За букет от автоимунни заболявания

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран на: 01 Фев 2012 17:01

Мнение от Limitless »

Ти отлагаш, а мързи ли те? Обикнвено мен като ме мързи или имам по приятно занимание и не ми се ТЕСа въобще. Имал съм случай, когато ме е яд,че другите се забавляват навън, а аз затворен вкъщи като мишка ТЕСам. Просто изчиствам емоцията и разбирам, че аз имам по - важна и възвишена работа от тях и ми е все тая те какво правят. Мисля, че имаш проблем да се освобождаваш от миналото ти като не искаш да се разделяш с тези предмети. И аз съм го имал винаги, просто когато искаш да хвърлиш нещо си мислиш "оф ся що да го хвърлям, може да ми потрябва за после, абе яд ме е" (на подсъзнателно ниво ми се е казвало направо, че ме е страх да се освободя от миналото си). ТЕС, ТЕС, ТЕС...... И просто един ден се хванах и изхвърлях всичко без да се замислям и не ми пукаше (като го хвърля и пак имам нужда от него ще си купя ново ми беше новата настройка)......
Общо взето аз стискам палци и съм напълно убеден в теб, че можеш да се справиш.
Преди бях чувал, че невъзможността да се разделяме с миналото води до запек :D Не съм сигурен, просто съм го чувал.
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. Limitless

Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Пак БРАВООО! Така се печели с ТЕС! ::D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнение от lucky64 »

Здравейте,
Искам пак да споделя резултата от преодоляването на съпротивлението да оправя папката с документи- днес цял дан вършея из къщата, подреждам рафтове,оправях отложени и изоставени задачки,и изхвърлях -.. Изхвърлях- ЧУДО !!Истината обаче е, че все още не замятам на драго сърце всичко в коша за боклук :? :? Ама за сега и на това съм доволна. Знам, че има още много "мой боклук "да изхвърля преди да кажа, че напълно съм преодоляла тея проблеми.

През послените 2-3 месеца имам силни болки в стъпалата, които напоследък така се засилиха, че сутрин ми се реве, докато пристъпя и се раздвижа. Имах такива болки, но далеч по-слаби преди 5-6 месеца, и ми откриха възпаление на плантарната фасция и начални шипове на петите. Тъй като положението стана нетърпимо, реших, че е време да му обърна по-сериозно внимание и преди 5 дена започнах предизвикателство, но ми изникнаха много питанки и празноти в знанията.
Симптомите ми са -
1. непрекъсната горещина в стъпалата ( от възпалителния процес, предполагам )
2 .Болки като възпалено, като натъртено, набито в целите стъпала, особенно тея части, които докосват най-много пода- възглавничките под пръстите и на пръстите,петите.
3. Като стъпя изпитвам много силна болка в петите (най-вече дясната ), като че костите са натрошени, или пробождат месото, а като седя са импулси, като че горещи шишове ме промушват.
4.Имам подобни болки и в други стави- особенно китката на дясната ръка.- явно е общ възпалителен процес от псориатричния артрит, който плека-лека се опитва да ме инвалидизира !Ако кажа , че не се страхувам, ще излъжа. Наймного ме притеснява това, че няма да мога да се справям сама, и ще трябва да съм зависима.

Декларацията, която направих е : Въпреки че изпитвам тея непоносими,ограничаващи движението ми болки в стъпалата, които чувствам горещи, като възпалени и набити, и остри шишове промушват петите ми, аз .. и сега се освобождавам на всички нива от тея нетърпими, измъчващи ме, ограничаващи болки в стъпалата и пробождащите като от натрошени кости болки в петите.
НФ- казвам всяко едно от тея усещания / всичко след сега се освобождавам / на всяка точка.

Въпроса ми за тоя вариант е- всичко, което изреждам прави изреченията много дълги, и уморителни. Може ли при НФ да казвам само - освобождавам се на всички нива от тея болки във всичките им варианти на усещания?? Или нешо такова ??
Или пък да си казвам /изреждам всички симптоми, ама не всички на една и съща точка, а просто потупвайки надолу по ред да казвам по 2-3 симптома на точка и което където се случи докато изредя всички симптоми и почна отначало?? Май и това не ми звучи много читаво...

Другия въпрос е може ли в декларацията да казвам- Въпреки, че цялото ми тяло е завладяно от възпалителен процес, който се проявява в съпалата ми като болки от натъртено и пробождащи шишове в петите, аз ...
Общо въпроса ми е- трябва ли, добре ли е да съм възможно по-конкретка и детайлна както в декларацията, така после и в НФ, или може в НФ само да спомена общо проблема.??

