Генитален херпес по време на бременност

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Генитален херпес по време на бременност

Мнение от mayadob »

Моята втора бременност приключи успешно съвсем скоро. Последните месеци много се притеснявах от излизането на генитален херпес. Започнах да тесам усилено, но стигнах до задънена улица. Тогава се консултирах с Иван на лични, после ходих на сенаси при Петър Няголов, ходих на хомеопат и накрая успях да родя естествено без да излиза херпесът.
С Иван се разбрахме след раждането да публикуваме тук съобщенията, които си писахме.
Иване, понеже нямам съобщенията, които съм ти пратила, ще трябва ти да пуснеш разговора ни тук.
С това темата не е приключена, защото не съм потиснала херпесът за винаги. Сега ще продължа да работя по въпроса. Не искам при една евентуална следваща бременност да се притеснявам отново за това.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

РЕТРОСПЕКЦИЯ
Първо писмо
Здравей, Иване,
искам да се консултирам с теб на лични, защото не искам да се знае, че имам притесненията, за които ще ти пиша сега. Ако някой от близките ми чете, не искам да знае сега преди раждането.

Както съм писала, започнах да тесам херпеса. Тогава не ме притесняваше и не си дадох много зор. Но сега стана сериозно.

С активен генитален херпес не трябва да се ражда нормално. Херпесът има три фази на активност. В първата се усеща леко припарване. Втората е основна - излизат бели мехурчета и е много болезнено. Третата фаза е когато мехурчетата зарастват. Така е по книга. Аз обаче съм постоянно в първата фаза. Или поне, откакто започнах да го тесам, не се развива втората фаза.

Притеснявам се, че може хрпесът да остане в тази полу активност при раждането. Тогава никой не може да разбере, че имам херпес, но аз ще трябва да си призная. И да ме резнат. А всичко, което направих до тук с ТЕС беше в името на нормалното раждане. Е, ще приема и оперативното, но правя всичко възможно за нормално.

Не следя от колко време тесам херпеса сериозно, но има месец и малко. Не правя по 10 на ден. Успоредно с херпеса започнах да тесам и белезите от предишното секцио, за да не се притеснявам от руптура на матката по време на раждането. Но там всичко е наред. Та започнах едно двойно предизвикателство - за херпеса и за белезите. Сега насочвам усилията си върху херпеса.

Тесах какво ли не. Изчерпах се и малко се отчайвам на моменти, затова искам външна помощ. Ето какво съм правила и правя до момента:

Поне по 4 пъти на ден правя "Въпреки, че имам херпес, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се обичам и се освобождавам от херпеса сега и завинаги" С напомняща фраза "Освобождавам се от херпеса сега и завинаги". Това го правя с много и разнообразни визуализации. Толкова са много, че не ми се описват.

Правя визуализации как упълномощявам антителата да атакуват херпеса в лимфите, кръвта, гръбначния мозък и нервните клетки (това е по книга). И настава едно клане на херпесни вируси.

Купих си книга, за да науча повече за вируса. Докато я четох, потупвах точките си, за да не ми повлияе някоя лоша мисъл.

Без настройка, само потупвам точките си и казвам "произвеждам интерферон" - за интерферона прочетох в книгата, помагал. И без да потупвам точките си си повтарям, че произвеждам много интерферон.

В началото правих прокси на херпеса. Не помня фразите, които ползвах, но смисълът беше да напусне тялото ми.

В началто тесах и правих визуализации върху евентуални психо корени на проблема. Тези корени ги изкорених, но херпесът си е на лице. Явно има и друго, което не мога да хвана. Всъщност не съм сигурна, че са напълно изкоренени, но не работя по тях сега.

Тесах "Въпреки, че имам нужда от херпеса.... и се освобождавам от нуждата" - май с техника на избора го правих. Не помня колко пъти, но не беше еднократно.

Тесах с "Въпреки, че аз някога съм си поръчала този проблем и той е дошъл в отговор на моите желания, аз напълно и ...... и благодаря, че желанията ми тогава са били удовлетворени, но сега те вече са безпочвени и искам друго" - нещо от сорта. Също не го правих еднократно.

Активността на херпеса се променя с тесането. Като под активен имам предвид да усещам припарване, а не същинската активност.
Ако не е активен, може по време на ТЕС да се активира. Може обратно по време на ТЕС да се прибере. Може и да не настъпи промяна. Но най-често настъпва.
Също така, ако се разсея с нещо и спре да ми пари, когато отново помисля за херпеса, се активира. Не успявам да спра да мисля за него, мисля, че и това теснах веднъж.

