Хашимото - Предизвикателство

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Да, всъщност ето как се приех аз:
ivangp написа:Всичко това добре, вървиш в правилната посока, но ще трябва да се приемеш такава каквато си преди за да се промениш. Това е парадокс, но практиката е показала, че е вярно. Трябва да приемеш разрушителя в себе си, "тъмната" си страна. Тя така или иначе съществува. Трябва да я разбереш. Ако се опиташ ще успееш. И ще видиш че тя също има позитивни намерения, само че е изостанала в развитието си на нивото на малкото дете, което просто не знае друг начин по който да постигне желаното, освен да драска и руши. Разбереш ли истинските подбуди на малкот дете в себе си и позитивните му намерения, ще му(си) простиш и ще го(се) приемеш такава каквато си с всичките си добри и лоши страни, позитиви и негативи. И след това ще можеш да помогнеш на детето в себе си да се почувства обичано и защитено, което ще му помогне да израстне и да обедините сили в общата цел към личностната промяна.

Разбирането, осъзнаването, прошката и приемането са в основата на всяка промяна.
Иначе има една постоянна вътрешна война, един конфликт на неприемане, отричане и опити за контрол и принуда които се обръщат в края на краищата срещу себе си и се самосаботират.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Повечето хора не приемат себе си. Някои дори не могат да изрекат Настройката в началото.
За такива тежки случаи се дават Настройки като:
Въпреки че не мога да приема себе си аз сега създавам предпоставките за да мога някога напълно и безрезервно да приема себе си.
Въпреки че не искам да приема себе си аз допускам възможността някога да пожелая да се приема.
Въпреки че не мога да се приема такава каквато съм аз бих желала да можех да се приема напълно и безрезервно.

и т.н. вариации на тази тема. Препоръчва се да се работи около седмица с тези Настройки.
Това обикновено постига желаната промяна. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Сега съм заета с едно ПРОКСИ, защото се налага, но скоро ще се върна към работа по себе си.

Форума ми липсва!
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Вчера, седейки си в лобито на хотела, в който сме на почивка пред очите ми попадна етажерка с книги и едно заглавие "Интуицията път към подсъзнанието" на Хосе Силва. И преди бях срещала тук да се споменава метода Силва и незнам защо по някаква причина винаги ми се е искало да разбера повече за него, попитах и Иван да ми препоръча къде мога да прочета нещо, но след като той ме насочи към други книги бях решила, че избора ми не е добър и че няма с какво да ми е полезен този метод. Но сега, след като книгата беше пред мен дори без да ми се налага да я търся реших, че трябва да си я купя и прочета.

Както повечето от хората четящи тук знаят, защото предполагам вече са я чели, книгата съдържа продължителни упражнения за трениране на умението да влизаш и оставаш в алфа ниво. Аз обаче без никога да съм подозирала, камо ли прилагала тези упражнения сякаш владея това умение или поне така ми се струва. Четейки всичко ми се струва безкрайно познато (чак сякаш аз съм го описвала) - нямам предвид програмирането, а резултата, който се получава от него, с тази разлика, че аз никога не съм програмирала по метода на Силва, а по метода на Иван (очевидно работи и така).

Та значи до момента ТЕС ми помогна да открия и да се възползвам от метода Силва (доколкото ми беше възможно да разтъкувам пратените ми отговори). Явно двата метода работят перфектно заедно при мен. Затова не е ли добре сега да опитам да използвам насочено и съзнателно това взаимодействие - имам предвид например чрез програмиране на сънища да откривам корени на проблеми, които да тесам директно? А може би и за нещо повече, за което сега все още не се сещам ....?
Иване, сигурна съм, че ще имаш и по-добри идеи от тази. А и хората, които ползват двата метода едновременно - моля споделете. Можем дори да си отворим и отделна тема?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Всии пътища водят към Рим (в слуая към себепознание, и себеприемане). Слушай интуицията си, ако тя ти подсказва да комбинираш, пробвай, няма какво да губиш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Иване,
За да програмирам в алфа трябва ли задължително да виждам с очите си реална картина или е достатъчно да си я представям мислено и да изитвам съответните усещания, защото поне за сега да материализирам картина ми е трудно? Усещам едно трептене в очите, сякаш магнит ги дърпа нагоре и отпуска, което предполагам пречи на изграждането на картината - може би греша някъде?