Докато променях разни варианти, вчера, по повод нестинарския танц и жаравата под краката ми дойде друга идея за Декларация., която много ми пасна.
Въпреки, че съм заседнала в положение, в което не съм щастлива, а нямам смелостта/изпитвам страх/ изпитвам страх и несигурност да направя необходимата крачка напред, което на физическо ниво се проявява като силни болки в стъпалата и петите, аз напълно... НФ сега се освобождавам от страха и несигурността и тяхната физическа проява като болки в стъпалата.

Опитах да правя и 2та варианта на декларациите една след друга, с около 10 мин интервал, за да видя от коя как ще се чувствам.. прозявам се и в двата случая като за световно?? Първия вариант е ФАКТА, РЕАЛНАТА ситуация, ама втория пък е истината за настоящия период от живота ми, в който съм се закотвила и макар да искам, да знам, че ми е време да се махна, хиляди страхове и съмнения, несигурност ме блокират.Аналога ми е- краката са ми рожденно право , за да вървя, да се местя от место на место. Болките и тея ръчкащи шишове какво ми казват- да седя и да не мърдам, или да хуквам да бягам ?? (нали конете ги ръчкат с шпорите та да бягат по-бързо ?? ) Аз май го ударих на анализи и поезия :oops:
Знам, че това да набера кураж и да взема необходимото решение си е цяла тема /ПО за ТЕСане ама наистина свободното време е много ограничено,та за сега се заоволявам само с най-належащото. Добре, че днес имах почивен ден .
То пък знам ли кое е най-важното?? Може да се окаже, че необходимата промяна ще разреши и много здравословни проблеми?? Някой из между нас да гледа на кафе ? :) :) На боб ?? Карти ??
:lol: :lol:
Моля всички, които имат някакви идеи, или виждат нещата по по-свеж начин , да помагат, пък аз ще действам, че иначе скоро ще трябва да почна да пълзя :wink: :wink: Ама то пък и китката ме боли, та... ще чакам работата да дойде при мен .

Дано всички имаме успешна седмица и хубави резултати.!!

Пожелавам много усмивки !!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Хроничните болки са свързани най-често (в около 90% от хората) с чувство на гняв и при около 10% с чувство на страх.
Търси какво предизвиква гняв и страх в живота ти и го ТЕСай.
По-добре е да използваш различни думи / части от подробната декларация отколкото обща декларация, за НФ.
Виж си и мейла.
Последно промяна от ivangp на 05 Авг 2013 23:50, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Аз се чудя защо правиш Предизвикателството, при положение, че ТЕСането ти върви толкова успешно...ама нейсе, щом искаш!
Иначе това ми е повече, като за ТЕСане на ПО:
Lucky64
Въпреки, че съм заседнала в положение, в което не съм щастлива, а нямам смелостта/изпитвам страх/ изпитвам страх и несигурност да направя необходимата крачка напред, което на физическо ниво се проявява като силни болки в стъпалата и петите, аз напълно... НФ сега се освобождавам от страха и несигурността и тяхната физическа проява като болки в стъпалата.
А това за Предизвикателство:
Lucky64
Въпреки че изпитвам тея непоносими,ограничаващи движението ми болки в стъпалата, които чувствам горещи, като възпалени и набити, и остри шишове промушват петите ми, аз .. и сега се освобождавам на всички нива от тея нетърпими, измъчващи ме, ограничаващи болки в стъпалата и пробождащите като от натрошени кости болки в петите.
НФ- казвам всяко едно от тея усещания / всичко след сега се освобождавам / на всяка точка. = Или пък да си казвам /изреждам всички симптоми, ама не всички на една и съща точка, а просто потупвайки надолу по ред да казвам по 2-3 симптома на точка и което където се случи докато изредя всички симптоми и почна отначало
Lucky64
Въпроса ми за тоя вариант е- всичко, което изреждам прави изреченията много дълги, и уморителни. Може ли при НФ да казвам само - освобождавам се на всички нива от тея болки във всичките им варианти на усещания?? Или нешо такова ??
ДА.
Аз май го ударих на анализи и поезия
Ама в ТЕС това точно помага! :lol: Накрая може да излезе чудна стихосбирка, ти само твори!
ТЕСай, да имаш достатъчно свободно време, за ТЕСане!!! :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнение от lucky64 »