На всяко ходене до тоалетната си представям как херпесът излиза от тялото ми, особено по голяма хужда - в книгата пише, че херпесът се изхвърля с изпражненията.

Започнах да се отчайвам от това, че напоследък все по-често е активен и включих такъв ТЕС "Въпреки, че херпесът е активен и се притеснявам/страхувам за раждането, аз... и избирам за раждането да нямам активен херпес." - тук не мога да измисля позитивно изречение без думата херпес.

От няколко дена правя ключично дишане, когато имам време. След 20 минутна сесия с ключично, теса от предизвикателството и този за раждането, активността на херпеса изчезва... за малко.

Имам чувството, че пропускам някои тесове, които съм правила. Сега не се сещам.

Сега искам следното. На първо място по време на раждането да нямам активен херпес. Но, ако до раждането не съм се изчистила от самия вирус, след това ще искам. Тук е въпрос малко на желание за експеримент. Защото лекарите казват, че е невъзможно. Пък и много хора са отчаяни, че няма лечение. Затова съм готова да изчистя вируса от себе си, до каквото и да доведе това. А, да и това тесах, че съм готова да посрещна новата ситуация.

Не зная какво очаквам от теб. Но се изчерпвам от идеи и се надявам на някой полезен съвет
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Oтговор:
Здравей Мая!
Ще запазя тези писма от теб свързани с този проблем и ще ги публикувам по-късно с твое разрешение във форума. Моля те да запазиш и ти моите отговори.
Първо - ТЕСна ли страховете/негативните чувства които поражда в теб наличието на ПРОЯВАТА на херпес. (това го пиша във връзка с това, че доколкото съм чел, много хора са носители на вируса на херпес, но не при всички се проявява, т.е. може да е в латентна фаза и да си го носиш цял живот без да те безпокои. Всички тези обяснения ги пиша, за да поясня евентуалната гледна точка на съвремената медицина. Според ГНМ такова животно като вирус няма.) Какво казва ГНМ за причините между другото?

Второ - ти се опитваш да накараш тялото си да извърши нещо, което според теб е добро, защото си се фиксирала върху идеята за естествено раждане, но е възможно това да не е толкова добра и безопасна идея, колкото ти се струва. Подсъзнанието ти да го знае и да прави всичко по силите си да ти го покаже и дори да те принуди по най-лекия възможен начин да не вървиш по този път. Помни, че всеки от нас само предполага кое е най-добро и често това което ни се струва, че е катастрофа, е всъщност абсолютен късмет.

Трето - ти всъщност не се приемаш такава каквато си, т.е. с херпеса. И искаш да наложиш промяна. Идея:
Въпреки че аз имам херпес и отчаяно се боря за да се освободя от него с всички познати ми средства, а не мога, аз напълно и безрезервно обичам, приемам себе си и се одобрявам такава каквато съм, с всичките си силни страни и несъвършенства, с херпес или без него, аз съм това което съм, благодарна съм за всичко с което съм благословена, включително и този урок, под формата на херпес, който отказвам да нуча.

Четвърто - отново допускаш старата грешка във визуализациите си, а именно да се фиксираш върху процеса, а не върху желания краен резултат. Както в началото, когато започна да визуализираш за раничката на шийката на матката ти, ти визуализираш ПЪТЯ/НАЧИНА НА ИЗБАВЯНЕТО от "проблема", а не състояние в което проблемът ЛИПСВА. По този начи постоянно утвърждаваш НАЛИЧИЕТО НА ПРОБЛЕМ.

Съветите ми са:
Визуализирай се без херпес, т.е. здрава/без симптомите на херпеса.

Приеми се, чрез ТЕС такава каквато си - с херпес, безпомощна да го премахнеш и да му наложиш да се махне.

Приеми възможността този херпес да те спасява от много по големи проблеми, които в момента не можеш да предвидиш.

