Можем ли да премахнем симптомите и въпреки това да си умрем?

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Вяра,

много грешиш като смяташ, че когато започнах да се занимавам с ТЕС жлезата ми е била в по-добро състояние от твоята (допускам, че е била и в по-лошо, защото аз съм пила лекарства цели 6 години). Изследванията ми обаче никога не са били извън норма (по-точно TSH, защото антитела си имах достатъчно), защото:

- При диагнозтицирането все още жлезата не е била достатъчно увредена - бях близо до горна граница

- През 6-те години - винаги съм си пиела съвестно лекарството

- Направих едно Предизвикателство + 2 месеца работа преди да спра лекарството

- При 25 мг TSH ми беше 2,2 и антителата бяха наполовина - вероятно нещо вече съм била постигнала

- 6 месеца след като спрях лекарството напълно, TSH ми беше 3,5, но антителата бяха в норма

- Как стоят нещата в момента не знам, но искам да изчакам още преди да го разбера, защото както ти казах - смятам, че всичко е вяра, особено пък това, което ще покажеш на тези изследвания.

Никога не съм имала симптоми, защото никога не съм се интересувала и чела какви симптоми трябва да имам "в моето тежко положение", но и най-вече защото по стечение на обстоятелствата, описани по-горе не успях да се сдобия с "лоши" изследвания (тогава би било твърде възможно симптоми да се бяха появили и при мен - страховете ни ги докарват веднага след като си ги поръчаме, предполагам). Иначе и моята вяра не е от желязо, нали си чела темата ми. Вярата се гради, постижимо е, и според мен тя е по-важна от това какво си и какво не си изчистила, защото няма как да знаеш, какво точно трябва да изчистиш и дали си обхванала всичко.

Темата за вярата, която отвори е много важна и отосително необсъждана в този форум. Само не съм сигурна дали точно това е добре да се обсъжда, защото за мен това е магията, която е много индивидуално и лично усещане, което идва само, няма модел по който да го предизвикаш, чужд модел не би работил при друг човек. Но пък има начини да се работи за постигането и, които Иван ти е посочил.
Последно промяна от nia на 12 Май 2010 08:36, променено общо 1 път.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Вяра, преди да излекувам шийката на мтаката си и Хашимотото, не знаех за друг с излекуван от нещо такова. Не съм и търсила.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

nia написа:Вяра,

много грешиш като смяташ, че когато започнах да се занимавам с ТЕС жлезата ми е била в по-добро състояние от твоята (допускам, че е била и в по-лошо, защото аз съм пила лекарства цели 6 години). Изследванията ми обаче никога не са били извън норма (по-точно TSH, защото антитела си имах достатъчно), защото:

- При диагнозтицирането все още жлезата не е била достатъчно увредена - бях близо до горна граница
Не разбирам. Как е възможно да те сложат на хормонално-заместителна терапия, след като хормонът ти е бил в норма? Тези лекари наистина не са вред.

- Направих едно Предизвикателство + 2 месеца работа преди да спра лекарството

- При 25 мг TSH ми беше 2,2 и антителата бяха наполовина - вероятно нещо вече съм била постигнала
Благодаря, Ния! Ти много ми помагаш, за да си направя такава настройка, че да не очаквам светкавични резултати. Иван сега пак ще каже, че давам силата си на теб, и че при мен може антителата да изгорят за един месец, а не както при теб - за 9 месеца, но все пак предпочитам настройка да не очаквам светкавични резултати, пред разочарование, ако нещата не се развиват със скорост, с каквато ми се иска.


Иначе и моята вяра не е от желязо, нали си чела темата ми. Вярата се гради, постижимо е, и според мен тя е по-важна от това какво си и какво не си изчистила, защото няма как да знаеш, какво точно трябва да изчистиш и дали си обхванала всичко.
Колко те обичам за този пост!!!