Здравейте,
Благодаря на Иван и Алиса за насоките.Така НФ стават по-лесни за ползване.
Алиса, чудиш се защо ми е предизвикателство-ами защото много ме болят стъпалата,и не минава само с обикновен ТЕС за симптомите, нямам толкова време да търся-чистя случки, и евентуално да уцеля коя(кя изчистена емоция) ще помогне. Пък и не знам какво по-добро да направя?? Не искам да вземам Celebrex,или каквито и да са други противовъзпалителни, защото става въпрос за доживотно лечение, ако разчитам на лекарства. А и малко изхитряване- така "трябва "да правя ТЕС по 10 пъти, а това е част от времето, което Иван определя за дневна работа с ТЕС.. Майтапя се,разбира се, каквото правя го правя за себе си, защото ножа е опрял в кокъла.
Ходих на лекар,и на всичкото отгоре е възпанена не само цялата плантарна фасция, ами и шипиве си растат.. че и артрита се настанява..( всичко и на двете стъпала )Чудно ми е какво се казва в Нова Германска Медицина за подобен проблем ?? каква е емоционалната причина ??
Напоследък се чувствам много изморена.. все ми се спи, а се събуждам по-изморена, отколкото съм си легнала. Надявам се да е страничен ефект от ТЕС,а не резултат от на общото възпаление на организма ми и скоро всичко да се нормализира.
Освен това напоследък тъжните ми чувства , като вина, мъка, самосъжаление и безпомощтност все повече намаляват в ежедневието (има ги, но не са доминанта )се заменят с гняв, избухливост и нетърпеливост. В къщи започна да става много нажежено- вече станахме двама с тея качества:-)). До преди да почна ТЕС си мислех, че мъжа ми ме е "заразил" със сприхавия си, гневен характер и затова съм се променила.. ама сега май се замислям дали това(само това) е причината, или аз изкарвам на яве емоции, които са били подтискани старателно цял живот, и то така, че даже не знаех за съществуването им ?? Дано да се балансирам скоро, че иначе в къщи е непрекъсната война :oops: :( :( . какво стана с кротичката, все подчиняваща се жена , която бях ??:o
Ей такива ми ти работи с мен- скоро май ще трябва да си променя изцяло характеристиката :-))

Пожелавам ви много усмивки!!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Всички проблеми с мускули, кости, сухожилия и т.н. според ГНМ са свързани със самообезценяване.

Сънливост, умора, задържане на течности, подуване, висока температура - са признаци на лечебна фаза, пак според ГНМ.
В тази фаза е добре да се лежи, спи и почива, както психически, така и физически.

Когато си адресираш негативните емоции като гняв и ярост, ако ти идва да удряш, риташ, крещиш, убиваш, мачкаш, разкъсваш и т.н. е добре да си представяш, че го правиш, докато потупваш по точките.
Т.е. представяш си как блъскаш главата на някого в стената, например, докато мозъкът му се размазва по стените и кръвта му се разлива по пода и едновременно потупваш по точките докато това ти стане смешно или безсмислено или ненужно. С други думи, докато изчистиш напълно гнева и яростта.

Именно разкриването на неподозирани и потискани емоции и ваденето на скелети от мазето, както и осъзнаване на някои горчиви истини за себе си и нашата истинска същност са най-честите причини за мощен ПО.
Преодоляват се с труд и дисциплина и много ТЕС.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Lucky64 :
Не искам да вземам Celebrex,или каквито и да са други противовъзпалителни, защото става въпрос за доживотно лечение, ако разчитам на лекарства
.
ОК, точно така е , съгласна на 102%, обаче на едно място Иван беше казал" Е след като всичко е енергия, какво друго лечение може да има освен енергийно" и аз съм тук на 200% съгласна с него. Ако досега си ги гълтала противовъзпалителните какво ще се случи, ако пак- в по-малки, намаляващи дози ги приемаш?! за да са по-леки болките и да го няма този тормоз?! или си искаш тормоза, за да можеш да продължиш напред?! и кой определя дали ще ги приемаш доживот, ако не пак ти?! Не, не ти казвам - пий си хапчетата. Това което искам да ти кажа- не знам дали съм права или не - ти ще си прецениш , че може да минеш през процеса и не чак толкова драматично и болезнено, стига да не разчиташ пак само на хапчетата и да зарежеш ТЕСа
Lucky64 :
Освен това напоследък тъжните ми чувства , като вина, мъка, самосъжаление и безпомощтност все повече намаляват в ежедневието (има ги, но не са доминанта )се заменят с гняв, избухливост и нетърпеливост. До преди да почна ТЕС си мислех, че мъжа ми ме е "заразил" със сприхавия си, гневен характер и затова съм се променила.. ама сега май се замислям дали това(само това) е причината, или аз изкарвам на яве емоции, които са били подтискани старателно цял живот, и то така, че даже не знаех за съществуването им ??
Браво, супер! Вървиш на горе! :D И да, няма как някой с нещо да ме зарази, ако го няма в мен Той само го проявява за да го видя...След още известно време работа върху себе току виж вместо "кротичката, все подчиняваща се жена " вземе че се прояви "разбиращ и приемащ мъж"... :wink:
ivangp
Т.е. представяш си как блъскаш главата на някого в стената, например, докато мозъкът му се размазва по стените и кръвта му се разлива по пода и едновременно потупваш по точките докато това ти стане смешно или безсмислено или ненужно.
Изнедах се от това образно описание, направо го видах и усетих :D Но е така, и даже може да си позволиш да раташ, блъскаш, удряш нещо- възхлавница, чехли по пода, стига с това емоциите ти да падат / всъщност може и да ескалират, пак е добре, пак е промяна /. Ще ме питаш как да ТЕСам докато удрям с чехлите на пода- наум, става, докато си изреждаш дикларациите - на глас или на ум - и си правиш купона с възглавницата да си насочваш мислено вниманието към съответните точки за ТЕС , докато ги усетиш.

