Дневникът ми (desko)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Преди да дочакам отговорьт ти (за моя радост правилното решение сьм взела), през нощта ТЕС-ах все едно сьм Мирко. Започнах с това, че вьпреки, че много ме боли убождането от инжекцията, аз сьм добро и послушно дете. Обаче, след няколко секунди усетих, че нещо не е както трябва и го смених на "вьпреки, че ме боли убождането от инжекцията, гушкам се в мама и тя много ме обича". Малко след това усетих една нервност в мен. Нещо сякаш иска да избие. Трябваше да се изтрьсквам и да дишам дьлбоко, за да се успокоя. Предполагам, че вьрвя в правилната посока. И този ТЕС го правих наум. Днес ще включа и рьцете. Ще пиша ...
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Да дам отчет до кьде сьм стигнала. ТЕС-ах тази нервност, продьлжавах, вьпреки че ми беше много трудно. Докато не дойде светлината. Опитвах се да си представя хьркащото носле, да си представя и как Мирко се гушка в мен и чувства сигурността. И всичко грееше. Нослето наистина взе да се пооправя. Почти не хьрка, а кашлицата вече я няма. Не мога да повярвам, че наистина нещата стават. Не си вярвах, защото с Калоян не се получаваше. Все едно имаше преграда. А тук Мирко ме допуска до себе си.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Оправихме се, вече нито хьрка, нито кашля. Сигурна сьм, че ТЕС помогна. Усетих го просто. Толкова чиста душица има Мирко. Просто трябваше да се успокоя и да вярвам, че ще се оправи. И всичко си дойде на мястото. Доволна сьм :) И малко се гордея и сьс себе си :) Да си се похваля, хи хи :)
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Здравейте. Отдавна не съм влизала във форума, но ето че отново се нуждая от вашите съвети.
Имам проблеми със зъбите. Миналият месец направих втори пулпит. А редовно ходя на зъболекар, особено след първия, който направих. И пак зъболекарят ми не можа да ми открие навреме проблема. Казва ми, че имам скрити кариеси, т.е. кариесите ми се образуват под пломбите, незабележими и когато започне да ме боли зъба, вече е късно. Много ми е дълга историята със зъбите, ще се опитам да я съкратя колкото се може. И така ще мога и аз да си направя някакъв извод от къде да започна с ТЕС-ането. Като се надявам и вие с нещо да помагате.
Проблемите ми със зъбите започнаха след като спрях да кърмя първото си дете. Изводите на тогавашния ми стоматолог беше, че съм изгубила много калций по време на кърменето, което беше 2 години и 1 месец - 2010г. Тогава почти всеки месец бях на зъболекар с някакъв кариес. Смених 3 стоматолога, които уж ме лекуваха, уж имах леки дефекти, докато накрая получих два зъба с огромни дупки и един зъб, който ми се превърна в пулпит. Когато разбрах за това, много се разстроих. Имах чувството, че някаква част от мен е умряла, сякаш съм изгубила ценен човек. Голям зор видях с направата на този зъб, но нещата минаха. Продължих да ходя през месец на зъболекар, само да ме заболи нещо. И ето, че миналия месец се случи отново да ми умъртвят зъба :( Снощи пак започнаха да ме болят някои зъби и вече не знам какво да правя. ТЕС-ах се, за да ми мине болката и засега нещата са добре, но отново съм на тръни, да не би пак да съм направила пулпит. Сега отново кърмя малкия си син, вече 10 месеца и сигурно пак губя някакво количество калций от организма си.
Така от написаното мога да си направя извод, че започването на проблемите със зъбите след спирането на кърменето може да се дължи на това, че трудно преживях отбиването. Сякаш ми откъснаха част от сърцето. Много пъти, когато Калоян се разплакваше като малък, исках да го сложа на гърдата и да се успокои. Другият извод е при направата на първия пулпит и усещането ми за смърт. И другото чувство, което изпитвам е огромен страх от това да остана без зъби, от това да ми извадят дори един зъб. Отново го свързвам със смърт и с грозота, и срам от това как ще се усмихвам и говоря.
Много неща имам за ТЕС-ане, но не знам от къде да започна, как да си систематизирам нещата.
Ако някой има някакви идеи или че нещо пропускам, моля пишете и ми дайте съвет. Благодаря ви!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от ivangp »