От което логично следва още един въпрос - да речем, че получа някакъв отговор под формата на картина, по същата причина няма да мога да го разбера .... тук има нещо, което не е наред, може би не навлизам достатъчно дълбоко, но пък ако продължа да задълбочавам започвам да заспивам и да се събуждам и пак да заспивам.... Ако можеш да ми помогнеш при това несвързано описание ...., ако не ще продължавам да опитвам и ще пиша повече. Много искам това да проработи, изпитван огромно влечение към него. Ако пък не стане си продължавам с ТЕС програмиране и Силва сънища, които за съжаление не успявам да разтълкувам в бета, но ще опитам да ги прожектирам в алфа и да моля за тълкувание - само не ми е никак ясно какъв отговор да очаквам, картинен или .... И изобщо нещо не схващам, а не искам да се отказвам, обаче не е така лесно както с ТЕС.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Нищо не трябва, т.е. не е задължително в този живот, според мен.
Бързай бавно!
Бързата работа срам за майстора.
Бързата кучка слепи ги ражда.
Всяка промяна изисква период на адаптация.
Който търси - намира.
Упоритоста е залог за успеха.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Да, прав си, и аз установих, че бързам.

Вчера след обяд реших да опитам със сънищата след като визуализациите не се получават. Разбира се и там реших да пропусна предписаните първи стъпки и започнах да програмирам сън, който да запомня и разбера и който да ми дава отговор на конкретен въпрос. Само че преди да стигна до описанието на въпроса се наложи да стана и до описание, както и до заспиване не се сигна. Вечерта реших, че обедното програмиране е провалено и направих ново, този път обаче само да запомня сън (вече бях стигнала до извода, че не трябва да бързам).

Какво се случи през нощта? Сънувах сън, от който се събудих около 3 ч., спомнях си го и успях да го разтълкувам доста лесно (предния ден трябваше да купя нещо, което ми беше много необходимо за сутринта, но бях забравила). Това според мен беше съня, програмиран на обед и щеше да ми свърши работа ако го бях сънувала предния ден, но сега вече беше късно. Разбира се не до записах, както препоръчват в книгата - аз по принцип си бързам :) .

Заспах отново. Събудих се след втори сън (вероятно програмирания вечерта). Спомнях си го само в общи лини, дотолкова, че да знам, че дава отговор на въпроса, който исках да поставя, но не до степен че да разтълкувам отговора (вероятно това ми беше за поука, задето не записах първия сън). Освен това се чувствах ужасно уморена и практически не бях в състояние да продължа да се опитвам да си спомня подробности. Заспала съм почти веднага и на сутринта вече не можех да си спомня вече нищо от втория сън. Ако събера сили ще вляза в алфа да се опитам да възстановя нещо, макар че дори и това не ми се иска да направя сега - още изпитвам умората.

Дали пропуснах шанса си да получа отговор на този въпрос ще споделя по-късно.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Полуууууууучи се! И то по-бързо отколкото очаквах!

Легнах си след обед и отново упорито програмирах сън в отговор на същия този въпрос. Отговора представлява прогноза в бъдещето, напълно измерим е, т.е. ще мога категорично да кажа дали е бил верен след около месец.

Как стана:
Този път след като влязох в алфа обясних какъв сън очаквах да получа, описах всички хора, които ще бъдат облагодетелствани ако получа тази помощ, а те никак не са малко. Обясних и защо аз самата съм толкова силно емоционално обвързана с резултата. И изобщо бях решила да си говоря така за всичко подходящо за което се сетя до предела на възможностите ми да остана в алфа, т.е. докато заспя. Така е и станало - заспала съм. Нямам представа колко време съм спала (струва ми се много кратко, може би минутки), но се събудих от ясен глас. В първия момент не осъзнах какво ми казва, осъзнах само че съм била заспала и се събуждам. Веднага след това го чух, казваше "Виж!". Една малка ръчичка с 3 пръстчета (като на анимационно геройче) се протена пред очите ми от дясно на ляво и едва тогава разбрах, че ми сочи нещо от лявата ми страна (лошото е че в този момент не си нито буден, нито спящ и реакциите ти са много бавни, а случващото се - много бързо). Тогава чак погледнах и видях отговора в картина, но съвсем ясна. Всичко беше ясно, не беше нужна дори никаква интерпретация, изобщо ..... нямам думи .... Дори и отговора да не е верен, това няма голямо значение за мен на този етап (знам че прогнози в бъдещето се правят трудно и грешка е много възможна). За мен важото е, че знам че действа, знам как, мога да го усъвършенствам. Знам че в комбинация с ТЕС това би бил мощен инструмент, особено за хора като мен, които срещат трудности с намирането на корените на проблемите, както и с визуализациите, но пък умеят лесно да програмират и получават информация чрез сънища.

