Дневникът ми (desko)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

О Иване, това е със сигурност. Определено мъжът ми не си е помислил това, но умната ми главица тълкува по странен начин изказванията на другите - все съм наранената и обидената.
Снощи голям ТЕС му ударих, промених си негативната емоция и заглавието на филма, но имам чувството, че нещо не нацелвам нещата. Негативната ми емоция е страх от загуба на бебето, а заглавието на филма е радост от положителния тест за бременност.
Интересното е, че като се ТЕС-ам за страх от загуба на бебето, в главата ми изниква, чак до паника, големия страх от кървене. Хубаво казваш Иване, че може да е очистителна дейност на организма ми, приемам го с ума си, знам че може да си прав, но сърцето ми бие силно от страх. Ей го днес отново ме боли корема като при цикъл и вече съм паника. Ще ТЕС-ам всичко, което ми излиза наум за страха, за болките и усещанията в корема, пък дано се поуспокоя. Леле, такъв страх никога не съм имала през живота си, да не мога да го овладея и да се успокоя.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Я поТЕСай с:
Въпреки че мога да изгубя бебето си аз напълно ........и т.н.
В смисъл приеми, че може да го загубиш, но с това нито животът нито светът не свършват. Намали важността на това да задържиш бебето.

Според мен в работата си с тази случка изобщо не нацелваш истината.
Има други емоции и умозаключения в тази случка върху които не работиш. Спомни си точно случката, какво стана, той какво каза, ти какво почувства и какво си помисли в този момент. И това го вкарай в декларация.
Страхът от загуба на бебето е вторичен, според мен, преди него има друга емоция и други убеждения които са възникнали в теб.
Докато не ги изчистиш тях, страхът ще си остане.
Последно промяна от ivangp на 24 Май 2013 21:21, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Е тук вече ме хвана на тясно. Постоянно чувам отвсякъде - успокой се, божа работа. Но на мен ми е трудно да се съглася с това мнение. Сега ме караш да се ТЕС-ам точно с такава декларация, която трудно приемам, не мога да се пречупя, страх ме е да го приема това нещо спокойно. Колко пъти го започнах и после си казвам - не, не, няма, не мога. Не мога да се приема, не :(
Относно случката наистина нищо не почувствах при изказването на мъжа ми. Просто ми се сви стомаха на топка и нещо се пречупи в мен, увереността, че всичко ще е наред, че ще мога да издържа бременността. Всички лоши мисли нахлуха в мен и ме обзе този страх. От този момент нататък, постоянно поглеждам да не съм протекла, да не би бебето вече да го няма. Не мога да си го обясня и аз. Той ми каза тогава - ами ако не е вярно, ако не си бременна. Обаче аз му казах - как така, виж теста не лъже. Започнах да се радвам, да изпитвам истинска радост, а той просто ме секна, като ми каза да не се радвам прекалено много, че всичко е възможно и тогава хоп, стомахът ми на топка. Това е.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

През нощта пак прокървих :( Какво да правя, ТЕС-ах, че кървя, друго не се сещам? Очудващо съм що годе спокойна - дали, защото му свикнах, или заради ТЕС?
Sylvia
Участник
Мнения: 97
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Според мен ТЕС-ай онова усещане/чувство , което изпитваш , когато прокървиш - паниката от факта , че имаш кръв , страхът да не е станало нещо с бебето " точно този път " , и каквото там диференцираш като чувство .
Също си мисля , че е добре да си намираш непрекъснато някакво занимание , за да не мислиш постоянно за кървенето - понеже , когато ти се налага да пазиш леглото оставаш сам с доста мисли , поне при мен , когато нямам много работа в главата ми се роят какви ли не страхове и мисли . При мен много помага четенето на разни истории с позитивен резултат - от този и други форуми , книги с такава насока , изобщо всичко , което дори само ти отклонява вниманието . Когато за 1-ви път зачетох форума , направо щях да литна от оптимизъм :D .
Можеш и да си представяш как гушваш бебето си за 1-ви път :) и как всичко вече е минало и бебето е с теб , здраво и красиво :)
Не съм най-опитната тук , но пиша , за да не се чувстваш сама с проблема си , понеже когато си сам с него , той става огрооомен !
Всичко ще е наред ! Повярвай го и се успокой :)
РуМи
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 22 Окт 2011 14:59

Мнение от РуМи »

все съм наранената и обидената.
Това съм ТЕСала като пристрастеност да се чувствам жертва,нужда да се чувствам жертва.Когато се изживявам като''мъченица'' имам нужда от одобрение,аз горката.../самосъжаление.Може да се сетиш за нещо друго...
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Я вземи направи следното упражнение:
1. Оценяваш от (-10) до (+10) колко е позитивна тази случка с мъжа ти!
Тя естествено не е позитивна и ще й сложиш оценка да кажем (-9).

2. Пренаписваш случката така, че да стане по-позитивна, както би искала да се бе случила!
Винаги я пренаписваш в сегашно време!

Т.е. примерно: Аз казвам на мъжа ми, че имам положителен тест за бременност и той ме гушва, целува ме и ми казва колко се радва и т.н.
Променяш само един елемент в случката.
В случая това е реакцията на мъжа ти.

3. Отново оцени пренаписаната случка!
Сега може да ти се струва, че е +10, но всъщност няма да е.

