Прилагане на Предизвикателство във връзка с Хашимото

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
miloto
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Окт 2009 19:52

Мнение от miloto »

Благодаря Дароми,

затова, че ме свестяваш...

"Въпреки, че се чувствам отчаяна и обезверена, аз напълно и безрезервно примам себе си и се освобождавам от тези чувства сега"

После ще тесна усещанията в гърлото.

Благодаря

мила
miloto
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Окт 2009 19:52

Мнение от miloto »

Здравейте отново,

ТЕСвах 15 минути без да спирам, като на финала използвах следната Настройка:

"Въпреки, че страхът от болести ме е стегнал за гърлото, аз напълно и безрезервно приемам себе си и избирам този страх да се превърне в любов и вяра в себе си". Определено се чувствам по-добре, някак си заредена и с енергия и с позитивизъм.

Признавам, че много ми помогна и темата на Пепита. Беше много вдъхновяваща за мен. За себе си установих следната зависимост: колкото повече успявам да ТЕСвам в близка последователност, с голям прием на вода, толкова по-добре се чувствам. Двата дни през които бях на семинар, не ми позволиха да ТЕСвам достатъчно и това ми се отрази, освен това едната нощ не успях да мигна и както казах бях много нервна и неспокойна. Прилагах ТЕС, но не успявах да се концентрирам в това и резултата беше нетраен.

Погледнато от друг ъгъл може би имам усещания в областта на жлезата, защото по някакъв начин съм я активирала, ускорения пулс може да се дължи и на това, че дозата на хормона, който приемам в момента 75 мг вече ми е висока. Ще изчакам няколко дни и ако тенденцията с ускорението на пулса продължи, ще коригирам дозата на хормона.

Както Пепита е написала, когато много време си се мъчил и си опитал какво ли не, без особен успех, губиш вярата си и съмнението, че ще се оправиш нараства.

В тази връзка ще постна любимо мое стихотворение на Дамян Дамянов

КОГАТО СИ НА ДЪНОТО

Когато си на дъното на пъкъла
Когато си най тъжен и злочест
От парещите въглени на мъката
Си направи сам стълба и излез
Светът когато мръкне пред очите ти
И притъмнява в тези две очи
Сам слънце си създай и от лъчите
Създай си стълба и по нея се качи
Когато от безпътица премазан си
И си зазидан в четири стени
От всички свои пътища премазани
Нов път си направи и сам тръгни
Трънлив и зъл е на живота ребуса
На кръст разпъва нашите души
Загубил всичко, не загубвай себе си
Единствено така ще го решиш

Може дори да се използва за определени настройки

Поздрави
Мила
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

miloto написа:..............Вследствие на това се чувствам физически нестъбилна, все едно краката са ми сковани и не само. Естествено реших да ползвам ТЕС със следната Настройка "Въпреки, че се чувствам нервна и напрегната, аз напълно....". Резултат имаше максимум за около 15 мин. Реших да сменя настройката:"Въпреки, че чувствам напрежение в цялото си тяло, аз.....". пак нямаше траен резултат. ................
Е кое му е естественото на това да правиш ТЕС с настройките които си описала по горе при положение, че описанието ти на чувствата които си изпитвала(подчертаният текст) е съсвсем различно?
Трябвалое да я правиш с думи които описват точно как се чувстваш, а не общи фрази, както всъщност си го правила. Там ти е била "грешката"(слагам грешка в кавички защото въпреки че си правила ТЕС по описания от теб начин, тя пак е работила, само че е нямало как да оцениш това, тъй като си работила с неточни фрази, т.е. много общи фрази и вероятно без нива).
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
alba
Участник
Мнения: 17
Регистриран на: 13 Мар 2009 18:47

Мнение от alba »

Привет и от мен,Мила ! Аз не съм от "пишещото братство',но следя темите от форума,не само за Хашимотните :lol: . Напълно те разбирам,и макар,че моите показатели са добри, и аз се ям отвътре,както много точно го формулира Иван.Искам да ти кажа,че както и да правиш ТЕС,ТЯ ВИНАГИ ДЕЙСТВА ! Аз съм се уверила вече 2 пъти (можеш да прочетеш"Моите два прекрасни резултата").Там съм споделила опита си с Предизвикателството,макар че се касае за друга проява на автоимуннта самоагресия.Наричам всички автоимунни "заболявания"агресия,защото то си е живо самоизяждане.
Относно визуализацията-на мен също това ми е било най-трудния пукт, но в случая с ТЕСането на дъгогодишната ми вече бивша алергия ми се получи автоматично.Просто докато си казвах настройката, си представях без усилие момента,в който ми сложиха инжекция против тетанус и обривите и отоците започнаха на секундата.Може би,защото моментът беше много силен и конкретен.Но аз дори не съм се "насилвала"да визуализирам добрия резултат и пак се получи брилянтно.
Много съм ти благодарна,Иване,за оказаната помощ :)
Така,че резултат ще имаш,само не се отказвай и по-малко обръщай внимание на това какво ти се случва.Знам,че е трудно,но със сигурност е част от пътя към пълния успех
:D
miloto
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Окт 2009 19:52

Мнение от miloto »

Здравей Алба,

Благодаря ти за окуражителните думи.

Постепенно откакто започнах да ползвам ТЕС някои стари симптоми се завръщат, което ме хвърля в ужас, т.е. страхът, че всичко започва отначало ме връхлита. Да, ще ТЕСна този страх, но този страх е следствие от друг страх и т.н. Ползвам ТЕС от половин месец и предполагам разбираш, че не мога да ТЕСна всичко, което се нуждае от ТЕСане. Освен това, като не се чувствам добре, това ме кара да ставам скептична, недоверчива, идва ми да зарежа ТЕС, макар, че нямам друг изход, защото съм минала през много неработещи на 100 процента алтернативи. От 12 години се мъча, да си върна предишната Мила, която изгубих след първата паническа атака. Пълен успех нямам, но все още се надявам да го получа. Имам нужда от ТЕС, защото започвам да го усещам, като моя изповед. От друга страна признавам си, че ме е страх, че ТЕС няма да се получи при мен, защото ще го блокирам със своята мнителност и скептицизъм (знам, че трябва да ги ТЕСна), но кълбото е голямо. Днес вярвам, че ще успея, утре съм на другия полюс. Нужно е време и търпение и сериозна работа с ТЕС. Основен житейски урок за мен е да се науча на търпение, много ми е трудно, но все пак имам напредък.

Иване,

По отношение на анонса ти към моя пост. Истината е, че в бързината и вземайки под внимание факта, че се чувствах ужасно, аз дадох просто примери само за част от настройките, с които работех и моляте повярвай ми, че първоначалните бяха максимално конкретни, но просто не се получи и накрая реших да ги обобщя. Едно от основните неща, които съм запомнила от книгата ти е, че Настройките трябва да са конкретни и аз винаги се старая да ги формулирам така, просто онази вечер нищо не се получи, така както имах нужда да се получи. Днес цял ден ТЕСвам освен Предизвикателството и симптомите, които се върнах при мен и ме разстриха за пореден път. Може би поредната лечебна криза - имам усещане за нестабилност в краката докато се движа, както и усащам тялото си нестабилно, местещо се без да се мести в действителност, дакото е в покой. Освен това главата ми е замаяна и мътна и естествено се чувствам нервна и напрегната до пръсване, като това напрежение и скованост ги усещам в цялото тяло.
Моля те дай ми примерни настройки, за да видя дали все пак не бъркам някъде.

Благодаря
поздрави
Мила
daromi

Мнение от daromi »

Чувстваш се зле и имаш желание да се оплакваш (упс, пардон - да споделяш). Също като нас.
Старите симптоми се завръщат и са много по-наситено изразени от друг път. Също като при нас.

Щом пепита се е справила, защо да не успеем ние? На мен също много силно впечатление ми бяха направили нейните разкази. Симптомите й също са били много на брой, много като сила и много, проявяващите се едновременно.
Това, което мога да те посъватвам е да спреш да ядеш брашно във всякакъв вид и форма. Яж плодове и/или зеленчуци. Картофът много добре засища като в същото време успокоява стомаха - аз го ям печен на фурна или варен (Иван може да каже как се яде суров картоф, че и аз да се науча). По същия начин ми действа печената тиква. Можеш да ядеш хляб, който е без брашно. Не знам доколко отговаря на истината, но за мен е ок. Опитай и кажи как е тревожността.

И не спирай с ТЕС.
miloto
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Окт 2009 19:52

Мнение от miloto »

Здравей Дароми,

По отношение на брашното, то аз от 15 годишна съм скарана с него, в смисъл, че почти не консумирам хляб и тестени изделия, а ако ям хляб, то той е без брашно (Тонус или Бонус). Случва се максимум един път в месеца да ям хляб. Смея да кажа, че се храня здравословно от ранна възраст - сухи меса или риба, много зеленчуци и плодове, много ядки, напоследък само сурови. Не обичам сокове и газирани напитки, само фрешове пия, когато пия. Обичам много мляко и кисело и прясно. Предпочитам ориз пред картофи. Приготвям всичко само със зехтин.

Друго нещо, което искам да споделя е, че тук за първи път от много време си позволявам да говоря открито за начина по който се чувствам. Мисля че всеки има нужда от време на време да си позволи слабост, т.е да се оплаче.

Поздрави
Мила
miloto
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Окт 2009 19:52

Мнение от miloto »

Опс, пропуснах да кажа същественото, а именно, че днес съм ТЕСвала 9 пъти Предизвикателството, преди лягане ще е 10 път и 5 пъти други проблеми, на без желания от мен ефект. Искам да кажа, че не спирам да ТЕСам, все пак съм упорит човек, не бих се отказала при най-малката трудност.

Докато пътувах в колата на път за вкъщи реших, че щом се прибера в къщи ще ТЕСвам под душа един от най-съществените си ПО, а именно паническата атака - първата, която получих преди 12 години, като ползвах следната Настройка :"Въпреки, че преди 12 години получих първата си паническа атака, чийто ефект разби психиката ми и разболя тялото ми с различни симптоми, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се обичам и се освобождавам от ефекта на паническата атака върху психиката и тялото ми сега". Като минавах през точките ми идваха различни фрази, плаках, беше ми гадно и болезнено. Какво почувствах след това - все едно съм дръпнала дяволчето за опашката - страх, че събуждам звяра - Отивам да тесна този страх.

Стига ви толкова писане от мен за тази вечер.

Поздрави
Мила
daromi

Мнение от daromi »

храня се здравословно от ранна възраст
Нямах предвид здравословното хранене, а по-скоро това, което на мен ми помага да преодолявам тревожността, когато тя ме връхлети. Жалко, че не мога да съм ти в помощ. Може би друг ще има по-добра идея и ще я сподели.
Тук за първи път от много време си позволявам да говоря открито за начина по който се чувствам. Мисля че всеки има нужда от време на време да си позволи слабост, т.е да се оплаче.
Повечето тук сме все така :) Забелязала ли си колко регистрации има форума? А колко пишат? А колко са писали повече от 2-3 пъти? А ако знаеш колко четат, без да са регистрирани! Важно е да казваме през какво минаваме по време на изчистването - за нас самите и за тези, които не пишат, но работят паралелно с нас.
не спирам да ТЕСам, все пак съм упорит човек, не бих се отказала при най-малката трудност
Браво! Давай все така!
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Мила, защо не опиташ да описваш това, което преживяваш и това, до което стигаш по време на ТЕС или визуализации, вместо това, върху което си се концентрирала в момента (не ме разбирай погрешно - нямам нищо против това което описваш, но мисля че има какво да направиш за да се почувстваш по-добре вместо да чакаш да мине). По-градивния подход ще те настрои да мислиш в друга посока, а и ще ти донесе много допълнителни ползи - сега е малко късно и ме мързи да пиша по-дълго, но ти сама ще усетиш ако решиш да ми се довериш.
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

miloto написа: Моля те дай ми примерни настройки, за да видя дали все пак не бъркам някъде.
Здрасти!

Не съм Иван (очевидно), но въпросът с настройките е много лесен, особено, когато гледаш отстрани. ;-)

Ето ти няколко:
miloto написа:
Въпреки, че имам усещане за нестабилност в краката докато се движа, както и усещам тялото си нестабилно, местещо се без да се мести в действителност, докато е в покой, аз напълно и ...";

Въпреки, че главата ми е замаяна и мътна и естествено се чувствам нервна и напрегната до пръсване, като това напрежение и скованост ги усещам в цялото тяло, аз напълно и ...
Както ти е казал Иван по-горе - формулирай настройката 1:1 както би формулирала начина, по който се чувстваш. Ако трябва, запиши го. И после ТЕСвай!

Успех!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Също така изчисти случката с първата си паническа атака както е описано в ТЕХНИКА на КРАТКИЯ ФИЛМ, а не както ти си описала, че си го правила.
Виж постовете на Миленка и се свържи с нея по имейл и/или с ЛС. Тя може доста да ти помогне.

Всеки път когато нещо ти се случи замести всяка негативна мисъл с или:
Яаааа колко интересно е това което ми се случва и какви реакции задейства в тялото ми (т.е. с любопитство)
или с:
Това е най-прекрасното нещо което можеше да ми се случи, сега не разбирам защо е така, но вярвам, че това е поредната стъпка към промяната ми към здраве и спокойствие и съм безкрайно благодарна на висшия разум в мен който ми изпраща дарът скрит в това събитие/мисъл/чувство.

В началото ще се наложи да положиш усилия, докато преодолееш създадените навици на страх от всичко и всички, но с времето ще ти става все по-лесно.

Това, че все още функционираш с всички тези вътрешни конфликти и страхове си е само по себе си чудо, радвай се, че го можеш!

Не се бори с проблема -приеми го, стани негов приятел, помогни му да се развие и изпълни задачата си, разбери защо ти е пратен, какво е посланието което ти носи.
Борабата е обречена на неуспех.
Приемане му е майката, а за приемането е нужно разбиране, а за разбирането е нужно вглеждане в проблема, а не отбягването му и страх от проявата му.
Стани приятел с проблема си и той ще престане да ти бъде враг, както и ти на него.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
miloto
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Окт 2009 19:52

Мнение от miloto »

Здравей Иван,

Реших да се вслушам в съвета ти и да приложа ТКФ за първата си паническа атака.

Заглавието на филма: "Паническата атака, която получих преди 12 години"

Първоначалната Настройка:"Въпреки, че изпитвам страх когато мисля за паническата атака, която получих преди 12 години, аз напълно и безрезервно приемам себе си".

Ако правилно съм разбрала докато ТЕСвам си представям случката, като преди това съм определила ниво на СЕН.

Тесвам с тази настройка до ниво 8, след което пускам филма отначало докато стигна до негативна емоция, която следва да изчистя, като я заменя в основната настройка и така докато изчистя всички негативни емоции от филма.

Моля те само да ми потвърдиш дали намираш заглавието на филма твърде общо или е ок.

Поздрави
Мила
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Заглавието на филма няма никакво значение, то може да е колкото си искаш общо.
Правилно си разбрала останалото.
Остава правилно да го приложиш. :D
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
miloto
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Окт 2009 19:52

Мнение от miloto »

Здравейте.

Да споделя за прилагането на ТКФ за паническата атака.

Започнах с първоначалната Настройка:"Въпреки, че изпитвам страх когато мисля за паническата атака, която получих преди 12 години, аз напълно и безрезервно приемам себе си".
С тази настройка направих два двустранни цикъла по точките, като си представях филма, респективно случката. Установих, че се чувствам някак отдалечена от случката, в смисъл, че не можех да си я представя много ярко. Това, което осъзнах бе, че всъщност когато получих паническата си атака, аз не знаех, че това е паническа атака, изобщо не бях чувала за такова нещо, все пак бях едва на 21 години, може би затова се уплаших толкова много. Това беше най-интензивната ми неосъзната като такава паническа атака. След двата цикъла по точките с общата настройка реших да премина към изчистване на всяка емоция, която си спомнях и бе свързана с определено физическо усещане, всъщност основната емоция беше страх, а физическите симптоми - олекване на крайниците, насочено нагоре към тялото (безтегловност), изтръпване на главата в основата на тила, към врата, усещане, че в този миг умирам, след което силно треперене с усещане за студ. Някъде бях прочела във форума, че настройките и напомнящите фрази са винаги в сегашно време, така и минах по точките в сегашно време с изброените по-горе усещания. Докато ТЕСах се чувствах някак апатична, не успях да се вживея във филма си, може би защото съм го гледала много пъти на ум. На края останах със съмнението, че не съм се справила с изчистване на проблема. През ноща получих две панически атака и така и не мигнах. Върху първата прилохих ТЕС, като се опитах да изчистя усещанията под СЕН 5 - получи се горе долу добре, но след това не можах да заспя и малко по-косно дойде втората атака - обезсърчих се и не приложих ТЕС. Опитвам се да си внуша, че това е един вид лечебна криза, която трябва да преодолея, но истината е, че от години не съм получавала толкова последователни панически атаки в рамките на пет дни - общо 4. Жалкото е, че не ми идват никакви прозрения, все едно съм зациклила. Всъщност стигнах до едно прозрение, но то толкова ме ужасява - аз просто не се обичам достатъчно, не си давам шанс, защото все едно искам да се накажа, но не знам заради какво, вечно съм недоволна от себе си - не се харесвам, особено тази чувствителност, която ме прави толкова уязвима. Имам нужда да си почина, да се спра, да престана да гоня разни цели и да се оставя на течението. Омръзна ми да съм в лечебни кризи, всичко което съм постигнала в живота винаги е било вследствие на неимоврени усилия и преодоляване на препятствия. Искам да си почина от всичко това и ето прилагането на ТЕС, ме поставя в положение първо да мина отново през болката, от която искам да се отърва. Защо поне веднъж нещата при мен не станат по-лесния начин.
Истината е, че не знам как да продължа...

Поздрави
Мила
Публикувай отговор