Пробвай да помолиш тялото си да се освободи от херпеса (по-точно от симптомите му) по най-безопасния и безобиден за теб и бъдещото ти дете начин. Внимавай тук да не влезеш в противоречие с приемането на херпеса, т.е. наистина остави идеята за налагане на промяна чрез хитрости (в случая молейки вместо заповядвайки - "Въпреки че аз имам симптоми на херпес в първи стадий и каквото и да правя не мога да се освободя от тях, аз моля тялото си да направи всичко на което е способно за да се изчисти от тези симптоми по-най безопасния и безобиден начин за мен и моето бебе.") с които се опитваш да излъжеш подсъзнанието си.
Ако е добре и безопасно за теб подсъзнанието ти ще те освободи от херпеса, ако не е - така да е! Приеми го/приеми се и се радвай на другите неща в живота които си постигнала и имаш.

Помни - с ТЕС не можеш да си навредиш. Ти може да си мислиш, че не си навреждаш премахвайки херпеса, но няма как да ЗНАЕШ ТОВА СЪС СИГУРНОСТ. Довери се на безмерната мъдрост на тялото ти, което винаги работи в твой интерес, макар и ти да не можеш да го оцениш в момента.
Пример - това което се случи при раждането на дъщеря ми. Аз съм убеден, че бе най-доброто което можеше да се случи, макар и ние да имахме други планове, да се надявахме и да работехме за естествено раждане и т.н.

Надявам се тези идеи да ти помогнат да промениш гледната си точка. Пробвай да питработиш с горните Настройки и пиши какво става!

По-здрави!
Иван
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Второ писмо:
Не зная какво казва ГНМ. Четох само в книгата "Твоето тяло казва обичай се..." - сексуална вина.

Прав си за грешката във визуализациите. Но всъщност се опитвам да си създавам образ без херпеса. Много е трудно, когато усещам припарването му. Това, което успявам да си представя е, че правя изследвания и резултатите са отрицателни.

След като ти писах, започнах да си представям какво би отговорил. Въртеше ми се идеята за голям психологически обрат. Затова днес стигнах до следните формулировки:
"Въпреки, че искам да се прецакам и да раждам секцио заради херпеса, аз напълно... и се отказвам от желанието си да се прецакам и избирам да раждам нормално" - това в три кръга, за всяко твърдение по един. И след това стигнах до:
"Въпреки, че не мога/не искам да поема отговорността за раждането, аз напълно... и избирам да поема отговорността за раждането."
и
"Въпреки, че ме тресе як психологичеки обрат за херпеса, аз напълно..."

Искам да формулирам някакво утвърдително изречение, което да не включва думата херпес, но не мога. Искам да имам такова изречение, за да си го повтарям и когато не тесам. Днес ползвам това, което формулирах на сутрешното тесане - "Поемам отговорността за раждането". Повтарям си също "Искам да родя здраво дете, аз да съм добре и да го родя нормално." Но на първо място е здраво дете.

Сега пак ще прочета отговора ти и ще поработя по предложенията. Благодаря.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Трето писмо:
ivangp написа:Първо - ТЕСна ли страховете/негативните чувства които поражда в теб наличието на ПРОЯВАТА на херпес.
Страховете и негативните чувства са свързани само с раждането и ги тесам. Иначе херпесът изобщо не ми пречи. Извън бременността не ме притеснява.
ivangp написа:Второ - ти се опитваш да накараш тялото си да извърши нещо, което според теб е добро, защото си се фиксирала върху идеята за естествено раждане, но е възможно това да не е толкова добра и безопасна идея, колкото ти се струва. Подсъзнанието ти да го знае и да прави всичко по силите си да ти го покаже и дори да те принуди по най-лекия възможен начин да не вървиш по този път. Помни, че всеки от нас само предполага кое е най-добро и често това което ни се струва, че е катастрофа, е всъщност абсолютен късмет.
Може и да е така. Не зная. Но с такава нагласа всичките ни проблеми намират оправдание за съществуването си. И тогава защо да тесаме каквото и да е, вместо да си носим кръста.
ivangp написа:Трето - ти всъщност не се приемаш такава каквато си, т.е. с херпеса. И искаш да наложиш промяна...
Не бих казала, че не се приемам с херпеса.
ivangp написа:Визуализирай се без херпес, т.е. здрава/без симптомите на херпеса.
Това се опитвам да го правя, но ми е трудно, защото усещам припарването на херпеса винаги, когато мисля по въпроса.
ivangp написа:Приеми възможността този херпес да те спасява от много по големи проблеми, които в момента не можеш да предвидиш.
Мислих по този въпрос още когато започнах да работя по херпеса. Тесах доста с "Готова съм да посрещна новата ситуация, каквото и да се случи." - или нещо подобно.
ivangp написа:Пробвай да помолиш тялото си да се освободи от херпеса (по-точно от симптомите му) по най-безопасния и безобиден за теб и бъдещото ти дете начин.
Започнах да тесам с такава молба. И спрях тесовете с "Освобождавам се..."

