крив, осакатен. Или си представям хубава картина, в която играе и изведнъж й потичат сополи, започва да киха.
Не мога да изпитам слънчево чувство.
Ако мен ми е много тревожно за нейното здраве, мога ли да предам тази тревожност на детето и да му навредя?
Само не ми казвайте да я тесам, защото съм я тесала хиляди пъти и резултатът, до който успях да стигна е, че докато не спре да боледува толкова зверски, няма как да се освободя от тревожността.

Ако правя кода в Прокси как става: Потупвам по карате точката и казвам, че съм еди кой си. После казвам молитвата от мое име и всички утвърждения с АЗ съм здрава и си представям, че съм в тялото на детето ли?

Също ако правя и други техники, може ли да й дойде в повече един вид? Замислих се, че ги правя едно след друго, а може би трябва с разстояние. Правя КС с намерение горните позитивни утвърждения. Също и Рейки два пъти на ден, като кодирам сеансите да се повтарят още два пъти денем и два нощем.

Сега се сетих, че проблемите с носа са свързани и с алергия към полени и за нея трябва да правя отделно. Освен това подозирам, че не иска да ходи на училище. Сега е първа година там. Втория срок след два дни ходене на училище все се разболява.
Публикувай отговор