Почни от тук
desko написа:...Имах чувството, че някаква част от мен е умряла, сякаш съм изгубила ценен човек. ..... Сякаш ми откъснаха част от сърцето. ....огромен страх от това да остана без зъби, от това да ми извадят дори един зъб. Отново го свързвам със смърт и с грозота, и срам от това как ще се усмихвам и говоря.
Първите две сентенции са свързани с конкретни случки. Изчисти ги.
Следващата сентенция може да я ТЕСаш и както си е написана.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Благодаря Иване. Започвам с чистенето на случките и ще пиша какво се случва.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Добре де, защо винаги, когато имам силна нужда от ТЕС за някакъв проблем, се появява друг, който ме обърква и се чудя какво да правя? Това не за първи път ми се случва. И не знам с кой проблем да продължа и кой да започна.
Онзи ден случайно разбрахме, че свекървата има рак на матката. Не знам дали щеше да ни каже, но случайно се изпусна пред мъжа ми. Така или иначе болестта е налице. Аз имам някакво усещане за това нещо, но ме притеснява факта дали ще ме разберете или ще ме помислите за безсърдечна жена. Все пак ще споделя. Както знаете, тя е с особен характер (според моите виждания разбира се). Държи всичко каквото каже да се изпълнява без да се съобразява с мирогледа на другите. Поради този факт в последните години се изпокара с много хора. Включително онзи ден разбрах от другия и син, че не иска да я вижда повече в квартирата му. В следствие на което съответно е привлякла много отрицателна енергия към себе си, което води до това заболяване. Отделно, че не може да се примири с факта, че другия и син си няма приятелка и деца, и постоянно му го натяква. Сега и това, което ме притеснява е, че не изпитвам никакво съчувствие към нейното страдание в момента. Исках да и се върне всичко, което ми причини, естествено не в такава лоша форма, но Бог не пита какво ми се иска. Сега нещата ги виждам с разменени роли. Както аз едно време бях в болница и тя дойде уж да ми помага, сега тя ще ходи в болница, с много по-лошо заболяване, а аз ще съм тази, която ще е от другата страна. Знам, че няма как да страня от тези проблеми, все пак съм омъжена за сина и. Не знам и дали искам да помагам. Раздвоена съм, дори и разцепена на три - хем искам да и помогна, защото не съм такъв студен човек и милея за страданията на другите; хем съм пострадала толкова много от нея, че въобще не искам да се замесвам в това; хем ме е страх да си помисля въобще за тази болест и да се сблъсквам с човек, страдащ от това. Знам, че Бог ми изпраща това, за да се поуча от нещо, някакъв знак ми подава и трябва да го разбера. Знам и че е огромно изпитание и за свекървата, че трябва да си промени мисленето, за да оздравее. Но това вече си зависи изцяло от нея, тя трябва да го пожелае. Въобще не знам дали ме разбрахте, но имах нужда да го напиша, да го споделя.
Искам и други неща да споделя с вас, но не знам дали в този форум е подходящо - чувства, мантри, случки в някакъв друг свят ....
Ами това е ...
daromi

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от daromi »

desko написа:не знам дали в този форум е подходящо
то като си напира, все му е тая дали е подходящо

аз ще те изслушвам
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от Alisa »