Ходих при Петър Няголов. Научих за него от Мариана - ти си работил с нея, има мембрана на роговицата на очите. С нея се срещнахме веднъж. Тя ходи при Няголов и теса. Скоро ми се обади и каза, че има подобрение :)

Петър Няголов каза, че при мен е работено предимно в областта на главата и по-малко в областта на чатала. След сеанса активността на херпеса осезаемо намаля. Но сега, след два дена, акивността е почти постоянна, както преди.
Нищо чудно, че е работено в главата. С мисълта си активирам херпеса. Тесах това и имам временни подобрения.

Насочих се към проблеми в главата. Свързвам херпеса с конкретна случка. До сега само го свързвах, но не бях тесала случката. Днес реших да тесам само случката. Не съм тесала нищо, в което се споменава херпес. И имах промяна в активността. Затова мисля, че съм на прав път.
За първи път с тази случка ползвах техниката на краткия филм. Спирах филма 3 пъти. Накрая промених филма - създадох сцената така, както искам да е било, а не така, както е било.

Утре ще се обадя на Петър Няголов. Предполагам, че ще отида още веднъж. Исках да те питам какво мислиш за неговите сеанси преди да отида, но и сега ме интересува мнението ти.[/b]
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Отговор:

Нямам мнение за Петър Няголов и сеансите му тъй като нямам собствен опит с тях. Т.е. на мен не ми е правил и не мога да кажа нищо по въпроса. В крайна сметка всичко е много индивидуално. Ако виждаш резултат ходи, ако не, недей!
Въвъ връзка с приемането на проблема и промяната - парадокса е точно в това, че само след като се приемем със проблема, той се изчиства. Дълго е да се обяснява защо. Просто го приеми като даденост. Пробвай и ще се убедиш сама.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Ехааааа :D
Знаете ли, че май изобщо нямам херпес вече :D
Тамън се канех да му ударя едно яко тесане, а той си отишъл :lol:

Една седмица преди да родя си правих кръвни изследвания и пуснах херпесни за всеки случай. Резултатите са отрицателни :lol:
Реших обаче, че това все пак са само антитела. Исках да изследвам наличието на самия вирус. Затова отидох във вирусологията. Оказа се, че могат да изследват самия вирус само, ако е активен. В края на годината обаче ще се върне една тяхна колежка от специализация и тя ще прави изследвания за наличие на самия вирус и в латентно състояние.

Разговарях с д-р Михайлов (шефът на херпесите в момента). Той видя изследванията ми от Цибалаб и каза, че това са резултати на човек, който няма херпес. Казах му, че имам положителни изследвания от преди 5 години, правени именно в неговата лаборатория и той каза, че ще му е много любопитно да ги види :D
Попита ме за какво ми е да изследвам наличието на самия вирус. Не исках да си признавам, но накрая му казах, че се занимавам с алтернативни лечения и искам да имам резултати с наличие на вируса и, ако успея да го отстраня, да дублирам изследването. Но с отрицателните изследвания от Цибалаб май се оказва, че вече съм махнала вируса. Не се знае. Ще видим в края на годината.

Докторът се подсмихваше по начин, който ми е вече познат. Така се подсмихваха и дугите лекари, които виждат, че се случват невъзможни за тях неща.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Иване, така и не съм чела цялата тази тема, но накрая май липсва един пост. Бях ти писала за тълкуването на гениталния херпес по ГНМ - означавало погнуса. И също за компресите със сребърна вода и не помня още какво. Провери дали е при теб.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Нямам го. Ако съм го имал съм го изтрил, а и честно казано не си спомням да си ми писал за това. Да не си писала на някой друг? Ако си ми писала на мен, трябва да има отговор от мен с коментар за сребърната вода и ГНМ. Имаш ли отговора? Ако не, значи не си писала на мен за тези неща.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Не, на друг не съм писала изобщо.
Ще напиша каквото си спомням.
Накрая имах сериозно подобрение, но не можех да определя от какво.
Започнах да пия ново хомеопатично, бях на последен сеанс при Няголов, тесах с това, което научих от ГНМ - погнуса, правих компреси със сребърна вода и имах чувството, че имам подобрение от всяко от тези неща.
Публикувай отговор