Вярата е наистина магия, както казваш. Моето рационално и логично мислене /което е професионално изкривяване/ ми пречи много по въпроса. Знам, че не всичко може да се обясни по пътя на логиката. Знам, че "На всекиму според Вярата" се дава, и въпреки всичко съзнателно непрекъснато търся логика. Което ми напомня, че е крайно време да го тесна. Благодаря ти!
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Във връзка с остеопорозата, която те плаши (тъй като не врвам, че има случайни неща) погледнах какво казва Бурбо за нея. Няма да цитирам надълго и нашироко, само част от първото изречение:

"..... твоето тяло ти изпраща послание, да вярваш повече в себе си и да се чувстваш по-стабилен спрямо самия себе си, като си дадеш сметка, че имаш много повече сила, отколкото си мислиш."

И още нещо. Спомням си, че когато напуснах форума в края на миналата година работих доста време с една формулировка "Въпреки че се чувствам толкова крехка и ранима, ..... аз избирам да си позволя да се чувствам ...... (слагах различни неща, от сорта на това, което Иван ти е посочил). Имаше голям ефект в посоката за която говорихме.
белла
Участник
Мнения: 92
Регистриран на: 06 Окт 2008 10:51

Мнение от белла »

И аз съм се замисляла над този въпрос, защото лупуса е много коварна болест / великия"МИМ" я наричат понякога/. Например едно момиче на 30 години, болно от лупус скоро ми каза, че единия й бъбрек почти е спрял да работи и то без тя да има никакви симптоми. Губи много белтък през него. Тя е мислела , че е в ремисия, пък болестта си работела. Това се случва често в нашия случай.
Но аз вярвам, че при мен всичко ще е наред. Нагласата ми вече е друга.
А за Хашимотото ми - имам перфектни кръвни изследвания. И аз съм пила Л- тироксин няколко години, но след като родих го спрях. Скоро бях на ехограф и лекарката каза, че е учудена от състоянието й предвид отколко години го имам. Откакто имам лупус, въобще не ме интересува Хашимотото. Чукайте на дърво и си живейте живота.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

mayadob написа:Вяра, преди да излекувам шийката на мтаката си и Хашимотото, не знаех за друг с излекуван от нещо такова. Не съм и търсила.


Ти си Слънце! Човек като теб, не се среща под път и над път, а само на път :D . Възхищавам ти се от все сърце, особено след като знам, че си математик по професия
Последно промяна от vqra на 12 Май 2010 11:06, променено общо 1 път.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

ivangp написа: Симптомите ти се връщат защото искаш да се връщат за да потвърждават съмненията ти.
И защото все още не си премахнала ПО за пълното си излекуване.
Съветвам те поне една седмица да работиш само върху ПО, които съм дал в 14-те стъпки в Допълнителни Техники.
ОК. Започвам сериозно да се занимавам с ПО-тата ми. Преписвам ви всичко, което излях в тефтера си преди малко и чакам съвети.

Кое е най-лошото което би могло да ми се случи ако се освободя от този проблем?:


1. Няма да имам възможност да се наричам "тъпа" и да се обвинявам, че прекалено дълго време в миналото ми стоях в стресови условия, което доведе до болестта ми, а не се махнах от тях навреме.
Явно ми харесва да страдам, да се наричам "тъпа" и да се самобичувам.

2. Няма да мога да прехвърлям отговорността за неуспехите си на Хашимотото /че нямам памет, липсва ми концентрация, апатична съм, нищо не ме вълнува и затова е виновен г-н Хашимото/. Ще ми се наложи да поема отговорност, а това е доста по-трудно, отколкото да я прехвърляш на друг.

3. Ако излекувам себе си, ще докажа на себе си, че съм много ценна и велика, а аз не се считам за такава. Това ще доведе до противоречие в мен. Защото аз винаги търся доказателства за това колко съм нищожна, неспособна и малоценна, как за нищо не ме бива. Как може такъв човек, да стане първия, който се е излекувал от Хашимото с 50 % увредена жлеза?!!

