Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от mayadob »

Три случки, обединени от идеята, че освободените проблеми изчезват от само себе си.

На една приятелка й предстои раждане. Има едни изследвания, които притесняват лекарите и съответно нея. Седнахме да тесаме и покрай това изтесахме отношението й към нейния гинеколког. В резултат на това тя си каза "Аз защо стоя при него. Ще взема да си изтегля документите и да се махам". Но след няколко дена той й се обадил (те са и приятели) и й казал "Аз ти оформих документите за болница, при мен вече няма какво да правиш, ела да си ги вземеш."

Преди време на една приятелка й бяха възложили извънредна работа. Тя никак не искаше да я върши и да седи до полунощ, вместо да прекарва времето с детето си. Изтесахме това (по-точно правихме ДП4). Минаха месеци и я попитах какво е станало, а тя каза "А, шефът така и не се обади повече по този повод."

И една трета приятелка. Преди няколко години се тормозеше от това, че мъжът й се прибира късно. Бяхме се видели да тесаме по няколко въпроса, но това й беше основен и много наболял проблем. (И в този случай правихме ДП4). Две години по-късно реших да я попитам какво е станало със закъсняването на мъжа й. Тя ме погледна косо и ме попита от къде зная за това. Припомних й, че сме тесали. Тя се опита да си спомни и май се съгласи. И каза, че той повече не е закъснявал.
Gal
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 01 Ное 2013 16:29

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Gal »

Здравейте! Искам само да споделя моя положителен опит с ТЕС. ИмаХ раничка на шийката на матката. Това лято поработих малко с ТЕС по нея - може би по 2-3 пъти на ден за 20 дни. И през септември се оказа, че раничката вече я няма. По японския ни познайник хашимото още има да поработя докато го кача на самолета за Япония, но всяко нещо с времето си.
Благодаря на всички от този форум за споделените мнения и за вдъхновението :-)
Яна
Опитен
Мнения: 475
Регистриран на: 26 Май 2009 14:16
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Яна »

Изпадам в паника при досег с медицински лица. Започвам да се потя, да треперя и получавам сърцебиене дори когато чакам при ЛЛ (която обожавам и е прекрасен човек) за да ми даде някоя бележка.

Във вторник имах час при АГ за да се запиша на женска консултация. Почнах да го мисля прегледа още от петък. :| Само при мисълта, че предстои се изпотявах. В понеделник следобяд реших, че ми стига толкова потене и седнах да се потесам малко, може би около 15 минути. Сутринта, на път за града, в колата, пак потесах около 20-30 минути. Резултата беше, че освен недоспала нямах други неразположения преди и по време на визитата ми при АГ-то. Не се препотих и сърцето ми не изскочи, кръвното ми беше нормално. :mrgreen:
"Не се отказвай от една мечта заради времето, което ще отнеме осъществяването ѝ. Времето така или иначе си минава."

Изображение
Rainy day
Участник
Мнения: 10
Регистриран на: 04 Юни 2014 16:18

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Rainy day »

Ще се опитам да разкажа случка, но не знам съвпадение ли е, случайност или ТЕС. Напоследък мисля, че таквизи животни като "съвпадение" и "случайност" всъщност не съществуват.
Съвсем наскоро открих ТЕС и съм се заровила дълбоко в четене на форума и книгата.
Преди около две седмици започвам да усещам нещо като болка в гърлото, като от пробождане или преглъщане на голям залък, но не толкова дълго и мъчително, просто за част от секундата - боц. По няколко пъти на ден, понякога по няколко пъти на час. Понякога слиза надолу, после пак се качва. На сина ми сенната хрема е в разгара си сега, поговорихме за ТЕС и това, да помисли какво се е случило, когато за пръв път е започнал да усеща симптомите. Мислех си в посока - алергия, намаляване на имунитет, отнемане на сила... оттам за една случка, когато беше 4-5 клас, когато се прибрах ядосана, той ме довбеси и си го изкарах на него. Изпитвам ужасен срам и вина за тази случка и му намекнах, че може да имам нещо общо с тази алергия. Нищо повече, оставих го да си мисли. Не смятам, че ме отрази особено, тесал веднъж симптомите, среден успех и с тва се приключи.

