Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Lelq Bibi »

Здравейте,

Преди време си купих книгата "Овладей силата на ТЕС" на Патриша Карингтън. Тогава започна и истинското ми запознанство с този метод. Досега го прилагах успешно за различни страхове. Убедих се в ползите му, когато в датата на шофьорския ми изпит, отидох много стресирана и не бях мигнала цяла нощ. Наложи се да изчакам изпитващия и докато седях сама в колата, умираща от страх, че ще ме скъсат и ще трябвва да дам още 150 лв. за повторно явяване, реших да се успокоя с ТЕС. Направих 3-4 сеанса и когато започнах да шофирам, имах чувството, че кара някой друг. Въпреки, че допуснах някои грешки, си взех изпита. Сигурна съм, че ТЕС много ми помогна тогава. От тогава вярвам много в метода. Сега се появи друг проблем, от психологическо и физиологичско естество, което ме накара да потърся информация, попаднах на този форум и реших да споделя проблема си тук, за да не се лутам сама и да опитам да реша проблемите си с тази уникална технология.

Аз съм на 38 години и имам 1-2 годишни неуспешни опити за забременяване. Тук искам да вметна,че съм опитвала само естественото зачатие, както го е отредила природата :lol: Ин витрото не е моят метода. Съображенията ми за това са морални, биологически,финансови, кармични дори. Консултирала съм се с хомеопати, кинезитерапевти, екстрасенси, духовни учители, четох много материали, та още от началото си знаех, че аз няма да прибегна до тези техники, колкото модерни и актуални да са в момента. Няма да забравя думите на един наш духовен учител, попитаха го за инвитрото - и тогава той каза така- когато искаш нещо да ти се случи на всяка цена, Господ решава да ти го даде, но после плащаш определена цена за това. Имам и лични примери в това отношение .Тогава той каза, че пътят е към осъзнаването и аз реших да следвам този път. Така говори и моят вътрешен глас. Смятам, че ако Господ е решил, ще ми прати дете,ако ме види, че съм се осъзнала :D Мисля и в посока осиновяване. Тази идея ми дойде спонтанно, така рано или късно съм сигурна, че аз ще стана майка - и тази мисъл някакси ме успокоява и ми дава възможност да работя по-спокойно и обнадеждаващо върху себе си.

Сега директно върху проблемите и ТЕС. Преди 4 години ми откриха хидросалпингс - течност в дясна тръба, веднага ми предложиха операция. Аз естествено отказах, потърсих услугите на една хомеопатична клиника, и за 9 месеца проблемът се оправи. Впоследствие майка ми се разболя от рак и течността в тръбата ми се върна. Явно от стреса , имунната ми система се срива, и запушената тръба се появи отново като сигнал от тялото му, който сякаш ми каза: Майка ти е болна, трябва да се грижиш за нея, какво забременяване ще правиш? В днешно време така си го обяснявам. Реших да се подложа на операция за премахване на тръбата, но тогава доста хора ме разубедиха и ми казаха, първо да опитам натурален подход и после да се подлагам. Откъде знаеш, че щом се махне едната тръба другата няма да се запуши. И така, 1 година пих билки, правих компреси с урина, с глина, с рициново масло, правих фертилен масаж, намалих някои храни, много суровоядство, дори скоро мисля да направя по-сериозен детокс. Миналият месец посетих 2 гинеколога по друг повод и те не видяха вече течност в тръбата. Започнах да разбирам, че голяма час от гинекологичните проблеми се дължат на блокажи в съответната чакра или са резултат от енергийни блокажи, кармични натрупвания и т.н. Запушена тръба - не разрешавам на сперматозоидът да достигне до яйцеклетката, бликирала съм на психическо ниво явно този процес. Бихте ли ми дали насоки какво мога да ТЕС-ам в този случай? Досега ТЕС-ах Болки в тръбите/почти ги няма/,страх от извънматочна бременност, страх от запушени тръби.
Вторият проблем ми се появи преди месец. Изненадващо получих кръвотечение на 17-ти ден от цикъла, и това кръвотечение после си прерасна в мензис и така си бях 10 дни.Оказа се, че съм имала задържан фоликул, един вид функционална киста. За пръв път ми се случи, пуснах някои хормони, сега ще изследвам и щитовидни и надбъбречни. Хубаво е, че ФСХ е в норма- хомеопатът каза, че няма ранна менопауза и така. В случая ТЕС-ах страха от ранна менопауза и хормонални проблеми.Докторите веднага ми изипсаха Прогестерон, с който честно казано нямам намерение всеки месец да се тъпча. Опитвам се да приемам храни, които го увеличават, витамини и чай от цариче и бял равнец пия. Някаква идея какво да ТЕС-ам тук- да имам овуация, да пукам фоликули, тялото ми да си произвежда достатъчно прогестерон. Каква емоция може да причини това и как да ТЕС-ам този проблем? Относно личният ми живот - мисля, че обръщам доста внимание на майка си и особенно на мъжа си, в смисъл, имам чувството , че съм им майка. Понеже искам и мъжът ми да се храни по-здравословно, често пътиго контролирам , което е тъпо, знам. Явно и това трябва да ТЕС-ам. Осван това си търся и работа, и може би и това ме изнервя на моменти, но пък си казвам, че рано или късно ще стане. Друго, за което хич не се гордея и съм го ТЕС-ала е фактът, че мои близки ще правят сега ин витро и самият факт, че ще успеят ме кара да се чувствам кофти. Един вид, че аз ще остана последната от близките ми без дете. Хем искам да успеят, защото и те се борят, хем ми е кофти, че ако стане не знам дали ще намеря сили да ги поздравя. Просто ме боли и не знам как бих приела още някой да ми се изхвали, че е забременял.Аз така или иначе реших- моят път ще бъде осъзнаването, а не изкуственото оплождане. Освен това съм чела, че при натрупани негативни мисъл-форми, стахове, пограмирания, кармични натрупвания и т.н инвитрото също ще е отрицателно, докато не паднат блокажите. Може би затова и процентът на успеваемост е малък, не знам. И така, започвам като ще споделям с Вас какво се случва. Надявам се, че моят вътрешен глас не ме лъже и виждам пътят за успеха в тази насока и режима на хранене. Много ще се радвам да ми дадете насоки. Не знам дали споменах , че си правя и медитации - за енергийна свобода, за прошка , за изчистване на чакрите, които също мисля, че малко или много ми давата някакво вътрешно спокойствие.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от ivangp »