desko, ако успявам да те разбера правилно- тръгнала си да решаваш твой проблем и се появява втори- този със свекърва ти. т.е чужд проблем. Резултат- объркана си. Ако е така, то конфликтът е "кой е с предимство- аз или другите" и тогава търсиш възможно по- стара случка с този конфликт и работиш по случката. Други вариант на конфликт са "нямам право да се занимавам със себе си", "(Проблемите на) другите са по- важни от мен (моите проблеми)"...
Обърни внимание на чувството си за вина, усещането за "длъжна съм" да постъпя по определен начин (от мен се очаква...) и СТРАХЪТ
да си помисля въобще за тази болест
. Почети из форума за т.н. рак и се тупкай през това време!
С теб сме!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Здравейте. Да дам отчет какво се случва с мен и с ТЕС. Общо взето до никъде не я докарах. Признавам си :( Ще напиша и какво става. Започнах да чистя случката с първия ми умъртвен зъб. Всеки път, когато тес-ах, ми се появяваше пред очите черна дупка. Искам да продължа напред, но не успявам. Тази дупка си стои там и не мога да мръдна на никъде. Тогава се появи проблема със свекървата. Няколко дена се лутах какво да правя. Спрях да тес-ам този проблем, понеже нон-стоп мисълта ми беше заета със заболяването и. Изпитвах огромна вина, от това, че не мога да почувствам никакво съчувствие към нея. По едно време се уплаших от самата болест, но тогава ТЕС набързо ми помогна. Явно на време се тес-ах. Обаче вината ме преследваше. Всичко, каквото и се случваше в болницата и операцията, всичко относно отношението на лекарите към нея, обстановката там, всичко сякаш беше еднакво с моят престой в болницата едно време и началото на нашите скандали със свекървата. Имах чувството, че някой нарочно така е направил, за да види тя какво съм изпитвала аз на времето и че не съм лъгала. Тогава започнах да тес-ам и осъзнах, че с нейния характер никога няма да разбере това. Но вината си остана, макар и не толкова силна, както в началото.
И тогава се разболях. Получих ужасно болезнен синузит. Много ме боляха скулите, главата. Ходих при билкар и уж нещата се уталожиха и отново се влоших. След това ходих при УНГ, изписа ми някакви лекарства, засега по-леки заради това, че съм кърмачка. Нещата отново се пооправиха, но нямам пълно облекчение и излекуване. Зъбите продължават да ме болят, главата, скулите също от време на време. И така не мога да разбера от къде ми се появи всичко това и как мога да се оправя, вече цял месец и половина съм в това състояние? Поне разбрах, че плача не помага, но вече взех да губя надежда, отчаяла съм се напълно. Като си затворя очите и виждам само кръг и аз се въртя около него, и не мога да намеря вратата, през която да изляза. Моля ви, помогнете ми, покажете ми как да намеря верния път!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от ivangp »

Нищо ново няма да ти кажа, но явно някои уроци трябва да се повтарят отново и отново докато се научат:
1. Заеми се със себе си и се постави на ПЪРВО МЯСТО
2. За всяка болежка се консултирай в Гугъл с ГНМ, т.е. пишеш в Гугъл - заболяване (например "синузит ГНМ")четеш и от там си правиш изводи за случки, които да обработваш с ТЕС или други техники, които знаеш.
3. Скъсвай се от ТЕС, най-вече за случки.

Това е.
Дано новата година ти донесе въжделената промяна!
Т.е. ти сама да си я донесеш през новата година.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Иване, напълно си прав, че докато не ми дойде акъла в главата, ще си страдам. Благодаря ти, че отделяш време и отговаряш на моите постове.
Това, да се поставям на Първо място е много трудно за мен. Казвали са ми го определени хора, но аз имам чувството, че се превръщам в егоист по този начин. Вярно, патила съм си от това да помагам на другите, но някакси ми е трудно да приема факта да мисля първо за мен. Явно, за да се оцелее на Земята, така трябва да се държим, иначе ни нападат болести.
Веднага чукнах и в Гугъл и видях за синузита и за болките в зъбите. Определено са ме уцелили в десятката. Постоянно ми се въртят няколко случки в главата относно синузита.
Първо, бях много ядосана на свекървата отново с нейните изпълнения. Обажда се по домашния телефон и когато вдигне майка ми слушалката, говори сякаш се обажда чужд човек и с обръщение на Вие. Естествено майка ми е виновна за последните скандали, но както и да е. На 2-3 пъти така правеше и един път не издържах и казах пред мъжа ми, че имам огромно желание Господ да я накаже. След месец някъде научихме за лошата диагноза. Естествено, чувствам се адски виновна за това. Другата случка, която ми се върти е, че един път се карахме с мъжа ми по телефона точно за тези обаждания по телефона и след виковете на мъжа ми, изведнъж ми просветна. Почувствах свиване в стомаха и осъзнаване, че не мога да и променя мисленето и нейното мнение за мен. И някакси се примирих. Почувствах, че камък ми пада от стомаха. Няколко пъти така съм чувствала, когато успея да разреша даден проблем. Та тези случки предполагам са свързани по някакъв начин със синузита. Но само предполагам. И така ще трябва да ТЕС-на случките с:
1- изпитването на вина, че съм искала Господ да я накаже;
2- изпитването на вина, че не мога да и съчувствам, а по-скоро съм успокоена, че има възмездие. Тук също изпитвам огромна вина.
В момента ме болят ушите и според ГНМ не искам да чуя нещо. Предполагам, че това е, че много хора ми обясняват да не изпитвам вина, както и ти пишеш, да погледна първо себе си и други неща.
Определено много тес-ане ще падне. Аз предимно вечер като си легна тес-ам. Появяват ми се много бързо образи и картини, ще видим до къде ще ме отведат. Ще пиша пак :)