Идва ми на гости онзи ден и спа тук, вчера сутринта ми разправя как ме е сънувал - в детската стая в стария апартамент /където се случи онова, не живеем там вече/ сме двамата, аз съм му взела парите, той си и иска, аз не му ги давам. Той се ядосал до такава степен, че ме хванал за гърлото и с палец ме натискал... къде?
Той докато говори аз се държа за гърлото, щото тва пробождане пак го усещам и като приключи с разказа го питам -виждаш ли къде се държа? Той -а, точно там сънувах, че те натискам.
Дотук. Вчера пак си усещам пробождането, докато тази сутрин не се събудих с мисълта в главата "пробожда ме вина". През седмицата тесах случката с вината, не усетих кой знае какво. Напрежението в гърлото го отдавах на някакво нервно напрежение, по-скоро, че се опитвам да глътна голям залък, тъй като напоследък наистина се зарих с купища информация, която се опитвам да смеля. Когато ми светна крушката тази сутрин, та до сега, това усещане не се появи. Но се опитах да си представя случката, с пръсти на челото, не помня къде го прочетох това, не повече от половин минута бях в нея, че като падна един рев, едно самосъжаление, не ти е работа.
Сега я усещам хлъзгава, детайлите ми се изплъзват.
И така...
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от ivangp »

Яна написа:Наминавам да споделя с вас едно свое постижение.
По принцип ми е доста трудно да тесам физически симптоматики. Пробвала съм варианти да се преборя с това, но все удрях на камък. Свързано ли е нещо с физически симптоми - зор, та зор... Иначе ако правя прокси или нещо подобни никакъв проблем нямах с други хора, но над себе си....

Преди няколко дни, в четвъртък, внезапна ми се поду езика - едва говорех, направо си фъфлех и не можех да се храня; устата ми се напълни с афти. Много гадно! :roll: :cry:
Започнах да тесам и О-ЧУДО! На втората врътка по точките езика ми изведнъж спадна и се върна в нормалното си състояние. Потесах още известно време, може би максимум 15 минути да съм се потупвала - почти всички афти изчезнаха, останаха само три. Без повторно тесане те изчезнаха до 24 часа.
Супер много се кефя как ми се получиха нещата! Надявам се успеха с работа над физически симптоми да се задържи така добър.

Различното, което беше този път е, че много бързо навързах физическите симптоми с някакво психическо състояние. В случая беше "не мога да преглътна заобикалящата ме реалност". Вече не помня точно какво потесвах, помня, че беше интересно, но така и не ми остана възможност да запиша преди да ми се е изтрило от ума.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Яна
Опитен
Мнения: 475
Регистриран на: 26 Май 2009 14:16
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Яна »

И отново аз, но този път с историята на мъжа ми.

Работихме за алергия - сенна хрема, която има от дете. Класически тес плюс пренареждане на матрицата. Общо около час и половина работа. Още в процеса на работа видимо за мен симптомите му отслабнаха и изчезнаха. :mrgreen:

Не си водих записки, но нещата бяха доста комплексни. Разходихме се по случки от детството му, хипотетични случки и бъдещи случки. Излязоха несигурност, страх, чувство че е незначителен, това, че родителите му не са му обръщали внимание, страх да не се изложи, чувство за безпомощност, страх че може да умре (в една случка, когато баба му го е водела през някакви огромни треви към някакъв уж лечебен кладенец и той ужасно се е подул целия).
На другия ден цял ден спа, беше доста изтощен. Но като цяло целия ден почти нямаше симптомите на алергията.

Остана да работим над чувството за несигурностот бъдещето. Но и двамата бяхме изморени да продължим. Та тепърва ще споделям още резултати.

Но факт! Без лекарства, диета или билки той днес работи спокойно в градината без да се подуе, разкиха и разкашля. А е страдал от това с години.
"Не се отказвай от една мечта заради времето, което ще отнеме осъществяването ѝ. Времето така или иначе си минава."

Изображение
Яна
Опитен
Мнения: 475
Регистриран на: 26 Май 2009 14:16
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Яна »

Вчера се видях с братовчед си. Оплака ми се, че трябва да ходи на командировка, която никак не му е присърце. Беше разстроен, че трябва да пътува много и да участва в нещо, което никак не му се нрави. След около двайсетина минути потесване дискомфорта му от 9 спадна на 1-0. Накрая се хилеше като зелка и каза, че дори се вълнувал за пътуването. Днес следобед ми се обади да ми каже, че до тук пътуването му е чудесно. :mrgreen:
Домашното му е да открие първопричината задето се е чувствал така. :P
"Не се отказвай от една мечта заради времето, което ще отнеме осъществяването ѝ. Времето така или иначе си минава."