Добре дошла във форума, Биби!
Не си достатъчно възрастна за да си ми леля, затова ще те наричам само Биби. :)
На правилното място си дошла и дотук, от това, което прочетох, правилно ми изглежда, че мислиш.

Принципно обаче трябва да разбереш едно нещо. С ТЕС не се лекуват проблеми, а хора.
И затова не се правят декларации за проблеми, тръби, матки, фоликули, цикли и т.н., а за емоции, убеждения, спомени на конкретния човек.

Във форума има няколко теми за проблеми със забременяване. Използвай търсачката! намери ги и ги прочети. Съветите ми към теб, не биха се различавали от съветите дадени вече в тези теми.

Прочети и това:
http://emozdrave.info/forum/viewforum.php?f=12

Също така те съветвам горещо да си купиш последното издание на книгата ми - Техника за емоционална свобода - с бели корици и да я прочетеш няколко пъти. Можеш да пренебрегнеш първата половина на книгата засега и да започнеш направо от практическите съвети за приложение на ТЕС.

Пиши редовно тук за това с какви декларации, колко често ТЕСаш, какви случки си изчистила и до какви прозрения си достигнала.

Всичките ти проблеми се дължат на хроничен стрес. Всички симптоми, които имаш са опит на тялото ти да ти покаже нещо и да разговаря с теб.
Сега с ТЕС ще се учиш как да разбираш езика на тялото си и как да му даваш това, от което има нужда. Тяло ум и душа са неразделни елементи на едно цяло, които изграждат твоята личност.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Lelq Bibi »

Благодаря ти много за бързия , изчерпателен и качествен отговор!!! :lol:

Захващам се сериозно с това предизвикателство, надявам се и вярвам, че ще се справя и ще разреша проблемите сил.

Имам няколко въпроса:

1. Чистенето на неприятни спомени и събития се прави едновременно с ТЕС, нали така? Т.е едновременно правим и ТЕС, и чистим негативни събития, а не първо едното да следва другото.

2. Отворила съм си един тефтер и пиша. Но страховете ми отново се върнаха, тъй като преди 2 дни отново се появи онова гадно бледичко кафяво-жълтеникаво течение, след овулация. Ако изобщо е имало такава тоя месец. Реших да го ТЕС-ам така на първо време:
Въпреки, че отново ми се появи това жълтеникаво течение, аз се освобождавам от всички негативни емоции, свързани с него и избирам тялото ми да се освободи от него.

