Страх да не навредя на бебето

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
if.k
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Дек 2015 14:52

Страх да не навредя на бебето

Мнение от if.k »

Моля ви за съвет и правилно формулиране на посланията.
От 5 годишна възраст имам папилома на ларингса, имам над 10-11 операции, стотици кофти ситуации, изчезване на гласа, когато се появят папиломите, хирургическото им отстраняване ... и след години - отново нещата се повтарят.

Не съм изследвала щама на вируса ми никога, но мисля, че моите папиломи са доброкачествени, 6 - 11. Последната ми операция беше през януари тази години, в момента съм бременна в 6-ти месец и поради това, че имунитетът ми е паднал се появиха 1-2 папиломи и говоренето ми е затруднено, което много ме подтиска, макар и да съм свикнала. Разбира се на този етап не мога да направя нищо, не мога да се оперирам бременна и в главата ми е само как ще си говоря на бебето, след като го родя.

Оказа се, според един хирург, че има някакъв, дори и малък риск да заразя моето дете, въпреки че папиломите ми не са вагинални, а са в гърлото. Спряга се нещо за HPV вирус, макар никога да съм нямала вагинални проблеми, но за мое успокоение ще си направя тест. HPV вирусът не се в кръвта или ДНК-то, че да има опасност за детето ми, но все пак...! Та дилемата е дали да раждам естествено или секцио поради тази причина.

Имам огромного желание да ги елиминирам тези папиломи, цял живот ми създават дискомфорт. Медицината е безсилна, хирургът ми каза, че хирургията премахва само папиломите, не лекува вируса. Някои доктори казват, че тези папиломи изчезват сами след като една жена роди..., но вече нямам идея на какво да вярвам.

Питах се дали е подходящо да практикувам ТЕС по време на бребенност, тъй като прочетох в една книга за традиционна китайска медицина, че не е добре да се въздействат точки по време на бременност, а след това, дори са добре за възстановяване на женския организъм след раждане.

Открих този метод отпреди дни - впечатлена съм, прочетох много теми тук и ви моля за помощ, за правилно формулиране на темите. Смятате ли, че мога да работя по два проблема и аспекта едновременно:

- страхът от това, че мога да навредя на бебето ми
- желанието да приключа с този проблем и да се изчистя от папиломите на ларингса ми вече

Знам, че са поставени много общо, но толкова съм начинаеща, че не разбирам откъде да започна, коя техника е подходяща за мен, да прилагам ли методът с водата и солта?

Отделно, трудно ми е понякога заради проблема да изговарям нещата с глас, прекалено много се напъвам и не смятам, че е добре за бебето. Дали може просто да се мисли това, или трябва да се изговаря?

Предварително благодаря за отговорите ви.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от ivangp »

Здравей, Ива!
Не се лекува проблемът, а човека. Т.е. не лекувай папиломи, лекувай Ива.
Започни засега с Предизвикателството: http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=4&t=373.
Може да го правиш без солта. Просто прави ТЕС поне десет пъти на ден през час.

В декларациите си вкарвай емоции и физически усещания, а не диагнози (като папиломи).

Прочети внимателно тази темата http://emozdrave.info/forum/viewforum.php?f=12

Освен това прочети и започни да правиш тази процедура: http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=4&t=1371

Чисти поне една случка на ден!

След около 2 седмици ще излезе новото издание на книгата ми. Купи си го. Там ще ти се изяснят доста неща.

Помни - постоянство, дисциплина и упоритост са разковничетата на успеха във всяко начинание.

Успех!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
if.k
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Дек 2015 14:52

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от if.k »

Благодаря Иван,
залавям се и ще ви държа в течение.
if.k
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Дек 2015 14:52

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от if.k »

P.S.

И нещо пропуснах да попитам ....
трудно ми е понякога заради проблема с появилите се папиломи на ларингса ми да изговарям нещата с глас, прекалено много се напъвам и не смятам, че е добре за бебето. Дали може просто да се мисли това, или трябва да се изговаря?

Полезно ли ще ми е да визуализирам - бяхте писали някъде 15 мин. сутрин и вечер.

Иначе попитах за метода и точките, дали е подходящ по време на бременност, тъй като скоро прочетох една книга за традиционната китайска медицина и там не се препоръчваше да се активират точки по време на бременност ...

Ще бъда благодарна, ако ми съдейтвате за правилно формулиране на вълшебните изречения.
В една от темите си бяхте писали, че е добре човек да се фокусира върху един проблем поне месец, а не да са различни проблемите, но на този етап мен наистина ме вълнува моят проблем - искам да го елиминирам и това за бебето, дали би било заразно за него, ако родя естествено, аз вярвам, че няма да е ... тоест двете нещата са свързани.

