Хюман Дизайн

Мисли и цитати за размисъл, нови идеи и интерпретации на живота, света около нас, какво е възможно и невъзможно, какво трябва и какво не трябва, защо сме тук, откъде сме тръгнали и накъде вървим, и как да направим пътуването по-приятно.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ами да, представям си! :lol: И това съм го писала- учене 3-4 години (3-4 нива). Това, което се предлага по сайтовете е изготвяне и разчитане на най-общите склонности на субекта, има обаче и много по- задълбочен прочит, съобразно още повече фактори, също отбелязани на картата, но се прави лично, платено от хюман дизайнер. В някой сайтове се дава текст- прочит, а в други звук- прочит и все на английски. Предстои основно ниво на 29.10 в София, срещу 190-210 лв. зависи, кога си се записал. Не искам да обръщам най-общата информация, за нещо любопитно, за мен, на реклама! Който се интересува, всичко, което съм дала е чудесна изходна база, за самостоятелни търсения. Нямам такива намерения.

P.S.В същност, вместо да си представям, би могло, да е реалност един разговор-въпрос...
:lol: :lol: :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2011 13:05

Мнение от dejavu »

Ех каква разпалена дискусия. Според мен всяка от страните е права:

1. Хората сме различни, имаме определени дадености. Например, някой пее от малък божествено, друг се изпотрепва да пее и пак пее посредствено или ако си 152 см не можеш да станеш манекенка - ето ти липса на даденост. Който твърди обратното е голям ентусиаст.

2. Разбира се, ако решиш, че искаш да станеш певец с много мъка и труд ще станеш певец. Т.е. живеем във време на промени и неограничени възможности за духа и тялото.

и 3. Не съм съгласна с Хюман Дизайн, защото анализът му е на базата на рожденна дата, час и място. Това е толкова достоверно, колкото и хороскоп. Все пак има редица фактори, които ни определят като индивиди и много от тях се формират в детството и като цяло с опита. Гените също не са включени. Ако взимаха и кръв можеше да повярвам :lol:
stelhen69
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 27 Юли 2013 14:32

hd

Мнение от stelhen69 »

Изчетох почти целия схоластичен спор на тема Хюман дизайн и си поръчах един, та да го видя какво е. Забавно е. Нещо като "това - да, това - не", ако имаш някаква бегла представа от себе си. Моята реакция беше - :lol: усмивка. Като нова в сайта съм относително всеядна, така че "изядох" и тази тема. Събуди се любопитство. Намирам любопитството за здравословно. Не виждам как нещо може да те вкара в някакви рамки, ако ти не си готов да се напъхаш в тях. А за любопитството, мисля като мечо Пух "Колкото повече, толкова повече.". В историята на спора имаше аргумент - интуицията е тази, която може да ти подскаже по-добре от ХД /не цитирам дословно/. А, хората които нямат 6то чувство или не са толкова интуитивни? Да търсиш познание на принципа "проба грешка"? Накратко - по-добре е да знаем за новите неща. Ако не знаехме, нямаше да пишем тук /вече пиша като посветена :wink: /.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: Хюман Дизайн

Мнение от mayadob »

Цоп и аз :)
Манифестиращ генератор.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Хюман Дизайн

Мнение от Alisa »

А така! Мен ме диагностицираха навремето като прожектор.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
bojidarzendov

Re: Хюман Дизайн

Мнение от bojidarzendov »

Човешките същества сме интересни създания. Еволюцията така ни е устроила, че да се интересуваме от нещата, които са различни от нас. Мъжете харесват жени, жените мъже, ручите харесват черни и т.н.

Така ние повече се привличаме да харесваме това, което нямаме, а пренебрегваме, а понякога не виждаме това, което имаме. Пренебрегваме Истинния си Аз, а се хвърляме да развиваме Не-Аза си. Не-Аз-а - това, което нямаме, но си мислим, че имаме.

Има едно объркване в началото на темата като "силните страни" се третират по общоприетия начин. Целта на Хюман Дизайн е човекът да разкрие Истинния си Аз и да изживее своята уникална същност. Този Истинен Аз има своите характеристики, които на някого може да изглеждат силни или слаби страни, но тези характеристики винаги са налични, могат да преодолеят съпротивата на околния свят и човек да изживее личното си щастие.

Стратегията и авторитета за вземане на правилни решения са начина да се постигне това и да се предпазим от заблудите на Не-Аза. Не-Аз или егото, или ограничаващите вярвания работят в ума и няма как да вземем коректни за Истинния ни Аз решения само ума след като там са всичките ни илюзии и ограничения.

Стратегията и Авторитета не са рамка! Не Хюман Дизайн решава кое какво да е, а отразява генетичната структура на конкретния човек. Хората естествено, генетично са разделени от природата на групи като различните групи генетично им прилича различна стратегия.

Подобно генетично сме разделени на групите мъже и жени. О да, има и хора, които твърдят, че са сложени в рамка вследствие на пола си. Мъже, които си правят операции и пият хормони, за да станат жени и жени, които искат да станат мъже..... :)

Да, може много хора да слледват една стратегия за вземане на праивлни решения, но следвайки я, изживяват своята уникална същност. И Само като си Истинния себе си, може да постигнеш личното си щастие и удовлетворение. Но както казах, хората сме устроени да потъваме в заблудата да иискаме да сме това, което не сме.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4566
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Хюман Дизайн

Мнение от ivangp »

Идеята за "Истинският Аз" каквато и да е тя в твоя случай също може да бъде заблуда.
Всъщност истинският Аз, според мен е ........................................................................
Нещо неописуемо с думи, така, че едва ли ХД или който или каквото и да е друго нещо, което твърди, че ще ми го разкрие, описвайки ми го с думи, ще е успее. :wink:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: Хюман Дизайн

Мнение от mayadob »

В смисъла на Хюман дизайн под Истинския Аз се разбира следното:
в момента на раждане планетите са подредени по определен начин. В този миг един лъч светлина тръгва от Слънцето, минава през орбитите на различните планети. От всяка орбита събира информация за позицията й (тази информация носи сума ти характеристики). И накрая този светлинен лъч с цялата си информация се залепва на дупето на новороденото. И така новороденото има собствени характеристики, които се наричат Истински Аз.
Идеята е, че за този човек е много подходящо да живее според тези характеристики. И сборът от тези характеристики се нарича дизайн на този човек.

Според мен включително и тези характеристики биха могли да бъдат променяни. Тоест, човек може да промени дизайна си. Но това е друга тема.
optimeon
Участник
Мнения: 80
Регистриран на: 27 Юни 2020 20:11

Re: Хюман Дизайн

Мнение от optimeon »

Уау това звучи супер интересно и определено трябва да науча повече
олекотени завивки,товарен бус под наем,подложки за торта,кувертюри за спалня
Публикувай отговор