4. Ще ми се наложи да се обичам

5 И как ще се самобичувам, самоунищожавам, ако възстановя структурата на жлезата ми и тя заработи нормално. Може би разумът ми ще реши да се насочи към унищожение на друг /мн. по-важен/ орган и ще умра.

6. Не е свързано с автоагресия, но лекарката, която преди години за първи път откри заболяването ми, каза, че това е от Чернобил, че тази жлеза е мн. чувствителна на замърсявания и след 5 години всички са щяли да го имат това Хашимото.

7. :D Няма да мога да се правя на умна и интересна в ТЕС форума и да споря с останалите, а ще ми се наложи да се съглася с всички, а аз обичам да се правя на интересна, защото така избивам комплекси :)
Последно промяна от vqra на 12 Май 2010 11:50, променено общо 1 път.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Това, че няма логика ТЕС да работи не го виждам.

Може би след дълго тесане си стигнала до .... хайде от теб да мине, ще се жертваш и ще пробваш ... или пък до нещо друго ...? :roll: :D :D :D

Радам се, че действаш, посоката ще си се намери сама - от теб се иска само да поддържаш ритъма.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

alex_JI написа:Вяра, още от началото ми се струва, че изпитваш страх да оствиш лекарствата, които пиеш, което си е част от страха ти, че ТЕС няма да проработи, или ще бъде нетрайно.
Порови из себе си - все още ли смяташ, че рискуваш с това, че си изоставила лекарствата. ТЕСай го! :idea:

Алексче, ако изпитвах страх, нямаше да издържа вече половин година да не пия нищо. Напротив, радвам се че захвърлих хапчетата, така както и цигарите. Защото не обичам зависимостите.

Не съм още сигурна, че ТЕС трайно ще проработи при мен, точно за този проблем. Иначе за мн. други неща съм тествала метода, и не само в/ху мен. Работи светкавично. Все още не вярвам, че работи трайно. Струва ми се, че непрекъснато се налага да ТЕС-ваш, иначе всичко ще се върне в изходна позиция.

А имаш ли изчезнали симптоми?
В моята тема сигурно си чела, че кръвните ми резултати не са мръднали, но благодарение на Иван и други хора от форума, аз реших, че това, което отчита машината си е неин проблем. Аз нямам симптоми и не съм болна. Кой определя референтните стойности?!? За мен моите стойности са добри, нищо, че са извън границите! :lol:

Симптомите ми се появиха, откакто захвърлих хапчето. Тежестта /задушаване, напрежение/ в гушата ми е най-съществения. Имам голям напредък в елиминирането му. Може със седмици да не усетя нищо, но при най-малкото нервно напрежение, притеснение или както Иван му казва, състояние "Бягай или се бий!" напрежението в гушата ми ме напада със страшна сила. Там ми било слабото място, казва Иван. Не знам дали слабото ми място има връзка с Хашимотото. Дано, след като премахна болестта, вече да не ми е слабо място.

Напоследък ми се появи и косопад. Не му обръщам много внимание, в смисъл да се шашкам от факта.

А предизвикателството го правя от 2 месеца. Не съвсем както в началото де, но винаги поне по 6 пъти на ден. Понякога и повече.

А за пневмониите, наистина както каза Femme, с ТЕС няма да стигнеш до тях! Аз току що се оправих с една давеща кашлица на моето 3 годишно дете, което в момента спи като ангелче. Утре ще открия тема за това- наистина ми се стори интересно.
Браво на теб! Ще чакам с нетърпение да прочета как си се справила с кашлицата. Аз се справих с фобията от змий с щерка ми, но сега нямам време да напиша за това в темата. Ще го опиша непременно. Самото изцеление беше много интересно за мен.