Изображение
puhii
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 05 Апр 2011 09:04

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от puhii »

Здравейте, ще ви разкажа и моята случка с тес, защото имам голяма нужда от мнение и съвет по въпроса. От години имам косопад в следствие от себорея. Косопада намалява от време на време най-вече, когато практикувам хипноза, но не мога напълно да го спра. Още преди години се опитах да работя с тес за него, но нямаше ефект (явно грешно формулирах думите). Сега се случи нещо странно. За пореден път се беше усилил много, като се реша четката се пълни с косми, като се къпя още повече, през деня, когато и да я пипнех падаха постоянно косми. Чрез психоанализа, хипноза и т.н. видях, че причината за този косопад е подтиснат страх, седнах веднъж и реших да тесам самия страх, минути след това влезнах в банята, изкъпах се, косата ми почти не падаше. (като имате предвид, че не приемам никакви лекарства в момента,че да дължа ефекта на тях). Продължих да тесам по този начин няколко дни по няколко пъти на ден и косата ми с всеки изминал ден падаше все по-малко, особено през деня грам не падаше, когато я пипах, сутрин като се реша по 3-4косъма само на четката. Това го правя от горе-долу от седмица, като сега след излизане от банята, забелязах, че отново падна доста. Искам да попитам, възможно ли е от време на време отново да се усилва проблема, докато не изчезне напълно? Убедена съм, че това намаляване беше от тес, няма как така изведнъж просто почти да спре да пада.Някъде бях чела,че за по- хронични болести и то от много време, поне месец трябва да се разботи с тес, колкото се може по често през деня. Ще се радвам да ме посъветвате нещо и да ми дадете малко кураж, защото вече не зная какво да правя с тази коса :(
Любов
Участник
Мнения: 86
Регистриран на: 12 Авг 2015 19:56

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Любов »

Здравей, аз мисля, че си на прав път и още повече щом си видяла резултатност след ТЕС. Най - важното е да тесащ самите емоции, свързани с проблема и косопада... и всичко, което ти изникне като асоциации, спомени свързани с този проблем, а и не само.
Определено трябва по - дълго и упорито да се работи, докато не видиш 100% резултати. Направи си предизвикателството.
puhii
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 05 Апр 2011 09:04

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от puhii »

Благодаря Любов! Започнах да чиста и всички други емоции,които ми причинява този косопад, а как ти се струва тази формулировка: Въпреки,че чувствам безпомощност затова,че ми пада косата, аз напълно и безрезервно приемам себе си; и повтарящата се фраза е - тази безпомощност за падането на косата ми? Пробввах и вместо Тази със Чувствам се безпомощна, но нещо не мога да определя кое е по-добре или и двете стават?
Любов
Участник
Мнения: 86
Регистриран на: 12 Авг 2015 19:56

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Любов »

Мисля, че е добре. Освен безпомощност, каквито и други емоции да излизат, усещания, също. Да, чувствам тази безпомощност е добре. Важното е докато се потупваш да си концентрирана колкото се може повече върху емоциите, усещанията си, не толкова колко е правилно да го кажеш, то спонтанно ще ти излиза най - добре кое е правилното за теб.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от ivangp »

puhi и Любов, тази тема е само за споделяне на случки. Тук не се коментира и не се дават съвети. За съвети и коментари преместете мненията си в друга таме и в друг подфорум. Просто копирайте и публикувайте написаното тук в друга тема, моля!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Яна
Опитен
Мнения: 475
Регистриран на: 26 Май 2009 14:16
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнение от Яна »

Моя мъж през последните около месец и нещо-два работи усърдно върху финансовите си проблеми.
Наскоро забеляза, че кичурите му бяла коса са изчезнали. Предвид, че не прави нищо друго различно освен това смятаме, че косата се е повлияла от тази му работа. :)

Отделно, че усещаме и двамата "отпушване" по финансови въпроси. Дори намерихме приятен и лесен начин да се освободим от дълговете си. :D Той пък си намери нова по-интересна и по-добре платена работа, а моята частна практика започна да процъфтява. Доволна съм от взаимните ползи! :)
"Не се отказвай от една мечта заради времето, което ще отнеме осъществяването ѝ. Времето така или иначе си минава."

Изображение
Публикувай отговор