Дневникът на desperado

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на desperado

Мнение от ivangp »

desperado, в самото начало ти писах, че нещата са циклични и че ще има върхове и спадове. Не позволявай спадовете да те отчайват. Просто продължавай да чистиш това, което излиза. Може да ти се струва че не постигаш напредък, но всъщност чистиш нови аспекти на стария проблем.

Освен това ти писах, че ще ти е нужно време и много работа, затова трябва да се въоръжиш с търпение. Променяш се на много нива и околните ще го забележат преди теб, защото ти не можеш д се видиш отстрани. Накрая няма да има значение дали жена ти го забелязва. Но този край засега е далечен.

Търпение, упоритост, дисциплина и много много ТЕС и ще успееш.
Когато пак ти стане зле, радвай се, защото си извадил нова отрова на повърхността, осъзнал си я и сега имаш шанса да я изчистиш. ТЕС не може да ти извади от теб нещо което не е било там и преди да ТЕСаш. Както не можеш от портокал да изстискаш доматен сок, така и с ТЕС не можеш да изкараш от човек нещо, което той преди не е чувствал и мислил на подсъзнателно ниво и което не е потискал дълбоко в себе си.

За семинарите - да може да са ти полезни. Както и на всеки друг. Защото те дават различна гледна точка, нови идеи, нови подходи. А колкото повече инструменти има един майстор в чантата си, толкова по-лесно ще му е да свърши дадена работа и да намери намери решение на някоя заплетена ситуация.

Но не си мисли, че в тях има някакви чудодейни техники, които като ги приложиш еднокртно и хоп проблемите ти ще изчезнат изведнъж. Иска си се работа, независимо с какви техники работиш. Тази работа е благотворна. Тя те кара да осъзнаеш много неща на рационално ниво, което е незаменимо за промяната, развитието и израстването ти.

Помни, че не инструментите, а работата прави даден човек майстор в дадена област. Може да си купиш най-модерните и разнообразни инструменти, но ако не работиш с тях, никога няма да се научиш да ги използваш ефективно. Затова и аз когато ряботя с някого изисквам той да работи и сам. Показвам и обяснявам кое как работи и после оставям човека да прилага наученото сам в продължение на седмица. След това пак правим сесия, в която уточняваме проблеми и затруднения, давам нови насоки и той пак продължава сам. Това за мен е най-добрият метод. Той е стар като света. Така на времето майсторите са учили чираците си на занаят. Така и в днешни времена се придобива квалификация в дадена област.

Същото се стремя да правя и в този форум, както и със семинарите, защото нямам времето да работя с всеки поотделно, а и има много хора, които не могат или не желаят да си позволят лична работа с мен заради ограничени финанси и време.

Гари Крейг е обявил награда от $25000, за този, който измисли някаво съществено подобрение на ТЕС. Засега тази награда не е дадена на никой. А има много хора, които твърдят, че са измислили по-добри версии на ТЕС. Наградата не е присъдена нито на Пренареждане на матрицата, нито на Бърз ТЕС, нито на някоя друга версия на ТЕС. Не че няма ценни неща в тези техники, но същите резултати се постигат и с оригиналния ТЕС. Може в дадени случаи резултатите да идват по-бавно при приложение на дадена техника, но това си има и своите плюсове, защото води до по-дълбоко разбиране на проблема, осъзнаване на генезиса на проблема и нови лични прозрения.

Принципно, когато човек работи сам върху себе си резултатите идват по-бавно, отколкото ако работи със специалист. Но плюсовете са, че е безплатно, че създава самочувствие, че можеш да се справиш сам, че ти дава инструменти, с които да се справяш с проблеми в бъдеще сам и че води до изводи, които се запечатват в съзнанието по-дълбоко отколкото, ако са ти дадени външно от друг човек.

Продължавай да яздиш вълната и помни, че след всеки спад следва нов връх, стига да не се поддаваш на отчаянието и да продължаваш да плуваш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desperado
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 10 Апр 2016 15:25

Re: Дневникът на desperado

Мнение от desperado »

Здравейте!
На линка по долу съм качил архив на видеата на Brad Yates, за тези, които искат да си ги свалят и гледат, когато не са онлайн.
Свалил съм ги от www.youtube.com и съм конвертирал във формат МП4

http://dox.bg/files/dw?a=2391a9ca75
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Дневникът на desperado

Мнение от Alisa »

desperado написа:Здравей Любов!