А за твоят Сьонген или как се казваше, където го прати с еднопосочен билет в Глостър при доктор Фостър, правиш ли все още нещо по въпроса или?
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

nia написа:Това, че няма логика ТЕС да работи не го виждам.

Може би след дълго тесане си стигнала до .... хайде от теб да мине, ще се жертваш и ще пробваш ... или пък до нещо друго ...? :roll: :D :D :D

Радам се, че действаш, посоката ще си се намери сама - от теб се иска само да поддържаш ритъма.

А къде според теб е логиката?

Уж се налага да се потупват Важни точки /начало на меридиани/. Повтарям Потупват=механично въздействие.

Но може /прокси, щракане с пръсти/ да не ги потупваш, а само да си мислиш, че ги тупаш. Дори да си мислиш, че ти потупваш на някой, намиращ се на края на Света. Следователно механичното въздействие отпада. Сиреч остава само мисловната енергия.

Уж можело и без да Вярваш.
Да, обаче като не вярваш имаш ПО-та, т.е. енергията ти тече в обратна посока. Да обърнеш реката се иска да повярваш.
Тупането на точките, явно е с цел да се елиминират психологичните обрати, т.е. да се улесни Повярването. Съвсем със същата цел се споменава, че техниката работи, дори и да не вярваш. Само по себе си, това води до премахване на недоверието, макар и на подсъзнателно ниво.

Затова считам, че няма логика. Много противоречия има. Не че е нужна Логика, ама ти нали подхвана темата за логиката и ТЕС. Ще ми бъде интересно да разбера твоята Логика.

такивамитиработи
:)
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 717
Регистриран на: 18 Юни 2009 14:37

Мнение от nia »

Истината е, че аз никога не съм се замисляла има ли логика, на мен логика не ми е била нужна. Логика няма в толкова много неща (по-точно не ми е известна на мен, но това не ме кара да не вярвам в тях), любовта например ....

Според мен съвсем едно е просто да не намираш причина да не вярваш в нещо (защото не го познаваш добре например), а съвсем друго е да имаш някакви доводи против него. Мисля, че когато съзнанието ти "върти" такива доводи, това не е случайно и си е доста достойно за ТЕС.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

nia написа: Мисля, че когато съзнанието ти "върти" такива доводи, това не е случайно и си е доста достойно за ТЕС.
Голям си сладур!!! :D :D :D

Това, че не виждам логично обосновано доказателство, че ТЕС действа, не значи, че имам доводи против техниката. Но като се замисля май е едно и също.
Ще тесна и това. Мерси!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Логика има. Това, че не я виждаш в момента не значи че не съществува.
ТЕСай си и отговорите на въпроса за най-лошото което може да ти се случи, които си дала по-горе, поне една седмица + ТЕсане една седмица на другите ПОти дадени в 14те стъпки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

vqra написа: Как така пак ще се разболее? Нали ТЕС лекува дори и да не вярваш в техниката и то безвъзвратно. А аз още не вярвам. Вяра не вярва. :) И понеже все още не вярвам на 100 % гледам да тесам, въпреки невярата. Защото, когато не вярваш в нещо и не ти се занимава с него. Тесвам редовно и упорито. И чакам. Хубавите неща стават бавно.

Какво е казал Иван за бронхопневмонията?
Ами да де, значи че не си се излекувала, нещо продължава да работи отвътре.
Иван каза, че ако си болен от двойна бронхопневмония можеш да си се почукваш колкото искаш, но без антибиотици няма да ти мине. /Иван от водещите/
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

nia написа:Истината е, че аз никога не съм се замисляла има ли логика, на мен логика не ми е била нужна. Логика няма в толкова много неща (по-точно не ми е известна на мен, но това не ме кара да не вярвам в тях), любовта например ....
Аз също не се интересувам от логиката, не я търся. Или вярвам , или не. Много разчитам на интуицията си, а тя никога не ме е лъгала. Типично по женски, нали :)
Публикувай отговор