Депресия с мисли за самонараняване!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Брей брей брей ,много дълбок и травмиращ спомен се крие под повърхноста на това стискане ,не се дава ей ,сега ми пусна ново ПО като че ли главата ми ще се пръсне от напрежение и болка зад третото око . Мисля да тесам с това ицмежде двете си Предизвикателства
В че подсъзнанието ми се страхува ,че ще променя из основи индивидуалноста и същноста си,ако осъзная че аз сам съм си създал това псих.състояние и ме спира чрез ПО да вляза и се освободя от този травмиращ за мен спомен,аз нап.и безр. приемам себе си ,дълбоко и изцяло.
Как звучи?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Добре е.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

днес достигнах до по големи дълбини в целта да се помиря с себе си .Докато се мъчих да отключа травмиращия ме спомен и се замислих " Че аз майче съм се взел,повярвал,убедил ,че съм жертва на живота , обстоятелствата от травмата от катастрофата когато съм бил на 2г. ,главата ми е била разбита и окървавена, болка .страх ,ужас и т.н."

Но аз трябва да осъзная че никой не ми е длъжен за нищо !!! И трябва да поема отговорноста за себе си и живота си, и да си свърша работата сам .

Въпросче за четох един коментар на Ванката за трите фази на прогреса на съзнанието . в 3 та фаза : Осъзнаваш че поради ограничената информация с която разполагаш и поради интерпретирането и чрез сетивата си, които също са ограничени, това което си мислил за реалниост е всъщност само една илюзия има много друга информация и неизвестни за теб причини за нещата които ти се случват и възможности за интерпретацията им в глобален план. И тогава започваш да приемаш себе си напълно и безрезервно не за да променяш нещата или се избавяш от тях ,а да бъдеш в мир със себе си!
Та да речем че искам да стигна до там,дабъда в мир със себе си ,това означава ли задължително че трябва да вляза и се освободя от травмиращия спомен който се опитвам да отключа или трябва просто да осъзная истината която се крие зад случката/спомена?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Нищо не трябва и не е задължително. Просто поТЕСай 10тина дни върху осъзнаването в последния ти пост и върху 3-те фази на осъзнаването. Т.е. чети ми коментара за трите фази и потупвай по точките.

Прочети и поста ми за натрапливите мисли тук: http://emozdrave.info/forum/viewtopic.p ... &start=105

ТЕСай и по него.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Изкарах два много тежки дни ,вчера беше направо ужасно ,сутринта бях добре в кондиция и дори имах прогрес с спомена , обаче следобеда и на работа направо натрапливите ми мисли ме разкатаха .четох поста за мислите и се опитвам да го прилагам ,но се замислям и върху 2 неща коренно противоположни . Първо защото да речем се доближавам до отварянето на травмиращия спомен и колкото съм по близко до целта толкова подсъзнанието ми се противи и ги увеличава на степен макс. Дори и вчера тичам по маси и се тупам по точката на гърдите за да кача в главата си това нещо , дето иска да излезе ама немога да го освободя , и като тупна 100 тина пъти да речем се качва и ми успокоява мислите , за кратко време ,или пък вниманието ми се насочва към това голямо нещо и не мисли за натрапливите мисли като ги избутва настрани .Какво забелязвам , когато престана да се занимавам сТес или спомена след известно кратко време натрапливите мисли се връщат име почват без спир "Ще се самоубия и т.н. " постоянно аз се опитвам да ги приема и си казвам "да за да създам новото аз приятелю" което до скоро вършеше работа ,но последните 2 дни бях в шок колко постоянни и натрапливи бяха.И сега почнах да се опоитвам с любопитсво да си казвам "я пак се появи тази мисъл".ама ми е много трудно.

Второ тези две неща нямат нищо общо и за всяко едно си има отделна причина /корен .

Вече и аз незнам взех да се бъркам много кое е реалност кое е не е.още 2 дни ми остават до края на първото ми предизвикателство - и преди 3 дни си викам ех сега ще отбележа хубав прогрес и сега това взе да ми се случва и ме забива надолу , все едно се върнах в началото , както бях преди година , когато всичко започна .
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Първо - имаш основателна причина да не отваряш тзи спомен, ако е спомен. Каква е тя само подсъзнанието ти знае. То се опитва да те предпази от някакво страдание, но от какво не е ясно.
Това е дефиницята на ПО. Подсъзнанието се опитва да запази проблема, понеже смята, че така ще е по-добре за организма. Че е по-опасно да се премахне проблема, отколкото да се продължи да се живее с него.
Можеш да ТЕСаш тази идея.