И предните пъти, когато съм имала такива сънища преживяването винаги е било силно емоционално, но този път надмина всичките ми очаквания, защото за пръв път аз поръчвах какво да се случва и то се случваше почти мигновено.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Току що опитах метода с "нахлупване на чужда глава върху своята" (как звучи само, че чак ми се прииска да му сложа кавички). Това което се получава е поредица от леки кратки филмчета (не знам как по друг начин да ги нареча), в които човека чиято глава съм нахлупила не участва, но пък те те насочват към определени чувства, мисли, притеснения, които този човек вероятно изпитва (поне аз така си го тълкувам). Сякаш заспивам леко и повърхностно за кратки моменти и когато осъзная за какво става въпрос се събъждам, после отново и така.

Иване, ако преценяваш по постовете ми, че съм кривнала нездравосковно нанякъде, обещай да ми кажеш, защото аз едва ли ще го осъзная сама ако се случи :) .
Яна
Опитен
Мнения: 475
Регистриран на: 26 Май 2009 15:16
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Мнение от Яна »

Ухааааа! Страхотни неща си постигнала, браво!
"Не се отказвай от една мечта заради времето, което ще отнеме осъществяването ѝ. Времето така или иначе си минава."

Изображение
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Благодаря ти.
Все още по-скоро изпробвам възможностите на метода. Не съм измислила още как точно ще го прилагам, работейки върху себе си. Само знам, че трябва да го приложа - вярвам в това, което и Силва казва, че някой постоянно се опитва да ни покаже правилния път, от нас се изисква само да разпознаем знаците. Аз попаднах на тази книга точно по този начин - след едно едномесечно крайно неуспешно ПРОКСИ върху резистентното ми към ТЕС дете си стоях и размишлявах как трябва да прекратя това и да продължа напред и точно тогава пред очите ми попадна книгата.

Днес следобед изпробвах "Чашата с вода", но не беше успешно - лежах 2 часа, но не успях нито да заспя, нито да сънувам (а това обикновено не ми се случва). То може би не случайно в книгата си пише техниката да се прилага вечер, но .... ще опитам довечера отново.

При мен сънищата с предназначение (ако мога така да ги нарека) носят много адреналин, защо не опиташ - както Иван казва нищо не губиш. Това в комбинация с мисълта, че не трябва да чакам да се появят, а мога да си ги поръчвам прави преживяването още по-вълнуващо и ме кара постоянно да се стремя към него. А когато се намирам в такова състояние и с ТЕС работя и постигам повече.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Иване, бих искала да задам 2 въпроса:

1. Когато тесам някакво чувство и трябва да реша с какво да продължа при следващия ТЕС, на какво да отдавам приоритет:

- на това да сваля нивото на емоцията до 1-0, т.е. продължавам със същата настройка ако не съм сигурна, че чувството е изчистено,
или
- на това, с което техниката ми подсказва да продължа?

Предполагам, че свалянето на нивото е по-важно, макар че до сега винаги съм правила второто и винаги съм имала съмнения, защото по този начин вероятно остават неизчистени неща. Проблема идва от това, че аз не тесам някакви силни чувства, появили се в момента, чието ниво е лесно да се определи, а по-скоро чувства, които изпитвам по принцип и често не ми е възможно да кажа изчистени ли са напълно или не в края на теса. А в този ред на мисли (току що ми хрумна), какво мислиш за следното – тесам до 1-0 всички негативни емоции, които възникват през деня и така ден след ден – няма ли пак да стигна до Рим. В този вариант усещането ще е по-силно и много по-измеримо, а ежедневните емоции, които изпитвам вероятно също ще успеят да оформят картина в подсъзнанието що за човек съм, какви проблеми имам и оттам ще стане ясно какъв ремонт се налага.

2. И по-важното, което ме мъчи на този етап: Мога ли да помогна на друг човек да постигне нещо (което и за мен е не по-малко значимо и желано, отколкото за него), но не чрез ПРОКСИ, а чрез работа върху себе си, визуализации, „програмиране”, ....? Ако да, би ли ме насочвал в това? Имам около месец за да направя нещо, ако изобщо е възможно, асоциирам го с моя изоставена мечта и наистина го желая много. Предния месец опитвах спорадично с ПРОКСИ, но без видим ефект, след това се опитах да спра, но не ми излиза от главата и ми пречи да започна да работя върху себе си. А и имам силно усещене, че ако помогна на този човек (независимо от крайния резултат), ще помогна много и на себе си.

Благодаря ти предварително.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

1. Писането е голяма работа. Като почне да пише човек много често сам стига до отговорите на собствените си въпроси.
2.
.............не ми излиза от главата и ми пречи да започна да работя върху себе си...........
Това е ПО, изчисти го.
Мога ли да помогна на друг човек да постигне нещо (което и за мен е не по-малко значимо и желано, отколкото за него)
Няма как да знаеш колко е значимо нещо за някой друг.
Ако е толкова значимо, защо ти трябва да работиш за постигането му вместо него :?:
А и имам силно усещене, че ако помогна на този човек (независимо от крайния резултат)........
В това изречение има противоречие (ако помогна - което е резултат / независимо от крайния резултат - което е отричане на казаното преди това) , помисли (и поработи с ТЕС) върху него! Мирише ми на як ПО.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Иване, благодаря за това че като напиша нещо тук винаги има кой да го прочете и да ми отговори – да, няма спор колко помага писането, но и още повече това, че има кой да погледне написаното от теб под друг ъгъл, иначе в момента едва ли бих писала, в голяма безпътица се чувствам, отново без да се е случило нищо особено, което да го предизвика (ТЕС!). Явно пак се активират стари неща – в настоящето всичко е ОК.

По 1.: Понякога след като поработя върху някакво чувство, което съм идентифицирала, след 2-3 теса ми се струва, че е напълно изчистено, и още да тесам, някакси нищо не се променя, но когато се появи реална ситуация да тествам безразличието си към него се оказва, че съвсем не е така. Тъй като не ми се вярваше, че „тес на килограм” би решил въпроса, бях стигнала до идеята, че може би не формулирам правилно и че вероятно е по-добре в такъв случай да слушам какво ми подсказва техниката. В тези случаи тя не „скача” веднага на ново чувсто, а върти около същото, само че променя ъгъла.

Но както и да е – очевидно е, че и така не става, ще трябва да се науча някакси да измервам по-добре усещането в края на тесовете, макар че това ми е изключително трудно, почти толкова колкото и визуализирането.

По 2.: Може би е необходима малко предистория.
Синът ми има възможност да кандидатства в един страхотен проект – област в която от много малък се занимава и определено го вълнува много повече от всичко останало. За разлика от повечето деца той заяви с какво иска да се занимава на доста ранна възраст и от тогава до сега мнението му не се е променило, вече години системно се бори да се усъвършенства в тази сфера. Проблема е, че научихме за тази възможност късно и времето да се подготви за специфичния формат на 4 тежки изпита е изключително недостатъчно. Не че се е отказал, опитва се да се подготви, но ми се струва че не вярва достатъчно, че е възможно да успее и поне според мен това е причината да не работи достатъчно интензивно (а може да е намесен и мързел - нещо съвсем характерно за децата на 14 г.). Учителката му по рисуване е склонна да го разбере и не мисли, че е демотивиран (според нея с изкуството не е както с останалите неща – не можеш да рисуваш постоянно), макар че и според нея времето е недостатъчно и би било добре да можеше да работи по-интензивно.

Освен това най-сложното е, че става въпрос за дете – представите и мисленето му са различни от моите и това е основната причина да смятам, че не съм достатъчно напреднала за да му помогна чрез ПРОКСИ (а и опита ми го доказа). Трудно е да се провеждат разговори на тази тема с него, защото първо не съм сигурна дали ще го разбера правилно и дали няма да навредя (например като му създам излишно спокойствие вместо да го активирам), и второ защото той ги усеща като притискане – тук точно искам да поработя, защото може би това блокира и него. А може би го блокира и това, че аз толкова много искам да успее ..., очакванията ми .... Затова за момента избягвам разговори на тази тема, което пък от друга страна също може би не е добре, защото той има нужда от подкрепа в този момент .... Изобщо объркана съм както става ясно.

Казвам, че искам да му помогна независимо от крайния резултат, защото предполагам, че ако не го приемат няма да страдам, доколкото със сигурност ще страдам ако съм имала възможност да му помогна да подходи към изпитите малко по-зряло, а не съм го направила. Не го виня в никакър случай, че не е достатъчно зрял, дори смятам, че е достатъчно зрял за възрастта си, просто подобен род изпити изискват повече зрялост отколкото децата на тази възраст имат и тук всъщност искам да му помогна.

Иване, сега след като вече познаваш по-добре ситуацията и ако въпреки това смяташ, че намесата ми няма да е от полза или пък ще навреди, ще приема съвета ти безусловно, ще потесам и ще се оттегля.
Публикувай отговор