На какъв език

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Diamant
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Дек 2013 00:06

На какъв език

Мнение от Diamant »

Надявам се, че задавам въпроса си на правилното място.
От доста време чета форума и по принцип за ТЕС и го практикувам от около месец с много добри резултати върху мен. Правя и прокси на детето от скоро и впечетлението мие е , че и там работи.
Сега искам да го приложа на свекърва ми, която е с високо кръвно. Мисля да го правя аз върху нейните точки, защото тя е доста възрастна, но е отворена за алтернативни методи и ще ми съдейства.
Въпросът, който възникна обече в мен и не намерих отговор четейки из форума е на какъв език да казвам Декларацията и НФ при положение, че тя не е българка. Разбира български доста добре, дори го говори, но ме притеснява, че не е родният й език и не мисли на него.
Затова въпросът ми е когато прилагам ТЕС потупвайки нейните точки , Декларацията и НФ, които ще изговарям пак аз, на какъв език трябва да бъдат- на български или на родният език на свекърва ми. Знам, че езика не е от значение, но се касае за италиански.

И накрая , поздравления за чудесният форум, който ми беше много полезен , за да започна да се занимавам с ТЕС. От както го открих ви чета непрекъснато и научавам все нови неща.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: На какъв език

Мнение от Alisa »

Здравей Diamant!
Много интересен въпрос! Моят спонтанен отговор в главата ми първо бе- на езика на сърцето. Бидейки практични обаче, ще ти кажа така- щом ти ще я потупваш прави го така, че на теб да ти е лесно да изразиш проблема- т.е. на български. Виж резултата върху нея. Ако тя пожелае да участва в изговарянето на думите по проблема й, то тогава го правете на нейния език, за да усети още по- добре участието си в своето оздравяване.
И нали резултатът е водещото изражение на случване на успешен ТЕС, води се от него. Ако на български имате по- добри резултати то работете на български, ако на италиански- италиански. Въпреки, че вероятно съвсем естествено ще се стигне до смесване на езиците абсолютно спонтанно в процеса на работа. :lol:
Успех!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Re: На какъв език

Мнение от nikimm »

Според мен и на двата езика става, защото намерението ще бъде едно и също . Просто преди това изяснете проблема и намерението. Това е моята идея :)
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
ivangp
Site Admin
Мнения: 4566
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: На какъв език

Мнение от ivangp »

Най-добре е на нейния език.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Diamant
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Дек 2013 00:06

Re: На какъв език

Мнение от Diamant »

Благодаря ви за отговорите.
Имайки впредвид и вашите мнения, мисля да започна на нейният език и ако резултатите, които постигнем са задоволителни, ще работим и за в бъдеще по този начин. В случай, че не се получи желаният ефект, ще сменя езика, ще опитвам ако се наложи и да смесвам двата езика или както ми дойде в момента.
После ще ви пиши какво сме постигнали.

Успех на всички!
Публикувай отговор