В момента пак ми е кофти, защото се чувствам неоценен за това което правя, не се оценяват усилията ми.
Тесах няколко пъти, че имам Огромна нужда от любов и внимание, а не ги получавам.
Не ги получавам от човека от който искам!....... получавам благодарност и уважение от колеги, колежки и съседи!.... дори се и дразня понякога от този факт. Аз работя върху себе си и се стремя да стана по добър заради един конкретен ЧОВЕК (моята съпруга), а виждат промяната и ме оценяват други.
Кой преди женати те е карал да се чувстваш така?
Работи със спомена, който излезе, ако са няколко, хвани най-стария или най-силния!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
desperado
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 10 Апр 2016 15:25

Re: Дневникът на desperado

Мнение от desperado »

Здравейте!
Развитието на нещата при мен........
Вчера взехме решение да се разделим........ всичко приключи
Тес, мес...... не знам........ положих огромни усилия
КРАЙ!
благодаря на всички за помощта!
neafeya
Активен
Мнения: 114
Регистриран на: 31 Юли 2008 18:56
Местоположение: Бургас

Re: Дневникът на desperado

Мнение от neafeya »

Интересно....Аз бих използвала ново начало,чудесен урок за теб....не спирай Тес,мес.....приемай,променяай,продължавай....
А може и с Тес да докара края,ти ли го взе решението или се съгласи с нейното?Горе главата.....всичко е за наше Висше Благо...
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Дневникът на desperado

Мнение от Alisa »

desperado написа:Здравейте!
Развитието на нещата при мен........
Вчера взехме решение да се разделим........ всичко приключи
Тес, мес...... не знам........ положих огромни усилия
КРАЙ!
благодаря на всички за помощта!

desperado ТЕС е техника даваща свобода от емоциите, които те гнетя, не е техника за поправяне на бракове. Това не означава, че когато освободиш нежелани емоции не може и един брак да бъде спасен. Може обаче спасението да е именно в раздялата. Трудно е да четеш това сега, но някой ден ако трябва, ще го усетиш. И максимата "като се затваря една врата, много други се отварят" поне за мен се е доказала многократно. И никога не знаем колко по-хубаво може да стане, в момента в който сме фокусирани само в загубата или в ограничената си представа за евентуално бъдеще след това.
Продължи да лекуваш болката си с ТЕС, знаеш, че това помага ти да се чувстваш по-добре със себе си в своя живот! И знай, че който е готов да те оцени точно такъв какъвто си, ще го направи, без условия.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на desperado

Мнение от ivangp »

Не всичко е приключило. А само един брак евентуално.
Когато губиш не знаеш какво печелиш.
Всяко зло за добро.

Човек трябва да изгуби нещо за да го оцени.
Познавам хора, коиъо са се развели, събрали са се и сега живеят по-щастливо отколкото в брака.

ТЕСай си негативните емоции, каквито и да са те.
Изчисти се вътрешно от огорченията, разочарованията, тъгата, страха и т.н. и нещата ще се подредят по начин, който дори не можеш да си представиш в момента.

Единственият начин да загубиш е да спреш да опитваш.
Победен си само когато спреш да се бориш.
Не е силен този, който не пада, а този, който намира сили да стане след всяко падане.

Може да ти изглеждат клишета, но тези сентенции са резултат на много мъдрост събирана векове наред.

Не спирай с ТЕС и нещата ще се подредят по по-добър за теб начин.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desperado
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 10 Апр 2016 15:25

Re: Дневникът на desperado

Мнение от desperado »

Благодаря на Иван, neafeya, Alisa и на Любов за подкрепата и насърчителните думи.

Тези дни, нямах никакво желание за ТЕС, но знам, че само упорството, постоянството и техниката ще ми помогнат. За това леко по леко си налагам ТЕСам.
neafeya написа:А може и с Тес да докара края,ти ли го взе решението или се съгласи с нейното?...
Водехме един дълго отлаган разговор. Тя си призна, че вижда огромна промяна в мен. Доволна е и вижда всичко което правя. Вижда колко съм израснал. Каза, че ме обича още, но......... нещо в нея се е пречупило, достатъчно дълго време е вървяла срещу себе си и сега не може да го направи отново. Много пъти е искала да стане от леглото от другата стая и да дойде при мен, но нещо все я е спирало. Не ме чувства близък, не може да си представи да ме допусне до себе си отново, не може да си представи да имаме интимни отношения.

Аз също й казах, че я обичам и винаги съм я обичал. Стигнахме до общия извод, че тази агония, .......аз в едната стая, тя в другата не може да продължава. И така се стигна до решението за раздяла. Казах й, че въпреки, че не го желая, в името на това да е щастлива и да спрем да се измъчваме, съм съгласен да се разделим. Говорихме, колко сложни стават нещата с подялбата на имущество, погледнахме трезво в бъдещето...... УЖАСНА, ЧЕРНА картина.

Все още сме заедно. Отложихме раздялата за момента, когато на детето ще мине записването в новото училище, за да не го стресираме допълнително. Сега завършва 7-ми клас и иска да кандидатства в гимназия ....... Като цяло се очертава още агония.