Така добре ли е?
Попрочетох и темата на Алекс. И сега се замислих.След като е родила трето детенце, тя поставя много важни въпроси, като например: Колко хора са се отказали от мечтите си, повярвали са на лекари, на диагнози. Какво ли щеше да се случи, ако са познавали ТЕС? Аз пък си задавам въпроса - Колко ли двоики, които са чули например диагнозата РАК или СТЕРИЛИТЕТ и са ПОВЯРВАЛИ в нея, е можело да си помогнат с ТЕС. И да не преминават през постоянни прегледи, манипулации, стресиращии състояния, да теглят кредити за всякакви процедури и след неуспешни опити да се чувстват като опустошени. Ще работим и ще видим.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от ivangp »

Предизвикателството не е най-добрият подход за решаване на проблеми, както пише тук: http://emozdrave.info/forum/viewforum.php?f=12
Прочете ли ги тези теми?

Темата на Алекс е много хубава, но има и други теми по твоя проблем прочети ги всичките.
Виж тази: http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=1438
В нея са дадени доста съвети. И има доста неща за размисъл иТЕСане.

Случки се чистят с ТЕС.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Lelq Bibi »

Ето до какви прозрения стигнах:
Какво ТЕС-ах? И ще продължавам, докато чувството се премахне:
- Страх от незабременяване;
- Страх от недоизновсване на плода;
- Страх от несправяне с малко бебе - че ще ме е страх да го къпя, че няма да мога да го облека докато е малко;
- Страх от несправяне с хормоналните проблеми;
- Леля ми няма деца и аз си мисля, че е карма и че аз няма да имам също

На кого трябва да простя?
- на мъжа ми- затова, че има по-различно виждане от мен за нещата от живота, за това, че понякога ме наранява, без да го осъзнава.
- на всички мъже , с които съм била
- на хората, които са ме засягали- "приятели" и роднини

Ето някои изречения, които дойдоха от самосебе си:
Въпреки, че се чувствам безпомощна и не мога да намеря изход от лабиринта, в който съм попаднала, аз напълно и безрезервно приемам себе си и намирам начин да изляза лесно и бързо.
Въпреки, че голяма част от близките ми живеят без да се грижат за себе си и аз се дразня от това, аз им прощавам и ги приемам, такива каквито са.

Вчера се сетих и за тая случка от живота, и я отработих:
Бях на 11 години, когато майка влезе в болница за операция от киста на яйчника. Понеже бях много малка и си мислех, че мама може и да не се върне от болницата и аз трябва да се грижа за баща си и брат си.Естествено майка ми тогава се оправи, но явон това е оставило отпечатък в живота ми.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от ivangp »

Добре е като за начало. Ще има много други неща, които ще излязат. Ежедневен ТЕС, посточнство и упоритост му е майката.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Lelq Bibi »

Здравейте, отново!
Започнах работа с неприятните случки. Засега съм извадила около 20, но всеки ден излизат нови и нови. На този етап обаче не си спомням травмиращи случки от детството, основно от ученическите години, но се надявам постепенно и с помощта на ТЕС да изплуват и случки от детството. Затова започнах с най-травмиращите:

- Смъртта на баща ми- моментът , в който го видях в ковчега.Интересно , но сякаш съдбата ме беше подготвила за тази ситуация. Сега снимката на татко ми стои винаги пред мен, често си говорим и се надявам, когато му дойде времето да ми изпрати някоя душичка. ТЕС-ах случката. Използвам подходът на Иван- с потупванията по точките.
- Събитията, свързани с рака на майка ми- от получаването на кръвоизлива до операцията. Изключително труден период за мен, в който изпитах себе си в много отношения. Тук имам да ТЕС-ам още някои неща, химиотерапията, последствията от нея итака. Слава Богу, мама е добре, но като последствие от химиотерапията си получи някакво загрубяване на ходилата, пръстите й саа изтръпнали, така и така никой доктор не може да каже точно какво е. Може да пробваме и при нея малко работа с ТЕС-ам.
- Защитата на дипломната работа- писаха ми доста ниска оценка и доста тежко го изживях.
- Страхът, който преживях, когато ми откриха бучката в гърдата преди 10 години- между другото ми беше последствие от пиене на бромокриптин, пушене и алкохол, много тежка раздяла с първата ми любов. Аз поне така мисля. От тогава започна и истинската промяна в живота ми.
- Тежки моменти в училището ми- когато правихме разни състезания, аз все не се справях. И доста го изживявах, че не мога да правя това, не мога да правя онова, схваната съм в ръцете. Даже днес работих върху една такава случка. Тук имам проблем. Често се притеснявам от това, че НЕ МОГА ДА НАПРАВЯ НЕЩО. Примерно, имам шофьорска книжка, но ме е страх да карам. А искам. На времето често бягах от училище, защото НЕ МОЖЕХ да направя нещо както трябва.
- Поработих и с някои случки, когато съм се пазила от забременяване- тогава съм си мислела, че ми е много рано- каква ирония на съдбата и съм пила спешно хапчета анти-бебе- каква ирония на съдбата. Явно от тогава действа някаква програма- СЕГА НЕ ТИ Е ВРЕМЕ ЗА БЕБЕ. Ето една негативна мисъл форма, която може би действа и до днес.