УФ, аз пак се отплеснах, всъщност влезнах да ти пиша за една алтернатива на противовъзпалителните- дафинов лист, пет-шест до десет листа- с два, три пръста колкото хванеш в 300мл вода, оставяш ги да поврат няколко минути и след като изстине тази течност я пиеш през деня по няколко глътки до вечрта. Прави се три дни подред, после почиваш поне три, може и повече. Чисти стави и въобще регенерира опорнодвигателния апарат, наскоро имаше статия в нета с рецептата, но не ми се рови да я търся сега, това е пробвано от няколко баби, те ми се похвалиха с резултати, и аз го напрвих един път, при мен като че ли се получи по-скоро обостряне, и не го повторих повече.
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Аз не съм съгласен, че омекотяването на процеса е добра идея. Ако омекотиш процеса, губиш мотивация. А както съм писал и преди, аз съм на мнение, че не опре ли ножа до кокала, човек няма необходимата мотивация да премине през болката и неудобството от промяната.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

Да, прав си, обаче само до някъде според мен. Другата страна е , че ако с живял последните 10-15 години с нож опрял до кокъла, по- добре като го извадиш да се погрижш за раната, иначе кво првиш..набутваш го да пробие и да го извадиш от друга страна за по-лесно ли?! И аз не съм съгласна,че "Ако омекотиш процеса, губиш мотивация". Ще я изгубиш мотивацията, ако си мотвиран от болка и страдание. И всъщнот факта, че вместо да е погрижиш за новото състяние и да се порадваш на крачката, която си напрвил напред на спокойствие- и да сбереш сили за следващата, вместо това понеже така е редно - така се усещаш герой и мъченик и стоически понясаш болката...е това може да се рзглежда и като проява не толква на сила, колкото на самообезценяване и неуважение съм собствената си същност.
А както съм писал и преди, аз съм на мнение, че не опре ли ножа до кокала, човек няма необходимата мотивация да премине през болката и неудобството от промяната.
Това може да се разглежда просто като старял модел, убеждение , което подлежи на промяна посредством работа върху себе си.

При положение че "болка и удовлствие" и "страдание и щастие" са всъщност двете крайности на едно и също състояние, то след обединяването им само избираш кое да те мотивра, или - просто като направиш крачка в страни и излезеш от ролята "страдащ" и " удовлетворен " избираш нещо ново, което да те мотивира, намираш нов път.

За протокла - не се заяждам, не искам да споря с никого, с Иван пък хич! не налагам на никого да споделя моето виждане за нещата, споделям различен ъгъл, до който и аз наскоро достигах. И от този ъгъл нещата са някак по...приемлив за мен. Това не значи, че съм на 100% ПРАВА, може би да, но само за себе си.
:D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Статистически болката е поне два пъти по силен мотиватор за действие от удоволствието.

Намалее ли болката намалява и мотивацията, защото положението става по-приемливо.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнение от lucky64 »

Здравейте приятели!!
Ето какво "случайно " открих преди няколко дена , ровейки се из нета за повече информация за състоянието си.
Изпращам тоя видео клип за да вдъхновя всички, но най-вече новозапочващите, а и тея, които като мен все още се страхуват, колебаят и лутат между-"добре се справям, добре върви- и нищо не ми се получав..., губя надежда.. "
За тея, които не се справят добре с английския ще се опитам да преразкажа накратко за какво става въпрос.

