Хронични проблеми - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
Вилито, всичко е индивидуално, някои хора виждат ефект мигновено, други упорито се трудят месеци наред. Правило няма.
Аз в началото, когато започнах да ползвам ТЕС известно време се чувствах много зле (след първоначалната еуфория), това е, защото настъпват промени, а тялото и съзнанието имат "инерция" и се влага допълнителна физическа и емоционална енергия, за да се адаптираш към новото състояние. За солта не се птитеснявай. Ако все пак се притесняваш, тесни притеснението и пий повече вода За късогледство ли прилагаш процеса?
Аз в началото, когато започнах да ползвам ТЕС известно време се чувствах много зле (след първоначалната еуфория), това е, защото настъпват промени, а тялото и съзнанието имат "инерция" и се влага допълнителна физическа и емоционална енергия, за да се адаптираш към новото състояние. За солта не се птитеснявай. Ако все пак се притесняваш, тесни притеснението и пий повече вода За късогледство ли прилагаш процеса?
Вили,
допълнителното количество сол което е наистина около 2-2,5 гр. се неутрализира с водата. Така че, то не би трябвало да те притеснява. Отпадналостта ти може да се дължи на много неща, едно от които е спирането на кафето или пролетната умора например. Ако е причинено от ТЕС, то е знак за промяна и подсъзнателна съпротива на тази промяна.
Яж повече салати и белтъчини(месо, яйца, млечни продуккти), намали въглехидратите колкото можеш (т.е. зърнени храни, сладко от всякакъв вид и картофи да се избягват).Това е и най-добрият начин на хранене за сваляне на нежелани килограми.
И продължавай упорито с Предизвикателството!
До седмица - две ще ти мине отпадналостта и ще се почувстваш по-добре от преди. Съветвам те да не си следиш теглото по-често от веднъж седмично, винаги в един и същ ден и едно и също време от деня, най-добре сутрин след като си ходила до тоалетна.
Задължително си направи ТЕС за страха от солта свързан със зрението ти.:
"Въпреки че се страхувам че допълнителната сол която приемам ще навреди/влоши допълнително на зрението ми............"
При Предизвикателството резултатите се конкретизират в края на месеца. Ако дойдат по-рано, добре. Но не се отчайвайте, ако не ги видите бързо.
Постоянната тревога за това дали има вече резултати след първите няколко дни е нежелателна и дори вредна.
Търпение, Вяра и Упоритост са разковничетата на успеха във всяко едно начинание.
Както и най-висши добродетели.
допълнителното количество сол което е наистина около 2-2,5 гр. се неутрализира с водата. Така че, то не би трябвало да те притеснява. Отпадналостта ти може да се дължи на много неща, едно от които е спирането на кафето или пролетната умора например. Ако е причинено от ТЕС, то е знак за промяна и подсъзнателна съпротива на тази промяна.
Яж повече салати и белтъчини(месо, яйца, млечни продуккти), намали въглехидратите колкото можеш (т.е. зърнени храни, сладко от всякакъв вид и картофи да се избягват).Това е и най-добрият начин на хранене за сваляне на нежелани килограми.
И продължавай упорито с Предизвикателството!
До седмица - две ще ти мине отпадналостта и ще се почувстваш по-добре от преди. Съветвам те да не си следиш теглото по-често от веднъж седмично, винаги в един и същ ден и едно и също време от деня, най-добре сутрин след като си ходила до тоалетна.
Задължително си направи ТЕС за страха от солта свързан със зрението ти.:
"Въпреки че се страхувам че допълнителната сол която приемам ще навреди/влоши допълнително на зрението ми............"
При Предизвикателството резултатите се конкретизират в края на месеца. Ако дойдат по-рано, добре. Но не се отчайвайте, ако не ги видите бързо.
Постоянната тревога за това дали има вече резултати след първите няколко дни е нежелателна и дори вредна.
Търпение, Вяра и Упоритост са разковничетата на успеха във всяко едно начинание.
Както и най-висши добродетели.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Иване, а за водата? Артюз попита дали може да е изворна или трябва да е минерална. И мен това ме интересува.
За отчета. Правя 5-6 сесии сутрин накуп и 4-5 следобед или вечер. При всяко казване, че се освобождавам от раничката на шийката на матката си представям как тя се изчиства и шийката става здрава. Като анимация.
За отчета. Правя 5-6 сесии сутрин накуп и 4-5 следобед или вечер. При всяко казване, че се освобождавам от раничката на шийката на матката си представям как тя се изчиства и шийката става здрава. Като анимация.
Имам още един въпрос....съжалявам, че може да звучи глупаво, но ми се иска да правя предизвикателството правилно. Когато казвам напомнящата фраза, трябва ли да завършвам със "сега", както е в настройката? Например: "освобождавам се от излишните килограми сега", или трябва да е само "освобождавам се от излишните килограми"?
Може да е изворна.mayadob написа:Иване, а за водата? Артюз попита дали може да е изворна или трябва да е минерална. И мен това ме интересува.
Прави сериите през час-два, не няколко накуп.
Иначе другото е ОК.
Визуализацията също е добра идея.
Разликата не е от огромно значение, казвай каквото ти идва на теб. По принцип е добре да се казва "Сега", но пак повтарям - не е от изключително значение.vilitooo написа:Имам още един въпрос....съжалявам, че може да звучи глупаво, но ми се иска да правя предизвикателството правилно. Когато казвам напомнящата фраза, трябва ли да завършвам със "сега", както е в настройката? Например: "освобождавам се от излишните килограми сега", или трябва да е само "освобождавам се от излишните килограми"?
Някак си не мога. Защото все пак спазвам да е 30 мин преди и 2 ч 30 мин след ядене. Не е трудно да се види, че няма толкова часове в деня. А и не винаги 2 ч и 30 мин след ядене имам възможност, тоест не ползвам времето плътно.ivangp написа: ....
Прави сериите през час-два, не няколко накуп.
...
Ставам сутрин много рано и започвам преди да са се събудили другите. Все пак между две сесии има 15-20 минути, в които се разтапя следващата сол и си върша нещо друго.
Тук имах мнение, което изтрих и пуснах в нова тема - Дневник. Предизвикателството - ТЕС за хронични проблеми.
Всички, които работите по предизвикателството, заповядайте в тази тема, ако искате да споделяте как върви. Един месец не е малко. Накрая сигурно на всеки ще е интересно да си припомни нагласите през този период.
Всички, които работите по предизвикателството, заповядайте в тази тема, ако искате да споделяте как върви. Един месец не е малко. Накрая сигурно на всеки ще е интересно да си припомни нагласите през този период.
Само аз ли не мога да си намеря нейодирана морска сол и има ли смисъл да правя ТЕС с йодирана, докато си намеря каквато трябва? Кристалите са доста по едри и мисля, че ми се събира по повече от 2,5 г на ден. Вашата сол на едри кристали ли е или е на дребни, като готварската? Мога ли да комбинирам два проблема. Например: Въпреки че аз имам високо кръвно и намалено здрение...
прави с тази сол която имаш стига да е морска. Прави само за един проблем! (има още 8 месеца тази година, та ще имаш възможност да направиш и за другия проблем )
Натроши си кристалите ако са ти големи!-(>2,5гр сол с вода на ден).
Натроши си кристалите ако са ти големи!-(>2,5гр сол с вода на ден).
Вече седмица прилагам предизвикателството и нямам никакъв резултат. Както знаят присъстващите в тази тема, аз работя за килограмите. Всъщност грешка - имам резултат, но с обратен ефект - половин килограм нагоре ....не знам дали има смисъл да продължавам с предизвикателството, или трябва да започна да се тес-вам по друг начин? Не знам какво да правя. Освен това имам и друг проблем. Откакто съм започнала ужасно ме боли гърло, ту едната, ту другата сливица. Вече едва преглъщам. Тази сутрин доста време се тес-вах за гърлото, но нищо. Та започнах да смуча едни билкови таблетки - Медосепт - нали не бива да вземам лекарства. Само, че не минава, не знам до къде ще я докарам. Солта сякаш допълнително ми дразни на гърлото. Какво да правя? И защо нямам резултат? Това ме скапва...
Психологичен обрат е това. Освен това половин килограм е нормална флуктуация в теглото, може просто да не си ходила до тоалетна преди това. Във всеки случай както болката в гърлото, така и притесненията ти сочат, че проблемът е по-дълбок. Трябва да помислиш какво те спира да свалиш килограми, примерно, как се виждаш като отслабнеш... такива неща.