4. Помисли как тази случка би могла да бъде направена още по-позитивна в някакво отношение и пак я пренапиши!

ЗА ФАНТАЗИЯТА ТИ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО И НЯМА ЗАБРАНЕНИ ИЛИ НЕВЕРОЯТНИ НЕЩА.

Този път например може да си представиш, че сте на някакво специално за теб място, когато му казваш новината, а не в къщи. Това е друг елемент в случката.

5. Пак оцени пренаписаната случка!

6. Отново я пренапиши като я подобряваш!
Този път може синът ти да е с вас и всички да се прегръщате и радвате, че той ще има братче/сестриче.

7. Пак оцени случката!

8. Пак помисли как можеш да я направиш още по-позитивна и я пренапиши променяйки друг елемент в нея.

Пример:
Съпругът ти казва, че това е повод за празнуване и че отивате на ресторант.

9. Пак я оцени!

10. Пак помисли как можеш да я направиш още по-позитивна и я пренапиши, променяйки друг елемент в нея.
Пример:
Докато тече цялото описано в последния вариант действие зад теб стои някакъв ангел - мъж с бяла дреха и шал, който е сложил ръка на рамото ти, усмихва се и ти казва, че всичко ще е наред.

11. Пак оцени така пренаписаната случка!

12. Продължавай да пренаписваш случката докато тя е перфектна (+10) и не можеш да измислиш нищо, с което да я подобриш!

Това е друг вариант на работа със случки, който изчиства негативните емоции и убеждения от тях.

Важно е:
Да пренаписваш случките всеки път, да променяш само по едно нещо /един елемент при всяко пренаписване и да не ограничаваш въображението си по какъвто и да е начин.
Всичко е възможно при пренаписването на случката.
Ангели може да идват, Исус може да присъства, земята може да спре да се върти, слънцето да изгрява от ЮГ, може да си на друга планета, с други хора и т.н.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Благодаря ти Иване! Започвам с писанието. Винаги съм си мечтала мъжът ми да се зарадва искрено на такава новина и колко пъти съм си фантазирала как ще му я поднеса, дори и за тази бременност си представях радостта му. Може наистина да съм се разочаровала от реакцията му.
А да попитам, така като ми даваш пример със синът ми, защото и той присъства на събитието, но тогава замазахме положението. Въпреки, че аз не го усещам да ми е повлияло по някакъв начин, ама знае ли се. След няколко седмици казахме на малкия за бременността, защото той много обичаше да ме стряска и да се катери по мен. В началото той се зарадва искрено и в следващия момент каза, че не е вярно, че се шегуваме с него и взе да плаче много. Не можахме да разберем точно защо, но той каза, че се бил страхувал за мен, че не искал пак да ме режат (родих го със секцио и той ми е виждал белега). Дали ще има нещо с този мой страх, някакси подсъзнателно да ми е повлияло?
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Иване, вчера написах 6 случки. Чувството е много хубаво, много хубаво преживяване, благодаря ти.
Цяла нощ обаче ме боли корема като при цикъл. Дали има нещо общо с това писане? Страх ме е да не прокървя пак, какво да правя? Цяла нощ съм ТЕС-ала наум каквото ми хрумне. Дано не покървя, дано :(
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Продължавай!
Това дето те боли корема си е случка. Пренапиши и нея по същия начин.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Когато прочетох отговора ти Иване, беше късно през нощта и нямаше как да стана да пиша. Но наум си направих няколко случки, за които се сетих - имам менструални болки, казвам на мъжа ми, а той ми казва да не се шашкам (+2); обаждам се на доктора и той ми казва, че е нормално, матката расте (+5); проверявам постоянно дали съм протекла и всеки път всичко е наред (+6); идва следващия ден и нямам никакво кървене (+8 ); след 1 месец отивам на задължителния преглед и не съм имала кървене (+10). Чувството е невероятно, остава ти в съзнанието последната случка, усмихваш се и просто заспиваш спокойно. Днес отново си направих тази случки, че този страх е ужасен. Но като цяло определено се чувствам по-добре, имам вяра, че всичко лошо е зад гърба ми. Тази седмица, която идва ми е критична за психиката, но наистина се надявам, че вече всичко ще е наред.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Това което си направила е добро, но си пренаписала няколко случки по веднъж, а идеята е да пренаписваш всяка случка по няколко пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

А, искаш да кажеш, да не запазвам оригинала, а да градя отгоре на всяка една случка, така ли?
Между другото пак леко прокървих, но много лекичко и съм по-спокойна като че ли.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Каквото искам да кажа е написано в описанието на процеса.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Аз умишлено написах какво съм съчинила за случките, за да видя дали правилно съм разбрала. Затова и ти зададох въпроса. На мен ми се струват еднакви нещата. Променям винаги един елемент. Основното ми изречение е: имам болки като при цикъл и обикновено след тези болки имам кървене. Променям кървенето, като всеки път се опитвам положително да променям случката с кървенето.
Същото е и с мъжа ми. Основното изречение е: казвам на мъжа ми, че съм бременна, а той реагира по начин, който на мен не ми харесва. И променям елемента с неговата реакция.
Явно някъде бъркам, щом ми казваш, че нещо не правя както трябва.
Публикувай отговор