Второ - всичко е свързано, просто все още не си осъзнал връзките.

Трето - Аз бих перефразирал - мислите ме разкатаха на - разкатах се с натрапливи мисли.
Защото ти сам правиш мислите натрапливи и ти си този, който ги мисли, страхува се от тях и т.н.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Ок разбирам че трябва да продължа надолу в тъмната дупката . Страхът винаги изглежда по голям от реалноста . Значи ще прекратя опитите да отключа там каквото трябва да се отключва и само ПО за 1 седмица.

Вче имам основателна причина да не видя истината която се крие зад стискането на очите ми и подъзнанието ми се опитва да ме предпази от страхът, болкта и ужасът заключени в нея, аз ап. и безрез. приемама себе си и избирам да я погледна ,приема и освободя и веднъж и завинаги да заживея в мир с себе си ?

Или с основна рецепта и
немога....
незнам как.....
незнам кои ще бъда.....
и т.н.

След ивестно тесане ми излезе както преди : ще се променя из основи и го затесах така

В че ще се променя из основи индивидуално и същностно ако се освободя от ужасът,болката и страхът криещи се зад стискането на очите ми , аз нап. И безрез. Приемам себе си и избирам да вляза ,приема ,осъзная и освободя от този травмиращ момент в живота ми сега.
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Сега ,тази сутрин си мислих тупайки се по точките какво став с мен .
Миналия вторник се опитвах да вляза в травмиращия спомен .Явно съм натиснал много в искането си и когато го правех изпитвах страх , много силно сърцебиене и тръпки ме лазиха по краката, не отключих този спомен . И постепенно след 4-5 дни ,всички стари физ. усещания и симптоми от моята депресия с натрапливите ми мисли за самооубийство се завърнаха с пълна сила , дори и малко повече. –Не издържах и посегнах към Анти депресантите пак за да се успокоя.вземам малки количества за сега .
Вчера имах почивен ден и ходихме на разходчица в едно малко градче , прибрах се всичко беше супер, вечерта преди да си легна си пуснах едно радио шоу което ,Буболечката ми беше пратила https://vimeo.com/157960068 за което съм и много благодарен . и се заслушах пак . В това предаване Психологът казва че натрапливите мисли се появяват при хора които обичаш - визирзм себе си в случая , с цел защита и когато този човек изпитва тревожност( миналата зима имах ситуациии една след друга в които изпитвах тревожност в период на 5 месеца -тогава не работих и останах с себе си и когато негативни неща ти се случват ти се настроиваш негативно и виждаш само негативното) ,та тези мисли се раждат автоматично - и става при хората искащи да имат контрол, те идват при всеки човек но се задълбочават и стават натрапливи само при някои хора които са свръх нападателни към себе си и ги оценяват за ужасни -милсите.

така когато съм изпитал този страх който беше доста , защото аз бързах и упорставх да вляза в спомена си ,подсъзнанието ми за да ме защити да не изпитвам страх още, ми е върнало защитния механизъм на натрапливите мисли и физ. усещания за даме предпази или отклони от идеята да не влизам в този спомен , защото ужасът ,страхът и болката от този спомен които тои е научил когато съм бил на 2 са били толкова големи според мен е довело и до отваряне на 3 то ми око, и подтискай ки ги чрез медикаменти като Фенобарбитал който са ми давали като дете за дълго време ,подсъзнанието ми е успяло да изтласка дълбоко този спомен и така аз не съм знаел и търсил отговор и несъм помнил абсолютно нищо от катастрофата която сме претърпяли.
сега може би по същия начин Подсъзнанието ми иска да спра да се занимавам с да речем сТЕс или да спря да ровя за спомена и начина да него отключа и за това ме върти в омагиосан кръг. аз се приближа тои ме натирва обратно на хапчета. И за да се спася от това положение аз мисля винаги начини за бягство от болката , дали с хапчета, дали да бягам към България ,дали дане ходя на психолози , йога ,фитнес или нещо да разсее умът ми да не мисля за натрапливите ми мисли .

