Помогнете ми да си направя ДЕКЛАРАЦИЯТА

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Да се отчета за мойта приятелка, която е бременна и питах за вената на крака. Вчера тя ми каза, че почти се е загубила и много се радва. Дано до края на седмицата да се оправи напълно, че до тогава трябва да реши как ще ражда-секцио или нормално.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Здравейте. Да попитам за прокси за синът ми. От снощи и двамата сме с един и същи грип. Само, че при малкия има и температура. Снощи от 10 часа до 2 през нощта съм му правила прокси, за да му сваля температурата, но нещо не се получава. И за гърлото му тесах и за хремата. Нищо не става. А аз съм спокойна, не съм се шашнала нещо. И при всяко мое чистене, се чувствам спокойна. Ако някое чувство ми изкочи, веднага тес. Ту на него, ту на мене, не става и не става. Къде бъркам? Сигурно пак нещо очебийно съм изпуснала. Да не би, че и аз съм болна, да влияе нещо? В смисъл, че като тес-ам за температура, пък мен ме мъчи гърлото и някакси не мога да се концентрирам? Дайте ми съвет, ако може. Декларацията ми е следната: въпреки, че имам висока температура, аз съм добро и послушно момче и се освобождавам от температурата сега. Пък за мен:въпреки, че ми е притеснено (гадно, безпомощна-сменям ги при различните серии) за високата температура, която има Калоян, аз напълно и безрезервно приемам себе си и избирам да помогна на детето си.
:roll: :roll: :roll:
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

desko написа:Декларацията ми е следната: въпреки, че имам висока температура, аз съм добро и послушно момче и се освобождавам от температурата сега.
Според мен това, че детето "има висока температура" не е нещо, което би се повлияло от ТЕС така, както ти очакваш. Както може би знаеш, високата температура е защитна реакция на организма, с която се бори с вирусите-нашественици, докато си мобилизира и активира имунната система за решителен отпор. Ти какво целиш - да свалиш температурата, то ест да накараш организма да работи срещу себе си ли? Няма как да стане. :) Смени декларацията и се съсредоточи върху чувствата и емоциите, които тази висока температура предивзиква у детето ти. Например, отпадналост, липса на сили, тъга, лошо настроение, виене на свят и подобни. Ако детето е достатъчно голямо, помоли го то да опише какво точно чувства и кое именно му носи дискомфорт. Отделно ТЕСай болката в гърлото или където я има - това си е усещане и се ТЕСа директно.

Успех!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Благодаря ти Мими за бързия отговор.
Да, знам, че високата тепература е защитна реакция, но си мислех, че ако успея да я сваля, по този начин сигурно и гърлото ще се оправи, нещо като верижна реакция. Затова започнах от това, което го мъчи най-много. Но пък си права, не се сетих за това, какво му причинява температурата. Ще пробвам с него. Калоян е мъничък, за да може да ми каже какво точно го боли-на 1,9месеца е.
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Моля! :)
desko написа:...но си мислех, че ако успея да я сваля, по този начин сигурно и гърлото ще се оправи, нещо като верижна реакция.
Честно казано, не мога да хвана никаква връзка, която да повлече след себе си верижна реакция. :roll: Насочи усилията си поотделно към негативните чувства, породени от високата температура, и към болката в гърлото. Явно не смяташ, че болката в гърлото има емоционален корен, щом толкова пряко я свързваш с високата температура... :wink:

Успех!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Бъркаш точно там където ти каза и Мими, т.е. в отношението си към високата температура. Приеми, че тя е най-добрият приятел на детето ти и всичко ще се обърне. В момента явно организмът на детето ти има нужда от прочистване, почивка, течности и мобилизиране на имунната система. Дай му възможност да си свърши работата.

При първи симптоми на грип или настинка аз правя следното - спирам всякаква готвена храна и минавам само на билкови чайове с мед и лимон и сурови плодове. Никакви лекарства. само загряване с чайове и топли душове, завивки, лежане, потене и т.н. +ТЕС. За 2-3 дни всичко минава.
Това важи за птичи грипове, H1, C2 , B12 и всякакви други свинщини с които се опитват да ни плашат фармацевтичните конгломерати.

Помни - с ТЕС не можеш да навредиш нито на себе си, нито на някой друг. Така че спри да опитваш. :)
ТЕсай симптомите, както каза Мими, а не това което си мислиш, че е причината.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Благодаря ви за отговорите. Много сте мили.
Точно така взех да правя, тес-ам му зачервеното гърло, това, че е отпаднал и определено е по-добре и в момента дивее. Само, че от неговото тес-ане, не ми остана време мен си да теса-ам и в момента съм адски зле. Като го приспя, ще започна да си удрям една голяма тесла, че нямам намерение утре пак да ми е зле.
Много ви благодаря още един път. Прегръщам ви всичките (понеже няма такава емотиконка, затова го пиша :wink: )
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Здравейте. На синът ми днес вече нищо му няма, дивее, щурее :)
Аз също съм определено по-добре от вчера. Голямо тес-ане падна под душа. Там съм в стихията си :)
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Да взема да напиша и някои от моите постижения в областта на ТЕС.
Започнах да си правя предизвикателството за прословутите ми лишеи. Имам ги доста отдавна и винаги са ме тормозили. Винаги ме е било срам от тях, не смеех да излизам с къси гащи и вечно се мажех с кремове. Започнах предизвикателството август месец. Декларацията ми беше: Въпреки, че имам лишеи по цялото тяло, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се изчиствам от лишите. Настройката: Изчиствам се от лишеите. Първият месец нямах никакви индикации, че ще се повлияят от ТЕС. Но в средата на втория започнах да забелязвам, че лишите ми загарят. Не съм ТЕС-ала никакви чувства, дори и сега визуализациите са ми много трудни. И така за 3 месеца се изчистих цялата. Пак ми се появяват от време на време, но това е, защото намалих чашките, но сега съм решена да не се отказвам, докато не се излекувам напълно. После ще дейсвам и по главата. Сега си промених малко декларацийката на: Въпреки, че имам лишеи по цялото тяло, ръцете, краката и главата, аз ......... И пак има ефект.
Другото ми постижение е с разранената ми гърда от зъбките на сина ми. Много са остри, не ме хапе, но ми разранява гърдата. Миналата година получих много сериозна екзема от такова разраняване и цяла година едвам се оправих, като сменях различни мазила. Та единият ден направих 2 серии с декларацията: Въпреки, че ми е разранена ареолата на дясната гърда, аз ......... На следващия ден отново 2 серии и на третия ден, вече нямаше и помен от разраняването, а само зачервено. Сещате се вече каква ми е декларацията. За 4 дена, с по 2 серии на ден се оправих :)
И последното ми постижение е схванатият ми врат днес. За 7-8 серии вече вратът ми е 6. След всяка серия усещах подобрение.
Кофтито е, че емоциите въобще не ги ТЕС-ам. Признавам си, мързи ме :oops: Трябва ми някакъв стимул, ама и аз не знам какъв. Сигурно да ме хване някой и да ми удари някакъв чук в главата, пък дано се стресна, но някакси физическите ми проблеми надделяват и все гледам тях да си изчистя. Ха, търся си оправдания
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Здравейте. Имам едно въпросче.
Ще дам някакъв прост пример: ако имам например пъпка на ръката, която ме сърби, какво трябва да тес-ам:
1-това, че ме сърби
2-това, че имам пъпка
3-имам пъпка, която ме сърби (трябва ли да се обосновавам, както е в случая и на т.4)
4-сърби ме, защото имам пъпка
5-тесам отделно сърбежа и пъпката
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:14

Мнение от Arethuse »

Както ти идва отвътре :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Боже мами, какво ми се случи, щях да умра направо :(
Да започна от начало. Нямам спомен дали това е причината, но днес с мойта приятелка малко се поскарахме. Цял ден ме боли главата, отзаде в тила и врата, ужас. Сега ми се отвори малко време та започнах да тесам. Първо, че ме боли главата в тила, нищо. После, че ме боли цялата глава, като че ли малък ефект. После, пак тила, докато не ми се прехвърли болката в слепоочията. Започнах да тесам там и хайде пак в тила. Накрая започнах с декларацията, че ме ми е схаванат врата в тила. Не знам дали има въобще граматически смисъл това изречение, но като ми се надигна да повръщам, като започна да ме души, ама от към врата, като се разтреперих. Ама инат, продължавам да тесам. Та се поосвестих. Още малко ми е зле, но ще се оправя. Леле, не знам как издържах.
violetavioleta
Участник
Мнения: 42
Регистриран на: 29 Сеп 2009 19:04
Местоположение: Димитровград

Мнение от violetavioleta »

Аз бих ТЕСала първо проблема с приятелката. :)
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Да, забравих да пиша, че пробвах и с това, но ефекта също беше минимален. Но явно накрая съм хванала рисковничето, защото както писах покачи ми се нивото на болката и после рязко спадна.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 17:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Снощи пробвах с ТКФ за момента, когато баща ми почина. Тогава бях на 12 г и явно съм успяла да си подтисна чувствата, защото снощи когато започнах, направо се разтреперих и разплаках. Изплуваха и други случки свързани със смъртта на баща ми, които явно умишлено съм забравила. Много е болезнено. Отказах се на 3-тия филм :( Довечера пак ще пробвам.
Иване, да те питам, когато изчистиш част от филма, така да се изразя и се откажеш, на следващия ден дали ще има ефект от това или ще трябва пак на ново. Много ми е мъчно, много ми е трудно да го преживея още един път.
И още едно въпросче. Когато чувството е само спомен и когато се връщам отново на случката и не изпитвам същото чувство, а друго или въобще не изпитвам, какво трябва да тесам? Спомена от чувството ли?
Извинявам се, че ще разкажа една част, дано не наскърбя някого. Когато докторът дойде да види баща ми, ме изпъдиха в другата стая. Тогава се молих на Бог да не разрешава татко да умре. Едно 12 годишно момиче какво може да направи в този случай, освен да се моли. Тогава бях много ядосана на Бог, че ми отне бащата и доста време не влизах в църква и отричах Бог. Сега вече възприемам по друг начин нещата и когато се върна към тази случка чрез ТКФ, този яд вече не го изпитвам, а само примирение, че Бог така е решил. За това питам да тесам ли спомена, че ме е било яд?
Сещам се и още нещо. Понеже баща ми получи първият инфаркт на нивата, когато копаеше и от там започнаха мъките, сега не че не обичам да ходя в градината и да помагам, но някакси съм резервирана. И аз не знам какво изпитвам, но винаги ми изплува тази случка в съзнанието, когато някой близък е сам на село и копае (май е вид притеснение).
Сещам се и за други страхове в следствие от случилото се с баща ми, няма да ги описвам, че много дълъг поста ще стане, но дали тези страхове биха отпаднали, ако си изчистя въпросната случка? Леле, някой разбра ли ме :roll:
Ох, още неща се сещам докато пиша и май всичко е навързано. Толкова много ли ми е повлияло, за да мисля така и в настоящето, да си мисля винаги лошото, да ме е страх от всичко, да ме е страх, когато близкия до мен човек не го намеря веднага по телефона например?!
Публикувай отговор