В една от темите описвате, че е добре, когато визуализираш и извикваш спомените да ги виждаш през твоите очи ..., не съм убедена, че разбирам какво искате да кажете. Тоест, ако аз виждам във визуализацията си себе си, значи не го правя правилно? Какво ме съветвате да направя, за да е правилно.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от ivangp »

Може да правиш ТЕС по време на бременност. Но не потупвай никакви точки по краката си. Пиша го защото не знам откъде си научила ТЕС. Точките по торса, лицето и ръцете можеш да използваш спокойно.

Ако не можеш да изговаряш думите, ТЕСай и това. Можеш да си казваш Декларациите и Напомнящите фрази и на ум. Но на глас е по-добре.

Вълшебни изречения за болестта ти няма. Но има за теб. И само ти ги знаеш. Аз не мога да ти ги дам.

Визуализирай - полезно е.

Не виждай себе си във визуализациите, а това което би искала да се случи, да имаш.

Прочети отново няколко пъти темите към които съм ти дал връзки. Чети ги докато си сигурна, че си ги разбрала. Не чети нищо друго във форума засега.

Но най-важното е да действаш, да ТЕСаш, да визуализираш.

Няма грешен ТЕС. Всеки ТЕС е полезен.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
if.k
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Дек 2015 14:52

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от if.k »

ivangp написа:Може да правиш ТЕС по време на бременност. Но не потупвай никакви точки по краката си. Пиша го защото не знам откъде си научила ТЕС. Точките по торса, лицето и ръцете можеш да използваш спокойно.
Прочетох книгата "Лунна пътека във водата" от д-р Сяолан Джао, която практикува традиционна китайска медицина, затова ви попитах за точките и бремеността, тъй като там не препоръчват дадени точки по време на бременност. За ТЕС знам от Мартина Иванова - http://www.svoizbor.com, тя ме посъветва да се поразровя за ТЕС и стигнах до този форум през търсачка.
ivangp написа:Ако не можеш да изговаряш думите, ТЕСай и това. Можеш да си казваш Декларациите и Напомнящите фрази и на ум. Но на глас е по-добре.


Разбирам, че на глас е по-добре и ще се постарая за това. Съветвате ме да ТЕСвам това, че глас трудно излиза - съжалявам, ако все още съм недоверчива, но не виждам как просто ей така ще ми изчезнат новообразувалите се папиломи на гласните връзки и ще започна да издавам свободно глас. Мисля, че този процес ще е по-продължителен ..., тоест няма как да заимам глас без да се напъна още отналачо на моите практики.
ivangp написа:Вълшебни изречения за болестта ти няма. Но има за теб. И само ти ги знаеш. Аз не мога да ти ги дам.
Разбира се, попитах за самата формулировка, понеже прочетох в различни теми, че съветвате хората как по-добре да се изразят при самия избор на декларацията. Наясно съм, че вълшебни изречения за болестта ми няма, ако имаше, сега нямаше да пиша в този форум най-вероятно! :)
ivangp написа:Визуализирай - полезно е.
Дадено! :)
ivangp написа:Не виждай себе си във визуализациите, а това което би искала да се случи, да имаш.
Аз бих визуализирала себе си с глас и без този проблем, който имам. Примерно бих се визуализирала, че пея ... примерно. В този ред на мисли как да не визуализирам себе си, след като аз искам това да се случи на мен. Може би имате предвид да визуализирам органа без папиломи, така ли?
ivangp написа:Прочети отново няколко пъти темите към които съм ти дал връзки. Чети ги докато си сигурна, че си ги разбрала. Не чети нищо друго във форума засега.
Дадено!
ivangp написа:Но най-важното е да действаш, да ТЕСаш, да визуализираш.

Няма грешен ТЕС. Всеки ТЕС е полезен.
Сърдечно благодаря!
if.k
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Дек 2015 14:52

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от if.k »

Стояне, моля да ми пишете отново къде и кога може да се открие книгата ви.
Ще си я купя с удоволствие, или ще помоля някой да ми я купи и изпрати, тъй като както споменах, не живея в България!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от ivangp »

Аз съм Иван. Стоян не знам кой е. :)

За визуализациите - представи си, че сега си някъде и пееш. Гледай през собствените си очи, както гледаш в момента. Ако пред теб няма огледало, няма да виждаш себе си, а нещо друго. КАКВО?

Отговорът ти на този въпрос = визуализацията ти.

Може да виждаш хора, които ти ръкопляскат и ти казват какъв силен глас имаш или колко хубаво пееш или те поздравяват, че си се оправила, може да чуваш гласът ти да отеква в околните стени, гори, планини и т.н. (в зависимост от това какво те заобикаля)

Може да виждаш гърлото си в огледалото - здраво, розово и чисто. Не знам дали тези папиломи се виждат с просто око, като си отвориш устата. Това е само предложение, идея.