Така може би това си е моя теория знам че Ванката щеме обори , но може би подсъзнанието ми не е отключило спомена от травмата/ катастрофата защото първо трябва да се справя с натрапливите мисли и чак тогава когато имам силата и смелостта да се изправя очи в очи със страхът от спомена той ще бъде отключен ,може и двете неща да нямат общ корен както на мене ми се иска да вярвам. А може би трябва да продължа по някакъв начин да се опитвам да отключа този спомен от травмата /катастрофата за да се изправя пред него и го освободя от всички негативни емоции и физ. усещания. А може и подсъзнанието ми да само да ме кара дасе тревожа и страхувам ужасно чрез натрапливите мисли ,за да не се занимавам с спомена , за да несе променя , да си остана страхлив да се боря до едно положение за дадено нещо и накрая да го изоставя -Както това ми се е случвало многократно в живота и продължава да се случва сега !!!

Сега отново съм на кръстопът с това мое психическо състояние да потърся любовта ,закрилата на моето семейство като се завърна в БГ което ще доведе до "пий си хапчетата да се успокоиш" , или да остана сам като кукувица тук В Америка и да се опитвам сам да се боря с проблема си.
Знам че си говорихме с тебе Ванка неща по скайп и ти ми каза да се опитам да тесам симптомите за седмица , ала уви .Сега трябва да започна отначало борбата.
bubolechka
Участник
Мнения: 93
Регистриран на: 14 Фев 2016 14:55

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от bubolechka »

Наистина натрапливите мисли те отдалечават от реалната травма ...те служат за разсейване ( и то какво само :roll: )
Между другото имам една идея за теб.Може да опиташ нищо не губиш.Та бях на един тренинг преди години за тревожното ми разтройство и правехме Седона техника.Имам я на мп3 файл.Ето тук можеш да прочетеш за какво иде реч:

http://shamballa-bg.net/forum/index.php?showtopic=2417

Аз я комбинирах с ТЕС :D Докато слушам седона тесам през цялото време.Прочети и ако решиш ще ти я изпратя.
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Да ако обичаш прати ми я ,да пробвам че вече не се трае .
bubolechka
Участник
Мнения: 93
Регистриран на: 14 Фев 2016 14:55

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от bubolechka »

Дай скайп, утре сутринта ще ти пиша.
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

1 ден пих анти депресанти и ги сега не съм пил няколко дена , обаче сега немога да спя , лягам в 11.30 и заспивам и се събуждам в 1, 3 , 5 да ходя до тоалетна - по между това време не спя и сърцето ми бие много учестено с 104 в минута. .опитвам се да дишам дълбоко за да може дасе отпусна и заспя и усещам как понякога се получава . Но тъкмо да заспя и подсъзнанието ми ме сритва и събужда сякаш някакъв стах ме гони и не ми дава да се отпусна и заспя . Усещам и топли вълни сутринта се потя към 7 . Как да се отпусна че да поспя ?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

С ТЕС. :idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 22:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Днес се случи нещо интересно . Бях на Рейки масаж и се опитах да покажа на терапевката енергията която се качва до върха на главата ми . Та опитах лекичко не натиснах много както на 14 февр. Енергията си е още тук и не е освободена , но тя ми отвори чакрите .та отидох на работа и пак старата песен на нов глас мислите ,импулса ,като видя нож на работа и си представям - и ги тесам на работа и вкъщи през ноща ,ама не ме пускат засега , значи тези двете са свързани . Но интересното е че жената ми каза че е видяла спирала излизаща от гръбнака ми и стигаща до главата ,когато бях по гръб,и някакви караници от гърлото ми ,все едно искам да сажа на висок глас. И ме пита дали съм чувал за кундолини енергия -финна . Може ли това да е вярно нямам спомен с който да работя и понеже не съм готов да я освободя тя стои там.и как бих могъл да я освободя ?
Любов
Участник
Мнения: 98
Регистриран на: 12 Авг 2015 20:56

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Любов »

Аз виждам при теб, че прекалено силно си се вкопчил в желанието да изкараш този изтласкан спомен. От личен опит знам, че насила този спомен няма да излезе. Не случайно е блокиран, за да те предпази. Има други неща над които можеш да поработиш. Успокой се и се довери на съзнанието си и на себе си - онази по - мъдра част в теб, която знае най - добре кога и в кой момент. Тесай нещата, които се връщат отново и тесай това силно желание и нетърпение да отключиш този спомен. Особено сега, когато не си стабилен емоционално, не мисля, че е много ок да си отключваш кундалини и експерементираш с енергията. Това не е безобидно. Не се разпилявай. Продължи с тесането. Опитай да вкараш повече физическа дейност и спорт.
Публикувай отговор