Искам да ви благодаря на всички за помощта, която ми оказвахте във форума. Пожелавам ви здраве и много любов през Новата година. Весело посрещане на Новата година!
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Здравейте. Искам да се похваля, че нещата вече се пооправят с моя синузит и болки в ушите. Налучках проблема, голямо ТЕС-ане падна, но се успокоих вътрешно, което е най-важно. Много картини ми излизаха в главата. Интересното е, че като ми излязат картините, продължавах със същото твърдение и картините придобиваха светлина и изчезваха.
Забелязах обаче едно нещо. Че когато се скарам с майка ми или с мъжа ми, или се притесня нещо, веднага ме заболява или главата, или гърлото, или ушите. Все едно ме удря така да се каже, в слабото място. Обаче, ако се усетя навреме и започна да се тес-ам по проблема и нещата се успокояват.
И друго нещо, което онзи ден забелязах. Скарахме се с майка ми. Поредният скандал с това как тя съжалявала, че се е преместила да живее в Пловдив, че аз съм я принудила да си продаде жилището, че съм неблагодарна, защото ме е осиновила. И ей такива роботи. Уж се научих да не и обръщам внимание, ама това всекидневно повтаряне на едно и също нещо ми идва в повече. И започнах и аз да и отвръщам. Та сред поредния скандал, тя се разплака. Това при нея е стандартен номер. Едно време пак така ревеше и чакаше да ходя да и се извинявам и да и казвам колко съжалявам. Хайде един, два пъти може. Но всеки път го правеше този номер и просто вече разбрах, че това е начин да ме манипулира и да и се кланя един вид. Това ви го разказвам просто, за да си отпусна душата. Не всеки може да ме разбере, защото не на всеки му се е случвало. Да се отклоня за момент и да кажа, че се научих да не си слагам толкова навътре всичките нейни изказвания, но най-много ми е болно, че си мисли, че аз съм я принудила да си продаде апартамента, за да си купим ние жилище. А това въобще не е така, защото аз само и казах, че имаме намерение да си купуваме. Беше ме страх, че може точно това да си помисли и не съм искала нищо подобно от нея. А тя всеки ден ми го натяква. Само да и направя някаква лека забележка относно всекидневните битовизми и първата и работа е това да каже.
Та това беше лирично отклонение. Какво ми се случи след нейното разреваване. Започнах да се тес-ам, че се чувствам виновна, че се е разплакала, защото усетих как преминава искра в стомаха ми от тази нейна реакция. Казах си, че това е знак, трябва да го изчистя. Тес-ах се половин час сигурно, но при всяко завършване на кръга и усещах как лявата ми ръка трепери. Не външно, а някак вътрешно. За първи път ми се случваше такова нещо. А нищо не съм правила с ръцете си. Просто си хвърляхме обидни думи една на друга. Интересното е, че след като се върна от разходката, сякаш всичко беше забравила и се държеше съвсем нормално. Или и е дошъл акъла в главата, или ТЕС е помогнал :)
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Случвало ли ви се е да искате да сеТЕС-ате без никаква причина? На мен днес ми се случи и останах изненадана от това мое чувство. Минах няколко пьти през точките и усетих все едно ми се отвори някаква заключена врата и после все едно си продьлжих по пьтя. :roll: :roll: :roll:
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Дневникът ми (desko)

Мнение от Alisa »

Значи е имало причина, но неосъзната, само почувствана! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Публикувай отговор