Когато изпитвам емоции, гледам веднага да ги ТЕС-ам.
Какво забелязвам, откакто правя ТЕС?
1. На моменти съм доста нервна, припряна, неспокойно ми е. Възможно ли е ТЕС да издърпва проблемите, т.е да изплуват и да излизат от раковината и на това да се дължи? Когато почна да ТЕС-ам ми става по-спокойно.
2. ТЕС-ах веднъж липсата на работа. Избирам най-подходящата работа за себе си. И само за ден ми се обадиха за 2 интервюта. Едната работа е по моята част - здравословен начин на живот.
Освен това в момента съм на 3-дневен детокс- на сокове, 2-3 ябълки и ядкови млека. Реших по пълнолуние винаги да правя детокс.

Все още не мога да разбера коя емоция или убеждение провокира болките в яйчника и тръбите ми, затова ТЕС-ам така:
Въпреки че изпитвам пробождания в областта на яйчниците и тръбите, все ядно някой ме боде с игла, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се освобождавам от това усещане.

Трябва да се боря и със страха от това да не остана без собствено дете. Въпреки, че се страхувам, че няма да мога да забременея нормално и да родя собствено дете, аз напълно и безрезервно приемам себе си и избирам да забренея и износя моето бебе. Tака става ли?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от ivangp »

Ей тази емоция провокира болките в яйчника и тръбите ти:
..страх, че няма да мога да забременея нормално и да родя собствено дете....
Затова ТЕСай с:
"Въпреки, че се страхувам, че няма да мога да забременея нормално и да родя собствено дете, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се освобождавам от този страх сега!"

Освен това исТЕСай всички случки, които са свързани с този страх. Откъде идва този страх? Кои случки в миналото ти потвърждават, че е възможно и вероятно да не можеш да забременееш, износиш и родиш собствено дете? Тези случки може да са свързани с нещо, което си видяла, чула, изпитала, прочела и т.н. Може да са свързани с историите на други хора, мненията на други хора и т.н.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Lelq Bibi »

Благодаря, Иван!

Между другото, искам наистина да споделя някои интересни неща, откакто правя ТЕС. Пак казвам, не знам дали има връзка с ТЕС или е случайност, но нещата се случват, откакто ТЕС-ам. Както нямаше никаква работа, така се появиха обяви, интервюта, съдбата ми даде възможност да избирам работа, която ме е привличала преди, но не съм можела да се докосна.
Освен това, срещнах случайно една невероятна жена, която някак си ме накара да погледна от друг ъгъл въпроса за незабременяването и за това, че всяка жена е уникална, без значение дали има или няма дете. Тя пък ми даде координати на една астроложка, а аз отдавна исках да отида при астролог и така. Просто започвам да привличам позитивни хора и обстоятелства около себе си. Освен това племенниците ми са тук за Великден, съответно са на 3 и на 1 година и се чувствам щастлива , обичаща и обичана с тях. Започнах да намирам смисъл в други неща и реших, че няма полза от това да страдам, да се тормозя или да се самообвинявам. Мога да обичам, да бъда обичана, да бъда оценена, да съм щастлива от много фактори. Мога да давам любов и на други хора, на други деца, а като давам и те ми отвръщат със същото и аз се чувствам щастлива. Животът винаги има смисъл и вече знам, че не можем да имаме всичко в пълно изобилие в този живот- дом, семейство, пари, обич, хубава работа, здраве, деца. И не можем да вървим срещу съдбата си и да искаме да имаме от всичко. Тези ми мисли и чувства ме успокояват. Мисля, че ТЕС също допринася за това и продължавам.