В няколкото разговора, се стигна и до това, колко е изнервена и колко зла е станала. Онзи ден е ходила на хомеопат за поредното лекарство. Казала е за нервните изблици и яда, който я избива. Лекаря е казал, че това е нормално, защото хомеопатията изкарва всичко на повърхността, всичко което е трупала през годините и е таила в себе си.... Понеже и аз ходя при него, той ми е пратил много поздрави и е попитал как са отношенията ни (запознат е до известна степен). Казала му е за разговора ни за развод, а той й е предложил да се обърнем за съвет към психотерапевт. Дал номера и имената на семеен терапевт, негов познат!
Тя ми каза за това и ми сподели, че е можела и да си премълчи за терапевта. Пробуди се още една искрица за това, че може нещо да се промени, а не всичко е загубено. Дори и тя го намекна..... именно поради тази причина ми каза за терапевта. Като цяло не знае дали да отидем или не. Оставих решението й напълно в нейни ръце.
Аз само и казах, че щом не може да ме допусне до себе си, да забрави стария съпруг до този момент и да приеме новия, променил се и осъзнал много неща. (Поне се радвам, че е видяла промяната с очите си)

ПС: Наистина писането във форума има терапевтичен ефект!
Благодаря отново на всички!
Последно промяна от desperado на 21 Юни 2016 07:45, променено общо 2 пъти.
neafeya
Активен
Мнения: 114
Регистриран на: 31 Юли 2008 18:56
Местоположение: Бургас

Re: Дневникът на desperado

Мнение от neafeya »

Зааащо не почнете да си правите ТЕС заедно?
Ми вие сте изяснили много неща помежду ви,каква агония,кви пет лева....
Ей тва не ми харесва: оставих решението в нейни ръце...
Яяяя се стегни и и кажи,че имаш мнение.... :wink:
desperado
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 10 Апр 2016 15:25

Re: Дневникът на desperado

Мнение от desperado »

neafeya написа:Зааащо не почнете да си правите ТЕС заедно?
Пробвах един път. Правихме ТЕС за главоболие. Опита, не й хареса, не й допадна, не почувства ефект, не се "зариби" :)
neafeya написа: Ми вие сте изяснили много неща помежду ви,каква агония,кви пет лева....
Уж сме си изяснили ама....... фактите са си факти. Нещата не са никак розови към момента. Дори ми се струва, че стават още черни.
neafeya написа:Ей тва не ми харесва: оставих решението в нейни ръце...
Яяяя се стегни и и кажи,че имаш мнение.... :wink:
Често е толкова твърдоглава, че аз ако кажа, че нещо е правилно и трябва да се направи, тя е склонна да направи точно обратното. За това я оставям сама да реши!
neafeya
Активен
Мнения: 114
Регистриран на: 31 Юли 2008 18:56
Местоположение: Бургас

Re: Дневникът на desperado

Мнение от neafeya »

Нека и Иван и Алиса да кажат,ама тва последното май е един проблем за Тесане....Страх ли те е от нейното мнение?Тя много ли се налага?Чувстваш ли че те превъзхожда,взима надмощие над теб?Мислиш ли,че е правилно само тя да взима решенията,а ти само да се съгласяваш с нея?
desperado
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 10 Апр 2016 15:25

Re: Дневникът на desperado

Мнение от desperado »

neafeya написа:....Страх ли те е от нейното мнение?Тя много ли се налага?Чувстваш ли че те превъзхожда,взима надмощие над теб?Мислиш ли,че е правилно само тя да взима решенията,а ти само да се съгласяваш с нея?
През годините основно аз съм се налагал. Слушало се е основно моето мнение. Сега, когато нещата са такива, е мой ред да слушам и да се съобразявам с нейното мнение. Както казват хората, всичко се връща.
Към момента мисля, че е станала много силна. Щом събра сили да преобърне всичко. Да се опълчи. Имаше случаи, когато не й пукаше от абсолютно нищо. Тогава взе и решението, че трябва да се противопостави на мен и на всички около нея. При мен откакто опря ножа в кокала и видях, че започвам да я губя, всичко се преобърна. Клекнах на колене ...... и да усещам, че има надмощие. Давам си сметка, че мъжкото ми его ми изигра лоша шега. Държах се не както трябва, не с необходимото уважение. Преди си мислех, че каквото аз кажех, това трябваше да стане и това е правилното..... и за това сега сме на такъв етап в отношенията
neafeya
Активен
Мнения: 114
Регистриран на: 31 Юли 2008 18:56
Местоположение: Бургас

Re: Дневникът на desperado

Мнение от neafeya »

Говорите ли феис ту фейс...защото пусна,писане от вайбър?
desperado
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 10 Апр 2016 15:25

Re: Дневникът на desperado

Мнение от desperado »

Да говорим си. Дори по вайбър почти не обсъждаме тези неща или поне не до голяма степен. Пуснах шота като доказателство за думите й, ..... по скоро като доказателство за мен самия, защото до скоро не вярвах, че въобще вижда някаква промяна в мен. Като прочетох това не можах да повярвам на очите си, че тя го е написала.
Последно промяна от desperado на 07 Юни 2016 20:51, променено общо 1 път.
neafeya
Активен
Мнения: 114
Регистриран на: 31 Юли 2008 18:56
Местоположение: Бургас

Re: Дневникът на desperado

Мнение от neafeya »

А можеш ли да опишеш как си представяш нещата между вас ,ако разрешите този проблем...как виждаш живота ви заедно, и ако не сте заедно....как се виждаш ти и нея ако сте разделени...
А и третият варянт ако не се разделите ми сте както в момента,се измъчвате един друг...
Публикувай отговор