Това е интервю с млада жена, която е започнала да боледува още като малка, и то с доста сериозни диагнози. Най-силните и влошавания започнали след 2те бременности ( забременяла трудно, имала много тежки бременности )
Всичките и диагнози са изредени на 5тата минута на видеоклипа - върви пълен списък.
Вземала е по 180 хапчета на ден, много от тях по 2,няколко пъти на ден, за да може някак да съществува, за да се справя със симпромите на многото и доста сериозни диагнози/болести.
Месеци преди да открие ТЕС /тя е правила само Faster EFT нa Robert Smith) тя е била на легло, мъжа и е трябвало да я носи на ръце до тоалетната даже, с болки в гърба, които не са се повлиявали вече от нищо.В един момент гърлото и блокирало, и не била вече в състояние да поглъща както хапчетата, така и да пие течности и да се храни. Наложило се а я сложат на системи за доста дълго. Непрекъснатото следене (през 2 седмици ) състояние на бъбреци и черен дроб показвало много лоши резултати, и състоянието и се влошавало до степен, когато живеела като в мъгла, вече без да знае коя е ,напълно идентифицираща се с болестите и като абсолютно болен човек.При всеки нов преглед лекарите добавяли нови диагнози, коя от коя по-рядка но сериозна. (както писах по-горе, диагнозите са изписани на около 5тата минута.
По щастлива случайност(винаги ни се дава такъв "случаен"шанс, нали ?? ) кайропрактора-( мануална терапия специалиста), и споменал за ТЕС и тя се хванала за идеята като за последен шанс ( идеята на Иван за момента, когато ножа е опрял до кокъла.. ама нейния май вече е бил излязъл от друата страна ?)(Маги, извини ме , че взаимствам термина ти.)Макар, че не хранела много надежди, тъй като вече била опитвала безрезултатно много енергийни методи, акупресура, акупунктура и т.н., тя все пак решила да се запозняе по-добре с ТЕС. Класическия начин и се сторил твърде бавен, нямала толкова време да губи.. и така открила Faster EFT(който според мен е нещо като променен-опростен вариант на ТКФ.Веднага се свързала с Роберт Смит, и след 2 седмици била вече на семинара му, където отишла с торба лекарства, едва държейки се на краката си. За неин късмет е била модел за емонстриране на метода и след 40 мин ТЕС болките в гърбаи ИЗЧЕЗНАЛИ НПЪЛНО !! ( много хора имат тоя късмет да се освободят от нещо сериозно в рамките на 1 сесия )Изненадата и била, че физическите и симптоми не са били адресирани въобще, работено било само със спомени за случки и емоциите свързани с тях. Вечерта след първия ден на семинара вече била в състояние да прави йога !!
На другия(втория ден ) отишла със страхотна криза на мигрена , от която страдала от години, и след около 20 мин ТЕС мигрената изчезнала напълно .
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-,ЧЕ ТЯ НЕ Е ИМАЛА НИКАКВИ ПОЗНАНИЯ ИЛИ ОПИТНОСТ ЗА ТЕС, ПРОСТО ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ЗА КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ БЕЗ БОЛЕСТИ !!)
Състоянието и се подобрило така осезаемо, че имала промяна даже и на външен вид. След втория ден на семинара от човек , който не е можел да върви самостоятелно, неповлияващ се вече от никакви болкоуспокояващи ( пропуснах да кажа, че е имала операция на гръбнака, инжекционно- преполагам кортикостероидно лечение ) тя е могла да вдигне и носи куфара си сама.
Останалото е...упорит ТЕС и естествен процес на възстановяване..Състоянието и непрекъснато се подобрявало. Правела жедневен ТЕС ( не казва по колко време, но предопагам 3 пъти повече от това, което Иван ни казва- да правим по 1 час на ден :o :o
След около месец е трябвало да си направи пак пълен контрол за сърдечната дейност ( казва се стрес тест, при който се прави снимка на сърцето и дейността му, засичат се показатели преди и по време на физическо натоварване на бягаща пътечка , електродиаграма и т.н. ) Интересен момент е, че така както се е чувствала перфектно, само случайките коментарите на лекарите и обслужващия персонал за много лошото си кардиологично състояние, са били достатъчни да започне да се чувства злв и да изпитва всички симптоми на болестта .За щастие веднага се усетила и започнала да прави ТЕС. През това време е била включена на апарат за проследяване на сърдечната дейност, който пред смаяните очи на персонала започнал да намалява и нормализира стойностите. Разбира се всички лекари били изненадани от неочакваното и осезаемо подобрение, макар, че сърдечната и дейност била все още далеч от желаното. Това я мотивирало да започне да спортува, вдига тежести, йога и т.н. за пълното си възстановяване !!

Накрая казва, че сега се чувства перфектно, здрава, без симптоми и напълно променена както здравословно, така и емоционално-ментално. На видеото изглежда съвсем друг човек, по-млада и много по-жизнена и щастлива.

Колкото и фантастично да звучи, всичко това е постигнала за около 4 месеца- изкарала е 2 дневния семинар през февруари, а интервюто е взето сега, юли.

Аз лично и се възхищавам, благородно завиждам, и се чудя защо аз нямам нейната упоритост и всеотдайнот/жажда за качествен живот. Моя нож също е допрял кокала/лите ми.. и переспективата ми хич не е розова, особенно като се има предвид, че и 2мата ми родители починаха от рак.. Явно имам да преодолявам още много ПОта.. доато се реставрирам до момента/състоянието , в който е трябвало да бъда. Но пък съм много впечатлена от историята и, и мотвирана да се боря до дупка !!

Искам да подчертая, че съм далеч от мисълта да правя реклама на Faster EFT !! Лично аз мисля, че който и метод да изберем, ако го комбинираме с правилен начин на живот-хранене, спорт, разходки и т.н все ще ни доведе до успешен край !! Стига да сме упорити и последователни !!
Или както се казва- да се обиколи земното кълбо е много лесно- просто трябва да се направи първата крачка.... и да не се спира !!

Пожелавам същото на всеки, който прочете/слуша това интервю. Надежда винаги има, и ТЕС е един от начините да ни помогне да направим от лимона в живота си-лимонада !!

А ето и видеото от youtube.- http://youtu.be/TKslcW3GrC8
Ако не се отваря - това е заглавието - 731 I had severe back pain, bed ridden, taking 180 pills a day & so man....

Ще се радвам, ако и вие напишете вашите коментари и мнения !! Тоя форум е чудесно нещо- тук сме като сплотено семейство, всеки готов да се притече на помощ със идея и съвет. Само тоя факт, че сме членове на такъв форум е вече голяма крачка към крайната ни цел !!

Използвам случая да благодаря на всички ви още веднъж за това че ми помагате и подкрепяте !!
Бъдете здрави и по-щастливи !!

Пожелавам много усмивки !!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Много поучително видео.
Няколко основни момента:

Тази жена е с лист от десетки заболявания/диагнози и взима десетки лекарства на ден.

Тя чува за ТЕС, проверява го в интернет и разбира, че болестите й са свързани с емоционални събития в миналото й, които трябва да изчисти.
Решава, че това е твърде трудоемко и че няма време и сили за това.

Проверява с Гугъл за по-бърз вариант на ТЕС и открива Faster EFT.
Този метод се отличава от ТЕС с използването на по-малко точки и липса на Настройка. Т.е. при него един кръг отнема по-малко време. Освен това в кря на всеки кръг се хваща китката на ръката и се казва - "МИР".
В този метод също така се набляга на работа със случки, а не със симптоми или диагнози.
Използват се само точките около окото и под ключицата. Другите се пропускат.
Жената гледа едно водео с Бърз ТЕС в Ютюб за премахване на болки в гърба и решава да намери Специалист с който да работи. Специалиста, който намира й казва, че има семинар и тя решава да отиде на семинара.

На семинара е избрана за демонстрация и 40 минути работи само върху случки от миналото, което довежда до изчезване на болките в гърба й.

След това тя продължава ежедневно да работи сама върху себе си, като отново работи само със случки, а не със симптоми или диагнози, като ПОСТЕПЕННО намалява лекарствата си, докато след няколко месеца напълно ги спира.

Интересното е, че тя всъщност прави това,което не е желаела да прави в началото, а именно да работи със случките от миналото си. Това, което я кара да работи с тях са бързите резултати, които е видяла на семинара.

Не е ясно дали е използвала само Бърз ТЕС в самостоятелната си работа.
В края на виеото, когато тя обяснва какво е правила тя потупва и точки от традиционния ТЕС, които не се използват в Бързия ТЕС.

В крайна сметка, важното е не с кой метод се работи, да се разбере, че работата със случки е в основата на изчистването на хроничните проблеми.
За това съм писал много пъти в този форум.
Варианти на ТЕС, като Бърз ТЕС, бавен ТЕС, Пренареждане на Матрицата и т.н., както и други техники за работа със случки има много. Изберете този, който на вас ви допада! Но работете! Защото ако тази жена бе си седяла в къщи и само се бе тюхкала, че няма спасение все още щеше да е болна.

И накрая искам да уточня нещо във връзка с бързината на дадена техника. Бърз ТЕС не значи задължително бързи резултати.
Продължителна работа върху себе си в продължение на месеци най-често(не винаги) е нужна за изчистване на хроничните проблеми. Затова съветвам да се ТЕСа поне 10 пъти на ден и поне в продължение на 1 час на ден.

Ако мислите, че с Бърз ТЕС ще можете да ТЕСате само по 5-10 минути, забравете!
В края на видето има надпис - ТЕСайте ХИЛЯДИ пъти на ден. :)
Последно промяна от ivangp на 10 Авг 2013 13:15, променено общо 2 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Относно мотивацията също имаме интересен момент тук, който много добре илюстрира мята позиция по въпроса.

Lucky, теб кое те мотивира повече болката или надеждата?
Ето имаш тази жена, която олицетворява плюса, надеждата, обещанието за спасение. Като я гледаш колко си мотивирана да работиш върху себе си?

От друга страна имаш болката, болестта, ниското си самочувствие, проблемите в живота си. Когато мислиш за тях и чувстваш болката, колко си мотивирана?

Ако си в застой и не правиш нищо по въпроса, кое би те изкарало от застоя според теб, болка в крака и невъзможност да се движиш или това видео?

Според мен това:
Lucky64 написа:Аз лично и се възхищавам, благородно завиждам, и се чудя защо аз нямам нейната упоритост и всеотдайност/жажда за качествен живот.
е защото ножът всъщност все още не е опрял в кокала при теб.
Както виждаш тя е била в много по-лошо състояние.
Има накъде да се движи още този нож.
И така е не само при теб.
Това не е обвинение, а констатация.

За всеки ножът опира в кокала по различно време, при различни обстоятелства и в различни аспекти (физически или психически), докато не опре, няма достатъчна мотивация за тотална промяна, а само за частични опити за някаква промяна.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнение от lucky64 »

Здравейте,
Вчера писах, писах, и когато вече бях почти привършила, системата ме изхвърли. Беще вече полунощ, бях изморена, и така - днес почвам отначало.
Иване, благодаря ти за допълнителните разяснениа към моя опит да преразкажа видеото. За много неща си прав, както и за напомнянето, че не метода е важен, а постоянството. Верно е, че във няколкото видеоклипове на Робърт ,които съм гледала, навсякъде , когато го питат колко да се ТЕСа, отговора му е- до припадък. И после пак ! До пълно изчистване на всака емоция, свързана със случая. Това препоръчваш и ти.
Но анализа ти на видеото ми напомни още веднъж как едно и също нещо може да се види по различен начин- зависи кой какво търси, и какво гледа. Ти веднага направи кратък, но логичен анализ на всичко, обобщи и стигна до заключение. Аз - гледах го, и си мислех- "ето доказателство, че излекуването е възможно. Просто трябва да вярвам и да постоянствам !!" Не че до тоя момент не съм го знаела, но явно червейчето на съмнението и недоверието, че АЗ ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВАМ тайничко ме е гризяло отвътре.
Сега за мотивацията.
Lucky, теб кое те мотивира повече болката или надеждата?
Амииии,тук ме хвана на тясно !! А сега де- каква е моята мотиваия ?? Та ето една полза от това видео- твоя въпрос!! Честно- до сега не се бях замисляла над това кое ме мотивира, нито пък кое повече от другото ?? Ако нямам друга полза от това видео, то поне твоя въпрос ми отвори нова тема за размисъл и действие.
Много мислих- КОЕ, КАКВО ме мотивира ?? И не можах да стигна до една единственна причина.
Ако приемем, че е болката. Ами аз всъщнос започнах ТЕС за псориасиса, а болките в стъпалата и китката се засилиха до нетърпимост по-късно. В същото време - има много хора, които имат къде по-силни болки от мен, а не търсят алтернативни методи да си помогнат- пият си хапчетата, доктора и лекарствата носят цялата отговорност,, и те са ОК .Аз също бих могла да си пия противовъзпалитени , и да си свиркам !! Що ми трябва да се бия по главата ( почуквам понякога бая ядно ) и да започна да търся вече помощ в себе си ?? Значи-не е болката/само болката ??
Ето имаш тази жена, която олицетворява плюса, надеждата, обещанието за спасение. Като я гледаш колко си мотивирана да работиш върху себе си[
Дали видеото ме е мотивирало ?? Определено не е само то !! Но то подсили желанието и вярата ми да успея !! Ако беше само видеото- гледала съм и други неща на тема самопомощ, чела съм книги на тая тема, много постове във форума на успели хора.. но тези нещя сами по себе си не ме мотивираха достатъчно, че да почувствам вътрешно решение/убеждение/хъс , че почна да работя върху себе си без съмнение в крайния резултат.
Значи не е само видеото.
От друга страна имаш болката, болестта, ниското си самочувствие, проблемите в живота си. Когато мислиш за тях и чувстваш болката, колко си мотивирана?
Ако си в застой и не правиш нищо по въпроса, кое би те изкарало от застоя според теб, болка в крака и невъзможност да се движиш или това видео?
Нито едното, нито другото ме накараха да действам до сега.
Мотивира ме най-вече болката, че изживях живота си неправилно, нещастливо, ако щеш- погрешно. Имах грешната представа, че стойността ми се определя и зависи от преценката и мнението на хората около мен и бях нешастна, че въпреки усилята ми да бъда перфектна, да им угодя , да предвидя какво те очакват от мен и да направя така, че да ги удовлетворя , те все повече ме подценяваха.Това беше непрекъсната болка в душата ми, а това боли много повече и постоянно от артритните болки. За тая болка хапче не е намерено.
През последните 20 год почнах да търся нови пътища и източници за самоусъвършенстване. И всичко се случваше някак си "случайно"- случайно научавах за нянакъв метод.. и нещо в мен решаваше- трябва да го науча! Изкарах всички нива на Силва метода, Рейки, трансцедентална медитация,учих рефлексотерапия,Норбеков, йога, хомеопатия.. и накрая не практикувах нито едно от тях постоянно.Всъщност -лекувах се с хомеопатия повече от 10 год, без особен здравословен резултат, но там аз не вземах никакво активно участие, отговорността за успеха не беше моя - вземах си капките, и чаках чудото на изцелението да стане !!(аз все още вярвам в логиката и силата на хомеопатията, просто аз нямах късмет да се открие симилиума ми, което доста зависи от това как човек обяснява/представя себе си пред хомеопата-лечител)
Ще попитате - защо??? Защо след като съм имала толкова шансове, не съм използвала нито един метод да си помогна?? И аз се питам същи я въпрос- ЗАЩО ?? И отговора дойде болезнено откровен- защото не се обичам!! Ама хич !! Иначе не бих оставила хората около мен да определят коя съм, каква съм и какво да правя ( в частност мъжа ми ).
За щастие всички тея изучени практики полека -лека ми показаха, че нещата стоят другояче- че ако аз доброволно съм избрала ролята на чердже, няма защо да се сърдя, че си изтриват краката в мен.
Така че да обобщя:
От друга страна имаш болката, болестта, ниското си самочувствие, проблемите в живота си. Когато мислиш за тях и чувстваш болката, колко си мотивирана?

Ако си в застой и не правиш нищо по въпроса, кое би те изкарало от застоя според теб, болка в крака и невъзможност да се движиш или това видео?
Мотивират ме и болките в стъпалата,и много постове във форума, и видеото за успеха на тая млада жена... но най-вече желанието да реконструирам, изградя себе си отново, по нов, по-полезен за мен начин, колкото мога по-добре, преди да е станало твърде късно.
За някои от вас поста ми може да звучи мелодраматично, но за мен е болезнена констатация- особенно след като осъзнах, че мама
, мир на праха и,изживя живота си като мен (или аз-като нея ) и рака я отнесе твърде рано.
Мотивира ме осъзнаването, че достатъчно дълго съм се самокритикувала за бездействието си, чудила -защо не предприемам радикални стъпки за промяна.. яда към себе си,непрекъснатия конфликт между" искам да....- и не мога, страх ме е да го направя ", невъзможността все още да кажа - обичам се и се приемам напълно.
Между другото- ТЕС е първия метод, който изучавам почти самостоятелно и не спирам да практикувам, нито имам желание да спра. Това само по себе си е успех!!! Сега остава да се науча да се уважавам за дори малките си победи.(още веднъж да благодаря на всички за помощта и насърчаването ви, на Фани,маги, Сиси, Алиса и други членове на форума, че не спират да ме стимулират и насочват. Иване, ти си начело на моята " supportive group "
е защото ножът всъщност все още не е опрял в кокала при теб.
Както виждаш тя е била в много по-лошо състояние.
Има накъде да се движи още този нож.
И така е не само при теб.
Колкото до ножа... не знам ?? Може и да си прав?? За мен зависи кога и как ножа е пробил тъканта ?? дали е влезъл рязко в здрава тъкан и е предизвикал бърза защитна реакция на организма, дали е предизвикал непоносима болка, или е навлизал бавно и постепенно, докато в един момент е станал част от съществуването на човек, и е започнал да бъде приеман като гаден, но съществуващ факт, по навик ??
Казват, че има два вида на реакция при заплаха- нападаш, или бягаш. Аз мисля, че са три - и третия е - замръзваш. Аз от години живея в тая трета,"замръзнала " фаза- замръзнали емоции, замръзнали действия. На хомеопатичното интервю все го определях като муха, на която са откъснати крилата, не може да лети, но не се предава и продължава да рита с крака, като хваната в собственния си капан.

Като се замисля колко много хора изживяват живота си в услуга на другите, в самота, нерзбиране и лутане . и ми става болно.

Това е за моите разсъждения относно мотивацията. Иване, прав си да ме питаш за мотивацията- както винаги, въпросът ти е на место. Ако не знам какво ме мотивира, каква е целта, към която вървя.. как ще знам посоката и кога съм стигнала ?? Благодая за това !!

Продължавам да търся - за сега компаса зависи много и от вас, от вашата безкористна помощ.
А ако някой все още се съмнява и страхува, че е възможно да се успее- да гледа видеото още много пъти !!

Пожелавам много усмивки !!
Публикувай отговор