Всеки път, когато отида на гинеколог, се притеснявам какво ще види, какво ще каже , че трябва да пия хормони, че без операция няма да мине, ей така понякога имам чувството, че съм опитно зайче. Колко треперех, докато разбера резултата от цитонамазката, докато разбера дали хормоните ми са в норма. Това мисля да ТЕС-ам също. На колкото гинеколози отидеш, толкова различни мнения ще чуеш. Да, страх ме от извънматочна бременност, страх ме е да не забременея и пометна, да не прокървя и трябва сериозно да поработя върху този страх и да спра да чета случаите по форумите. Страх ме е, ако родя как ще процедирам със задължителните ваксини, как ще ги избегна, дали ще е правилно, да не причиня нещо лошо на детето и т.н. Също гледам да избягвам хора, които ме съжаляват,че нямам дете или ме съветват да мина под ножа, да пия хормони или да спонсорирам репродуктивните клиники.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от ivangp »

Lelq Bibi написа:...Животът винаги има смисъл и вече знам, че не можем да имаме всичко в пълно изобилие в този живот- дом, семейство, пари, обич, хубава работа, здраве, деца. И не можем да вървим срещу съдбата си и да искаме да имаме от всичко. Тези ми мисли и чувства ме успокояват. Мисля, че ТЕС също допринася за това и продължавам.
Можем да имаме от всичко в изобилие. Но не е задължително за да сме щастливи.
Нищо не пречи да искаш повече стига да оценяваш и да си благодарна за това, което имаш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от ivangp »

Една интересна статия: https://kundaliniyogafriends.wordpress. ... -na-konya/

Не съм съгласен с всичко написано, но дава доста храна за размисъл. Авторката й е обучена от мен на ТЕС и ползва, и препоръчва техниката.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Lelq Bibi »

Иван, благодаря за страхотната тема.
Намерих доста неща, които се отнасят за мен. Например това, че съм майка на мъжа си. Трябва да се грижа за него, да му приготвям храната, да му казвам кое е вредно , превърнала съм се в майка на мъжа си и отчасти в майка на майка си.

За съжаление пре мен няма хубави новини. Вчера бях на гинеколог в Плевен. Сега ново 20 - ендометриозна киста и кистозна формация на десния яйчник. А същият преди месец беше чист, имам и снимки, които го доказват.На всичкото отгоре лекарката ми препоръча тактично да си пусна едни тумор маркери- ако може в тяхната клиника. Видиш ли в Русе нямало къде да се направят. Малко ми замириса на бизнес. Хвърли ме в шах и паника, след детокс, сллед работа със себе си- нови проблеми. Определено вече не знам какво да правя, но трябва да се успокоя и да неглежирам това последно мнение. Започвам да мисля и вадя всички негативни чувства и случки, които ме тормозят и ме вълнуват. Според мен проблемът ми е психологически. При колкото лекари отида, толкова мнения ще чуя. Определено проблемите ми се коренят в две неща, според мен - неспоучливите ми опити за забременяване и страха, че ще остана сама - това е едното. Дразня се от факта, че мъжът ми няма това отношение към живота, което имам аз- не можа да откаже цигарите/да ги намали/, не се храни правилно и аз се гледах да му набивам канчето, докато не разбрах, че на сила хубост не става. Просто както ми нямаше нищо и от два месеца-проблем след проблем.Сега ще си направя списък с всички проблеми, които мисля да ТЕС-ам и ще ги опиша тук. Господ да ми е на помощ! Мисля известно време да спра с ходенето при лекари, ще си дам малко време и ще се запиша да ходя само при един лекар да се следя. Мисля да почета и за калолечение. Храненето е ясно. Опитвам се да се смиря и да спра да мисля за това бебе. Дори онзи ден моята племенница ме пита- къде е бебето на леля. Ходихме до църквата и оставихме на Богородица едни чорапки, като дар. Просто трябва да намеря смисъл в живвота. Не искам, а и не може едно дете да се превръща във фикс идея и в смисъл на живота. Сега излизам, ще пиша скоро до какви нови прозрения съм стигнала. Благодаря Ви че Ви има, това, което се прави в този форум е достойно за уважение.
Surviving woman
Участник
Мнения: 61
Регистриран на: 12 Фев 2017 08:41

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Surviving woman »

Здравей Биби :) ,

Мисля си, че просто след като си започнала да се чистиш (и физически и психически), са започнали да излизат гадости. Знам че звучи адски банално, но аз нямам друго обяснение освен това банално обяснение.

