Хранителни алергии

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Хранителни алергии

Мнение от ivangp »

Oт Джо Хейнсуърт

Когато Даяна дойде при мен за да й помогна да се справи алергиите й към храна тя вече бе имала 7 сесии с двама други опитни ТЕС терапевти. Въпреки че не бе успяла да се справи успешно със страх от паяци, тя все още чувстваше, че ТЕС може да е разковничето за решаване на проблемите й. Тя ми се обади след като бе прочела статията която написах за това как успях да излекувам собствените си хранителни алергии. След две сесии с нея Даяна сега се наслаждава на млечни продукти и изделия от пшеница без каквито и да е симптоми.
Тъй като тя пътува често и посещава много конференции, свързани с бизнеса й, способността й да яде без проблеми продукти от тези две, най-широко разпространени в съвременността, хранителни групи промени живота й драстично.
От работата ми с хора с хранителни алергии съм открила, че те могат да се разделят най-общо на две групи. Първата е групата на хората , които имат множество алергии към храни и химикали и не могат да определят кога точно се е появил проблемът им. Втората група са хората с малко на брой, ясно изразени алергии, които могат да бъдат проследени назад във времето и точно да определят кога проблемът е започнал. Даяна принадлежеше към втората група и се оказа много лесно да се справим с алергиите й използвайки ТЕС.
Аз открих, че за хората от втората група, най-бързият начин да се открие коренът на проблема е да им задам следните въпроси:
1. Кога започна ха симптомите?
2. Какво се случваше в живота ти по това време?

Отговорът на всеки един от тези въпроси помогна на ДАяна да се освободи от проблемите с храната, от които тя бе страдала дълги години. Алергията й към пшенични продукти бе започнала няколко години по-рано след спонтанен аборт. Тя си спомняше, че първото нещо което бе яла след като бе имала спонтанен аборт, бяха няколко шоколадови кексчета. Тя била отседнала в хотел по това време и тези кексчета били единствената храна с която разполагала.
След използване на ТЕС, тя успя да си спомни, че си е казвала: „Аз не бива да се наслаждавам на тези кексчета!”
Важно е да свържем емоциите с физическия проблем. Затова ние използвахме фразата:
„Въпреки че яденето на пшеница образува слуз в организма ми.....и това е така откакто ядох онези кексчета след спонтанния ми аборт........и може би тялото ми все още плаче вътрешно, тъй като аз не можех да изразя цялата си мъка тогава....”
Докато ТЕС-вахме Даяна си спомни, че тя не е плакала тогава, тъй като е искала да бъде силна заради съпруга си. Ние продължихме с ТЕС за да се освободи тя от мъката и нуждата да страда и плаче вътрешно, докато външно си налага маската на спокойствието и силата. Асоциирахме всичко това с пшеницата и сега Даяна може да яде ежедневно всякакви пшенични продукти без каквито и да е проблеми или алергични симптоми.

Да пролседим източника на алергията й към млечни продукти ни отне повечко време, тъй като няколко различни неща се бяха случили в живота й по времето когато симптомите се бяха появили. След няколко минути ТЕС и следване на нишката от спомени, се оказа, че проблемът й се бе появил веднага след като тя била тествана от кинезиолог (специалист, който тества силата на мускулите за да открие алергени) и той и казал, че е алергична към казеин (протеин в млечните продукти).
От тогава всеки път когато Даяна се опитвала да яде някакви млечни продукти, освен сладолед и сирене ( в които казеинът явно е обработен по такъв начин, че не е проблематичен за хората с алергии към него) тя имала арегични симптоми. Ние приложихме ТЕС и аз вмъкнах идеята, че е доста невероятно тялото й внезапно да се промени така драстично, че от способно да смила безпроблемно мляко (тя си бе хапвала млечни продукти до срещата си с кинезиолога без проблем) изведнъж да се окаже алергично към казеин. Ние никога няма да узнаем дали това бе ключът към излекуването й, тъй като ние ТЕС-нахме и няколко други емоционални проблеми в живота й по онова време. Но сега Даяна отново може да си хапва с удоволствие всякакви млечни изделия без проблем.

Този случай съдържа няколко интересни урока. Лесно е да пренебрегнеш случки в живота, които е трудно да бъдат логично свързани с алергични симптоми, като спонтанен аборт например. Аз настоятелно препоръчвам на всички да не омаловажават която и да е случка в живота си, която се е случила около момента на откриване на симптомите. Вместо това търсете възможни емоционални връзки между събитията и проблема!
Няма как да разберем защо ТЕС изведнъж проработи за Даяна, след като не бе показал резултат в предишните й 7 сесии. Аз все пак мисля, че е комбинация от две причини:
Първо – стана ясно още в началото на нашата първа сесия, че Даяна има проблем с приемането на себе си. Аз я помолих да каже ясно и високо „Аз приемам себе си такава каквато съм.” И да степенува верността на това твърдени от 0 до 10. Тя бе изненадана да открие, че тя му дава степен „2”.
Поради това ние се заехме първо с откриването на причините за това.
Аз подозирам, че това я бе саботирало в предишните й сесии, тъй като тя бе вътрешно отричала „Настройката” още в самото начало. Аз я накарах да завърши фразата: „За да приема себе си аз трябва да..........” и приложихме ТЕС върху отговорите й. А също така ТЕС-нахме няколко други случки от живота й за който тя все още изпитваше вина.
Тъй като не можехме да използваме стандартаната фраза, ние я заместихме с : „Аз приемам, че това е така за мен сега и съм открита за възможността това да се промени някой ден.”
Докато работехме по този начин Даяна започна да чувства първите промени в себе си. След като изчистихме проблема със себе приемането Даяна вече можеше да работи върху алергиите си използвайки стандартната фраза за настройка.
Второ- малко след началото на сесията ни аз попитах Даяна дали може да превърне събитията които третирахме с ТЕС в кратко филмче. Тя отговори: „И още как. Аз се измъчвам с такива умствени филмчета всеки ден.”
Техниката на Краткия филм е една от любимите ми и аз я използвам често. Тя е страхотно средство за включване на различни области от мозъка и изваждане на бял свят на всички части на проблема. Отговорът на Даяна показа, че в нейния случай тази техника ще е много полезна. По-късно разбрах, че никой от терапевтите с които тя бе работила преди мен не бе приложил тази техника. Тя смяташе, че тази техника е един от факторите за успеха й с ТЕС. Обяснението никога не бе имало такъв ефект върху нея както визуализацията на събитията
Аз смятам че следните точки са важни уроци които можем да извлечем от този случай:
1. Постоянството и упоритостта наистина се отплащат накрая. Ако не сте постигнали резултатите които желаете да видите, намерете някой друг с когото да работите и/или приложете нов подход към проблема.
2. Ако не постигате успех с ТЕС по всички проблеми върху които работите, кажете високо и ясно фразата „ Аз приемам себе си такъв какъвто съм.” И я оценете по скала от 0 до 10. Доверете се на чувството си докато я изговаряте, не на разума. (ако разумът ви можеше да ви помогне в случая, вие нямаше да имате този проблем.)
След това довършете изречението: „За да приема себе си аз трябва да.......................”
Някои хора дават висока оценка на първата фраза, но след като попълнят втората откриват, че всъщност приемат себе с условия.
Приложете ТЕС с Настройката: „Въпреки че за да приема себе си аз трябва да ...... аз приемам че това е така за мен сега и съм отворен/а за възможността нещата да се променят някой ден.”
Не използвайте стандартната Настройка, тъй като тя обезмисля цялото упражнение.
Изпълнете цялат Основна рецепта и отново оценете истинността на твърдението: „Аз приемам себе си такъв какъвто съм.”
Дори някой да е дал първоначално оценка 10 на горната фраза. Попълването на втората фраза може да даде ключ за откриване на дълбоко вкоренен проблем, който трябва да бъде изчистен с ТЕС. Например – ако някой отговори: „За да приема себе си аз трябва да помагам на другите хора.” Това е условие което е свързано с дълбоко убеждение което трябва да бъде третирано с ТЕС.
3. Ако сте използвали ТЕС само изговаряйки фрази, опитайте Техниката на краткия филм (виж техники!). Тя е много мощна, използва различни части на мозъка и е способна да изчисти големи проблеми много бързо.
ТЕС е невероятна техника и това е ярко илюстрирано в областта на хранителните алергии. С постоянство и правилно приложение на инструментите на ТЕС хранителните алергии не би трябвало да ограничават живота на когото и да било.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор