За 30-годишна мигрена и още нещо

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

За 30-годишна мигрена и още нещо

Мнение от krista »

Здравейте,господин Петърнишки!Може би най -сетне се сбъдна нещо ,което винаги съм вярвала ,че съществува,а именно една техника достъпна за всички и то благодарение на Вас.Аз съм Водолей и винаги съм знаела,че духовното развитие на човек обуславя неговото физическо.
От 30 год. имам мигрена и всякакъв род главоболие,като болката на моменти ме изваждаше от строя за 5 дена.Преди нямаше никакви лекарства у нас специално за мигрена.Тъпчех се със седалгин,кофергамин и др.,нерядко хората в бели престилки ми шибваха по една свръхдоза успокоителни и обезболяващи.Сега вече има имигран и слава богу той все още ми действа,а седалгина съм заменила с беналгин.Поради тежък първи брак(побоища,счупване на нос,тормоз ) и.т.н.аз изпаднах в тежка депресия.в момента съм и на анафранил и благодарение на моя нов съпруг и сигурността ,която ми дава съм на малки дози.Освен това гълтам и ривотрил за успокоение.В резултат на всички лекарства се появи и уртикарията,а напоследък имам обриви и по тила и по дланите.В резултат на несполучлив опит за осигуряване на прехрана аз отидох в Гърция,където от тежкия труд,свързан с бране на портокали получих тежка дископатия с пареза на крайниците.Сега се чудя как издържах на нечовешките болки и не сложих край на живота си.Обаче нали съм си инат реших,че една болест няма да ме победи.Избягнах операцията и успях да се вдигна на крака.Сега имам пак болки и десния крак отзад ми е безчувствен,но ходя се справям някак.
Не зная дали да описвам всичко.Дали не ви отегчава.Не е лесно да слушаш за чуждата болка.
Мога само да изброя и всички други мои ''спътници":тежък запек,колит,гастрит,анемия,нарушения във вестибуларния апарат,позиви за често уриниране,хемороиди и хайде стига толкова :)
Сега аз реших да ползвам теста за хронични заболявания.Правя го вече 2 седмици за главоболието,като в зависимост от ситуацията през деня в офиса се налага да правя и други.Въпроса ми е такъв:Не мога да изключа беналгина,който е кофеин, от употреба,защото ще се побъркам от болки.Правя теста и го пия.правилно ли е?
Освен това имам проблем с определяне на нивото.Не мога да реша какво е ако в момента нямам болки
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Здравей Криста!
Можеш да пиеш лекарства докато правиш ТЕС. Предполагам че правиш ТЕС , а не ТЕСТ. :)
За болките в десния крак пробвай следното намери болезнена точка отзад на лявото си рамо. На рамото, не на плешката. Като я намериш я масажирай всеки ден по 7-8 минути на ден. Прави по 100 кръга в посока на часовниковата стрелка и после 100 кръга в посока обратна начасовниковата стрелка и след това пак повтаряй в посока на часовнниковата стрелка и после в обратна посока. И така 7-8 минути.
Това има голяма вероятност да ти облегчи и дори да ти премахне болката в десния крак.

Добре би било да опишеш с какви точно фрази правиш ТЕС.
Последно промяна от ivangp на 29 Апр 2010 18:50, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

Мнение от krista »

Здравейте на всички !
намерих точката отгоре на рамото,а не отзад.Не зная дали е същата,госп.Петърнишки.Но я масажирах и засега имам подобрение.Разбира се ,че правя ТЕС,но за мен е един тест дали ще ми издържи търпението,макар че по принцип съм голям инат. :lol:
Сега за фразите ,които използвам.При правене на Предизвикателството аз употребявам стандартните фрази:Въпреки ,че имам силно главоболие ,което усещам в лявото/дясното слепоочие,аз приемам себе.....и нека болката да спре сега!После обхождам точките със подобни фрази:
-изисквам от тялото си да обедини всички свои клетки в борбата срещу болката за пълното и премахване сега и завинаги
-изисквам от вс.мои клетки да извлекат от беналгина само полезните вещества за премахване на болката
-изисквам от вс.свои клетки да работят като единно цяло и в синхрон за изхвърляне на вс.вредни вещества,съдържащи се в беналгина,които водят до странични ефекти в тялото ми
-изисквам от тялото ми да обедини вс.свои клетки за постигане на добро здраве
-приемам да имам самочувствие и себеувереност
-приемам да бъда търпелива и спокойна
-приемам да бъда непокиз спрямо всички стресови ситуации
Имам горе-долу постижения,макар ,че продължавам да се будя от пулсираща болка и после да лежа будна часове наред .По време на тези тесвания в мен нахлуват лавина от емоции-страх,ужас,тъга и т.н. и се налага да се отклонявам да правя и за тях ТЕС.
Аз съм подложена на постоянен стрес на работата ,а и мн.често в къщи.Имам проблеми с пиенето на човека,с който живея сега,а и баща ми и първия ми мъж,а и брат ми който не е между живите имаха това пристрастяване.Както се вижда съдбата ме е орисала да живея все с алкохолици! :cry:
Мисълта ми е,че като се прибера вечер в къщи не зная кое по-напред да тесвам,страха,ужаса,гнева,обидата и.т.н.или болките,които имам.
Просто имам липса на време,а не на желание.
Може ли да спомена конкретен случай:снощи се прибрах и след малко се прибра мъжът ми,който беше страшно пиян.в тези случаи той става агресивен и започва да псува,да ме обижда и да вика,тряска врати и т.н.,даже два пъти ме изгони посред нощ.Когато не е пиян е мн.добър човек и по своему аз обичам този трезвия,а пияния човек в него мразя.Та снощи след вс.му изпълнения най-накрая заспа/слава богу,не ме е удрял още,докато първия ми мъж ги правеше и тези неща/,и аз започнах с тесването.Сигурно правих по 10 и повече ТЕС за страх и вс.др.чувства,но не можах да се освободя от страха.Само при мисълта,че ще го видя пиян ми се обръщат червата.Точно подобни фрази използвах .
Имам въпрос:Възможно ли е страха ми към първия,който е имал този проблем , т.е.баща ми,да се предава на по следващите във времето ,които имат този порок?Дали не трябва да тръгна от детството
и да чистя стаха си последователно?
Това е лошото,че сегашния ми партньор казва,че така му е добре и ще си пие колкото иска,така,че аз дори и да искам да му приложа ПРОКСИ като се изчистя от проблемите си,не е възможно.
Ще се радвам ако ми пишат повече жени с такива и сходни проблеми,тъй като знам,че този проблем съществува мн.често в семействата.
Поздрави на всички във форума!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

krista написа:...
Имам въпрос: Възможно ли е страха ми към първия,който е имал този проблем, т.е.баща ми, да се предава на по следващите във времето ,които имат този порок?Дали не трябва да тръгна от детството
и да чистя стаха си последователно?
...
Много точно си се ориентирала. Започни да чистиш детството си.

Виждам, че имаш много неща, по които да работиш. Пожелавам ти успех. Звучиш добре. Очаквам да се справиш.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Криста,
правилно правиш ТЕС и принципно би трябвало да чистиш паралелно и настоящето, т.е. емоциите и чувствата в момента и миналото с ТКФ.

Но недей да изискваш.
изисквам от тялото си да обедини всички свои клетки в борбата срещу болката за пълното и премахване сега и завинаги
-изисквам от вс.мои клетки да извлекат от беналгина само полезните вещества за премахване на болката
-изисквам от вс.свои клетки да работят като единно цяло и в синхрон за изхвърляне на вс.вредни вещества,съдържащи се в беналгина,които водят до странични ефекти в тялото ми
-изисквам от тялото ми да обедини вс.свои клетки за постигане на добро здраве
Избирай или моли!

Изискването и заповедите обикновено не работят толкова добре, колкото молбата и избора.

Правилно си се ориентирала, че корените на проблемите ти са в миналото.
Но не съдбата ти е такава.
Имам проблеми с пиенето на човека,с който живея сега,а и баща ми и първия ми мъж,а и брат ми който не е между живите имаха това пристрастяване.Както се вижда съдбата ме е орисала да живея все с алкохолици! Crying or Very sad
Ти избираш да си с такива мъже. Имаш уроци да учиш. (:idea: всякакви проблеми в краката се свързват с невъзможност/нежелание да тръгнеш в нова посока - помисли върху това!).
Има решение на проблема, но е по-добре да поработиш с ТЕС терапевт. Сама ще ти е трудно да се справиш.
От кой град си?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

Мнение от krista »

Живея в София.Знам за семинара,който правите и имах желание да дойда,но точно тогава почиваме 4 дена и ще си ходя в Габрово.По принцип съм от там
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

Мнение от krista »

А може и ако се налага да дойда индивидуално.Не е проблем за мен.
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Понеже аз съм човек, който атакува проблема от много страни и иска да си помогне колкоот може повече, ще ти препоръчам книгите на Валерий Синелников "Възлюби своята болест"и "Ваксина срещу стрес". Прекрасни книги, на мен ми казаха много истини.
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

Мнение от krista »

Благодаря,Феме и на теб Мая,когато имам време ще погледна и др.книги.В момента чета на Кехоу книгата и съм впечатлена.
много ми се иска да дойда на семинара,но ще имам гости.много е кофти датата.Почти всички се изнасят от София,нали са 4 почивни дни.Ако беше др.събота и неделя.
Аз искам да се похваля нещо.Главоболието стана търпимо,намалих хапчетата,малко съм по-спокойна.Освен това имах едни екземи на дланите и отзад на врата ,просто изчезнаха. :D
Имам мн.работи за чистене и знам ,че ще се справя,нали съм си инат!
Изпратих книгата на сестра си в Англия,на дъщеря си и сега ще я изпратя на една приятелка.Това е толкова чудесно,че има такава книга и можеш да направиш добро!
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

"Подсъзнанието може всичко" ли четеш? Аз си я нося в чантата :)
Изчела съм доста книги с подобно съдържание, но тя е като че ли най-вкратце написана, почти като ръководство и затова е много удобна за четене.
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

Мнение от krista »

Да,точно нея.И аз си я нося в чантата.Гледала ли си клипчето с многото точки,които се потупват?Това е прекрасно съчетание на фрази и от двете книги.
Просто нямам думи да опиша своята благодарност на Иван Петърнишки и това което направи с тази книга за стотици хора.В интернет има много писано за различни методи и лечение.Но половината население,особено в напреднала възраст не борави с Интернет.Току-що разказах на моя приятелка за ТЕС и че и изпращам книга,която ще и помогне-тя е болна от рак на гърдата.Без малко да ревне по телефона.Надеждата е велико оръжие!

PS:Нещо интересно и забавно-лекарите,ако мога да ги нарека така,всичките 30 години ми изписваха секс като лекарство и с липсата му оправдаваха мигрената! :lol:
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

krista написа: PS:Нещо интересно и забавно-лекарите,ако мога да ги нарека така,всичките 30 години ми изписваха секс като лекарство и с липсата му оправдаваха мигрената! :lol:
А ти следваше ли съветите им? :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

ivangp написа:
krista написа: PS:Нещо интересно и забавно-лекарите,ако мога да ги нарека така,всичките 30 години ми изписваха секс като лекарство и с липсата му оправдаваха мигрената! :lol:
А ти следваше ли съветите им? :)
Сексът ще спаси света! :)
Ама то си е верно, де :)

За кое клипче говориш, Криста? Дай линк.
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

Мнение от krista »

Ами честно казано прави се ако има с кого.Когато има мъже с проблеми,които не желаят да си признаят,единствения изход е да си намеря някой,ама нали се сещате,че съм християнка и се правя на майка Тереза :lol: ,та извънбрачните отношения не са ми много присърце,ама ако се наложи ще се прежаля :) .Стига да има кой да откликне!

За клипчето виж :Нещо като предизвикателство за Благополучие и изобилие на Леди Фрост.
krista
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 21 Апр 2010 16:29
Местоположение: София

Мнение от krista »

Току-що прочетох писаното от Powerless ,съпреживях го и ме удари в главата.Веднага отидох в тоалетната и направих няколко ТЕС.Съчувствам и съм съпричастна с нея,но ми се струва,че не е толкова силна,колкото си мисли.Аз съм изживяла всичко,което тя описва-развода,като даже не е бил добър брака ми,депресията,която имам от 20 год.и на моменти съм изпадала в такива кризи,че исках да заспя и да не се събудя и да се спре вече с това вечно усилие да се живее насила.Въпреки това ставах,защото трябваше да работя и да се грижа за дъщеричката си.Ходила съм на работа с такава буца в гърлото и готова да ревна във всеки един момент.На моменти съм стигала до 10 антидепресанта на ден и ривотрил.Отделно хапчета непрекъснато за глава и мигрена.Отидох в Гърция да работя уж за добро а се сковах от дископатия и пареза на краката и изтърпях такива болки ,които е трудно да си представи човек.
Добре ,че имаше добри хора да ми помогнат.Успях да се изправя на крака и да се върна.Но никога не ме е напускала надеждата,че някога ще бъда пак добре.
От 2 месеца правя ТЕС.Правя Предизвикателството за мигрената,но същевременно правя ТЕС и за всичко,което в момента изпитвам.
Налагало се е да гоня болката из цялото си тяло.Започвала съм от дясна половина на главата,после слезе в рамото .Пробвах 10 настройки ,докато улучих точната,тъй като не знаех как се казва точно мястото където ме боли.Мислих ,че е в гърба ,а то се оказа някъде отзад в рамото.После слезе в кръста,таза,десния крак и отново в лявата половина почти в същия ред.Играем си на криеница и някой път без да искам заспивам по време на играта от изтощение. :D
Първия успех съществен е ,че започнах да спя.Преди пиех по 2-3 хапчета ,за да заспя.Сега не пия нищо.Свалих антидепресанта на 1 хапче,не пия ривотрил.Пия хапчета като ме боли много главата и не преди да съм пробвала премахването на болката с ТЕС.
И аз изпадам в съмнения-дали го правя добре,може би бавно напредвам,защо не мога да правя ЕТ и т.н.
Но си казвам:е,аз съм прекалено уникална,за да ми действа всичко :lol:
Вчера си казах -така няма да стане,сядай и пиши.Започнах да описвам всички травмиращи случки от детството.Стигнах до около 80 ,като стигнах до като се ожених на 20 г.Оттам започвам нов роман и сигурно няма да ми стигне цяла тетрадка :)
Нещо ми хрумна за мигрената,не зная дали е някакъв знак,че корена е там.Когато ме заболеше глава,майка ми даваше от нейния седалгин да пия,който е много силен за 12-13 год.дете.Освен това всички казаха,че съм наследила главоболието от нея и така аз си живея години наред ,че това е предопределеност и наследственост.
Даже си мислех кога ще стана на 60 и мен да ме отболи като нея!
Не зная каква настройка да направя.Другото ,което ми дойде наум,че болката дойде с появата на мензиса ми.Мисля ,че при мн.жени има такъв проблем,само че при мен нещата мн.се задълбочиха.
Друго,което ми прави впечатление,че болката в главата ми става срашна нощем.Будя се с пулсиращ череп и ми иде да се гръмна.започвам с ТЕС и често свършвам с хапчета и така нощ след нощ.
Само ,че часът на болката все повече се измества към часа ми на ставане сутрин.Днес беше в 5.45.Това си е направо постижение .Да спя 7 часа без да се будя от болка!
Стигнах до прозрение в часовете на будуване.Аз съм задръстена от химикали от лекарствата.И не мога да очаквам някакво мигновено чудо.Ще се потрудя яко и като почна случките една по една ще видя светлина в тунела! :D
Поздрави на всички упорити приятели!
Времето е пари!
Публикувай отговор