Ако искаш да продължиш пътя, който си избрала, просто трябва да го продължиш, каквото и да се случва. Другият път ти го знаеш – лекарства или операция за кистата (не знам какво ти предлагат) и ин витро.

Аз бих избрала операция и ин витро наред с детокса и ТЕС, но аз не съм ти. Просто за да имам дете, съм готова на всичко, вкл. да пия урина и да ям лайна, да ме режат цялата и да ме подлагат на каквито и да е инквизиции. Но ти си имаш свой път, който си е само твой.

Междудругото това, че си успяла сама да преодолееш Хидросалпингс, е невероятен успех. Всъщност според лекарите това е нещо невъзможно. Сигурно ще кажат, че временно се е свил и пак ще се появи. Но аз вярвам, че си го излекувала или че е възможно да го излекуваш напълно.

Искам да те питам, ти за какво си пила Бромокриптин, за висок пролактин ли? Аз лично дълго го пих заради пролактина, но въпреки че благодарение на него уж имах овулация, пак не успях да забременея. Но без Бромокриптин пък нямах никаква овулация, само много малки фоликулчета, от които нито едно не нарастваше. Сега да видим дали предизвикателството ще ми помогне, надявам се на чудо.

Искам да те питам за този фертилен масаж, сама ли си го правиш или ходиш на процедури? Откъде мога да намеря информация как се прави, в случай че мога сама да си го правя?

Тези дни много си мислех и се питах, защо животните винаги (или почти винаги) при чифтосване, успяват да родят или да снесат оплодени яйца? В крайна сметка ние също сме животни. Защо при тях става лесно, а при някои жени не и репродуктивните клиники се пукат по шевовете? Не съм чувала за репродуктивни проблеми при животните, единствено в един филм за найлоновите боклуци, бяха споменали, че тези найлонови торбички, с които се пълнят океаните, водят до репродуктивни проблеми при големите риби.

В случая имам в предвид дивите животни. Та това, което си мисля е, че те са непрекъснато близо до Земята, хранят се с напълно естествени храни и просто следват инстинктите си, а ние не. Все по-често си мисля, че имам нужда от енергията на Майката Земя, за да мога да стана на свой ред и аз майка. Иван още на първата сесия ми го беше казал и ми беше препоръчал да прегръщам дървета и да ходя боса по Земята (първото го правя, за второто чакам да се стопли времето).

На този линк – мисия забременяване – една психоложка, казва се Елена Димитрова- Ангелова дава интересни съвети. Давам ти линка, защото накрая на лекцията води медитация - среща с душата на моето дете. Правила съм я няколко пъти, единият път беше много силно изживяване и се получи.

Мисия забременяване:
https://www.youtube.com/watch?v=wVS1s5AvRLY

Веднъж бях ходила на нещо като няколко часова лекция- семинар с нея за жени с репродуктивни проблеми. Беше ни дала да си повтаряме нещо като мантра-самовнушение следното : "Аз съм …(казваш си името) и съм в перфектно здраве. Репродуктивната ми система функционира съвършено. Аз зачевам, износвам и раждам с лекота здраво дете. Аз съм най-добрата майка на моето дете." Не си спомням какво й беше обяснението защо е толкова важно повтарянето на глас и самовнушението, само запомних, че е адски важно. Тя междудругото се занимава с енергийна психология, но тогава не беше включила ТЕС в програмата си. С ТЕС ефектът би бил много по-голям.

Доста дълго си го повтарях на глас, изписах и две тетрадки със същото самовнушение. Но пък тогава чаках да се случи чудо с второто ин витро, което все се отлагаше поради различни причини, най-вече здравословни, и така и не се състоя и съответно не разбрах дали щеше да има ефект. Въпреки че знаех за ТЕС въобще не се сетих да го тесам... :oops:

Eдна моя бивша състудентка преди много години ни разказваше нейната си история, пак свързана с такова мантруване. Тя тогава имаше детенце на няколко години. Била е на 17-18 години, когато се била разделила с приятеля си, но много искала да има дете. Няколко месеца под влияние на книгите на Луиз Хей повтаряла непрекъснато : „аз съм бременна”. След това при само един сексуален контакт с него с пазене забременяла. Аз тогава много се впечатлих и от силата на това мантруване и от това с кой акъл на 17-18 години е искала да има дете и то от човек, с когото не се разбира и се разделя.

Пък сега така ми се иска да можех да съм на нейно място с едно вече отгледано дете и да си живея живота...

Не се самообвинявай, че се натъжаваш, че другите имат деца, а ти не. Това е напълно нормална реакция. Аз също понякога изпадам в много тежки състояния от това, че други жени има деца, а аз не. Знам и за други бездетни жени, които се чувстват по същия начин. Това не ни прави нито лоши, нито злобни, нито завистливи, просто боли, много боли. Но вярвам, че и двете сме поели по верния път и сме на правилното място и ТЕС ще ни помогне. :)
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от Lelq Bibi »

Благодаря ти, Surviving woman!

Много се радвам, че се включи в темичката ми.

Преди време, когато все се пазех да не забременея/ каква ирония на съдбата /, съм пила хапчета от тези, които действат до 72 часа след половия акт, за да не стане бебе. След един такъв прием получих киста на яйчника. Гинекологът ме изпрати на изследвания и се оказа висок пролактин, ама много висок. Започнах да приемам бромокриптин, но се чувствах ужасно - главоболие, коремни болки, запек, липса на енергия, сила, подуване. Пих го общо около 3 седмици. Не издрържах и си уредих преглед в АГ Шейново-София, където буквално ми казаха, че няма проблем. Докторът в Русе ме беше наплашил, че имам киста и трябва да внивам и секс да не правя, защото може да се спука и да стане опасно. И така. Няколко месеца след това направих фиброаденом в гърдата и се оперирах.

Не знам каква е причината за тия кисти. Онзи ден отидох ентусиазирана в Плевен, а се върнах ревяща. Направих 3 дневния детокс на сокове и ядкови млека, по принцип съм вегетарианка и доста подбирам какво ям- храня се основно с плодове, зеленчуци, много ядки, кълнове , варива, ориз, качамак, козе и овче млечни продукти, яйца. Хляб и бяла захар почти не употребявам. Единствено с кафето все още имам проблеми и не успявам да го откажа. Сутрин си смесвам цикория с малко кафе. Запчонах от няколко дни да пия шведска горчивка, по принцип я дават, че е много добра за кисти и всякакви образувания. Можеш да прочетеш за нея в книгата на Мария Требен.Доста момичета от БГ мама също са топили кисти с нея. Също и майка ми преди години. Освен това започнах да си правя и компреси с нея през нощта. Относно уринотерапията - изпаряваш си урина до 1/4 и компреси с нея на яйчниците- това много ми помогна за хидросалпингса. Буквално след първите три компреса болките ми почти изчезнаха. Друго - компреси със студено-пресовано рициново масло. Намазвам се добре с рициново масло, отгоре слагам някаква кърпа и най-накрая електрическа възглавница- това е за подобряване на кръвообръщението,изчистване на лимфата, срастванията , кисти, миоми. Отделно си пиех и чай от бял равнец, цариче и невен. Сега мисля да наблегна основно на алкалната храна, да алкализирам организма. Мисля да почна и черния дроб по-сериозно да чистя- с чай от глухарче, червено цвекло, зехтин и лимон. Ясно е , че аз също от известно време нямам овулация. След като правя кисти и цикълът ми се обърка- проблем има някъде. Но така и досега никой гинеколог не се сети да ми пусне един Прогестерон да видим как е. LH, FSH и естрадиол са в норма. Дори FSH ми е 4,60 , което за 38 годишна жена май не е лошо. :) ТSH щитовидната също е добре. Онзи ден гинеколожката също така и гърдите ми стиска, да види дали имам секрет. Явно и тя се съмняваше за висок пролактин, но каза , че няма секрет. Ще си пусна на своя глава един тестостерон , прогестерон и пролактин да видим как са, може би там има проблем. Щом няма овулация, има кисти, ранен цикъл- значи има проблем. Къде на физиологично ниво е проблемът не знам, затова трябва да търся психологическия му еквивалент. Затова реших да започна с ТЕС. Освен това ме посъветваха да се успокоя и да си продължа да си правя секс. При теб как е пролактинът сега? Действаш ли за бебе или ннямаш никакъв шанс за естествено зачеване. Според мен инвитрото не е панацея, да помага за много неща, преодоляват се някакви пречки с него, но не е моят начин. Имам доста познати, при които се случиха неприятни неща покрай инвитрото. Идеята е, че може да не ти е писано да имаш дете, може да ти е писано, но не с този мъж, а може би просто бебето трябва да дойде по-късно. Слушах и много лекции по темата. Според мен смисълът е да се САМООСЪЗНАЕШ. А не да тръгваш по лесния и меркантилен път- защо да храня лекарите , като за тези пари ще отида сред природата, ще се прочистя, ще платя на психолог , с който да работим, ще си купя имуностимулиращи добавки, ще направя нещо, с което ще подхраня душата си, ще заведа племенниците ми на екскурзия. Както казва Георги Изворски, това си е меркантилен подход, това е насилие над собственото ти тяло и душа. Но това е МОЕТО ВИЖДАНЕ по въпроса. Разбира се, ако нямам по някаква причина тръби ,например, или пък нямам мъж, от който да зачена- да бих пробваа едно инвитро. Имам позната, която работи с болни деца от церебрална парализа- каза, че почти всички са инвитро. Да не говорим за риска от ракови заболявания след тия стимулации. Каквъ е смисълът да имам дете , а аз да съм болна и да не мога да го отгледам и да го даря с нужното внимание. Та така.
Какво мисля да предприема от тук нататък?

- Компреси с рициново масло, изпарена урина, шведска горчивска, глина
- Работа със себе си - ТЕС
- Прегледи само при професори - сега мисля да си запиша един час при професор Томов, в клиниката на Горчев. Дотогава мисля да не предприемам нищо съществено- че тая ме наплаши с тия туморни маркери, четох, че и при ендометриоза са повишени и не са конкретен показател, а и при положение, че предният месец двама гинеколози ме гледака и казаха, че десният яйчник е чист, не мисля засега да се травмирам предварително. Дано пък ти да си права и да се окаже ,че това е някаква форма на изчистване на тялото, на регулиране, дай Боже. Ей така изведнъж се появиха 2 кисти- и ленено семе пия, и прополис, и вечерна иглика- уж все за регулиране на хормоните.
- здравословно хранене и наблягане на суровоядство
- детокс на черен дроб
- спорт и движение
- лечение в хомеопатична клиника в Габров- там бях преди 3 години и за 9 месеца изчистихме хидросалпингса и нормализирахме хормоните, изчистихме целия организъм само с хомеопатия. Мисля да се върна пак там.

Проблеми, които ме мъчат:
- нямам работа, съответно нямам и пари. На издръжката на мъжа ми съм. Занимавам се с едни интернет продажби, но не вървят и имам нужда от постоянене и добър доход. В момента си търся и работа, и това също ме напряга.
- мъжът ми има други разбирания за живота- традиционалист е, свикнал е да се храни с повечко месо, да меси храни, не може да откаже цигарите/ поне ги намали около 5 на ден/- общо взето не обича промените.А за мен липсата на бебе трябва да му даде мотивация да промени нещо в себе си. Това ме дразни, рефлектира в отношенията ни, от там липса на секс или секс по график. Като цяло е добро момче, но не е това, което беше преди и което бих искала да бъде. Работи много и е все изморен. Ето това е за ТЕС -май. Мислила съм си и за раздяла, ама не съм на 28, на 38 съм, и край с надеждите ми за семейство и деца. Не знам. Знам, че няма как да го променя, ако той не пожелае. Просто ще си дам малко време да го приема такъв, какъвто е, ще видим накъде ще ми тръгне живота .
- най-големият ми проблем е да се смиря, да се опитам да си представя живота и без дете, без семейство, да намеря смисъл в живота си, да не се чувствам самотна и нещастна.

Благодаря ти много за изпратения линк, непременно ще го прослушам.

Ето ти и ннещо от мен за размисъл, освен ако не си го чела досега: http://www.svoizbor.com/2013/06/why-the ... esnt-come/
-
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Решаване на гинекологични проблеми и опити за забременяване

Мнение от ivangp »

Е защо прегледи само при професори? :roll:
Според мен под доценти не трябва да падаш. И то само в чужбина. :evil:

Там по-яко ще те наплашат.
Колкото по-голяма титлата, ако може и да е от чужбина, толкова по-голяма вярата, че този с титлата знае и от там толкова по-голям и страхът.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор