Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Информация за здравословен начин на живот.
Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнениеот ivangp » 15 дек 2016 10:16

Най-бързият, ефективен, мощен, прост, природен и безлекарствен метод за прочистване на тялото и ума, и лечение на всякакви болести, който съм открил в над 30 годишната си практика с алтернативна медицина е пиенето на плодово-зеленчукови сокове в продължение на няколко седмици до няколко месеца.

При този метод на прочистване не се яде или пие нищо друго, дори и вода, по време на пречистването.
Приемат се 3-8 литра плодово-зеленчукови сокове на ден + една супена лъжица студено пресовано ленено масло (за мъже) или конопено масло (за жени) на ден.
За соковете могат да се използват всякави зеленчуци и плодове (без банани) и да се комбинират в каквито пожелаете комбинации.
Аз лично използвам основно - моркови с листата, цвекло с листата, целина, зеле, магданоз, копър, спанак, портокали, лимони и ябълки.

ВАЖНИ МОМЕНТИ:
- Важно е да се приемат ежедневно сокове от зелени листни зеленчуци + плодове.
- Важно е да се пие много сок - 3л (за неспортуващи жени) до 8л( за активно спортуващи мъже) на ден.
- Важно е основата на соковете да е от моркови и плодове за да се осигури достатъчен калориен прием, който от своя страна да осигури необходимата енергия за живот и ежедневни дейности и да предотврати загубата на мускулна маса.
- Важно е да се приема по една супена лъжица студено пресовано масло на ден за да се осигури работа и пречистване на жлъчката.
- Важно е да не се пие вода за да се пият повече сокове. Водата от плодовете и зеленчуците е многократно по-полезна от каквато и да е друга структурирана, изворна, дестилирана и т.н. вода.
- Важно е соковете да бъдат прясно изцедени и да бъдат консумирани веднага след изцеждането им. Препоръчват се сокоизстисквачки с ниски обороти, като Кувингс или Омега. Само те могат да изцедят сок от листни зеленчуци. Високоборотните не могат, а и при тях се намалява както количеството изцеден сок, така и качеството на сока.

ВНИМАНИЕ:
През първата седмица, особено през първите няколко дни, са възможни и много вероятни (макар и не задължителни или гарантирани) неприятни очистителни реакции като: главоболие, разстройство, запек, умора, безсъние, обриви, раздразнителност, болки в стомаха, червата и други части на тялото, силно желание за прием на готвена храна и т.н. Повтарям, че това са очистителни реакции, които отминават за няколко дни и трябва да бъдат изтърпени. Лечебният процес на унищожение на болни клетки в организма започва след 7-я ден.

БЛАГОПРИЯТНИ ЕФЕКТИ (настъпват обикновено след 7-я ден, при някои хора и по-рано)
- Огромно количество енергия
- Нужда от по-малко сън
- Изчистване и омекване на кожата
- По-здрава и лъскава коса
- Избелване на зъбите и очните ябълки
- Освежаване на дъха
- Чувство на лекота
- Загуба на излишно тегло
- Повишаване на гъвкавостта, силата и издръжливостта
- Нормализиране на кръвна захар, кръвно налягане и холестерол
- Облегчаване на дишането и повишаване на способността на клетките за усвояване на кислород
- Повишаване на либидото
- Подобряване на ерекцията при мъжете и лубрикацията при жените
- Нормализиране и липса на болка при месечния цикъл на жените
- Повишаване на оптимизма и самочувствието
- Подмладяване
- Намаляване или пълно изчезване на хронични болки
- Изчезване на депресивни и всякакви други нежелани психични състояния
- Лечение на "нелечими" от ортодоксалната медицина заболявания
и т.н.

Както се вижда от гореописаното, преодоляването на първоначалните трудности се отплаща хилядократно в следващите дни. Просто трябва да се стиснат зъби в началото за да се преодолее инерцията, навика и да се даде възможност на тялото да свърши трудната работа по пренастройка и елиминиране на боклуците трупани с години. За да се облегчи работата на черния дроб и дебелото черво в първата седмица се препоръчват ежедневни клизми с кафе (http://biopogled.com/най-голямата-тайна ... ния-лечит/). След първата седмица клизми с кафе се правят всеки ден в който няма поне едно изхождане. Запекът (липса на поне едно изхождане на ден) е недопустим при този метод на очистване. Въпреки, че се пият сокове и на пръв поглед няма какво да се изхвърля при този метод соковете разтварят и освобождават огромно количество натрупани в червата отпадъци, които са стагнирали там с години и които тровят организма ежедневно. Трябва да се изпита за да се увери човек, че това е истина. Смята се , че средният човек има межди 5 и 10 килограма стагнираща фекална маса в дебелото си черво. За да бъде напълно отстранена тя се препоръчват дълги периоди на соколечение ( 1-6 месеца) или по-лошия вариант са не по-малко от 10 клизми с вода под налягане.
Соколечението е по-бавен, но по-мек, приятен и природосъобразен метод на очистване.

Пробвайте и ще се убедите сами!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Промяната в храненето е най-голямото предизвикателство и най-трудният процес през който човек може да премине в живота си. Това е така по нялко причини:
1. Храната е средство за потискане на негативни емоции. При спиране приема на готвена храна на повърхностт избиват много силни и неподозирани емоции, които са били потискани с години. Това може да е плашещо, но всъчност трябва да ни радва. Тези емоции се изразяват и изчистват, по време на соколечението.

2. Храната е тясно свързана със социалните ни контакти. Промяната в храненето се отразява обикновено неблагоприятно върху връзката ни с приятели, колеги и семейство. Тук трябва човек да си прекрои ценностната система и да реши кое е по-важно за него здравето или подчиняването на социалния натиск. Компромиси винаги могат да бъдат направени от тези, които истински ни обичат и са загрижени за нас, стига да се прояви разбиране и толерантност към нуждите и желанията на другия.

3. Готвената храна съдържа упойващи вещества, също като наркотиците. И всеки един от нас е пристрастен към тях. Прекратяването на приема им води до симтоми на анстиненция, като при всеки наркоман. тези симптоми не са никак приятни и е трудно, но не и невъзможно да бъдат преодолени.
Най-силно е пристрастяването към млечни продукти(1). Следващо по сила е пристрастяването към сладко(2). След това е към зърнени храни(3). След това към пикантни храни и подправки (4). И на последно място е пристрастяването към ядене на месо(5).

Има хора, които са твърде болни и слаби и чиито органи не могат да издържат внезапното натоварване с токсини през първата седмица на прочистване със сокове.
За тези хора се препоръчва да елиминират пристрастяващите храни в дадения ред, като си дават между 3-5 дни за адаптация.
Т.е. елиминират се млечните произведения от диетата, след 3 дни се елиминира захарта, след 3 дни се елиминират зърнените храни, след 3 дни се елиминират силните подправки и след още 3 дни се спира месото. След още 3 дни в които се консумират само сурови и готвени плодове и зеленчуци, може да се започне соколечение. Т.е около 2-3 седмици трае този преходен период на постепенно облегчаване на храносмилателната и елиминационните системи на организма.

За хора с камъни в бъбреците, черния дроб или жлъчката се препоръчва 2-3 седмичен прием на билката чанка пиедра (http://biopogled.com/билката-чанка-пиед ... -черния-д/). Бъбреците и черния дроб са основен орган за елиминация на тосини и трябва да са в състояние да се справят с огромната работа, която им предстои при соколечението.

Както всяко нещо, което си заслужава да се направи в живота и това не е лесно.
Смелите души, които се решат да стъпят на този трънлив път трябва да се въоръжат с много търпение, воля и дисциплина.
Но само след като преминат през тръните и препятствията, ще могат да целунат спящата дълбоко в тях красавица и да получат за награда царството на здравето, самочуствието и успеха.

Героят и страхливеца се различават единствено по действията си.
И двамата изпитват болка и страх от неизвестното.
Но героят ги преодолява и први това, което страхливецът избягва.

Пожелавам на всеки от нас да намери героя в себе си.

Моля ви, ако някой реши да изпробва този метод на прочистване и лечение и иска да сподели опит, проблеми, прозрения и успехи да си отвори отделна тема.

В тази тема можете да задавате само въпроси и да получавате отговори.

Личният си опит моля споделяйте в отделни теми защото така ще е по-лесно да се проследява прогреса, проблемите и успехите на всеки отделен човек.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Slunce2018
Участник
Мнения: 1
Регистриран: 18 ное 2017 17:04

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнениеот Slunce2018 » 17 юли 2018 21:41

Здравейте,г-н Петърнишки.

Започнах пречистването със сокове,но съм с ниско кръвно налягане.Дали това ще е проблем?Искам и да разбера колко е максимумът/като време/ човек да бъде само на сокове?
Благодаря Ви .

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнениеот ivangp » 23 юли 2018 10:36

Не би трябвало да е проблем за ниското кръвно налягане, но всеки човек реагира различно и в началото, при очистителна криза е възможно проблемът да изглежда, че се влошава преди да се подобри.

Колко дълго да се прави - минимум 3 дни, максимум 3 месеца. Ако изкараш повече от месец, има специална система за захранване. Захранването е изключително важно и може да провали целия ефект от прочистването, ако се проведе неправилно.

Пиши, ако усееш да удържиш толкова дълго!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

gingerina
Участник
Мнения: 5
Регистриран: 07 мар 2011 05:39

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнениеот gingerina » 28 авг 2019 09:55

Има ли вариант да се заменят соковете със смутита?
Просто не мога да си представя каква част отпадъци ще се изхвърлят при правенето на сокове.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнениеот ivangp » 30 авг 2019 08:01

Може, но се забавя детоксикацията поради наличието на фибри.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.


Върни се в “ЗДРАВЕ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост