Как да комбинираме ТЕС с Рейки и Хоопонопоно?

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Light Worker
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Май 2010 21:12

Как да комбинираме ТЕС с Рейки и Хоопонопоно?

Мнение от Light Worker »

Предварително се извинявам, ако някъде вече сте коментирали такава тема, но съм нов и не открих. Имам Рейки ІІ, работя и с хавайското Хоопонопоно. Въпросът ми е към колеги рейкисти ако има такива тук какви мнения, опит, съвети можете да споделите в тази насока-а именно може ли да се съчетае ТЕС с друг лечебен енергиен метод. Достатъчно мощен и ефективен е сам по себе си ТЕС, това е ясно, но вярвам, че винаги може да стане още по-интересно и вълшебно пътешествието, в което участваме. Дълбоко и искрено възхищение към Иван и хората тук, поразен съм от красотата и силата на ТЕС. Казвам го от позицията на човек, който владее повече от 20 енергийни лечебни методи. Благодаря.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Аз нямам рейки. Но съм комбинирала ТЕС с други подходи, от което резултатите са прекрасни.
С малко въображение ще комбинираш и ТЕС с рейки и с Хоопонопоно.

Всъщност не зная какво е Хоопонопоно. Прегледах набързо какво казва Гугъл. Доколкото схванах, силно се доближава до методите от една книга - "Медицина на душата, ума и тялото". А именно с практиките от тази книга също съм съчетавала успешно ТЕС.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Как ли?
Както ти идва интуитивно. Няма ограничения. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Vera
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Яну 2009 15:51

Мнение от Vera »

На английски ез. има няколко примера за ТЕС и Хоонопонопоно:
1. Докато потупваш на една точка казваш 4-те израза от Хоонопонопоно
2. Докато потупваш една точка казваш едно от изреченията, на следващата точка - следващия израз ...

А за Рейки и ТЕС моята идея е първо да направиш няколко рунда ТЕС, за да може по време на Рейки сеанса да тече по-насочено енергията.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

plamen_d
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Яну 2011 12:12

Мнение от plamen_d »

Ho'oponopono, e хавайска практика, където се обръщаш на ум към Божественото с: "обичам те", "съжалявам", "моля те да ми простиш", "обичам те". Това е форма на непрекъсната молитва. Обяснена е в книгата на Джо Витале- "Ключът", където също е обяснен и ТЕС. Хавайският лекар д-р Хю Лен я използвал за лекуване на затворници с тежки криминални присъди, с изключителни резултати. Събужда във нас суперсила, която катализира оздравителен процес, дава яснота и свобода. Книгата я има в спиралата. Практиката е много хубава, прави едно невидимо отваряне към Божественото, което не може да стане с визуализации, а само с вътрешно съпреживяване и молитва.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Само да уточня.
Хоопонопоно е нещо много повече от описаното от Джо Витале. Това което е описал Джо Витале в книгата си е една практика / една хилядна част от това което е Хоопонопоно.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
plamen_d
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Яну 2011 12:12

Мнение от plamen_d »

Да, благодаря Иван. Отговора ти ме, накара ме да потърся информация и попаднах на това: http://www.youtube.com/watch?v=OL972Jih ... re=related . 9 видеа с Хю Лен, изключителен човек с много мъдрост.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Пламене, ти пак си попаднал на повече приказки за същата техника/подход. Но това не е онова за което говорех в горния си пост.

Наистина има доста мъдрост в това за което говори Хю Лен, но и има нещо много интересно, което наблюдавам в доста от смятаните или самопроизнесли се за просветени и "знаещи" хора, които се изявяват по семинари, форуми и медии. А имено, че си противоречат в теориите си.

Задачка, ако на някой му се занимава разбира се, във видео #3 от тези към които си дал линк има противоречие в изказването на Хю Лен.
Какво е то?

А иначе принципът на поемане на 100% отговорност е основополагащ за всяка личностна и вселенска промяна.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 05 Сеп 2006 08:35
Местоположение: София

Мнение от Дени »

Хаааа , тук има някой ,който се предполага да познавам :)
аз използвам Рейки ,ТЕС и Хоопонопоно редовно .

няколко варианта ,в които съм ги комбинирала :

Рейки за осъзнаване на причините/моделите в нещо ( случка ,или мое ,чуждо поведение ) .После се появяват осъзнавания за тези причини ( като хрумвания ,или като нови случки ,даващи яснота по въпроса ) . Ако имам емоционалност спрямо тези осъзнавания ,правя ТЕС по тях ; накрая правя хоопонопоно :)

май винаги правя първо Тес ,и после Рейки по даден казус :)

и нещо супер елегантно от последния месец :
Рейки за "всички души ,в проявена или енергийна форма ,пряко или косвено свързани с мен." После хоопонопоно за " всички мои мисли ,думи ,действия ,решения и намерения ,които са довели до проблем за мен ,и всички хора , свързани с мен "
-> случват се мнооооого ,ама много интересни неща :)
разказвам едни специфични задачки ,но така или иначе това знание се ползва от все повече хора :)
Аватар
Емоция
Активен
Мнения: 116
Регистриран на: 14 Окт 2009 14:36

Мнение от Емоция »

Искам да споделя един случай с моето зайче и Хоопонопоно. В началото на годината започна да киха, да се скубе прекомерно и постепенно спря да се храни. Прокси не помогна. Стигна се дотам, че само си лежеше и червата му куркаха от глад. Ветеринарният лекар изпили задните зъбки и уж всичко беше наред, но може би от стреса и упойката се промени. По същото време започнах да чета за Хоопонопоно и го приложих към Зайко. Понеже много ме беше страх да не умре желанието ми да стане предишното зайче беше огромно. Съответно и силата на емоцията в Обичам те, Прости ми, Поемам цялата отговорност, Съжалявам и Благодаря беше силна. Правех и кратки визуализации на старото му поведение. Постепенно, ден след ден, зайчето си стана предишното пъргаво и весело животинче.
Промяна настъпи и у мен. Осъзнах силата на думата Багодаря.
Хоопонопоно е прекрасна техника! "Благодаря" наистина лекува.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

Емоция написа:Съответно и силата на емоцията в Обичам те, Прости ми, Поемам цялата отговорност, Съжалявам и Благодаря беше силна.
Eмоция, това което споделяш е прекрасно. Радвам се за теб.

А би ли ми казала към кого отправяше тези мантри "Обичам те", "Прости ми", "Поемам цялата отговорност", "Съжалявам" и "Благодаря"? Или нямаха някаква конкретна насоченост.
Per aspera ad astra!
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

vqra:
А би ли ми казала към кого отправяше тези мантри "Обичам те", "Прости ми", "Поемам цялата отговорност", "Съжалявам" и "Благодаря"? Или нямаха някаква конкретна насоченост
Вяра, знам че не ме питаш мене, ама съм решила вече когато имам нещо да кажа да си го казвам, стига съм преглъщала :D :)
срещнах се с хоопонопоно през декември и въздъхнах с облекчение-не е като да не съм наред,най-накрая накой изказа това дето аз не успях да обясня на близките си-че всичките сме свързани и че ако един е зле ,всички около него страдат.Книгите ,които четох са "Ключът" и "Асолютна неограниченост"на Джо Витале.По-късно попаднах в интернет на клипове.Според това ,което запомних думите могат да се отправят към самия проблем, или към Господ/така както си го представяш/или към това ,в което вярваш и най-вече към самия себе си.Идеята както я схванах беше, че щом това нещо/проблема, какъвто и да е/ е дошло в моя живот, значи аз съм го поканила, значи аз съм отговорна за него и аз мога да го поправя.Поне в мойте представи беше така, и понеже нямаше кой да питам го ударих през просото-отправяла съм ги и към АЗ-ТАМ/моята представа за Господ/, и към мен самата, и към определени хора, и към определени предмети и към определени ситуации.Общо взето когато не ми е било ясно какво да направя и си ги повтарях.И аз мисля че имат голяма сила.
Но тогава се сблъсках с един проблем-открих ,че вместо отговорна се чувствам виновна.Знам че не е едно и също, под отговорност разбирам да приемеш ,че имаш силта да направиш нещо, а виновна че е редно аз да си го отнеса..ама така се чувствах.После установих ,че ми е навик аз да съм виновна..бе за потъването на Титаник.По-късно, когато открих ТЕС тесах и тази вина , и това"въпреки че ,нямам силата да се справя с проблема...мога да се справя" .Така де, той си е моя проблем/ :) няма да си го дам на друг,яя/
Сега много обичам, когато ме мързи да тесам друго / т.е.нямам нещо дето да ме притиска / да си правя тес с хоопонопоно, както е на клипа. :D :) :D
А, и благодаря ти ,че написа за страхотната случка, дето си я изживяла, направо виждах красотата на цветовете....и аз мисля като Алиса, че е чудесен напредък.Е, не че съм много сведущааа..ама наистина ти се радвах като четох! :D
Аватар
Емоция
Активен
Мнения: 116
Регистриран на: 14 Окт 2009 14:36

Мнение от Емоция »

Добро утро, приятели!
Вяра, аз бях толкова покрусена от възможността зайчето да умре буквално от глад, че тези мантри ги казвах на него. Милвах го и му говорех - Обичам те, защото ти ме обичаш безусловно, даваш ми обич, радост, тичаш покрай мен и признаваш само мен (доста егоистично, нали :D , но това беше най-искреното), Поемам цялата отговорност, защото не те заведох навреме на лекар от страх, Прости ми, ще направя всичко, което зависи от мен, Благодаря ти, защото ми даваш обич, трогната съм от цяло сърце. И така много пъти през деня, много го милвах. След упойката зайчето беше променено, дори се появи и друг проблем, но се изчисти. И докато му говорех правех кратки визуализации на поведението му, което винаги си е имало :D . Дори не затварях очи. Признавам, че емоциите тогава ми бяха много силни. Сега продължавам с тези мантри.

МАГ, аз от години дълбоко страдам от чувство за вина. Дори си спомням (благодарение на ТЕС), че в далечното ми детство не знам по каква причина сама взех решение да се чувствам виновна за всичко. Сега обаче постепенно се изчиствам и когато прилагам Хоопонопоно ясно разграничавам без никакви усилия вина и отговорност. Ето сега докато пиша осъзнавам ясно силата на отговорността!
ТЕС ми е голяма подкрепа. Когато изпадна в силно негативно чувство само си казвам: "Ще се ТЕСна" и веднага се успокоявам.
Когато ми е тежко чета тук. И откривам голяма подкрепа в постингите на другите.

Казвам Обичам те, Благодаря, когато гледам небето, звездите, луната...
Казвам Обичам те, Съжалявам, Прости ми, Благодаря на Бога.

Прочети "Разговори с Бога" на Нийл Доналд Уолш. Книга-чудо!
daris uzunova
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 08 Апр 2011 12:01

Мнение от daris uzunova »

Здравейте, от два месеца познавам техниката хоопонопоно и съм възхитена! Резултата е, че се чувствам много променена и спокойна, приемам нещата от живота си по друг начин - реагирам някакси без емоция, сякаш случващото се е с някой друг, всички около мен станаха по добри и такива каквито ми се харесват и най -важното, знам нещо, с което мога да въздействам на всичко около себе си - хора, предмети, животни и т.н. Все едно, че притежавам някаква сила, магическа пръчица и всичко се оправя. По принцип съм от хората, които обичат да контролират, а сега забелязвам, че този стремеж изчезна, изпитвам някаква сигурност, някакво вътрешно задаволство и удовлетворение. Повтарянето на четирите думи ми стана навик, дори си ги тананикам и забелязвам, че много от неприятните и нежелани мисли изчезнаха. Разбира се за всичко това има принос и ТЕС, по точно първо ТЕС и в допълнение хоопонопоно.
Публикувай отговор