Може да виждаш лекуващия те лекар да те поздравява за това, че нямаш вече папиломи и че гърлото ти е басолютно здраво и чисто.

Надявам се схвана идеята. - Какво се вижда пред теб?
Когато гледаш нормално виждаш пред себе си. Не виждаш себе си, освен ако не се гледаш в огледало или не погледнеш към някоя част от тялото си.Към гърлото си няма как да погледнеш, освен в огледало.

Също така добре е да помислиш метафорично. Т.е. да речем че тялото ти (подсъзнанието) се опитва да ти каже нещо, но понеже не може да говори с думи ти го показва със симптоми.

Какво може да ОЛИЦЕТВОРЯВА този проблем / тези папиломи?
Какво те кара да правиш наличието на този проблем?
какво те спира да правиш наличието на този проблем?

В каква сфера от живота си се чувстваш аналогично, т.е. уплашена, безсилна, неспособна да се изразиш, да запееш, да си излееш душата и т.н.?

Всички отговори на тези въпроси са за ТЕС.
Освен това всички тези отговори са свърани с някакви случки в живота ти.
И случките са за ТЕС.

Обобщение - много ТЕС те чака, както и всеки друг в този форум.
Не бързай. Дай си време. ТЕСай всеки ден поне по един час.
След месец ще имаш с какво да се похвалиш. И то може изобщо да не е свързано с папиломите.
Освен това очаквай да започнеш да откриваш неща за себе си, които хич не са ти приятни, които дълго време си крила от самата себе си, потискала си и те е било срам да си признаеш.
И те са за ТЕС.

Нека безкрайното ТЕС приключение започне СЕГА!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
if.k
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Дек 2015 14:52

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от if.k »

Привет Иване и съжалявам, че обърках името ти.
Прочетох и всички статии, които ми описа тук.
Схванах и какво имаш предвид с визуализацията.
ТЕС не ми ли трябва всеки ден по 10 пъти, през час и да чистя поне 1-3 случки от миналото, като сама си избера техниката, която да прилагам ... била тя техника на върха на пръста, или с филма?

Моля да ми кажеш дали се ориентирам и мисля в правилната посока:

ЕМОЦИЯ: безсилие, отчаяност, срам, нещастие, гняв, страх
МЯСТО НА ИЗРАЗЯВАНЕ: гърло, ларингс, гласни връзки
ФИЗИЧЕСКО УСЕЩАНЕ: задушаване, шептене, безгласие, напъване, напрегнатост, трудно дишане

Примерна декларация: Въпреки, че изпитвам постоянно безсилине при омита ми да издавам глас без напъване и напрагям гласните си връзки, аз напълно и безрезервно приемам и обичам себе си.

Мога ли да използвам и редувам различни декларации с гореизброените думички?

Не трябва ли декларацията ми да е по-конкретна, с конкретни примери, кога се чувствам емоционално зле, например: изпитвам безсилие, когато някой ми се обади по телефона да говоря свободно без да се напрягам, или в магазина, или пред колеги?

При мен е интересното, че забравям за този проблем, когато той бъде отстранен хирургически и поне за 2-3 години не изпитвам горе-описаните емоции, защото се чувствам, като останалите хора. Някак бързо изчезват всички притеснения, защото боравя с гласа си без напъни, но точно в този момент, емоциите и физическите усещания отново се върнаха.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Страх да не навредя на бебето

Мнение от ivangp »

if.k написа: ТЕС не ми ли трябва всеки ден по 10 пъти, през час и да чистя поне 1-3 случки от миналото, като сама си избера техниката, която да прилагам ... била тя техника на върха на пръста, или с филма?
Да
Моля да ми кажеш дали се ориентирам и мисля в правилната посока:

ЕМОЦИЯ: безсилие, отчаяност, срам, нещастие, гняв, страх
МЯСТО НА ИЗРАЗЯВАНЕ: гърло, ларингс, гласни връзки
ФИЗИЧЕСКО УСЕЩАНЕ: задушаване, шептене, безгласие, напъване, напрегнатост, трудно дишане

Примерна декларация: Въпреки, че изпитвам постоянно безсилине при омита ми да издавам глас без напъване и напрагям гласните си връзки, аз напълно и безрезервно приемам и обичам себе си.
Правилно се ориентираш, но в тази декларация липсва физическото усещане и мястото му. Има само емоция. Включи и ФУ и мястото му в декларацията.
Мога ли да използвам и редувам различни декларации с гореизброените думички?
Да
Не трябва ли декларацията ми да е по-конкретна, с конкретни примери, кога се чувствам емоционално зле, например: изпитвам безсилие, когато някой ми се обади по телефона да говоря свободно без да се напрягам, или в магазина, или пред колеги?
Би било добре

Колкото по-ясна и конкретна си в декларациите си, толкова по-добре.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор